Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   133 / 179
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Nov 3, 2009
Az időzítők akár 4-5 órára id megoldhatók számlálókkal
én a levilágítóm időzítőjét 1s-és 1 óra közt tudom állítani !
és számlálókból van felépítve .
(#) sniperx válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2009
Az asm-ben turkálás a Parsic beépített időzítői miatt merült fel. Sokkal egyszerűbb lenne a rajz, ha ezeknél beböktek volna annyit a beállításoknál, hogy mennyi időalapra menjen az adott időzítőbe beírt szám.
Most a mellékelt riasztós rajzom is sokkal bonyolultabbnak néz ki, mint amikor alap időzítő volt benne.
A beépített időzítőkhöz fűzött megjegyzéseteket hogy kell érteni?
Miben fognak máshogy működni, mintha ugyanazt felépítem számlálóból?
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2009
Ezzel én is így vagyok. Jó jelen pillanatban tanulok asm-et, de a vizsgamunkámat is Parsicban fogom elkészíteni . És a legjobb az egészben, hogy teljesen elfogadják, a vizsgán. Nekik a lényeg, hogy én programozzam, és mennyen .
Sőt hatalmas érdeklődés volt a technikumban a Parsic után, tanárok között is.
Jó lenne, ha lenne jövője.
üdv: Dávid
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Nov 3, 2009
Én már kb 2 éve nyűvöm a parsicot de még csak egyszer olvastam az asm programozásról ! Nekem mindíg kínai marad ! Amit meg akarok csinálni azt 99%
ban meg tudom a parsiccal is . Amit meg nem tudok megcsinálni azt már más megalkotta, csak meg kell keresni a neten .
(#) sniperx válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 3, 2009
Na ehhez kellene belefolyni az asm programozásba mélyebben. Ez nekem jelenleg sajnos még kínai.
(#) dcsabi válasza sniperx hozzászólására (») Nov 2, 2009
Azt, hogy mi hogyan van felépítve, azt úgy tudod meg, hogy a menüben bekapcsolod a forrásfile-t és a képernyő fele ez fog lenni.
Akkor mikor a rajzban elhelyezel egy modult, azonnal megjelenik 5-10 sor vagy több asm részlet (rutin) és már látod is hogyan épül föl.
Végülis a Parsic program a modulok mögé rejtett Asm rutinok öszessége, jónéhány változtatási lehetőséggel, automatikus változó sorszámozás, ki- bemenet kezelés, bankváltás...stb.
(#) sniperx válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 2, 2009
Köszi az okosságokat, akkor így fogom csinálni.
A kivezetéseket azért nem neveztem el, mivel még csak szórakozok a Parsic-cal, nem szándékoztam még égetni.
A csomópontok előtti kapuzásba már belefutottam, volt olyan, hogy a szimulációban sem működött nélküle!
A beépített időzítő elemek hogy vannak felépítve asm alatt? Nem hasonlóan, mint itt a számlálós megoldás?
(asm-hez nem értek még egyáltalán)
Az időzítőket kikeresgetem a belinkelt progikban, aztán lehet használni modulként más projektnél.
Van fent késleltetve be / ki kapcsoló, stb?

(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 2, 2009
Bocsánat az előző filében maradt egy két hiba !

idő.PIC

Nagyon fontosnak tartom még a rajz helyességét. Azokat az átlókat kerülni kell, kattintani kell közben az egérrel derékszöget vonalazva...
Az OS1 elé is vagy kaput kell tenni, logikailag is helyesnek kell lenni a tervnek, mert müködés közben megtréfálhat.
Minden modul minden kivezetését meg kell nevezni...
Ez így biztosan nem fordulna le Mplab alatt...
Nézd meg a 4-es oldal alján a Ha01_p, 17-s oldal Pa_szin
Mindenképpen számlálóval oldjad meg a hosszabb időzítéseket és késleltetéseket...
Pl: kaqkk által feltett módon...
A topic elsó 15 oldaláig én is tettem fel sok bevált megoldást, köztük több féle időzítést és késleltetést, ami számlálókat tartalmaz.

Ha több időzítőt próbálsz egyszerre müködtetni, furcsa dolgokat is meredményezhet (a hagyományos timer elemekkel) A rajz sok mindent elbír, meg még a szimuláció is, aztán le is fordítja az Mplab, müködik is, csak nem biztos, hogy ezt vártad tőle...
2-3db másodperc szintű időzítőnél már érdemes számlálósat csinálni.
Nem kell sajnálni az elemeket, nem fogynak el...
Rajzolni meg lehet 10 oldalon is egy programhoz, tettem fel nem egy ilyen példát ami a 876-ot 98-99% ig megtöltötte és tökéletesen müködik...

Érdemes az elején már minden elképzelést PIC-ben is kipróbálni, az a legjobb tanítóeszköz...
Pl: én is az uart-ot- pc-vel, vagy másik PIC-el és az I2C-t külön-külön tesztelgettem utána meg együtt is ment, jónéhány másik funkció mellett...
Ha tul bonyolultnak igérkezik a projekt, a panelra teszek csatlakozást az égetőről, és néhány gombnyomás, és 15-20 másodperc, és a "rajz" a PIC-ben van. Nem kell ki-be rakosgatni az IC-t, akár smd-t is használhatok és még praktikusabb lesz...
(#) sniperx válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 2, 2009
Kicsit máshogy oldottam meg az idő növelését.
Kevesebb elem kellett hozzá.
Így is alig fért be az eredeti időzítő helyére.

alarm.pic

(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Nov 2, 2009
valahogy így vagy : a másik két gombbal állítható

idő.PIC

(#) sniperx válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 2, 2009
Ok, azt gondoltam, de akkor kell hozzá plusz kapu és ütemadó is. Ezek szerint alap időzítővel nem lehet ilyet.
A több típusú időzítő miatt lett volna praktikus, hogy ne kelljen több elemből megépíteni, ami amúgy benne is van a programban. (csak nem állítható időalappal, ha jól értem)
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Nov 2, 2009
Például úgy hogy egy számlálót léptetsz mondjuk 100ms jelekkel és reseteled 600 nál
(#) sniperx hozzászólása Nov 2, 2009
Próbálgattam a Parsic-ot és közben felmerült egy kérdés.
Az alábbi programocskát raktam össze a próbálgatás közben és az időzítőkhöz kapcsolódik a dolog.
Az időzítőket csak 16777ms-ig lehet növelni.
Hogy lehet megoldani, ha 50-60s kellene?
Nem lehet valahol átírni az időzítők időalapját?
(plc programozásnál van erre példa)

alarm.pic

(#) dcsabi hozzászólása Nov 1, 2009
Látom több UART-os dolog is felvetődött...
Ezen topic 5-6 oldalán van némi segítség...
Pc-kommunikációhoz használjuk a 6-os oldalon lévő Rscheck.exe-t...( plusz, max 232-s csatolás)
(#) elektrorudi válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Nov 1, 2009
Köszi.
(#) kaqkk válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Nov 1, 2009
A 12. oldalon van két végtelenül egyszerű
file egy adó és egy vevő ! annál egyszerűbbet én sem tudnék csinálni .
(#) Ferkógyerek válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 1, 2009
Hiányzik a "www." írd be kézzel és működni fog.
De letöltheted Pionner jóvoltából innen is.

Kaqkk az UART ra azért én is kíváncsi lennék.
Megtaláltam dcsabi programjában a részt, de nekem így sem világos. Ha csinálnál egy, vagyis kettő programot a végtelenségig leegyszerüsítve. Egy adót ahol mondjuk 2 analóg bemenet adatait elküldi a másik PIC-nek. És egy vevőt ami ezt a két számot kiírja egy LCD-re.
(#) elektrorudi válasza aderka hozzászólására (») Nov 1, 2009
Idézet:
„Szia!
Letöltheted az oldalamról is.”

Nálam "Acces denied" van. Ha frissítem az oldalt, akkor is.
(#) kaqkk válasza gydanee hozzászólására (») Okt 31, 2009
Én már megtaláltam a megoldást (a 13. oldalon D Csabi tollából)
(#) gydanee hozzászólása Okt 31, 2009
Sziasztok!

Kaqkk barátommal csinálgatunk egy Parsic-os projectet, de sajnos meg akadtunk az UART használatánál.
A feladat az lenne hogy két adc értéket kellene elküldeni UART-on.
Ezt hogyan lehetne megvalósítani?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) baloghzoli1 válasza sunyo1 hozzászólására (») Okt 31, 2009
Olvasd el az oldalt és már tudod is
(#) sunyo1 válasza kokok hozzászólására (») Okt 31, 2009
Hali Kezdő pic-es vagyok olvastam a parsic programrol itt a forumon, nagyon megfogott honnan tudnám letőlteni??
(#) sniperx válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 31, 2009
Köszönöm!
(#) kaqkk válasza sniperx hozzászólására (») Okt 30, 2009
Ez a legegyszerűbb megoldás.

1gomb.PIC

(#) sniperx válasza aderka hozzászólására (») Okt 30, 2009
Köszi, közben sikerült feltenni.
Rögtön lenne is egy kérdésem: hogy lehet legegyszerűbben megcsinálni az egygombos be/ki kapcsolást?
(1. gombnyomásra bekapcsolás öntartással, majd ugyanezen gombot megnyomva elejt)

(#) Ferkógyerek válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 26, 2009
Elnézést közben megtaláltam a választ.
A program súgóját átolvasva és az ASM kódot átnézve, úgy tűnik hogy a Parsic automatikusan beszúr a forráskódba helyenként egy-egy CLRWDT utasítást, ha aktiváljuk a Watchdog timert.
(#) Ferkógyerek hozzászólása Okt 26, 2009
Sziasztok!
Csinált már valaki a Parsical belső Watchdog-ra példát ?
(#) aderka válasza sniperx hozzászólására (») Okt 26, 2009
Szia!
Letöltheted az oldalamról is.
Következő: »»   133 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem