Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bbb válasza pcsoma hozzászólására (») Júl 28, 2025
Így fél évvel később... Kíváncsiságból rákerestem a MAxwell MX25328-ra és a gyártó honlapján ott van az adatforgalom leírása. Mit ne mondjak, érdekes, ahogy a mért dolgokat átküldi... Mivel nem a mérési eredményt küldi, hanem a kijelzőn megjelenő dolgokat (14bájt, két bájt egy megjelenő számjegy/mértékegység)! Ha meg valaki fel akarja dolgozni, akkor küzdjön meg az adatért, írjon karakterfelismerőt magának Jó, itt nem bonyolult, mert csak egy tucat mintát kell felismerni, de akkor is vicces.
(#) angyalpc hozzászólása Júl 27, 2025

Maxwell vagy unit?

Hezitálok több műszer közt..
Maxwell MX-25306
MX-25304
Maxwell 25328B 25328
UNI-T UT139A/B/C vagy S?
Uni-T UT890C

Kicsit óckodok az automata méréshatártól. De ha azt mondjátok, hogy megbízható bevált, akkor elhiszem.
Tudjon minél több mindent és jól

Smd áramkörös mérések,(laptop TV) hobby mérések, esetleg LED mérés legyen Tru RMS
Ilyen NCV funkciók nem kellenek. Kijelző világítás kellhet. De hátsó felé nem kell lámpa
Árszint 10-20eFt közt esetleg ha olyan akkor 30felé
Nem gagyit, de nem flukét.
(#) bozig hozzászólása Márc 24, 2017
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Maxwell MX-25328-as újabb szériájáról, van már valakinek tapasztalata?

Üdv.: bozig
(#) Balázs válasza teszti hozzászólására (») Máj 5, 2016
Tényleg nem sok infót találni, de én úgy látom, nem OEM gyártó, a legtöbb cuccuk rebrandingelt, más néven is megtalálni. Pl:

MX-25328 --> VA18B
MX-25221 --> VA21
MX-25404 --> VA503
MX-25106 --> Mastech M300

Nekem van egy régebbi példány, nem egy Fluke, de ebben a kategóriában viszonylag tisztességesen össze van rakva.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
(#) bozig hozzászólása Jan 12, 2016
Üdvözletem!

Van valakinek esetleg tapasztalata a Maxwell MX-25328-cal?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: bozig
(#) .colin válasza Artredis hozzászólására (») Feb 2, 2014
Üdvözlet!
MAXWELL MX-25328-ről vélemény? Multit szeretnék venni és elég okos szerkezet.
(#) Schnitt válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 4, 2013
Nekem olyan van, mint az AX18B, de nem úgy hívják, hanem így: Maxwell MX-25328
Valószínűleg ugyanaz a belső, csak más a szitázás a dobozon.

Megvan vagy 3 éve, eddig még semmi gond nem volt a mérési funkciókkal.
Apróbb problémáim vannak azért vele:
- A hőszenzor elvileg 1000 fokig mér, de gyakorlatilag már 300 fokon szétolvad az érzékelőnél lévő zsugorcső, amitől elég tré kinézete lesz, ráadásul a szanaszét álló burkolat szálai akadályozzák a mérést, mert a takarásuk miatt nem lehet normálisan pozicionálni a szenzort.
Kerestem már hozzá normális nyeles pálcikás hőmérőszondát, de minden boltban azt mondják, hogy kínlódik a gyár, nincs szállítás.
Esetleg, ha valaki tudja, mivel helyettesíthető a gyári, szóljon, legyen szíves

- van ugyan standby funkció, ha bekapcsolva felejtenéd, de attól, hogy a kijelzőt kikapcsolja 10 perc után, ugyanúgy lemerül az elem másnapra.

- a PC szoftver érzékeny arra, hogy induláskor már a multiméteren aktív legyen a PC link, különben nem látja a mért adatokat a számítógép.
Ez igaz arra is, ha kikapcsolod a multit, mert egy ideig nem kell, bekapcsolás után a szoftvert is restartolni kell.

- Freki mérésnél ha nem szabályos a jelalak, pl a nullátmenetnél "zizeg" a görbe, meghamisítja a mérést. Mondjuk ez a nem állítható trigger szint miatt van, mégsem szkópról beszélünk.

-kicsit lassú az auto méréshatárváltás, de meg lehet szokni

De hogy előnyökről is legyen szó:

- a kábelek jó minőségűek, hajlékonyak fröccsöntött törésgátlóval, bár a mérőtűk lehetnének hegyesebbek.

- a relatív méréssel ki lehet küszöbölni a mérőszondák kapacitív/rezisztív tulajdonságait

- a min/max/hold funkció nagyon hasznos, jól használható, szintúgy a háttérfény, bár az nekem kicsit erős.

- a pc szoftver másodpercenként 3 mintát vesz, excel formátumban menthetők a mért adatok, utána már lehet grafikonozni, stb

- a beállítótárcsa mindkét végállása off, így nem kell végigdarálni az összes kattanást, ha pl hőt mértél és kikapcsolnád, ráadásul az érintkezőlap is egyenletesebben kopik a belsejében. (később jönnek a kontakthibák). Mondjuk egy power gomb is elfért volna...

- a szakadásvizsgálója azonnal sípol, ha rövidre zárod, nincs késleltetés, mint néhány más típusnál. Ez akkor hasznos, ha kis kapacitású elkót áramkörben szeretnél gyorstesztelni, és hozzáérinted a szondákat a kivezetéseihez, egy rövid sípot kell hallanod, amíg feltöltődik, utána elhallgat. A késleltetve sípolóknál ez nem megy, mert mire sípolna, már nem sípol

- az elemzabálós hírekkel ellentétben nálam egészen sokáig bírja egy 300 forintos aldis elemmel is.

- a PC link optikailag leválasztott, tehát nem fog szikrázni az USB
A multiban egy infra led villog, amit az usb kábel csatlakozóban egy fototranyó érzékel. Ha meg tudod fejteni a protokollt, más adatgyűjtő egységet is építhetsz a PC-hez ezzel a kábellel.

Most ennyi jut eszembe pro és kontra, ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok ezzel a típussal kapcsolatban.
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 8, 2012
Üdv! Mi a véleményetek erről a multiméterről?
Illetve mit ajánlanátok 10-15 ezer Ft körül? (Jó lenne ha tudna induktivitást is mérni, de nem szükséges)
(#) very hozzászólása Okt 16, 2012
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni DMM vásárlása terén.

2 típust néztem ki

MX-25210 True RMS
MX-25328 (Relatív mérési mód)

Melyik lenne a jobb választás? (Egyáltalán mit jelent ez a "relatív mérési mód?)

Köszi.
(#) kontakthiba hozzászólása Jún 21, 2012
Most próbálok valami olyan multimétert beszerezni, ami kicsit okosabb a múlt évezredbeli kis Sinometer m-830B -mnél, amit kb. Big mac menü mell adtak valami TESCO -ban.

A fő, hogy minél finomabb (0.1 uA alatti) áramokat is lehessen vele mérni, tudjon sípolósan szakadást tesztelni, meg hőmérni, frekvenciát, kitöltési tényezőt, meg mindent, mi szem szájnak ingere, de emellett 15-20e Ft -ból ki is jöjjön.

Ezeknek a követelményeknek leginkább a Maxwell 25328 felelt meg, ezen gondolkodom. Sajnos mindenhol vagy épp készlethiányban szenvednek, vagy 2-3e -rel drágábban adják, mint a készlethiányban szenvedők. Kerestem ebay -en is, és meglepetésemre egyetlen darab sincs ott, de még más fajta multiméterek et se leltem ott a Maxwelltől. Ez hogy lehet? Kitiltották a céget onnan? Nem hinném, hogy amikor még Vaterán, teszveszen is látni egyet-egyet, pont az ebay -nek ne lenne egy sem az eddigi történelmében. Vagy én kerestem rosszul?

Amúgy tudtok róla valamit, milyen ez a gép? Pontos?

Az is tetszik még benne, hogy tud USB -n adatot sugározni, amit a szoftvere szépen kitesz, logol, stb. Azt kb. hány sample / sec sebességgel teszi?
(#) mammut hozzászólása Okt 22, 2011
Üdv!

Tegnap érkezett meg egy maxwell mx-25328 típusú műszerem. Feltelepítettem a programját sikeresen, viszont az USB illesztőprogramja nem megy fel, próbáltam a gyártó oldaláról letölthető változattal is, de sikertelen.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mit lehetne vele kezdeni?

Köszönettel: Feri.
(#) blackdog válasza vzoole hozzászólására (») Júl 26, 2011
Ami miatt erre gondoltam:

- Nem akarom hordozni. Kell egy stabilan álló asztali műszer.
- Hordozáshoz vagy egy MX-25328 multim
- Kell a gyors és pontos mérés
- Kell az adatrögzítés a számítógépes kapcsolat

Ezek szerint akkor megéri?
(#) tamitsrob hozzászólása Márc 1, 2011
Többen írtak üzenetet hogy nem tudták PC-re kötni a MAXWELL MX-25328-as multiméterüket.

Pár tanácsot és tippet leírok:

Ha csatlakoztattad az optikai csatolót akkor kapcsold ki a multimétert és úgy kapcsold be úgy ,hogy bekepcsolásnál nyomva tartod a HZ/DUTY gombot!

A PC-LINK programban a settings-ben állítsd be a portot COM3-ra (lehet hogy nem arra kell majd próbáld ki az összeset és majd kiderül).
Ha valakinek problémája van ezzel a műszerrel keressen fel nyugodtan!
(#) blackdog válasza tamitsrob hozzászólására (») Márc 1, 2011
Nekem is MX-25328. Én is elégedett vagyok vagyok vele. Én mióta laptop-ot cseréltem azóta nem használtam szoftverét mert win7 van a gépen és nem volt időm foglalkozni vele.
Amúgy hagyományos elemmel nekem 2-3 hetet bír. Igaz napi 2-3 órát folyamatosan be van kapcsolva és az auto off funkciója nekem nem tetszik. De alapvetően ár/érték szempontjából nagyon jó.
(#) tamitsrob válasza Pizzu hozzászólására (») Feb 27, 2011
Nekem mx 25328 multim van.
Nagyon meg vagyok vele elégedve a szoftver lehet ne jobb is de ez is megfelel.
Másodpercenként kettőt tud mérni, a mérésekből táblázatot és grafikont is készít...

Ha van még egyéb kérdésed tedd fel!
(#) Pizzu hozzászólása Feb 10, 2011
szeretnék venni multimétert

amire szükségem van:

kiforrasztás nélkül kondit mérni
autó kikapcs
max 500C hőmérés

ezt a 2őt néztem:
mx 25323
mx 25328

van valakinek tapasztalata vagy véleménye az usb csatlakozóval kapcsolatban. Milyen a szoftver? Grafikont csinál?

ahogy néztem az usb a + és kb 7ezer+ költség
(#) Schnitt hozzászólása Aug 12, 2010
Sziasztok!
Tegnap vettem egy maxwell mx-25328-at, részben a PC csatlakoztathatóság miatt, és volna pár kérdésem vele kapcsolatban, hátha valaki járt már hasolónó cipőben.

A PC kapcsolatot egy infra led biztosítja a műszer tetején, ezzel szembefordítva kell bedugni a vevőegységet, ami egy USB dugóban végződik.
Az USB változatot azért választottam, mert a netbookomon nincs soros port.
Viszont windows 7 starter van rajta, amit úgy tűnik, nem kezel a driver. A gyártó honlapján sincs frissebb (2003), viszont a csatlakozófejet széthúztam, és megnéztem a chipet. A száma SPCP25A003A. Egy 6 MHz-s kvarccl meg pár kondival van összerakva. Ez megy az USB dugóba.
Ilyen chiphez van valakinek drivere win7-hez?
Így csak az asztali géphez tudom használni dokumentálásra, de az működött volna soros porttal is, másrészt nem hordozható...

A másik kérdésem rövidebb :
A méréshatárok leírása így néz ki pl:
kapacitás méréshatár: 300µF felbontás: 100nF pontosság: +-(5,0%+10)

Ez azt jelenti, hogy a 300µF méréshatárnál a pontosság +-(15uF+10uF), vagy +-(15uF+10*100nF) ?

köszi
Schnitt
(#) laci636 hozzászólása Máj 15, 2010
Sziasztok!
két multit néztem ki magamnak:MX-25303 és MX-25328
nekem leginkább a kitöltési tényező és a Pc-s csatlakozás a fontos
ezért kérdezem hogy az MX 25303 tudja-e ezeket?
mert a képen a kijelző alapján úgy néz ki hogy tudja viszont nem írják
akkor hogy is van ez?
(#) snorbii hozzászólása Ápr 11, 2010
Sziasztok!

Hosszabb távra szeretnék multimétert venni, hobbi célra.
Mi a véleményetek az MX-25328-ról?

Köszönöm!
(#) aDaMoo hozzászólása Feb 16, 2010
Hello!

Multiméter vásárlása előtt állok, a műszert legfőképpen az autószerelő szakmában használnám.
Kinéztem magamnak egy típust: EZAZ Erről mi a véleményetek, esetleg tudtok másfélét ajánlani?
(#) sksewolf hozzászólása Máj 4, 2009
Én most nézegettem a Maxwell műszereket, egy előttem levő hozzászóló ajánlotta maga által is használt

Maxwell MX-25306 műszert.

Adattovábbítás végett a PC-re megnéztem a

Maxwell MX-25328 műszert.

A két specifikáció itt nézhető meg:

MX-25306

MX-25338

Ezek alapján az induktivitás mérés leszámítva, még mindig többet tud az MX-25328:
-USB adatkábel és PC szoftver
-automatikus méréshatár állítás
-4 digites kijelzés
-measuring data cycle (gőzöm sincs micsoda)

Tudás után nézzük az árakat, az egyik legolcsóbb webkereskedői oldalon. --> ITT

MX-25306: 10 630,-Ft bruttó
MX-25328: 9 511,-Ft bruttó

Tehát ár/tudás alapján egyenlőre a Maxwell termékei közül az MX-25328 típusú a legmegfelelőbb.

Üdv!
(#) tp válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009
hopszz elírtam a típust .. Maxwell MX-25328
Kössz a választ! Végül is hőmérséklet vagy egyéb diagramm felvételéhez jól jöhet..
(#) sector99 válasza kobold hozzászólására (») Júl 5, 2008
Software
Itt van a progi. Súgója az nincs. A driver föltelepít egy virtuális portot. Oda állítottam be, de egyébként 10-is végigpróbáltam.
(#) sector99 hozzászólása Júl 5, 2008
Sziasztok !

Multiméter
Ez a tip. multiméterem van, de kézikönyv nincs hozzá. Föltelepítettem és beállítottam a hozzáadott szoftvert, de sajna nem működik. Mármint a monitoron semmi változás nem látható - csak a 4 db 0 digit van. Rossz lehet az illesztő optikai kábel vagy valamit nem jól állítottam be ?

Légyszi ha valaki tud segítsen ! KÖSZI !!!!
(#) kontroll hozzászólása Márc 26, 2008
sziasztok!

multiméter és páka vásárlás elött állok.
a következőket nézegettem :

multiméter:
Maxwell MX-25328 digitális multiméter

páka:
Fahrenheit Analóg forrasztóállomás 28020

ha van javaslatotok , illetve ha van valakinek hasonló illetve ilyen pákája vagy multimétere az kérem ossza meg velem a tapasztalatait.

előre is köszönöm a válszokat

szép napot!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem