Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   8 / 179
(#) kaqkk válasza kontár hozzászólására (») Nov 1, 2019
Ment a privát üzenet
(#) kontár hozzászólása Nov 1, 2019
Üdvözlök mindenkit!
Rámentem a parsic honlapjára és szerettem volna letölteni a demo verziót ,de nem engedi.Valaki tudna segíteni,hogy próbálgatni tudjam? Előre is köszönöm a segítséget !
(#) benko_balazs válasza benko_balazs hozzászólására (») Okt 15, 2019
Megoldódott, nem a win10-el volt a baj, hanem a program újratelepítésével. A fordítandó program spi kommunikációt tartalmazott, amelyhez hozzá kellett adnom a használt spi utasítást. Ezt sajnos a program máshol tárolja. Amikor újratelepítetem a Parsic-ot, ez a beállítás elveszett, de most már minden rendben.
(#) benko_balazs hozzászólása Okt 13, 2019
Az lenne a kérdésem, hogy win10 alatt valaki használja-e a parsic v4-et, ugyanis eddig xp alatt működött nekem, de most át szeretném telepíteni win10 alá, és nem tudom műkodésre bírni, nem tudok működőképes hex-et generálni. (xp alatt generált hex megy gond nélkül, de ugyanabból a pic file-ből win10 alatt nem tudok hex-et generálni. Próbáltam mpasmx-el is és mpasmwin-el is.) nem tudom mit nem csinálok jól.
(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Júl 16, 2019
A Parsic táblázat kezelőjét használnám, ebben van több lehetőség. P, ASCII is...
Az adott rendszert nem ismerem, ami nálad vár beüzemelésre...
(#) Peti.Janka válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 11, 2019
Ezt kifejtenéd bővebben?
(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Júl 10, 2019
Szerintem én megpróbálkoznék valamilyen táblázatos dologgal.
(#) Peti.Janka válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 24, 2019
Szia,

Próba és tanulás kedvéért raktam össze egy próbapanelen MPC23017 ic-el egy kapcsolást, 8 portra ledet raktam, 8 portra nyomógombot. Azt tökéletesen tudom kezelni.
Vettem egy ilyen: Bővebben: Link LCD-t amin egy PCF857T IC van. Ezzel is tudok komunikálni, a káttérvilágítást ki be tudom kapcsolgatni I2C-n tehát komunikál a PIC-el. Amit nem tudok, hogy a Parsic 4-ben az LCD modulban kellene beállítani azt, hogy ennek az icnek a portjaira küldje az adatokat.
Próbálkoztam azzal is, hogy Parsicban beállítottam az LCD modult RB portra és elneveztem az I2C bemeneti portjait az alapján, ahogy a ki van alakiítva a panel, de semmi...
Azért mellékelem a parsic fájlt, hogy lásd hogyan csináltam. A progi csak 4 adc értéket írna ki 4 sor elejére..

Az LCD háttér világítás szépen villog tehát az komunikáció tuti jó!
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2019

NonameI2C.pic

(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 23, 2019
Használtál már a P4-en I2C-t? Parancsokat kell sorba rakni egymás után, a példa szerint. Azon a PIC-es panelen van I2C is, 0-5V DAC, vagy DS1307 RTC...Az azonnali eredményt ad... ez alapján el lehet "játszani" mással is...
(#) Peti.Janka hozzászólása Jún 17, 2019
Sziasztok!
I2C-n szeretnék meghajtani egy 2004-es LCD-t. PCF8574T- ic van a panelen. Próbálkozott már ezzel valaki?
Nem igazán jövök rá hogy áljak neki.
Előre is köszönöm a segítséget!

Peti
(#) kaqkk válasza GERI 159 hozzászólására (») Máj 16, 2019
Szívesen ! Használd egészséggel . Ha nem titkos megtudhatnánk mit építesz ?
(#) GERI 159 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2019
Nagyon frankó köszönöm. Ki is cserélem az RS-tárolós megoldásom erre.
(#) kaqkk válasza GERI 159 hozzászólására (») Máj 14, 2019
Ez már tudja amit szeretnél vissza is megy kiolvasáskor a mentett értékre

NONAME2.PIC

(#) proli007 válasza GERI 159 hozzászólására (») Máj 14, 2019
Hello! Természetesen van. A mikrokontroller mindig byte-okat tárol, sőt a biteket is byte-ban tárolja, csak a program megengedi hogy bitenként írad/olvassad.
Ha egy multiplexer (MPX) kimenetét önmagára (bemenetére) csatolod vissza, akkor amíg az a bement van kiválasztva, tárolja az értéket a RAM-ban.
(#) kaqkk válasza GERI 159 hozzászólására (») Máj 14, 2019
Valami ilyesmire gondoltál ? Csak példának dobtam össze ,de az elv jól látszik rajta

NONAME.PIC

(#) GERI 159 hozzászólása Máj 14, 2019
Üdv.

Olyan kérdésem lenne, tud-e a parsic byte tárolást? Van egy változó, azt "menti" és a változó megváltozhat, de a "mentett" adatra vissza tudok hivatkozni.

Egy léptető motornak lenne az állása. Gomb nyomásra menti a helyzetét, másik gombokkal lehet navigálni máshová, majd egy gomb nyomásra vissza tér a mentett pontra ( adatra pl 5000 )
Néztem a PDF-jét nem találtam ilyet. Az ugrott be, hogy lebontom bite-re csinálok 16db RS tárolót, és azt a gomb nyomásra mind Resetel majd amin van adat Setel. És csinálok belőle újra Byte-ot és így megmarad, vissza lehet hivatkozni rá.

Van erre gyári megoldás ?
Köszönöm.
(#) Peti.Janka válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 24, 2019
Szia,

Vissza kerestem jó sokat. Csak 3 képet találtam róla. A panelterv publikus?
Előre is köszönöm a választ.

Peti
(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Feb 23, 2019
kb 10-20 oldallal visszafelé van egy kis "PLC" kinézetű cuccom kijelzővel(4x20), az bőven tudja ezt, egy stabil cucc, PIC18F8722 alapkivitel van benne ez 80 lábú, nyomógomb is van hozzá...
Pisztoly pákával szoktam a PIC-et berakni. Kb 20-ból egy "elsikerül". ez már sok mindent tud. A P4 is jól kezeli. Érdemes egy ilyen cucchoz panelt gyártatni, mindig jól jön, amit ki lehet belőle hozni...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 22, 2019
Van olyan helyzet amikor az utolsó adatot kell menteni leállás előtt, de a beállítás nem az az eset
örülök hogy sikerült megoldani .
(#) Peticilin válasza kokozo hozzászólására (») Feb 22, 2019
Köszönöm válaszod. Ezt is kipróbálom majd.
(#) Peticilin válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 22, 2019
A tanácsod szerint módosítottam a progit és úgy néz ki így tökéletesen működik. Köszi a segítséget.

idoz5.PIC

(#) kokozo válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 22, 2019
Operating voltage range: 2.0V to 5.5V
Én ezt a módszert üzemóra számolónál alkalmaztam ahol nincs előre beállítható érték.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
(#) Peticilin válasza kokozo hozzászólására (») Feb 22, 2019
Gondoltam erre a megoldásra is,csak a dióda ejti a feszt 4,6V-ra az nem gond a PIC működése szempontjából?
(#) Peticilin válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2019
Szia,

Arra gondolsz,hogy mikor beállítom,akkor a gomb elengedésével mentődjön az adat? Nem is rossz ötlet... Kipróbálom
(#) kokozo válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 21, 2019
Szia!
A pic betápja elé rakj egy diódát, utána egy kondit, ezzel a módszerrel csak a pic táp esését lassítod a többi úgy se számít, hátha így lesz ideje elmenteni. A dióda előtt veheted le a tápot a kijelzőnek, és az adc-re is innen adj feszt.
(#) kaqkk válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 21, 2019
Nem mélyedtem bele a programodba , csak egy kérdés miért nem beállításkor mented el az adatokat ?
(#) Peticilin hozzászólása Feb 20, 2019
Sziasztok!

Ismételten a segítségeteket kérném. Eprom mentéssel kapcsolatban. A mellékelt módon megoldva működik,csak a feszültség esést figyelő ADC bemenet vezérlésével vannak gondjaim. Ti miként oldjátok meg a vezérlését? Próbálkoztam feszültség osztóval,de annál nagyon kicsi a változás. Jelenleg zener dióda, tranyó páros hajtja meg. Így ADC értéke 15-ről 4,8V nál 200 fölé emelkedik,indítván ZV2-be írást és mentést. Ha kézzel lassan csökkentem a feszültséget,ez meg is történik és vissza is jönnek az adatok. De tápfesz kikapcsolásnál nem indul el a folyamat. Pedig a tápra rátettem egy 4700µF-os kondit is,hogy ne hirtelen menjen el a táp ( mert az lcd kijelző szívja rendesen).
Illetve érték bevitelre a nyomógombokkal milyen egyszerűbb megoldásotok lenne? Mert az RS tárolós megoldásnál a lefelé számolásnál duplázva pörgeti lefelé.
Válaszotokat előre is köszönöm.

idoz4.PIC

(#) Peti.Janka válasza Lamprologus hozzászólására (») Feb 19, 2019
Most nézegetem, kezd tetszeni. Köszönöm az ötletet!
(#) Lamprologus válasza Peti.Janka hozzászólására (») Feb 19, 2019
Csak soros portra kell adatokat küldeni, annyit biztos tud!
Kijelzőn létrehozol egy szöveg mezőt, a pic meg kiküldi a szöveget, hogy mit írjon ki.
valami ilyesmi: szoveg.txt="valami" FF FF FF ...
Nem bonyolult, érdemes utána nézni, van külön témája.
(#) Peti.Janka válasza Lamprologus hozzászólására (») Feb 19, 2019
Ez nagyon tetszene, de nem tudja kezelni a Parsic ezt a kijelzőt!
Vagy legalábbis Én nem tudom hogy lehetne.
Következő: »»   8 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem