Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN router
 
Témaindító: Androla, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 20
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Olvastam, csak nem egészen egyértelmű minden... Nem akarok hülyeségeket kérdezni, főleg, hogy Lucifer kb. 100x jobban ért hozzá, mint én. (nekem is ő segített ) De pl. az nem volt egyértelmű, hogy miért írtad át a MAC címet és a sorozatszámot? Az a kit, amit használsz, elvileg a cfe generálás elején bekéri a MAC-et, az ip-t meg nem kell bántani, csak a 192.168.1.245-ön kell próbálkozni. (amikor még csak a cfe van beégetve) Nekem egyébként alapból visszaugrott 1.1 végződésre, amint az fw-t is feltoltam.
A netről letöltött cfe sem igazán szimpatikus, én is próbáltam párat, de igazán csak azzal működött, amit a repair kit generált.
Ezeket nem értettem az elején, de úgy vettem észre, hogy már máshol tartotok, úgyhogy nem kontárkodom bele
(#) Ladoz válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Először én is a SkyNet-es repair kit-tel próbálkoztam a leírásod alapján, de nem volt jó. Utána kezdtem mások által javasolt, a típushoz illő cfe binárisok után kutakodni. Az így letöltött cfe.bin állományokban állítottam be kézzel a mac címet (a serialt 'miért ne' alapon). Holnap azért újrapróbálom a SkyNet-es változattal.
Valamint kipróbálom, hogy magában a 'cfe.bin'-ben, már a default paraméterek között beállítom a 'boot_wait=on'-t, mert előfordulhat, hogy a cfe újraírja a tartalmat a maga 'off' értékével... Találgatok. Kell a soros port, csak úgy fog kiderülni, hogy rendben fut-e a cfe. Olvastam még 'boot_time=??' paraméterről is, de az OpenWrt alatt használatos.
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Idézet:
„Először én is a SkyNet-es repair kit-tel próbálkoztam a leírásod alapján, de nem volt jó.”

Így már világos. Miért nem volt jó, mi nem tetszett neki? Egyébként nekem épp nincs fent a kit, de érdekelne, hogy a cfe generáló résznél neked simán frissített a netről? (ugye írtam a cikkben is, hogy addig el se indul, amíg nem csatlakozott a netre; én a hétvégén akartam szórakozni vele, és már itt elakadtam, azt írta próbáljam később, de azóta nem volt időm)
(#) Ladoz válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Simán frissített tegnap. Letölt egy adatbázist a '\skynet\mkcfe' könyvtárba 'cf.bldb' néven. Az 'mkcfe.conf'-ban van az url, hogy honnan tölti.
Közben belenéztem az általad letöltött, wrt54g v5 típushoz való cfe-be. A 'lan_ipaddr' nvram paraméter valóban 192.168.1.245, ezért éred el ott a routert a kezdetekkor. Az általam preferált wrt54gl v1.1 típushoz generált cfe esetében ez a paraméter 192.168.1.1. Ezért próbálom ezen az ip-n elérni, de továbbra is eredménytelenül. Most írtam ki a SkyNet-es cfe-t. Próbáltam törölt nvram mellett, majd a cfe elejéről kinyert default nvram paraméterek kiírása után, de továbbra is süket bármilyen protokollra (boot_wait=on). Hétfőn megcsinálom a soros portot. Ha az sem segít, akkor még megpróbálom a 15-16-os pinek rövidre zárását, majd a 16-os gnd-re húzását, majd kidobom.
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
A gépen is beállítottad a tcp/ip protokollt? Más ötletem hirtelen nincs, hogy miért nem éred el...
(#) Ladoz válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Persze, 192.168.1.0 a hálózat és a gépemnek a 192.168.1.2 fix ip-t adtam.
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Sztem akkor vmi ott nem ok. Nekem csak úgy volt hajlandó működni, ha az átjáró ip-je azonos volt azzal, amit a cfe-vel együtt beégettem. Ha az 1.1, akkor az átjáró is az legyen. Egy próbát megér. (én úgy teszteltem, hogy 10 adatcsomagot küldtem pingelésnél, és mikor átment sikeresen 3-4, akkor kihúztam az utp-t vártam kicsit, majd vissza; ha volt adatvesztés - de csatlakozás után újra működött - akkor volt minden ok. (jártam úgy, hogy elsőre átment minden, pedig be se volt dugva az utp, nemtom hova küldte az adatokat... )
(#) Ladoz válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Elvileg az átjáró beállítására nem is lenne szükség, mert a két eszköz egyazon hálózatban van (192.168.1.0/24 a hálózat, a router az 1.1 a gép az 1.2 címen), de valóban, egy próbát megér.
Kipróbáltam, de nincs válasz. A furcsa az, hogy csak a 4. újraindítás után aludtak el a lan ledek. Úgy gondolom, hogy valami nem jó a cfe-vel.
Az alábbi leírás jó lesz a serial porthoz?
(#) Lucifer válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Igen az illesztő megfelelő, ha a panel ugyanolyan mint a képen van, akkor a lábkiosztás is biztosan jó.
(#) chipi hozzászólása Feb 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Próbáltam feltenni Linksys WRT54GR ruteremre a tomto FW-t, de mindig időtólépést kapok vissza, pedig minden a leírás szerint csinálok. MI lehet a gond?
(#) Ladoz válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Megoldódott, de végtelen röstellem magam a figyelmetlenségem miatt. Amikor megcsináltam a melegpont és a soros port szabad tüskéi között az átkötést a nyák alján, megmértem a tüskén a feszt és nem volt ott a várt 9V DC. Utána néztem meg tüzetesen a dugasztápot és vettem észre, hogy szekunder oldalon 9V jelenik meg, de AC! Kicseréltem a tápot és azonnal működött a soros port, jöttek az üzenetek a terminálablakban (115200, 8N1), az eth0 port is megkapta a 192.168.1.1 IP-t. Tftp-vel 2 sec alatt felment az új kernel (ddwrt) és már el is tudtam érni web felületről az eszközt. Talán annyi szolgál mentségemül, hogy a táppal együtt volt az eszköz a szekrényben elhelyezve és csak felületesen futottam át az adatait.
Mindenesetre, köszönöm Lucifer és Tom-ee a türelmet és a segítséget.
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Igazán nincs mit, örülök, hogy végül te is sikerrel zártad a mutatványt.
(#) Tom-ee válasza chipi hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Valami hibajelenség? LED-ek, berregés, füstjelek? Merre induljunk el a megoldásban...
(#) fcs2000 hozzászólása Márc 5, 2009 /
 
Ezt figyeljétek:

Van egy WRT54GS routerem. Pár hónapja a DD-WRT -ről vissza akartam állítani a gyári firmware-re, de akkor történt valami és ledöglött a router, a lan ledek világítottak és a power led villog.

Ma elővettem, megcsináltam hozzá a JTAG kábelt, fel is ismeri, Broadcom 5352 chip.

Ezt csináltam:

wrt54g -erase:NVRAM
wrt54g -erase:KERNEL
wrt54g -erase:CFE

Le is futott mind.

Majd:

wrt54g -flash:cfe /noemw

ez is lefutott, kikapcs, 1 perc múlva be

változás semmi.

Utána töltöttem még kernelt is rá, semmi, cfe majd kernel egymás után, hardreset, kikapcs bekapcs, semmi....

Van valami ötlet,mi a bánatot lehet ezzel csinálni?

Vagy tényleg döglött és JTAG-al sem lehet felébreszteni? Jelenleg is világít minden LAN LED rajta és villog a POWER LED...

(#) Tom-ee válasza fcs2000 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
Az eredeti nem ment fel, vagy a DD-wrt se?
(#) Ladoz válasza fcs2000 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
Nvram törlés után nekem is világítottak a lan ledek. Amint tartalmat írtam az nvram-ba azonnal továbblépett a cfe a boot folyamatban.
Vedd a 'cfe.bin'-t és töltsd be egy hex editorba. Görgesd a tartalmat hexa 1000-ig, ott láthatod az alapértelmezett nvram adatokat (FLSH ascii string jelzi a kezdetét). A FLSH utáni két bájt adja az adattábla hosszát (fordított a bájtsorrend, pl. A8 02 -> 02 A8, azaz az adattábla vége 1000+2A8=12A8 címen lesz). Vágd ki az adatokat és mentsd ki 'nvram.bin' néven. Mielőtt kiírnád az 'nvram.bin'-t, állítsd be a tartalomban az 'et0macaddr=', 'lan_ipaddr=192.168.1.1' és a 'boot_wait=on' értékeket, majd: wrt54g -flash:nvram /noemw.
(#) damatic hozzászólása Márc 7, 2009 /
 
Sziasztok!

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy előbb láttam meg a cikket, mint a témát. Ahogy elnéztem, hardveresen csontra ugyaolyan rúterből csináltam téglát, mint Tom-ee. Az ok a bénaságomon túl az volt, hogy SD kártyát akartam belehekkelni, hogy ftp vagy nas szervert faragjak bele, de úgy gondoltam, előbb szoftveresen felkészítem. Sikeresen le is cseréltem a gyári firmet a DD-WRT micro verzióra. E örö, bódottá, csak sehol nem találtam benne az "Enable SD/MMC" opciót. Aztán lázasan kutakodtam, mire rátaláltam, hogy azt nem is tudja a micro, a legkisebb firm, amiben benne van, az a nokain vagy mi... Na, uccu neki, mit nekem firmcsere, feltoltam rá, restart és diszkófények. Azóta megszabadítottam a burkolatától és nézegetem. Közben utánaolvastam, hogy ne is akarjam feltolni rá a nagyobb firmet, mert 2M flash igen rosszul tolerálja, ha 2,6M cuccot akarok beletömni, de a 8M RAM se lenne boldog annyi funkció kezelésétől. Most szögelem hozzá a JTAG kábelt, egyszer csak lesz rá időm....

Közben azt is megtudtam, hogy a kapacitáslimit 2G az SD kártyánál, mert a nagyobbak már HDHC protokollban pofáznak, ahhoz meg hülye a rúter, tehát maximum 2G háttértár lehet. Hát, nem egy nagy pukkantás... Ezért kezdtem el vakarózni azon, hogy egy IDE vezérlőt rá lehetne-e illeszteni a Linksysre... Mivel csak ugatom a témát, lövésem sincs, csak taperálok a sötétben, így aztán jó lenne, ha valaki megmutatná a villanykapcsolót, vagy inkább felkapcsolná.
(#) damatic válasza damatic hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Bocsi, elqrtam. Nem HDHC, hanem a nagyobbak már SDHC protokollban...
(#) Ladoz válasza damatic hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
(#) damatic válasza Ladoz hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Hoppácska!

Lehet, hogy a gugli nem is olyan jó barát? Ilyet nem talált...

Uram, csodálatra méltó a tájékozottsága és a segítőkészsége!

Köszi!
(#) Ladoz válasza damatic hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Jó barát az! Ezt a bugreportot is Ő mutatta meg az előző linkhez kapcsolódóan. Lehet fontos.
(#) damatic válasza Ladoz hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Van egy kis gond. Jobban megnéztem, és lám, a v.5-ösökhöz nem jó az OpenWRT, nem fér bele.
(#) fcs2000 hozzászólása Márc 8, 2009 /
 
Ladoz, köszi a tippet.

Kipróbáltam ezt is, de így sem sikerült felélesztenem a routert.

a wholeflash paraméter az az egész flash memóriát törli?


Mit lenne célszerű kipróbálni még?

Az istennek sem akarnak a lan ledek kialudni.

Már cfe generátorral is készítettem direkt ehhez a típushoz (WRT54GS v5.1) CFE.BIN-t, amit betöltöttem, meg az NVRAM.BIN-t is próbáltam, letöltöttem is,kivágottat is (hexaeditor), de egyik sem vezetett eredményre.
(#) Tom-ee válasza fcs2000 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Idézet:
„a wholeflash paraméter az az egész flash memóriát törli?”


Yep

Kicsit lemaradtam, hol tartasz most pontosan? Hátha kiokoskodunk vmit...
(#) fcs2000 válasza Tom-ee hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Jelenleg ott tartok, hogy van egy frankó JTAG kábelem, ami működik, mert a wrt54g -probeonly /noemw parancsra szépn kiír mindent.

A router egy WRT54GS v5.1

Minden LAN LED világít rajta és villog a power ledje.

A wrt54g progi, ami a JTAG-on keresztül tudja törölni,menteni,írni a flash memóriát, minden parancsot végrehajt, megy a flash,erase,backup is.

Szóval,sehol nem tartok még mindig a dologgal, akármit töltök rá, nem reagál semmire sem, azaz ugyanúgy villog a power led és világítanak a lan ledek rajta, azaz bricked....
(#) Tom-ee válasza fcs2000 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Ezt lesd meg, és érdekelne az az idő, ami alatt felmegy. Metódus ugyanaz (JTAG-al feltölt, restartol)

CFE.zip
    
(#) fcs2000 válasza Tom-ee hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Nos

JACKPOT!

ÖN NYERT!

Ez 517 mp alatt felment és újraindítás után kialudtak a lan ledek, ha hálóra kötöm,annak a portnak a ledje világít csak,ahova a patch kábel csatlakoztatva van.

Köszönöm, ez nagy királyság!

Most tftp -vel megpróbálom rátolni a firmware-t.
(#) Tom-ee válasza fcs2000 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Király, csak így tovább
(#) binatone hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy linksys wrt 54gv5-ös routert ami rossz. Bekapcsoláskor a power led villog kb.15 másodpercig majd folyamatossan világít a többi 4 led a bekapcsolás pillanatától folyamatossan világít.Megcsináltam a jtag kábelt letöltöttem a programokat parancssoros módban eltudom indítani a programot.Valaki leírná nekem hogy milyen sorrendbe kell a parancsokat kiadni és pontossan hogyan sajna a dos-hoz béna vagyok.
Előre is köszönöm.
(#) Tom-ee válasza binatone hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Ezt nézd meg:
Bővebben: Link
Következő: »»   4 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem