Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
De lehet hogy így még jobb lesz .
Talán így próbáld meg . Amelyik kimenetről "resetelsz " az csak nagyon rövid ideig aktív !
Üdv!
Elővettem, egy már régebben megírt programomat amin kicsit módosítottam. Ez egy kódzár. 4 számjegyű kód a kombináció ami ugyebár tetszés szerint választható és van mellette egy pár semmit tevő gomb is. Amin javítottam az a kijelzés volt, azt hiszem így már tökéletes. A gombok nincsenek invertálva a szimuláció miatt, ha valaki élesben kipróbálja azt még tegye meg. 1 soros 16 karakteres kijelzőre írtam, spórolás végett. Remélem tetszik majd. üdv: aderka
Ja egy este 2x mellé jó arány nem ?
Nem nekem akartál hanem mrkatonának(gondolom én)
Tovább fejlesztettem a knight rider villogót.Kétszer 5 led meghajtására.A szimulációban látszólag jól működik de megépítve az 5 és 6. led nem villan fel elég hosszan.Valakinek van rá ötlete hogyan kellene megcsinálni?
Bocs mellélőttem ! baloghzoli1 -nek akartam válaszolni !
Nekem nem a panellel van bajom, hanem a progival!
http://www.mickey5.fw.hu/knight_rider.htm
Itt van fent próbapanel a 628 hoz lcd csatlakozóval Én vagy fél évig azon fejlesztgettem a parsic progikat !
Köszi a választ! Hát sajna nem lettem okosabb, mert nem értek az asm. progihoz, pic-re is csak a parsic-al tudok progit írni. Esetleg téged nem kérhetnélek meg rá? Meg is hálálnám, nem kérném ingyen. Előre is köszi a választ!
Megnéztem a helpjét és tényleg ott van a rajz.
Köszi a segítséged. Mindjárt ki is próbálom.
ott van a helpjében ugyanugy kötöd be mint ott a baloldalit csak ott kettö van párhuzamossan,a kijelzödröl meg keresel egy adatlapot
Sziasztok!
Egy 2x16 soros lcd-t hogyan kössem a 16f628-ra,hogy láthassam az alábbi program szerint a szöveget? A kijelzőn 14 láb van,a pic melyik lábára melyik megy? Köszi a segítséget előre is.
Parsic-al nem tudod direktben kiolvastatni...
kell írni egy asm rutint (ezt az INC modullal lehet a parsicba illeszteni) és a kiolvasott byte-okat már a parsic-ban tetszölegesen kényelmesen használhatod kijelzésre, ..stb erre tettem fel példát a topic elején, I2C olvasásához az elv hasonló,
A kötéseket pontosan rajzod meg a progiban, ha nem akarsz meglepetéseket. (négyzetek ne maradjanak a bemeneteken, egy rácspontot hagyjál puszban a kanyarodáskor)
Az eeprom bemenetét invertáltra állítsd.(gombóc) A ZV Fd változót nem kell bejelölni tárolásra. A többi jó... Ha kevés a "láb" használj 16f876A-t, + quartz jobban jársz.
Ja,a program:
Köszi qaqkk,dcabi!
Dcsabi ötletéből átalakítva 5 sebességes futófény,egy gombbal változik a sebesség leglasabb után ujrakezdi. A sebesség eltárolódik epromba. Mostmár csak a 16 ledre kellene rágyúrni.A 16f628 a0-a5 bemeneteit lehet használni kimenetnek?Akkor lenne kb 11 kimenet.kétfele szedve az már 22 led.
Digitális hőmérőre senkinek semmi ötlete?
Pontosabban a 4-es oldal alján... ha01. p címen,
ez egy kicsit bonyolultabb, de van benne sok jó, bevált megoldás, többször bizonyított....
tettem fel a topic elején 5-15 oldal, olyan példát ahol egy gyors időalapot két számlálóval és schmitt triggerrel kombinálok, itt nyomógombbal, állítom a sebességet, de lehet analóg bemenettel (poti) ha olyan PIC-et választasz...
a téma harang ütem vezérlésről szólt ( H.U.T. Pic ) vagy hasonló...
Hazudtam : a pic file nincs fent sehol csak a hex és az asm de most felteszem ide hátha találsz benne
valami használható részletet
Nézz be a futófény témába ! Oda tettem fel egy 14 ledes
7 effektes parsic programot , vagy ha ott nem találod akkor itt http://www.mickey5.fw.hu/knight_rider.htm
Sziasztok!
Most kezdtem el a parcsic programmal foglalkozni és már sikerült is saját működő programot a 628a picbe írnom. Én is szívtam a fórum elején található 3.4 verzióval,csak a 3.56 működik! Sajnos programozni én sem tudok csak a parsiccal sikerült életre keltenem a picet.Nagyon az elején járok az egésznek de a célom egy 16 ledes knight rider villogó változtatható sebességgel 16f628a-ra. Kezdetnek két sebességre egy példa 5 leddel.Hogyan lehetne folyamatosan változtatni a sebességet illetve pl 3x6 csoportba meghajtania ledeket?
A meghajtó tipusszámát én írtam el köszi
hogy figyelmeztettél , a rajzot is köszönöm ha az én ötletem nem válik be ezt is megpróbálom
Szerintem működni fog, csak nem 4051-el, hanem 4511-es a dekókoláshoz (a 4051 nem ledmeghajtó), és lehet kell majd egy 2003-as a digit meghajtáshoz. Mellékelek egy bevált kapcsolást, igaz ez 7 kimenetet használ, de hátha érdekel.
Sziasztok Én azt vettem a fejembe hogy megoldom egy
7szegmenses 8 digites kijelző kezelését 1 portról Szerintetek működőképes lehet ez a megoldás ? Elvileg 15 kimenet kéne multiplex -ben a 8 digitnek a 7 szegmens meghajtó illetve a 8 digitmeghajtó ezt két külön ic vel leredukálom 6 kimenetre így használhatok 628 as picet és még bőven marad bemeneti port is (a program csak kisérlet még közel sincs befejezve )
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni DS1821+ digitális hőmérőszenzorral való hőmérö készítésében? Annyi kellene, hogy lcd-re szeretném kiírni az aktuális hőmérsékletet, de fogalmam sincs, hogy komunikál a pic- meg a senzor. Előre is köszi a segítséget!!!
Én is arra a következtetésre jutottam, hogy a beépített hardware-s uart az 8 bit-esre van csinálva.
Viszont szoftware-sen is lehet kommunikációt írni, Pl azon az oldalon, ott 16f84-re van írva. Ha ilyen hasonlót találsz és bele tudsz turni, akkor szubrutinként (Asm formátumban) beilleszthető a Parsic rendszerbe... Tettem fel példát I2c-eszköz kezelésére (pCF8583) , azt én is úgy ollóztam össze... |
Bejelentkezés
Hirdetés |