Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 19
(#) em válasza Istyu97 hozzászólására (») Okt 3, 2024
Ez elég kamu gyanus készülék. Nekem van ultrahangos, elég erős, de az egerek attól még vidáman járkálnak. Közelébe nem raknak fészket mondjuk, viszont ott van az egérkaki végig ahol szaladgál. De ennél többet nem lehet elérni ilyen kis készülékekkel. Kitettem egérfogókat, az működik. Nem szokják meg, nincs veszélyérzetük, mennek a csalira...
(#) ferci válasza Istyu97 hozzászólására (») Okt 3, 2024
Szia!
Ebből a készülékből max a trafó "rezdülései" jutnak ki a környezetbe, mint amikor egy normál trafó szekunderét rövid ideig ütemesen rövidrezárnád és még nem üti ki a biztosítékot..
Egyébként ha visszaolvasol pár beírást, az általános hatásosságról láthatsz véleményeket.
Ami esetleg hat valamennyire, az az ultrahang megfelelő sugárzóval ( mégis ne a tulajdonost zavarja egy embereknek még jól hallható hang, mert beleőrülne.. ).
(#) Istyu97 hozzászólása Okt 2, 2024

pest repeller ts-0614 áramkörének elemzése

Hali!
Vásároltam 2db Rágcsálóriasztót ami már több mint 1 éve üzemel viszont nem hozott eredményt mivel az egerek ugyanúgy felbukkannak mint azelőtt.
Kíváncsiságból szétszereltem eme készüléket és nem igazán értem, hogy ez hogyan tartaná távol a rágcsálókat.
Tudtommal léteznek olyan készülékek amik a hálózatba juttatnak vissza különböző impulzusokat, gyanítom, hogy ez a készülék is hasonló elven működik.
Az egész áramkör lényegi része egy IC és egy trafó valamint egy triac, van benne némi LED is ami az impulzus kibocsátás szakaszait jelzi vissza vagy valami hasonló állapotjelzést ad.
Vissza is rajzoltam az áramkört érdekes, hogy a triac amit egy IC hajt egy rövidrezárt trafóra kapcsolgatja rá a hálózati feszültséget.
Nos a kérdésem, van ennek valami értelme?
Üdv: István
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Amit el tudok róla mondani, hogy kutya-macska nem foglalkozik vele, egérből viszont kevesebb volt mióta be van dugva. Persze ez lehet sok mindentől, s akár még véletlen egybeesés is előfordulhat. Nem védem a terméket, olcsó volt, meg villogtatja a piros ledjét, ezen kívül nem feltűnő.
Klinikai tesztet egereken nem folytattam vele
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Lehet (sőt biztos ) hogy csinál valamit de az nem az amit elvárnánk tőle . Vagy gyári hibás vagy egyszerűen átverés.És azt sem hiszem hogy véletlenül gyártották úgy hogy nem szétszedhető ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Ezt én is tudom, de olyan műszerem, amivel mérni tudnám a lesugárzott hangot, nincs. Ezt a hangerőt, amit a képen látsz, a saját légzésem hangja is elnyomja, viszont a dobbanások egyértelműen megszűnnek mikor kihúzom a tápból a riasztót.
(#) ferci válasza szemlélő hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Nekem pl. olyan gondolataim vannak, hogy egy ilyen riasztónak azért van némi teljesítmény igénye is. Aztán kell egy olyan sugárzó, ami bizonyítottan le is tud sugározni minimum pár wattot a hatásos frekvencia tartományban.
A zseb-kütyük eleve ki is esnek ezért a felhasználhatóak közül.
Aztán... amikor végigzongoráznak sacc 10-15 kHz tartományt, már bukik a mutatvány: ha elegendő is a lesugárzott teljesítmény, még mindig ott a kérdés: melyik állatfajra mégis mi az a frekvencia, 2-3 kHz, amire nagyon allergiás lesz? - a többi elpocsékolt idő.
A másik: egy egér vagy patkány akkor is elcsen, elrág pár máasodpercig is valamit, ha ki kell bírni neki egy nagyon zavaró zajt és amikor észleli, rászokik, hogy nincs következmény, akkor odamegy . máskor is.
Egy kutya sem foglalkozik egy kis "cincogással", ha támadni akar... oda legalább még többszörös teljesítmény kellene, olyan szerkezet senkinek se fér el a zsebében.
Nem hamukázok ám, mert jó régen volt a kezemben pár komolyabb gyári cucc, amiket műszerekkel letesztelve jót nevettem..
A legtöbb ilyen cuccos modulált ultrahangot sugároz (20Khz felett) a 12Khz még az emberi hallás tartományába bőven belefér , ha számottevő hangerőt progukálna akkor te is hallanád .
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Életműve
Nem szabad senkit elítélni elsőre, minenkiben van fejlődési potienciál.
Nem lehet sérülésmentesen szétszedni, ezért mikor megvettem akkor is megnéztem egy mobilos appal, hogy vajon hallatszik-e valami, s most is, hogy be tudjam ide illeszteni.
A 12kHz-nél látható dobbanásokat produkálja a kütyü. Mondjuk az kérdéses mennyire jó maga az alkalmazás és a telefon mikrofonja
Szedd szét nézd meg van e benne ultrahangsugárzó (ne a kutyát !)
(#) szemlélő válasza uniman hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Én arra gondolnék, hogy a hőszigeteléssel van a probléma.
(#) bbb válasza szemlélő hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Nálunk se a kutyát se a macskát nem zavarja az aldi ultrahangos egérriasztója. Az egereket még nem kérdeztem meg mi a véleményük róla...
(#) uniman válasza szemlélő hozzászólására (») Ápr 6, 2023
A nálam lévők napelemesek és mozgásérzékelősek...ezért "gondolva" van a környezetre.
"Embertársaim" mémelyike nagyon érzékeny a hangjukra, mások meg nem hallanak belőle semmit.
A növények nem tudom hogy reagálnak ezekre a vackokra...bizonyára van amelyik 2x gyorsabban nő miatta, másfajták meg megállnak a növekedésben. Aáá, csak vicceltem!
Mikor a nyest szétrágja a polisztirol hőszigetlést a padlásomon és azt a szél széthordja százméterekre...te milyen környezetre gondolsz?
Olvasnivaló: Bővebben: Link
(#) szemlélő válasza uniman hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Gondolom, ezek valami hangkeltő vackok.

Szerintem gondolni kéne a környezetre is.
(#) uniman válasza szemlélő hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Az "ezek" mégis mi lenne? Csak mert, ahogy a "kütyük" is különböző típusúak/működési elvűek...a kutya is van kutya, meg eb! Míg az egyik rá se bagózik, a másik iszkolva elmenekül, ha meghallja a hangját...
...vagy te a "működési elméletükre" vagy kíváncsi?
(#) szemlélő hozzászólása Ápr 6, 2023
Arról mit lehet tudni, hogy ezek az eszközök hogyan hatnak kutyákra, cicákra és egyéb házi kedvencekre?
(#) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (») Ápr 6, 2023
Lett 2 otlet , hogy mi lenne ha ?

Eredmenye lentebb csatolva.
(#) Kera_Will hozzászólása Ápr 6, 2023
Ez volt a fiokban , ebbol hoztam ki amit lehet. 4093 + 4518.
VCO 4093 amit a 4518 modulal meg.
Persze az alapfreki feltolhato plusz 20 30 40 kiloherz-el csak a VCO R vagy C tagjait kell modositani.
R 50k poti
C 10nF kondi
Igy kb 2kHz es 100kHz kozott allithato a potival.
CD4518 64 fele lepesben allit elo kozel furesz.feszultseget , ezzel modulalodik frekvenciaban VCO es ez a valtozo frekvencia tekeri a 4518 binaris osztoit.
A szamlalo futasat enable labra kotott villogo led(edkre) biztam.
Igy a ledtol fugg hogy mikor mit csinal.
1 . All a szamlalas es csak 1 hang szol ahova beallt az enabled lab alacsony szintjere.
2. Fut a szamlalo es vegig sopor a kiadhato tartomanyon enabled laba magas szintu.
Reset labak alacsonyak.
Mindezt ugy hogy mindig mas mas feszt kap a digital analog atalakitotol igy mas mas frekin fut a VCO.
Ez a mas mas frekvencia kerul vissza a R - R*2^N ellenallas sulyozasu digital analog atalakitora.
(Kigyo a sajat farkaba harapva kergeti magat)
De lehet a 4093 masik 3 szabad kapujabol kulon alacsony frekvencias multivibratort erre a celra befogni.
Avagy magat a binaris szamlancot is egy masik szabad 4093 kapuval hajtani fuggetlenul a VCOtol.
Tudom kapcsolasi rajz meg nyak is kell ... kis turelmet!
(#) sany válasza kontár hozzászólására (») Okt 13, 2022
Visszajárnak? Honnan tudod, hogy ugyanazt látod?
(#) kontár hozzászólása Okt 13, 2022
Üdv !
Kinek milyen tapasztalata van? A riasztó frekvenciáját milyen időközönként kell megváltoztatni,hogy ne szokja meg a rágcsáló?
(#) dragon073 hozzászólása Nov 28, 2021
Sziasztok, kis segítség kellene Mi a vélemény erről a piezoról ? T1-1010, https://www.hestore.hu/prod_10036058.html

Ultrahangos riasztóba kellene kb 18-40 Khz ig
Érdemes vele foglakozni ?
Segítséget előre is köszönöm
Gábor
(#) uniman válasza dragon073 hozzászólására (») Nov 15, 2021
Nekem van ilyenem, ezen állítható a frekvencia..."vadakkal" nem áll módomban kipróbálni, csak kisebb meg nagyobb rágcsálók elűzésére használom.
(#) dragon073 válasza uniman hozzászólására (») Nov 15, 2021
Szia , köszi , a teljesítménye és a frekije talán ami lényeg , hisz úgy tudom ugyanezen az elven működnek
(#) uniman válasza dragon073 hozzászólására (») Nov 15, 2021
Egérfogóval vaddisznóra?
(A másik megkérdezetted meg 30 hónapja nem járt itt !)
(#) proba válasza Longa György hozzászólására (») Nov 14, 2021
Szétszeded, tápfeszültség ellenőrzés, kimeneti tranzisztor, hangkeltő ellenőrzése. Ha ezeken túljutottál, szinte biztos megjavul.
(#) dragon073 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 14, 2021
Üdv
Ne haragudj a zavarásért, érdeklődni szeretnék hogy ez a kapcsolás jó e nekem vadriasztónak a kertbe is ?
Segítséget előre is köszönöm
Gábor
(#) bbb hozzászólása Okt 17, 2021
Sziasztok!

Van most a "piacon" olyan egérriasztó, amit csak megveszek és működik, de nem aranyáron? A 7. oldal körül láttam egy tetszetős darabot, de most nem szórakozni akarok, hanem elzavarni a betévedő egereket (a már bentlévők ellen meg csapdázok). Sajnos a bio egérfogóm már nem alkalmas erre a feladatra 18 évesen és rákosan
(#) Longa György hozzászólása Aug 14, 2020
Sziasztok! Conrad egér riasztó kapcsolási rajzot keresnék.Bekapcsoláskor füllel halható sípolást hallani.Nem lehet magas frekvencia mert 8 kHz felett már nem hallok.Meg kéne javítanom, csak nem tudom hol kezdjem.Minden ötletet szívesen fogadok .Köszönettel!
(#) jaster hozzászólása Nov 30, 2019
Üdv. Mindenkinek! Egy kapcsolási rajz érdekelne, hangszóró típus megjelöléssel. 20 kHz feletti frekvencákról lévén szó! Hatótávolság kb. 30 m. Eresz alá szándékozom szerelni.
Következő: »»   1 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem