Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   14 / 179
(#) dcsabi válasza Szammer hozzászólására (») Jan 10, 2018
A Parsic 3.60 -ra gondolsz, a régi verzió alatt?
Ez beilleszthető és működik is. Egy kis grafikai korrektúrára szorul legtöbbször.
Az új verzióval több a lehetőség, néha megéri újra rajzolni. Több példány is nyitva lehet segítségnek bármelyikből, gyorsan lehet vele haladni. Elsők között csináld meg LCD magyar ékezetes karakterek INC fájljait 16 és 18 szériára. Nem biztos, hogy rajta lesz a CD-n. Sokkal jobb. Évek óta használom, van néhány 10-15 oldalas projektem, (18FXXXX) bármikor beletúrok, módosítok, hiba nélkül dolgozik.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2018
(#) Szammer hozzászólása Jan 9, 2018
Sziasztok!
Megrendeltem a PARSIC 4-et.
Egy kérdésem lenne:
Lefelé kompatibilis?
Magyarán a régi szoftverben megírt dolgok működnek alatta?
Üdv:
Zsolt
(#) snapscan válasza ffeco hozzászólására (») Aug 31, 2017
Van, és az előző oldalon találod a linket.
(#) ffeco hozzászólása Aug 31, 2017
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget.
Parsic V4-hez (4.15.18.7) van e frissítés, és ha van honnan lehet letölteni.
Köszönöm
(#) snapscan válasza mezga hozzászólására (») Júl 13, 2017
Szia, azt írtam, hogy uninstall után telepítsd ismét a régit(!) a kapott CD-ről! Ezzel akár le is tesztelheted a HW kulcsot. Ezután telepítsd rá az újat, amit a megadott címről töltöttél le, de mindenképpen a régi mappájába, mert az új verziót másik mappába akarja majd telepíteni! Működnie kell, számtalanszor megcsináltam.
Esetleg nézz rá eszközkezelőben, hogy a HW kulcsot felismeri-e egyáltalán.
(Az úgy semmiképp nem fog működni, hogy mindent uninstallálsz, és csak az újat installálod fel!)
(#) mezga válasza snapscan hozzászólására (») Júl 13, 2017
Szia , Nos sikerült a működő verziót is tönkretenni .
Unistalláltam a régit , letöltöttem a megadott linkről a programot , de hiába telepítem az újat, de nem működik.
És a hardverkulcsot sem látja ,demóként fut csak .
Un-installáláskor törli a régi mappát , így nem lehet kiválasztani .
Mit kell írni a forgalmazónak ?
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2017
(#) mezga válasza snapscan hozzászólására (») Jún 20, 2017
Köszi , megpróbálom !
(#) snapscan válasza mezga hozzászólására (») Jún 19, 2017
Menet közben a jó képességű fejlesztő csapat változtatta az install mappa nevet (valami Parsiv 4.0 és Parsic v4 rémlik, pontosan nem emlékszem, majd otthon ránézek), így telepítéskor ki kell választani a régi mappát. A legbiztosabb ilyenkor, ha teljes uninstall, a CD-ről installálod a régit, és az új telepítésekor figyelsz, hogy mindenképp a régi mappába kerüljön (van egy pont, ahol meg lehet adni a mappát). Ekkor nem lesz baj. A linken tényleg a működő, teljes értékű verzió van fent, működnie kell.
(#) mezga válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 19, 2017
Szia , letölteni nekem is sikerült , csak eddig a nevemet irta ki az info ablakban , most meg hogy DEMO .
Nos, ez nem zavarna annyira , az viszont hogy nem fordít és nem menti el a projektet , az egy kicsit aggaszt ..... hiába dugom be a HW kulcsot .
Próbáltam más kulccsal is , pl autó kulcs , de az nem megy bele az usb -be
Így használhatatlan .
(#) dcsabi válasza mezga hozzászólására (») Jún 10, 2017
Én mindig erről a linkről töltöm. Néha ránézek, ha van változás akkor letöltöm, installálom és gond nélkül megy. 2013-ba vettem akkor Xp alatt használtam, most 8.1 alatt használom. (32 biten). Egy 64 és egy 32 bites partició van a gépemen mert sok progim csak igy megy el. Esetleg túl nagy a szakadék(?) már az aktuális és a Te verziód közt?, Bár én amikor újratelepítettem, Az eredeti installra tettem rá a három évvel utáni aktuális frissítést. Más... A 12F1840 biztosan benne van a listában.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) mezga válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 10, 2017
Szia ,
A link csak demo , hiába van kulcsom nem hajlandó felismerni ,ennek megfelelően nem fordít.
Mit kell írni nekik ? Hogy kérem a frissítést ?

mezga
(#) mezga válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 8, 2017
Szia ,én már régóta használok VNC szerveres érintőpanelt a plc vezérlésekhez .
Tökéletesen működik , nagyon jó áron . Típust nem írnék , mert reklám lenne, priviben válaszolok, ha kell .

Egyébként nekem mindössze egy db hőmérő értékét kellene továbbítani , ha kérdés érkezik .
Vagy lineáris NTC-t , vagy i2c- t használnék . Ezt kellene kiolvasni , és kérdésre elküldeni .
Ha valaki csinált már ilyet , szívesen venném a tanácsait.
Amúgy láttam a lineáris NTC -t feszegette valaki ,ezt használtam ,tökéletes, olcsó.Pic hez teljesen jó , egy fontos , az AD ref max. ot 2,5 V környékén meg kell fogni , hogy ki lehessen használni a teljes felbontást.Mondjuk egy kicsit pontatlanabb az i2C- s eszközöknél , de kb 10 x drágább.
mezga

UI. benne van a 12F1840 a Parsicban? Én nem láttam.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) snapscan válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 8, 2017
Minden érdekel, ami még nem volt és tanulhatok belőle. Konkrétan a modbus még nem volt meg nekem.
(#) dcsabi válasza mezga hozzászólására (») Jún 7, 2017
A modbuszt próbáltam kb fél éve, egy frekiváltóval teljesen jól együttműködött...Szerintem a modbuszban rejlő összes lehetőséget, ha ki akarod használni, akkor még kiegészítésre szorul(?) Sok ötletem volt akkor hirtelen..., de egyéb dolgok kötöttek le. Most egy érintős "HMI-n" rugózok ami VNC-vel is távelérhető, ("gyári.Cn") ehhez akarom illeszteni, éppen Módbuszon. Akit érdekel, jelezze (esetleg privátban is) . Egyébként az Update link a P4.hez... Link
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) Peti.Janka válasza mezga hozzászólására (») Jún 7, 2017
Szia!

Emailben kell kérni, és pár napon bellűl küldik a legfrisseb verziót!
Legalábbis nekem így volt.

Peti
(#) kissi válasza mezga hozzászólására (») Jún 7, 2017
Szia!

APIC12F1840-ben USART van ( pontosabban EUSART ), ami aszinkron soros port működést tesz lehetővé hardveresen! Hogy ezt milyen protokoll szerint használod: RS485, RS232, MODBUS, ... az tőled függ !
Idézet:
„Kell valamit még fejleszteni ahhoz , hogy egy PLC vel , vagy HMI vel tudjon kommunikálni , mondjuk SLAVE ként?”

Igen, ehhez kell a program, a PIC az csak a "vas" !

szerk.:
Egy hasonlat jutott eszembe: a USART az csak egy eszköz, mint pl. az ember esetében a nyelv. Annak érdekében kell, hogy két ember tudjon egymással kommunikálni, de ez önmagában kevés: ha az egyik pl. orvosi a másik pl. bányamérnöki szakszavakkal "dolgozik", akkor "elbeszélnek" egymás mellett ( ehhez kell a megfelelő szoftver, hogy "közös nyelven" beszéljenek!) !
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) mezga hozzászólása Jún 7, 2017
Sziasztok
Régen jártam erre, ezért nézzétek el ha esetleg szó volt arról amit kérdezek .
A 12F1840 et a 4.09 es verzióban nem látom .
Szimpi lenne ez az ic , az RS 485 miatt .A későbbi verziókba beletették ? Erre nem láttam utalást sehol.
Ide kapcsolódik a másik kérdés : hogyan lehet frissíteni , nekem az upgrade -re mindig a levelezőt akarja megnyitni . Emil-ben kell kérni ? Teljes verzióm van .
És még egy : az UART ami benne van , tudom hogy MODBUS kompatibilis , de RTU is megy ?
Kell valamit még fejleszteni ahhoz , hogy egy PLC vel , vagy HMI vel tudjon kommunikálni , mondjuk SLAVE ként?

mezga
(#) Lamprologus válasza kralac hozzászólására (») Máj 7, 2017
Pár euroért lehet kapni GPS modult, soros porton kiküldi az adatokat, csak ki kell válogatni a sok egyéb adat közül a sebességet. Ha már ott a PIC ... és ráadásul még pontos is!
(#) kralac válasza dcsabi hozzászólására (») Máj 7, 2017
Köszönöm az ötleteket. Még kisérletezek vele, de már sikerült elérni, hogy 800Hz helyett 1,5k-ig bírja. 4n25 helyett pedig rendeltem digitális optot.
(#) dcsabi válasza proli007 hozzászólására (») Máj 6, 2017
Ki kell próbálni a valóságban, ha sok a 10x-s, meg kell próbálni 5x-s különbséggel. ezt már próbáltam, simán ment az LCD. Akár 1Mhz-t írva és 4MHz-t használva,...stb...
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2017
(#) proli007 válasza dcsabi hozzászólására (») Máj 6, 2017
"10x gyorsabb lehet..." .. Viszont az időzítések mások lesznek és az LCD-vel gond lesz..
(#) dcsabi válasza kralac hozzászólására (») Máj 6, 2017
A gyári példában a Model3 és Model4 mintaprogram segítségedre lehet. Továbbá, ha 2 MHzt-t állítasz be Quartz frekinek, a valóságban meg 20MHz-t használsz (HS-t bekapcsolni a konfigban), akkor 10x "gyorsabb" lehet... A 4N25 sem bírja végtelebségig
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2017
(#) Pioneer válasza kralac hozzászólására (») Máj 6, 2017
A parsic 2ms-os korlátja miatt nem igazán tudsz 500Hz felett számoltatni vele. Sajnos frekvencia és fordulatszám mérőt nem ebben a programban kell írni.
(#) kralac hozzászólása Máj 6, 2017
Sziasztok!
Sebességmérőt szeretnék építeni 16f876-tal. 4n25 segítségével csatlakozok a jeladóhoz. Próbapanelon megépítve az alábbi programmal azt tapasztaltam, hogy egy ideig szépen számolja felfelé az impulzusokat a sebesség növelésével, aztán egy pont után folyamatosan csökken. Ezután függvénygenerátorral is próbáltam, kb 800Hz nél és 2kHz nél is van tető, amig emelkedik, utána csökken a kapcsolás által mért impulzusok száma. Próbáltam 4MHz-es és 20MHz-es kvarccal is megépíteni, kb ugyan az az eredmény.

Szerintetek mi lehet a probléma

fordszam.PIC

(#) kaqkk válasza snapscan hozzászólására (») Ápr 17, 2017
Idézet:
„ami már "mindent tud" (Flowcode)””
Szerinted miért az idézőjel ?
(#) snapscan válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 17, 2017
Nem csúsztatok semmit, ott a hozzászólása, bárki elolvashatja, abból idéztem.
Vitázni tényeken nem fogok, ha problémád van bármely hozzászólásommal, akkor a fórum szabályzata szerint kérhetsz rá moderációt, a moderátor pedig majd teszi a dolgát. Ez a lehetőség kaqkk fórumtársnak is adott.
Aki nem akar "profi programozó" lenni és megelégszik a grafikus fejlesztők korlátaival annak nem kell sem a c sem az asm ezt mondtam a parsic korlátait kinőttem használom a flowcode-t majd ha azt is kinövöm akkor majd megkérdezlek melyik nyelvet tanuljam meg , jó lesz így ???
(#) snapscan válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 17, 2017
Kicsit relevánsabb, mint a te hozzászólásod, lévén ez a parsic topikja, és erre válasz:
Idézet:
„Ezt nem értettem soha ha grafikus szerkesztő akkor minek az asm ,ha asm akkor minek a parsic ? Aki tud asm nyelven programozni az miért használ mellé parsicot ? Én egyszerűen félretettem és kerestem jobb grafikus fejlesztőt ami már "mindent tud" (Flowcode)”
Nem dezinformálni kell és megmagyarázni, hogy miért nem kell érteni hozzá, hanem fejleszteni a tudást. Nem lehet mindent ráfogni a hobbira.. És akkor a "mindent tudó" flowcode-ról ne is beszéljünk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
(#) snapscan válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2017
Azért, hogy ne adjál olyan tanácsokat egy adott témában, amik félrevezethetik a tanuló felhasználót!
Következő: »»   14 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem