Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 179
(#) dcsabi válasza kontár hozzászólására (») Szept 29, 2021
Meg sem próbáltam anno, vele ilyesmit,...feltörés... szerintem a szerző, keményebb fából faragtatott... kellett és megérte, hobbi, nem hobbi? nézőpont kérdése...ki tudja hol a határ? vagy mi a szempont az elbírálásánál... Még nem fagyott le, egyszer sem vele a program, a régivel sem,...pedig a 16Fxxx-k volt néhány gyerekbetegsége... Egy eszköz a feladat végrehajtására. Nem utolsó sorban tanulni is lehet segítségével, mert hamar sikeres lehet vele az ember...Anno az I2C-vel játszottam sokat, egy fontos projektet, "bekamuztam" egy feladat megoldáshoz, a szerző az utolsó pillanatban megküldte az ASM betéteket a PCF 8583 RTC-hez... több száz sikertelen próbálkozás után, csakhamar megoldottam vele a feladatot. Most már senkit sem érdekel, hogyan győztük le a "barna medvét"...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) kontár válasza dcsabi hozzászólására (») Szept 29, 2021
240€ a hivatalos ára.Én 200€-ért megkértem és ideadták.Kis színesként a telepítő lemezt üresen küldték,de elküldték utána a programot. Az indítási inzertre ráteszik a nevedet+serial+hardverkulcs. Nem igen könnyű megfejteni.
(#) dcsabi hozzászólása Szept 28, 2021
Sok érvet találtam anno mellette illetve ellene, valójában a 3.6s verziót használtam már évek óta. Egy tanács, ha tényleg meg akarod szerezni, kell írni a forgalmazónak, mennyit szánsz érte, és szeretnéd megkapi érte, kb 150E oda adják, elsírni nem kell, csak konstruktívan, elégedett voltál a régivel is, szeretnél ennél maradni...stb. Odaadják... Annoa régit is lealkudtam a szerzőtől. Ha erre rugózik az agyad, megéri... A demót csak másolgatni tudod, úgy körülményes vele nagyobb projektet megcsinálni. Anno egy hőközpont vez csináltam vele, úgy hogy akkor közölték velem a feladatot amíkor úton voltam a helyszín felé, több száz km-re, hardwerelemek oltak nálam, egy két napot ültem mellette, ... szinte mint kés a vajban haladtam Gyakori volt az ilyen attrakcióm vele...PIC 18F8722...ritka élmégyeket képes adni, "akár 20-s barna lábú menyecske..nem fogott ki rajtam, belefért minden...néha majdnem betelt(!) Kinek a "pap, kinek a papné"...Jó szórakozást
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) kontár válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 28, 2021
Igen a Parsic 4 már hardverkulcsos.
A legújabb frissítést erre a honlapra teszik rá: https://www.parsic.de/parsic4/update/
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 27, 2021
Ha jól tudom a 4 már hardverkulcsos , nincs belőle okos verzió, és árban ott van mint a flowcode .
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2021
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Szept 27, 2021
Sziasztok!

Kérem, hogy akinek megvan a Parsic 4, vagy annál frissebb, kérem jelezze felém.

Köszönöm.
(#) kontár válasza dcsabi hozzászólására (») Aug 21, 2021
Itt már úgy csináltam,hogy a menet közbeni változás nem csinál a kimeneten rossz érték változást. Időközönként szondázva van a bemeneti érték.Persze ez csak egy tanulmány ,ha használni akarja valaki az UART-tot akkor a HW regiszter az igazi,ahogy dcsabi írta.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2021
(#) dcsabi válasza kontár hozzászólására (») Aug 20, 2021
Azért, szerintem, mert a helyes adatfolyam, adatformátum esélye "több 100x-os" az egyhez, ha Uart szabvány szerinti adatfolyam ütemben gondolkodunk, csináltam anno egy hasonló "játékot", amiben szintén ez a jelenség lépett fel. A HW regiszterek mendzser funkciói ezt megoldják. remélem nem fogalmaztam túl pongyolán. Vagy másold ki a 3.xx Paric eredeti megoldásából a ASM nézöke alapján. Vagy egy másik hasonló kész algoritmusokkal dolgozó fejlesztőből, (Oson pic simulator IDE, basic...stb... A megszakításokat, kérelmeket, visszalépéseket helyesen kezeld. Ez még lehet oka az elcsúszásnak. Egyébként csináltam pár éve egy 18B20 hőmérős hőkozpontot, kb 4-5 szolgával hasonlan trükközve... a jelenség hasonló lett. A Q értéke is esetleg befolyással van, kisebb a hiba, ha pl a sebesség többszörőse,.. és még sokan mások...
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2021
(#) kontár hozzászólása Aug 18, 2021
Csináltam csak tanulmányozás céljából egy UART-hoz hasonló adat átvitelt (paritás ellenőrzés nélkül).
Működik ,csak egy probléma van .Az adat állításkor be kell állnia az értéknek.Tehát az állítás után a második 100 milisecundumos lefutás után áll be a reális érték.Ha valaki tudná ,hogy lehet finomítani rajta? Tudom,hogy ez a PIC-ben már "készen" van,de hátha erre is lenne megoldás.Köszönöm.

dsd.pic

(#) dcsabi hozzászólása Aug 5, 2021
Sziasztok,
Kevésbe tartom magamat aktívnak újabban, emiatt egy kérdésem lenne.(P4) Egy frissítést töltöttem le a "közelmúltban". A futtatás utáni felugró szöveges információ, emlékeim szerint a 18B20 szenzorra utaló szenzációkat említett. Jól emlékszem,(?) A kérdésem értelmetlennek tűnhet, azonban a helyzet más.
Ugyanis a munka laptopomon W8.1 64, és 32 bites verziót használok két particióban. A 32 bit alatt mennek a régebb programjaim, így a P4 is, Ha benne vagyok 64 biten más melókban, nem igen ugrálok át 32-re, illetve kerülöm az újraindításokat.
Tehát, használt-e valaki a fentebb említett 18B20 kezelés lehetőségét? Eddig ugyanis elég nyakatekert módon sikerült csak nekem régebben, De ha ott a "polcon" tuti kézzelfogható módon, akkor miért ne! a "HW" része ott lapul a fiók mélyén (10-15db) kapszulázott kivitelben. Köszönöm...
(#) snapscan válasza sanyo08 hozzászólására (») Júl 10, 2021
Az Enhanced objektumok vége felé.

Capture.PNG

(#) sanyo08 hozzászólása Júl 7, 2021
Sziasztok!
Szeretném kérdezni,hogy hol találom meg az external objec
et?
(#) snapscan hozzászólása Júl 5, 2021
Frissítés 4.21.7.3.
External Object alatt végre épkézláb módon implementálható saját kódrészlet. Help ugyan nincs az asm felépítéséhez, de a mellékelt 4db example forrás szerencsére bőbeszédű. Szépen beépül a kreált forrásfájlba. Nyilván ehhez szimuláció nem tartozik.
A mentett fájl az előző verziókkal nem kompatibilis.
(#) dcsabi hozzászólása Máj 25, 2021
Sziasztok, Belenézek néha a "szóváltásokba"... Meg kellene említeni az aktuális eset mellé, hogy éppen P3.xx vagy P4... a fejlesztő környezet... Ugyanis a P4 az már számol akár 32 biten is, ez sok apró kellemetlenséget áthidalhat. Vagy éppen más témakör...
(#) HA5AWS válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 10, 2021
Szia!
Több próba és teszt után a nyomógombos beállítás lett a nyerő. Köszönöm a segítséget.
Üdv: Gábor
(#) HA5AWS válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Szia!
Köszönöm, a gombos megoldással csak az a baj, hogy le kell tárolni bár az se túl nagy feladat. Nem kell sűrűn változtatni a beállításokat.
(#) HA5AWS válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Szia!
Köszönöm kipróbáltam. Sajnos minimális a változás. Még próbálok pár dolgot.
(#) Bakman válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Ezt számolással kell megoldani. Az átlagolás sem lesz jó, tudom, próbáltam. Az is ugrál, csak nem olyan sűrűn. A hiszterézises megoldásnak van egy olyan hátránya, hogy nem lehet nullára levinni, illetve 100 %-ra felvinni a kapott értéket. 0 + x és maximum - x tartományban vátozhat a kapott érték, ahol x a hiszterézis mértéke.

Ha nem akarsz ilyennel vesződni, akkor két gombot használj. Az egyik növeli, a másik csökkenti a fényerőt. Ott nincs tévesztés.
(#) HA5AWS válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Ok, köszi, akkor a bemeneten kell elintézni.
(#) HA5AWS válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Szia!
Köszönöm. Ezt az A/D bemenetére, vagy a két modul közé érdemes betenni?
(#) Ferkógyerek válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Szia!
Az AD konverterrel vegyél több mintát és átlagolj, majd az átlag értékkel szabályozd a PWM-et.
(#) Bakman válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Itt az ADC korlátai (pontatlanságai) jelentkeznek, nem tökéletesen stabil a mérés, az ugrál fel le. Használj hiszterézist, az segíteni szokott.
(#) HA5AWS válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 9, 2021
Szia!
Köszönöm ez a második megoldás még jobban tetszik! Elnézést, hogy későn válaszolok, de kicsit elverődtem a munkákban. Konyha festés
Egy másik problémával is szembesültem és nem találtam megoldást. 16f877 PWM részével vannak gondjaim. LED szalaghoz szerettem volna fényerő szabályzást. Főleg kis fényerővel használnám. A megoldás egyszerű, AD konverter bemenetére potméter, külön szűrve, bemeneten kondi. Kimenet PWM generátor meghajtás, órajel 100 milisec. Kimeneten egy 555 +FET meghajtás proli007 ajánlása szerint. A fő gondom az, hogy kis fényerőnél illetve nagyobb fényerőnél is de ott nem annyira zavaró, a program futásától függően a PWM 1-2 vagy három értéket lépked föl le. Ez fényerőben vibrálásként jelentkezik. A PWM kimeneten a kitöltésben szintén látszik a +- pár lépés változás. Lehet-e ezt valahogy stabilizálni, vagy a PARSIC korlátai itt jelentkeznek? Köszönöm segítségetek!
(#) kaqkk válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 24, 2021
Itt egy másik változat ..

ora2.dig

(#) HA5AWS válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2021
Köszönöm, mindenféleképp készül. Még egy másik projekt is halad, de lassan a végén van.
Kérünk majd videót a működésről ...

ora1dig.PIC

A kimeneteket aszerint állítsd (most invertált) hogy közös anódos vagy közös katódos kijelzőt használsz ebben már van egy másodperc szünet a végén .
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021

ora1dig.2

Igen köszönöm, ezek már mennek.
Akkor az időzítést vedd ki és a számláló bemenetét konfiguráld mondjuk az RA4 bemenetre .
Köszönöm!
Perces kijelzésnél nincs nagy jelentősége ekkora eltérésnek, a hétköznapokban bőven elegendő!
Következő: »»   3 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem