Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   135 / 179
(#) Ferkógyerek válasza tibi65 hozzászólására (») Okt 23, 2009
Ahogy én kiveszem a kérdésből:
Az átfolyó víz mennyiségét össze kell szorozni a bemeneti oldal és a kimenő oldal hőmérsékletének különbségével.
Az átfolyó víz mennyiségét valamilyen
Idézet:
„inpulzusos vízóra”
segítségével szeretné mérni, ami feltételezem annál sűrűbben adja az impulzusokat minél több az átfolyó víz mennyisége.
Itt a topicban már mindegyik részfeladatra van példa, csak össze kell illeszteni a megfelelő részeket.
Ezután már csak kalibrálni kell egy hiteles műszerhez az eszközt.
Valamint kérdés hogy ezt a hőmennyiség mérést milyen lebontásban (percenként, óránként, napi) kellene kijelezni. Esetleg eltárolni, majd összegezni.
Ez a nehezebb része.
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 23, 2009
Szerintem Valami olyasmi lehet, hogy megméred a víz hőfokot, majd ebböl kivonod a környezeti hőfokot és ezzel a számmal meg a felhasznált víz mennyiségével kell valamit kiszámolni. De ez csak tipp
(#) kaqkk válasza tibi65 hozzászólására (») Okt 23, 2009
Nem biztos hogy felejtős csak írd le a "logikáját"
mit kell tudnia ? (én pl magánházban lakom és csak hallotam hogy van ilyen szerkezet ,de hogy mit és hogyan mér ??) Amúgy volt olyan kérdésem itt a hobbin amire az első választ egy hét után kaptam !
(#) tibi65 válasza tibi65 hozzászólására (») Okt 23, 2009
Úgy látom ez felejtős.
(#) tibi65 hozzászólása Okt 23, 2009
Helló nem tudja valaki hogy lehetne csinálni egy hőmennyiségmérőt parsical? Azt tudom hogy kell egy inpulzusos vízóra meg két hőmérő.
(#) dcsabi válasza dobo hozzászólására (») Okt 22, 2009
Igen, azt fogja...
Pontosabban, rejtve marad, de ha megnyomod a két nyomógombot 3s-ig, akkor mutatni fogja...
(#) dobo válasza dcsabi hozzászólására (») Okt 22, 2009
Köszönöm mindenki segítségét
Már csak az a kérdésem hogy ha ki és bekapcsolom a készüléket akkor a zv2-es számláló a beállított értéket fogja mutatni?
(#) dcsabi válasza dobo hozzászólására (») Okt 21, 2009
Ilyesmire gondoltál?
RA.0 RA.1 egyszerre nyomva 3s-ig, utána megjelenik az állítandó érték és állítható az RA.2-vel.
Ha felengeded valamelyiket, visszaáll alaphelyzetbe...
EEpromban lesz letárolva.
Ha nem akarod elrejteni akkor azt a részt elhagyod...
Ha testre kapcsoló nyomógombot használsz, invertáld a bemeneteket.
Néhány perc, és konfortos...

Állit011.PIC

(#) kaqkk válasza dobo hozzászólására (») Okt 21, 2009
Így még egyszerűbb a program . 9999 ig számol
és azt tudja mint az előző .(csak a lábkiosztást kell megcsinálnod a saját igényeidnek megfelelően.

száml9.PIC

(#) dobo válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 21, 2009
Kétszer16 -os lcd kijelző lessz használva.
Tegnap este azt hiszem megtaláltam a megoldást de majd felteszem had lássátok.

A három gomb azért kell mert több nem lessz a készüléken.És csak kombinációkat nyomva lehet megoldani az állítást mert a gomboknak eggyenként külön más feladatuk lessz.
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 21, 2009
Például itt van egy 99-ig számláló 7szegmenses kijelzőhöz. 1 gombbal állítható (az első nyomásra nulláz)
és a beállított értéket tárolja .

száml99.PIC

(#) kaqkk válasza dobo hozzászólására (») Okt 21, 2009
Milyen kijelzőt akarsz használni ? És miért kell a három gomb ? Nem lenne elég ha egy gombbal tudnád állítani ?
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 20, 2009
Na egy picit én is belejavítottam, mert így ha lefutott rendesen az indítás, akkor is ment tovább a számláló és így a ventilátort a számláló újból alacsony fordulatra kapcsolta. Így már ha sikeresen lefut az indítás, akkor mindaddig resetelve van a két számláló amíg újbóli indításra nem kerül a sor. Szerintem így már jó lesz.

kalyha-1.PIC

(#) Ricsi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 20, 2009
Oké! Majd megnézem. Rendeltem PIC-et is, mert ami van az bedöglött, holnap megjön, majd kipróbálom ledekkel, hogy mit csinál majd ha jó, akkor átnézem a panelt is és csak utána rakom bele.
(#) dobo hozzászólása Okt 20, 2009
Áttolvasva a fórumot nem találok megoldást a poblémámra.
Adott 3 nyomógomb ha megnyomom a két szélsőt akkor a harmadikkal egy számlálót tudnom kell léptetni.
Ezzel beállítok egy konstans értéket amire szükségem van és havonta 1 szer módosítom. legyen ez pl:31.
Azt kellene megoldani hogy az epromba elmentse a konstanst és minden bekapcsoláskor a számlálót állítsa erre az értékre.
Ugyanezzel a kombinációval pedig bármikor átirható legyen és azt mente ezután.
Na ez a én gondom .
Tudtok rá valami okosat?
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 20, 2009
Ez már le is fordul . Az előzőbe én is tettem két hibát

kalyha-1.PIC

(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 20, 2009
Bocs de egy kicsit "belekontárkodtam" a progidba
A két számlálót kicseréltem (ennek nincs konkrét oka ,csak én jobban kedvelem az oda vissza számlálót)
és az olyan helyekre ahol két kimenet találkozik tettem egy egy vagy kaput !

kalyha-1.PIC

(#) Peti.Janka válasza Magorh hozzászólására (») Okt 20, 2009
Szia! Én még ezt is ajánlom!:Bővebben: Link
(#) aderka válasza Magorh hozzászólására (») Okt 20, 2009
Szia!
Tankönyvet, vagy szakkönyvet nem szeretnék ajánlani, szerintem embere válogatja. De viszont Topi cikkét ajánlom: Cikk

Üdv: Dávid
(#) Magorh hozzászólása Okt 20, 2009
Sziasztok!

Lehet ez a kérdés már elhangzott, de én nem találtam. Lehet átszaladtam rajta!

Én még csak most ismerkedem magával a PIC-el. C nyelven nem igazán tudok programozni. Viszont PLC alapprogramozási végzettségem van.
Érdekelne, hogy -teljesen kezdőknek- tudtok-e ajánlani valami tanfolyamot, vagy szakkönyvet, amiből tanulhatnék.

Köszönöm.

M.
(#) Szárnyas válasza CoderKevin hozzászólására (») Okt 20, 2009
Az innen letölthető 3.4.3-as verzió nem működik rendesen, használd a 3.56-os változatot, az is megtalálható itt a topic-ban valahol, ez tökéletesen működik.

szerk.: itt megtalálod
(#) CoderKevin hozzászólása Okt 20, 2009
Sziasztok!

Énis próbálkozok a programmal, nagyon tetszetős a dolog. Kezdő vagyok a dologban, és el is akadtam gyorsan. Letöltöttem a 3.4.3 verziót, amit nem kell telepíteni csak elindítani. elkészítettem elő egyszerű kis pic programomat, de amikor build-olni szeretném, kiírja hogy "assembler (mpasmwin.exe) not found. Az assemblert próbáltam beletenni a könyvtárba, de úgy sem megy. Én cseszek el valamit nagyon?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Okt 19, 2009
Hát , ha nincs , akkor nincs . Egy két univ panelt már én is terveztem de egyik sem volt ilyen pofás .
De ha mégis előkerülne a terv , tuti megcsinálom !
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 19, 2009
Nincs róla kapcsolási rajz...
Ez bármi meglepó egy univerzálisnak gondolt 876-os plc-s panel.

A PIC lábaihoz kell alakítani amit akarunk...
Amit gondoltam hozzá: 14 bemenet optocsatolóval (KB817 -4 lábu) led sorosan az opto ledjével.
LCD kijelzőnek 10-es tükesor.
táp IC7805 soros diódával
8db kimenet relének tranzisztorral kapcsolva védődiódával kimenet jelző leddel, forrasztható sorkapocs a kimeneteknek. (ez a bemeneteknél is van)
A kimenet lehet sima tranzisztoros is, át kell kötni a nyákot hozzá. A másik 10-es tüskesoron az RX-TX lábakat lehet elvinni.
A 6-os tüskesor a helyben való égetésre való.
Ugyanis legtobbször a helyén égetem be a PIC-et és nem kell így ki-be rakosgatni, ha módosítok rajta valamit( ehhez teljesítmény kapukat használok,74HC125, az égető és a nyák közé)
A PIC mellett hátul smd, egy valós időhöz óra IC- RS5C372A-E2-F I2C kommunikációval 0.47F kondival...
A szüséges illesztő ellenállások és több járulékos alkatrész (22pf) felületszerelt...
ennyit rajz helyett, mindenki annyit használ belőle amennyi kell...
kisebbik (16f628) panel 8 optonak lett tervezve PL triac hajtásra, moc 3062...stb
A tüskesor rx-tx láb a másik panellal összadugható, tápot is áthozza...
Van tervben egy 877-eshez egy nagyobb PLC panel a több I/O miatt, bár már több hónapja, de mégsem készült még el...
Más formátumban nem hinném, hogy előkerül, mert volt néhány újratelepítésem, ha megtalálom valamelyik mentésben majd felteszem...
(#) Peti.Janka válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 19, 2009
Hali! úgy látszik tényleg nem voltam elég figyelmes mikor olvastam, mert én tényleg fm rádióra gondoltam! Azért köszi!
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Okt 18, 2009
Szia Csabi Kérhetném hogy a nyáktervet és a kapcsirajzot tedd fel ide ? Tetszik nagyon, de csak képet találtam róla .
(#) dcsabi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 18, 2009
Ha az előző oldali verziót csináltad meg, azon még lehetett volna "csiszolni"...
Pl: RB.7 körüli dolgok, aztán a számozás nélküli modul kimenetek, ...stb
A bemeneteket célszerű optocsatolóval leválasztani, a kimenetek megfelelő védelme sem utolsó szempont...

A topic elején van egy PLC "féle " nyákterv, ezt azért tettem fel, hogy bárki szabadon használja (ez is optos)
egyszerre 5-10db-ot csináltatok (BP. Satronic -ott vannak az adatok bárki csináltathat belőle) és ha valami kell általában ebbe illesztem bele, egy 876-os és egy 628-s panel van egymás mellett...
(#) dcsabi válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2009
Ez (Parsic) azoknak készült, akik nem akarnak egy mikrovezérlős feladattal heteket, hónapokat eltölteni a programírás részével...
Sok sikert és jó szórakozást hozzá...
Minden nincs benne, azért úgy kell az adott feladatot
alakítani, hogy a rendelkezésre álló elemekkel meg lehessen oldani, eddig szinte mindent megoldottam vele, csaknem 5 éve már, hogy megvan...
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 18, 2009
Úgy néz ki eddig tartott a jókedvem. Délután összeraktam a vezérlést, be is indult rendesen, azt leszámítva, hogy leállításnál nem éppen azt csinálta, mint tegnap a ledes próbával. Utána már úgy nézett ki jó lesz, majd fogta magát és leállt az egész, majd az összes kimenetet bekapcsolta és megbolondult. Azóta a program nem is fut, a pic-et olvasni tudom, de írni már nem. Azt hiszem ennek annyi. Pedig már majdnem jó volt. olyan szépen dolgozott.
(#) Ferkógyerek válasza Peti.Janka hozzászólására (») Okt 18, 2009
Szia!
Szerintem te egy hagyományos FM rádióra gondolsz. De ez nem az. Ez egy 2m-es amatőrsávra készült keskenysávú vevő. A hardver része pedig nem igazán "utánépítés barát". Már 95%-ban kész van, csak az egyik fokozattal nem jutok dűlőre. Ha mégis érdekelne keress privátban.
Következő: »»   135 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem