Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A téma elején dcsabi tett fel erre példát 3. - .6.old környékén
Csináltam egy olyan progit ami veszi a bejövő adatot, beteszi egy számlálóba, gombnyomás után küldi a számláló tartalmát. A gombnyomásra küldés ok, a vétel nem, mindíg 0 érkezik. Ha beállítom a számlálót egy adott értékre (másik program volt) akkor az ott beállított érték jön a gomb megnyomásakor, tehát ez a fele jó. Mi lehet még a gond? próbáltam másik picel is.
Sziasztok!
16f628-ra valaki fel tudna tenni egy egyszerű mintaprogramot a komparátor használatához,amit egy kezdő is megért? Próbára egy alkonyatkapcsolót szeretnék valahogy összehozni,ahol a bemeneten egy fényellenállás és egy fix ellenállás alkotta feszültség osztó lenne,míg a kimenet meg kapcsolna mondjuk egy ledet. Hogy adom meg a referenciafeszültséget a pic-nek? Meg lehet programból adni neki egy értéket,vagy kivülről egy potival kell neki beállítani a referenciafeszültséget? Hogy is van ez?
Üdv!
A bekötések, kvarc, pic minden ok. Amit a pic ad meg is érkezik de amit én küldök ott már gond van. Próbáltam azzal amit mellékeltél (rb.0 ról rb.3 ra állítva a ledet), eredmény u.az.
OK! Azok jól tudnak kinézni
Jó munkát
CS toki!
Itron 51 palcikas, gondoltam beizzitom.... Kepem meg nincs....
Jaaaaaj!
Ezt akartam mar az elejen! A BV-k beallitasanal a bemenetekhez 1-8 van irva.... En ezt ugy vettem, hogy max 8 lehet. Most kiprobaltam es ha tobb, akkor automatikusan 16 bitre ugrik a kimenet... Ez a help-ben is ott van, csak a beallitas tevesztett meg.... Koszi megegyszer! ui. remelem az AD maradhat 8 bites...
Szerbusz!
Milyen VFD-d van? Van róla kép?
Szívesen De ha mindent átállítasz 16 bitre akkor is jó lesz !
Ehh, igen, erre en is gondoltam. Most atallitottam 8-ra es kivonasra. Igy nem lesz 255 felett az eredmeny, csak az ertekeket kell atirnom 1-2 helyen.
Amugy VFD-bargraph meghajtas lesz belole. Ezer koszonet a segitsegert!
mindent átállítottam 8 bitre így lefordul, legközelebb arra figyelj hogy vagy 8 vagy 16 bit legyen ne keverd .
Ajjaj, sejtem: a BV-ket osszeado AF-ekkel van a baj, szerintemtem. A bv-k 8 bitesek, az AF-ek 16, mert az osszeg nagyobb, mint 255....
At kell tervezzem az egeszet.....
szia!
itt mellekelem a progit: A szimolacio hibatlan. Lehet, hogy csak agyon van bonyolitva.....
tedd fel a progit is akkor jobban látható a hiba
de szerintem a számlálókat egyebeket kéne 16 bitre állítani
Sziasztok!
Nah, engem is elkapott a Parsic-laz... Eddig megoldottam egy csomo problemat ezen topic atolvasasaval, csont nelkul megy a forditas-egetes. Azomban most megis beleutkoztem egy hibaba. Forditaskor ez a hibauzenet: Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 1613 : Symbol not previously defined (S0_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 1614 : Symbol not previously defined (S1_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2145 : Symbol not previously defined (S3_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2146 : Symbol not previously defined (S2_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2169 : Symbol not previously defined (S5_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2170 : Symbol not previously defined (S4_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2193 : Symbol not previously defined (S7_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2194 : Symbol not previously defined (S6_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2217 : Symbol not previously defined (S9_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2218 : Symbol not previously defined (S8_HI) Van valakinek otlete?
Probáld meg így. A bekötéseket ellenőrizd. Gondolok az B port komunikációs lábára. 4MHz oszcilátor legyen, meg ilyesmi. müködni kéne neki.
Üdv!
Ez volt az utolsó amit próbáltam, sajnos mindíg felülírtam, így a többi nincs meg.
A mikrovezérlőbe lévő programot rakd fel. Az terminál program gondolom jó.
Üdv mindenkinek!
Építgetek egy áramkört aminél szeretnék egy picet (628A) és egy pc t összekötni soros porton. A pc felől terminálon tudok küldözgetni és fogadni is adatot. Ha rövidre zárom az rx és tx lábalat a max232 pic felőli oldalán szépen megy is. A gond a pic felől van. Akárhogy próbálom nem tudom venni az adatot, küldeni igen. A progi anyi lenne, hogy ha egy adott szám jön be akkor egy led világít. Pl ha a bejövő szám nagyobb mint 1 akkor világít a B0 ra kötött led. van esetleg valakinek ötlete? A korábban feltett példát néztem de nem jött össze. Csatolom a terminálprogit. A segítséget előre is köszönöm
itt a kész progi már az időzítés is jó
Nem haragszom sőt örülök ha sikerül tökéletesíteni
köszi a segítséget .
Bocsi,hogy belekontárkodtam. De ha kicsit is hosszabb vezeték lesz a analóg bemeneteken,akkor bizony néhány mV zaj meg fog rajta jelenni. És hát az A/D átalakítonak is van 1 digit hibája. Ha a komparátort pontosan számértékre állítod,előfordulhat hibás riasztás. Arról ne is beszéljünk,ha a szomszéd heggeszt. Az ADC0 bemenetbe kontárkodtam, így beálítható biztonságos hiszterézis.
Más az amikor valamit összerak az ember mintha visszefejt ! ha tudom mit akarok csinálni egyszerűbb a
dolgom mintha azt kell kitalálnom hogy mit csinál az a valami , és azt miért csinálja.
Soha nem jöttem volna rá.
Még, hogy mondtad, így is néznem kellett mire észrevettem hol is léptet.
az ra bemenetet és az időzítéseket javítottam
Az idő letelte után tol 4 impulzust és végig lépteti a multiplexert hogy az összes kimenete nullázzon nélküle
a reset csak a multiplexer felső lábán nullázna ,és mellékesen ha rossz a kód a riasztó felé is ad 4 impulzust ami biztos riasztást eredményez .
Az infrákban is vannak beépített ellenálások. És még a fedél érzékelő mikrokapcsoló is. Rég láttam már ilyet.
Az RA.1 bemeneten a OS9-es bemeneti lábát (2-es nyomogomb) invertáltad. Ez hibás indítást eredméz.
Igen ez igy van tervezve nálam is , ez a szabotázsvédelem lényege .Nállam négy zóna van
abból egy a bejárati ajtó . A másik 3 -ra több "kapcsolót felfűzve az összes nyílászáró védhető , az infrák (ha lesznek) már belül védettek a szabotázs ellen . |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Még, hogy mondtad, így is néznem kellett mire észrevettem hol is léptet.