Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Kosszonom, hogy raneztetek majd visszaterunk ra.
csak egy kepet tudok kuldeni.
Demo-ban csinaltam ezt, ma toltottem le nincs velem hkulcs .
Volt egy kisidom es agyaltam.
Melyik verziót használod ? A zipben lévő két picfájl nálam 0 byt nincs benne semmi ...
Sziasztok!
Segítséget szeretnek kerni. Vásároltam egy NEXTION 2,4 kijelzőt nincs ötletem hogy tudnék pic felől adatot fogadni, próbálkoztam, scopal jón megy az adat csak nem ismeri fel (gondolom). Nem vagyok othon nincs Magyar billentyűzet, létóltotem a DEMOT, mar otthon próbálkoztam. Kérdezni szeretnem van e valami megoldass Parsic-ban. Valahogy így próbáltam, felteszem. Viktor
Nálam minden hiba nélkül lefordult talán az elérési utat nézd meg
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2019
Egy korábban dcsabi által feltett ici-pici rajz sem akar lefordítódni HEX-be.Nem jövök rá miért.
3.56 és 3.6 verzióval is próbáltam. MPASM V5.35 ezen kell-e valamit konfigurálni?
Viszont arra figyelj hogy élőben meglepetés fog érni a kijelzéssel kapcsolatban ,a parsic nem ismeri az ékezetes karaktereket ,ezért kérdőjelet meg mindenféle értelmezhetetlen karaktert tesz a helyükre.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
Amit te csináltál ott csak 1,5 másodpercenként újraírja a kijelzést . amit szeretnél az meg a kiírás és a kiírás hiányának váltakozása . Ezért írtam "tele" space-el az új kijelzést
Van egy próbálkozásom,amin az LCD kijelzőn nem sikerül a "villogtatás" a szimuláció szerint.Nem látom a hibát.Ha valaki tudná előre is megköszönöm. A villogj!-nak kéne villogni.
Üdvözlök mindenkit!
Rámentem a parsic honlapjára és szerettem volna letölteni a demo verziót ,de nem engedi.Valaki tudna segíteni,hogy próbálgatni tudjam? Előre is köszönöm a segítséget !
Megoldódott, nem a win10-el volt a baj, hanem a program újratelepítésével. A fordítandó program spi kommunikációt tartalmazott, amelyhez hozzá kellett adnom a használt spi utasítást. Ezt sajnos a program máshol tárolja. Amikor újratelepítetem a Parsic-ot, ez a beállítás elveszett, de most már minden rendben.
Az lenne a kérdésem, hogy win10 alatt valaki használja-e a parsic v4-et, ugyanis eddig xp alatt működött nekem, de most át szeretném telepíteni win10 alá, és nem tudom műkodésre bírni, nem tudok működőképes hex-et generálni. (xp alatt generált hex megy gond nélkül, de ugyanabból a pic file-ből win10 alatt nem tudok hex-et generálni. Próbáltam mpasmx-el is és mpasmwin-el is.) nem tudom mit nem csinálok jól.
A Parsic táblázat kezelőjét használnám, ebben van több lehetőség. P, ASCII is...
Az adott rendszert nem ismerem, ami nálad vár beüzemelésre...
Ezt kifejtenéd bővebben?
Szerintem én megpróbálkoznék valamilyen táblázatos dologgal.
Szia,
Próba és tanulás kedvéért raktam össze egy próbapanelen MPC23017 ic-el egy kapcsolást, 8 portra ledet raktam, 8 portra nyomógombot. Azt tökéletesen tudom kezelni. Vettem egy ilyen: Bővebben: Link LCD-t amin egy PCF857T IC van. Ezzel is tudok komunikálni, a káttérvilágítást ki be tudom kapcsolgatni I2C-n tehát komunikál a PIC-el. Amit nem tudok, hogy a Parsic 4-ben az LCD modulban kellene beállítani azt, hogy ennek az icnek a portjaira küldje az adatokat. Próbálkoztam azzal is, hogy Parsicban beállítottam az LCD modult RB portra és elneveztem az I2C bemeneti portjait az alapján, ahogy a ki van alakiítva a panel, de semmi... Azért mellékelem a parsic fájlt, hogy lásd hogyan csináltam. A progi csak 4 adc értéket írna ki 4 sor elejére.. Az LCD háttér világítás szépen villog tehát az komunikáció tuti jó! A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2019
Használtál már a P4-en I2C-t? Parancsokat kell sorba rakni egymás után, a példa szerint. Azon a PIC-es panelen van I2C is, 0-5V DAC, vagy DS1307 RTC...Az azonnali eredményt ad... ez alapján el lehet "játszani" mással is...
Sziasztok!
I2C-n szeretnék meghajtani egy 2004-es LCD-t. PCF8574T- ic van a panelen. Próbálkozott már ezzel valaki? Nem igazán jövök rá hogy áljak neki. Előre is köszönöm a segítséget! Peti
Szívesen ! Használd egészséggel . Ha nem titkos megtudhatnánk mit építesz ?
Nagyon frankó köszönöm. Ki is cserélem az RS-tárolós megoldásom erre.
Ez már tudja amit szeretnél vissza is megy kiolvasáskor a mentett értékre
Hello! Természetesen van. A mikrokontroller mindig byte-okat tárol, sőt a biteket is byte-ban tárolja, csak a program megengedi hogy bitenként írad/olvassad.
Ha egy multiplexer (MPX) kimenetét önmagára (bemenetére) csatolod vissza, akkor amíg az a bement van kiválasztva, tárolja az értéket a RAM-ban.
Valami ilyesmire gondoltál ? Csak példának dobtam össze ,de az elv jól látszik rajta
|
Bejelentkezés
Hirdetés |