Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » LCD kijelző a PC-re
LCD kijelző a PC-re
Szerző: zoknee, idő: Júl 3, 2007, Olvasva: 59195
Lapozás: OK   1 / 5
Egy karakteres LCD kijelzővel nagyon feldobhatjuk a számítógépünk kinézetét. A kapcsolás maga nagyon egyszerű, de mégis látványos dolgokra képes.

   Itt a fórumokban is nagyon népszerűek azok a kapcsolások, ahol a PC-hez valamilyen LCD-t illesztenek, és azon rengeteg hasznos infót jelenítenek meg, például: Winamp számcímek, spektrumanalizátor, új e-mail értesítés, hálózati statisztikák, hőmérsékletek, fordulatszámok, a várható időjárás és még rengeteg minden.

    A neten (és itt a fórumokon is) rengeteg kapcsolás van. Én a HD44780-as vezérlővel rendelkező kijelzőt kötöttem a gépemre az LPT porton keresztül. Ezek a kijelzők nem is túl drágák, és rengeteg féle méret létezik, kezdve az egysorosaktól egészen a gigászi 4 soros, soronként 40 karakteres óriásokig. Ezen felül még a háttérvilágítás színe is lehet többféle, egy kék alapon fehér betűs kijelző és mellé néhány szuperfényes kék led nagyon feldobhatja látványban a gépet.

    Ennek a típusnak a kapcsolása nagyon egyszerű, akár közvetlenül be lehetne forrasztani az LPT kábel megfelelő ereit a kijelzőbe. De én jobban szeretem, ha van egy kis panel, amibe be lehet dugni az LPT kábelt, a tápot és persze a kijelzőt (így nem a kijelzőn lóg a 2m-es kábel, mégis könnyebben kezelhető.  

  Íme néhány kép kedvcsinálónak (a sajátom, a zöld még nincs bedobozolva):


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu