Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   113 / 179
(#) vilmosd válasza aderka hozzászólására (») Márc 20, 2010
Hali
Mert senki sem fizetett ezert az ugymond "magasszintu programozasi nyelvert". Inkabb vettek valami komolyabbat, vagy hasznaltak a gyari fejleszto rendszert. Amennyiert a program fejlesztoje kivanta adni, annyiert mar azert lehet venni mas komolyabb fejleszto rendszert, ahol mindig biztositott a support. Az uj eszkozok azonnal belekerulnek, a hibak gyorsan kijavitva. Igy lehet dolgozni. A tobbi az csak jatek. De volt mar itt tema sokszor. Tudni kell a korlatokat es aszerint kell hasznalni ezt. Ha valaki ezt az erot tanulasra forditja, nem fog megrekedni a 3 PIC-nel.
Bocs ha valakinek esetleg faj, de ez az igazsag.
Udv Vili
(#) Peti.Janka válasza aderka hozzászólására (») Márc 20, 2010
Szia! Én már annak is nagyon örülnék, ha valaki annyit fejlesztene rajta, hogy több picet ismerne, esetleg újabb olcsóbb tipust, meg lenne köztük egész kicsi 8 lábu, mert néha nagyon jó lenni olyan kicsike.
(#) aderka hozzászólása Márc 20, 2010
Azt egyébként, lehet tudni, hogy miért álltak le a Parsic fejlesztésével?
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 19, 2010
Kösz, a Limiter eszembe se jutott. De már mind1, megy így is szépen.

üdv: Dávid
(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Márc 19, 2010
Sokkal egyszerűbb lett volna ha egy limittert teszel bele
és beállítod a "hiszterézist" hogy mondjuk 2-3c külömbség legyen a be ill ki kapcsolás közt
(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Márc 19, 2010
Közben megoldottam. Betettem egy 1 perces időttartamot, ami alatt ha megtartja az értékét, kapcsolhatja a fűtést, ha ez idő alatt bármikor megnő az értéke reseteli az időt. Így megy szépen!

üdv. Dávid
(#) aderka hozzászólása Márc 19, 2010
Üdv!

Ismét a segítségeteket kérném. Egy programomnak egy bizonyos része azt a feladatot látja el, hogy 5°C fok alatt bekapcsoljon egy fűtést. Ez programba szimulációba szépen működik, életben viszont észrevenni ennek lineáris tulajdonságát. LM35-ös hőszenzorral mérem a külső hőmérsékletet, és ennek kimenetét mérem a PIC egyik analog bementén. Mivel nem kell tökéletes pontosság ( azaz, az a cél, hogy ha hideg van fűtsön ), ezért hasra megadtam egy értéket neki, mégpedig azt, hogy ha 8-nál kisebb vagy egyenlő, akkor kapcsoljon. De ez életben nem ennyire egyértelmű. Nagyon érezhető az átmenet, így ki be kapcsol nagyon gyorsan. Ezt, hogy lehetne szoftveresen kiküszöbölni?
Arra gondoltam, hogy ha eléri a 8-at mint értéket, elindulna egy 2-3 perces időzítés, és ha az lejárt akkor engedélyezné.. Így biztos a billenés.
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 19, 2010
Igen! Bővebben: Link Sajnos linkelve nem tölt be. Mai napig nemtudom az okát, de ha frissítessz, vagy az URL sávba ütsz egy entert akkor betölt.

(#) kaqkk válasza ati007 hozzászólására (») Márc 18, 2010
Próbáld meg Aderka oldaláról lehúzni : Aderka.try ha jól emlékszem .
(#) ati007 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 18, 2010
nem megy a letöltés
(#) Isti69 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2010
Nagyon szépen köszönöm!
Én régebben nem így oldottam meg az enyém sokkal bonyolultabb volt, de működött. Most jól megjegyzem.
Még egyszer kösz.
(#) kaqkk válasza Isti69 hozzászólására (») Márc 18, 2010
Tessék

NONAME.PIC

(#) Isti69 hozzászólása Márc 17, 2010
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.
Parsicban hogyan lehet megoldani azt, hogy egy felfutó élre és a lefutó élre is adjon ki impulzust.
Már egyszer megoldottam de most nem jövök rá sehogyan és nagyon kellene.
Előre is köszi a segítséget.
(#) vilmosd válasza aderka hozzászólására (») Márc 17, 2010
Ha a LCD-re 0xff hexet irsz ki egy teli teglalapot latsz a kepernyon. (LCD karkeszlet adatlapbol).
Udv Vili
(#) baloghzoli1 válasza aderka hozzászólására (») Márc 17, 2010
Erre irtam a CGRAM töltést,itt eltudod olvasni Bővebben: Link
(#) aderka válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Márc 17, 2010
1 karakternyi helyre elfér egymás mellett akár 5 függőleges vonal.. Sokkal sürübb, nagybb felbontásban érted?
Nem így: I I I I I I...
Hanem: IIIIIIIIIIIIIIIII
Ezt most nem értem ,nem mindegy hogy -vagy I ?Arra irod amire akarod Én nem helyetted akarom megcsinálni hanem csak ötletet adtam ,bocs
(#) aderka válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Kösz, a segítséget, de nem erre voltam kíváncsi . Csináld meg ezt úgy, mintha marha sűrün nagy I betűket irnál ki egymás mellé folyamatosan...
Ennyi erővel ... is lehet.
Szia
Spec.karaktert a CGRAM-ból megtudod hivni ha elötte beletöltöd,a kijelzö adatlapjában benne van hogy hogyan tudod pprogramozni.Itt egy töltéscsik

toltes.PIC

(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 17, 2010
Én sem tudom, de most ezt a kérdést szeretném valahogy megoldani. Szinesebbé lehetne tenni a kijelzést ilyen dolgokkal.
(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Márc 17, 2010
Úgy tudom ez LCD karakter tervező !De ha tévednék :
kérdezz rá egy lcd-s témában .
Letöltöttem, de ez nekem a zenelejátszóhoz kapcsolódik . Kiirja amit hallgatok. Hol van ennek bármi köze ehhez?
Valószínűleg lcd smartis programmal tudnál az lcd re
saját karaktert csinálni , ezt már lehetséges lenne
"parsicból" megvezérelni .
LCD..
Mondjuk egy töltés csíkot..
Milyen kijelzővel ?
(#) aderka hozzászólása Márc 17, 2010
Üdv!
Parsicban, hogy lehetne kijeleztetni valami töltés csíkot, vagy egyéb más "extrém" karaktert?
(#) kaqkk válasza kompakt hozzászólására (») Márc 17, 2010
És milyen segítséget kérsz ? Hol akadtál el a programban ?
(#) kompakt hozzászólása Márc 16, 2010
Sziasztok szeretnék segitséget kérni parsic témában .

Szeretnék csinálni egy 12 csatornás infra vevőt amely reléket hajt meg.
Olyanra gondoltam amelyhez bármelyik távír adó jó lenne pl. tv, videó sat st.

gomb nyomásra lépne be a tanuló progiba.

a neten van ilyen kapcsolás de sajna csak 2 csatis igy 6-ot kellene belőle építenem.

nem tudom lehetséges e egyeltalán.

köszönöm előre is.
(#) kaqkk válasza CoderKevin hozzászólására (») Márc 16, 2010
De ha az átlagolás benne lesz akkor az értékek
tárolva lesznek és ha máshová lép a program nem tűnik el a következő lépésnél nem kell újra beolvasni ,talán megszűnik a villogás .
(#) CoderKevin válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 16, 2010
Szia!

Az álagolást kipróbálhatom, de nekem nem analóg bemenetekket, nem gyorsan változó értékeket kell kiiratnom, ugyhogy nemhiszem hogy sokat segít... De kipróbálom.

A táblázatokat ahogy írtam is már, muszály oda tennem ahol vannak, mert nem a nullával van a gond, hanem azzal, hogy a panel kialakítása miatt a 4 kijelző 8 szegmense 4 féleképpen van bekötve. Tehát pl. az egyik kijelzőnél az 1-es szám kiiratása:
01100000
A másiknál:
00100010
A harmadiknál:
10000100
és így tovább...
Ezért kellenek a táblázatok.
Következő: »»   113 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem