Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   126 / 179
(#) Ferkógyerek hozzászólása Dec 16, 2009
Bocs hiányzott egy átkötés, és így a legkisebb helyiérték nem vitte lefele a magasabbakat.
Itt a javított változat.

1G-PLL-2.PIC

(#) Ferkógyerek válasza dinokal hozzászólására (») Dec 16, 2009
Szia!
Parancsolj.
A legalul lévő engedélyez bemenetet aktiváld, különben nem csinál semmit.

1G-PLL-2.PIC

(#) dinokal válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Dec 16, 2009
Szia. Ha kérhetném tedd fel azt is, jó lenne látni a különbséget. Most kezdek foglalkozni a Parsic-cal, és a tanuláshoz nagyon jól jönne. Egy hanggenerátort akarok csinálni, pic pll vezérléssel, frekvenciaméréssel. Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 15, 2009
Talán ez tetszeni fog !éppen 59 perc a max időzítése, de ha ez túl bonyolult :akkor fentebb van egy pici segítség ov9
néven kb 4-5 hsz el feljebb . azon kipróbálhatod az elv-et

LEVILee.PIC

(#) Peti.Janka hozzászólása Dec 15, 2009
Sziasztok! Ma égész délutánn egy olyan megoldáson törtem a felyem, hogy 59perc 59 másodpercröl, hogy lehetne visszaszámolni? Tud nekem ebben valaki segíteni? Probáltam sokmindent, de nem jött össze felfelé nem probléma, de vissza nem megy.Előre is köszi az ötleteket!
(#) Ferkógyerek válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 14, 2009
Sikerült a te módszereddel is megoldanom a feladatot kevesebb mint fele memóriával. Rá nem jöttem volna hogy így is át lehet írni a számláló kimenő értékét.
Köszönöm
(#) Ferkógyerek válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 13, 2009
Közben már beépítettem a kaqkk féle elvet.
Jó bonyolult lett de teszi a dolgát. Most néztem a tiédet az jóval egyszerűbb de nem lehet visszafele léptetni csak az egyesekkel. Jobban áttanulmányozom hátha sikerül átrajzoljam hogy az is megfelelően működjön. Jobb lenne a te verziód mert az enyém így eszi a memóriát.
Mégegyszer köszönet mindkettőtöknek

PLL.PIC

(#) dcsabi válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Dec 13, 2009
Tessék itt a válasz... Te magad mondtad: hozzáadni és kivonni, ha ez elég, akkor erre van modul...
egy bombnyomás és ezer hozzáadva...stb másik gomb 100 hozzáadva...stb kivonás ugyanígy...stb
Bővítsd tovább a feladatod szerint.

Lepes01.PIC

(#) Ferkógyerek válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2009
Sziasztok!
Köszi kaqkk, első ránézésre jó lesz!
Dcsabi az a gond hogy 18bites számmal kell dolgoznom, és nem kell kiíratnom a számot csak elküldenem I2C-n. És van hogy egy gombnyomással több ezret kell hozzáadnom, vagy kivonnom, a következő gombnyomásnál pedig lehet hogy csak egyet vagy tizet.
(#) dcsabi válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Dec 13, 2009
Meddig akarsz számolni?
Hány dekád kell... 4 elég?
A számlálók bemenetére "vagy" kaput kell tenni, akkor az előző dekád is, és az adott nyomógomb is müködteti...
Miért nem használsz LCD-t, és simán 1000-ig számoltatsz 16 bitesen?
Le és felfelé nem gond, a sebességet meg egy "ütemadó"
rákapcsolásával fokozhatod, pl ha 3s-ig nyomod...stb
A "hőfok" file ami az első 20 oldal valamelyikén van ilyen tartalmú megoldás...
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2009
Én a levilágítóm időzítőjében használom ezt a
"fogást " 60 ra állítva (perc -másodperc számláló )
(#) kaqkk válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Dec 13, 2009
Tessék egy számláló ami csak 0-és 9 közt számol !
De a tab beírásával " bármekkora" szám beállítható

ov9.PIC

(#) Peti.Janka válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Dec 11, 2009
Hogy erre mért nem gondotam?! Köszi!!!
(#) Ferkógyerek válasza Peti.Janka hozzászólására (») Dec 11, 2009
Szia!
így.

villsz2.PIC

(#) Peti.Janka hozzászólása Dec 11, 2009
sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha lcdre kiíratok egy szöveget akkor, hogy tudom azt onnan eltüntetni anélkül, hogy mást íratnék ki? azt akarom elérni, hogy villogjon egy felirat?

villsz.PIC

(#) Ferkógyerek hozzászólása Dec 11, 2009
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Adott egy számlálólánc, a fájlmellékeltben látható egy része.
A következőképpen működik: mindegyik számlálóelem 10-nél átfordul és egyel növeli a következő tag értékét, eddig egyszerű és működik.
De szeretném hogy ez a lánc visszafele is működjön, tehát nullából ne 255-be forduljon hanem kilencbe és a következő tagot pedig egyel csökkentse.
A problémát bonyolítja hogy az egyes számlálókat külön is lehessen léptetni.
Tehát szeretném ha lehetne fel és lefelé is léptetni egyesével, tizesével, százasával stb.
(#) Peti.Janka válasza mackomester hozzászólására (») Dec 8, 2009
Szia! érdeklődni szeretnék, hogy a digi potis dologgal mire jutottál? Működik-e? És még annyit, hogy hol vetted azt a ds1801-es potit, vagy milyen típussal lehet helyettesíteni, nekem még az se kellene, hogy audio poti legyen mert egy lm1036 ot szeretnék vezérelni vele aminek 0-5V-os fesz bemenetei vannak. Előre is köszi a választ!!!
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Dec 8, 2009
A HD44780 -és a vele kompatibilis típusokat
kezeli . Bekötés a help-ben
(#) sniperx hozzászólása Dec 8, 2009
LCD vásárlásakor mire kell figyelni?
Melyik típusokat kezeli le a Parsic?
(Esetleg linkeket is dobhatna valaki, ha itt reklámnak minősülne.)
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 3, 2009
Köszönöm a segítséget remélem sikerül előrébb jutnom vele .
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 3, 2009
Mondjuk ez itt elég "beszédes"...
el kell vele játszani... nem tul bonyolult.
(Olyan dolgot nem akarok feltenni, amit nem próbálok ki...)
Link__16F628_comparator
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 3, 2009
Szerintem csak úgy, hogy írunk egy Asm kiterjesztésű szubrutint, aminek a változóit kapcsolhatjuk a Parsic "moduljaihoz".
Az asm szubrutint INC modullal kell a Parsic rendszerbe illeszteni...
Kell egy példaprogit keresni ASM formátumban és megfelelő a részeit "kioperálni" utána meg közkinccsé tenni...
Most kevés időm van ha valaki ráér eljátszhat vele...
Az INC használatára tettem fel példát, az I2C használata kapcsán.
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 3, 2009
Szia Csabi volna egy kérdésem : a 16f 628 komparátorának használatát hogyan lehetne . megoldani a parsicban ?
(#) aderka hozzászólása Dec 2, 2009
Üdv!
Akit esetleg érdekelne, a Parsic fut win7 alatt.
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 28, 2009
Köszi a választ! Közbe vissza kerestem, hogy hogy kell állítani a belső oszcillátorhoz, és akkor megtaláltam azt is, valaki pont ezt kérdezte!
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Nov 28, 2009
A belső oszci-nál nem kell külső alkatrész : a két láb szabadon felhasználható ki vagy bemenet-ként is
(#) Peti.Janka hozzászólása Nov 28, 2009
Sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogy ha 628 at szeretném belső oszcillátorral használni, akkor a két lábra nem kell semmi kondi vagy testrehúzás vagy valami? előre is köszi!
(#) dcsabi hozzászólása Nov 27, 2009
Az előbbihez: a 3. oldalon van...
több oldalasak ott van mind a két említett file.
kb 3 éve müködik hiba nélkül napi 16 órában.
(#) dcsabi válasza sniperx hozzászólására (») Nov 27, 2009
Keresd meg a topic elején (20-as oldalig) a hőfok.PIC és a Triac5.PIC file-okat, ezekre mind választ kapsz. Akár össze kapcsolhatsz 10 pic-et is, mindegyiknek adj egy cimet ami min 2-3 byte hosszú legyen. Az adást ezzel a címel kell kezdeni, és ha ez passzol csak utána engedi be a többi byte-ot. A fentebb említett példa is ilyen.
Az órajelből van leosztva az Uart sebessége, tehát passzoni kell...vagy el lehet játszani 4 és 8 Mhz quartz és 19200 és 9600 Bit/sec sebességgel is...

ui. nemkell multiplexelni az analógolat, az uart egy pillanat alatt átküldi a beállított sorrendben , és az ellenállomás ugyanilyen sorrendben fogadja...
(#) kkrisz75 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 27, 2009
Igazad van.

Köszi.

Túl bonyolítottam.
Következő: »»   126 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem