Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Már vannak szortimentereim is!
![]() 180db fiók csak elég lesz. (A műszerek még csak be vannak hányva, külön kis polcocskájuk lesz majd.) A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Jónak, bár egy kicsit szűknek tűnik.
Szép lesz! Azt a két fiókot azért ki lehet húzni valahogy? Ebből a perspektívából a szotrimenter mintha útjukat állná.
![]()
Ja és vettem egy pici NAS-t amit felszereltem a plafon alá a sarokba. A projektjeim forrásállományai mostantól ide mentődnek titkosítva. Mellette a falon felszereltem egy kisebb radiális ventilátort oda ahol eddig a légszelep volt. A hátulsó fal tetején a gipszkarton mögött megbúvó szellőzőcsőből kiflexeltem egy darabot, betoldottam egy T-idomot és felszereltem egy egész komoly radiális csőventilátort. Hatalmas a légszállítása (450m3/óra!), a nyomása (40 méterig elnyomja a levegőt!) és a hangja. Ez le van vezetve egészen ahhoz a részhez ahol forrasztani fogok, hogy a forrasztási gőzöket elszívja.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Persze hogy ki lehet húzni, így néz ki ha teljesen kint van a fiók:
1,7x1,37m az egész helyiség szóval valóban picike. De elektronikai labornak tökéletes. Ennél nagyobb helyre eddig sem volt szükségem akkor sem amikor volt rá lehetőségem.
Majd lesz!
![]() ![]()
Brutális az a ventilátor!
![]() Amúgy szuper kis műhely, kívánom hogy használd egészséggel sokáig, és alkoss benne olyan szép dolgokat, mint eddig!
Attila mindenben precíz, nála minden pontosan a helyén van. Még a fiók is bőven elfér.
Én is gratulálok a szuper kis műhelyedhez! Nagyon ki van találva a berendezése is.
A hely kicsi és szűkös, de az adottságok korlátait nem lehet túllépni.
Nekem a lelkem és a gondolataim is teret kívánnak. E nélkül nem jutnak eszembe a jó megoldások. Az én műhelyem ehhez képest csarnoknak számít -és kettő is van-, mégis sokszor kiülök az udvarra a gondolkodó hintaágyba a meggyfa alá rajzolgatni. Idézet: „... sokszor kiülök az udvarra a gondolkodó hintaágyba a meggyfa alá rajzolgatni...” Az a legjobb hely gondolkodni! Én a gesztenyefa tövében szoktam.
Elkezdtem felcímkézni a kis fiókokat és az ajtó fölé felszereltem két darab egy méteres rudat filament-tartónak.
Jól alakul.
Úgy látom légi segítség is van.
Nem biztos, hogy segítség: Bővebben: Link.
![]()
A 3D nyomtatóm saját tervezésű és még tervezés/építés alatt van, ezért sokszor kell rajta szerelgetni valamit. Mivel a sarokba raktam így elég nehéz hozzáférni a hátuljához de még az oldalaihoz is. Főleg baj ez azért, mert az X és Y motorok illetve az extruder(ek) és a filament is hátul van. Ezért kitaláltam egy szerkezetet amivel ha szükséges, akkor ki lehet húzni a gépet úgy ahogy van:
Ügyes! Elbírja gond nélkül a szerkezet súlyát?
Persze, 40kg-ot bír el. Mondjuk a nyomtató nem tudom hogy milyen nehéz de annyi közel sincs.
Úgy látom ilyesmi sínre van szerelve, bővebben: Link, nekem is van hasonló az egyik szekrényem fiókjához pont azért, hogy teljesen ki lehessen húzni. Teleszkópos, a középső elem mind a fiókhoz, mind a szekrényhez kapcsolódó sínnel elég nagy átfedésben van ahhoz, hogy rendesen megtartsa a megpakolt fiók súlyát teljesen kihúzott állapotban is.
Na tulajdonképpen készen van a kis műhelyem!
- A Synology NAS-t kicseréltem egy épített mini PC-re mert az a NAS rettentően lassú volt. - A szortimenterek mögötti falra felragasztottam egy színes HDF lapot hogy a gurulós szék háttámlája ne verje le a vakolatot. - Az asztallap L-alakú részének mindkét felére szereltem egy-egy kihúzható bútorlapot. (Az asztallap alá.) - A 3D nyomtatóm kihúzó-mechanikája közé még egy kihúzható lapot szereltem, melyben egy 43cm átmérőjű bútorlap van amely forog. Egyenlőre csak kézzel de majd teszek rá léptetőmotort. Hogy mi ennek az értelme? Makrófotózáshoz és a későbbiekben 3D scanneléshez szeretném majd használni. Érdekességképp; ez a téglalap alakú bútorlap melyben benne van a kör alakú kivágás, illetve a kivágott körbe illeszkedő kör alakú bútorlap 20.000Ft-ba került! Ha tudtam volna előre... - Felülre megépítettem és felszereltem az L-alakú öt ajtós szekrényt (igazából ez két külön szekrény). Ennek érdekessége (számomra legalábbis) hogy ezen az egyik ajtót pillérpántok tartják. Ilyet most használtam először. - Az alsó L-alakú szekrények aljára LED-szalagokat szereltem. Az alu profilok végében van egy-egy érintésérzékeny rész amelyet megérintve fel-le kapcsol a LED-szalag, ha hosszan érintem akkor pedig a fényerőt lehet állítani. Így nincs hozzájuk rendes kapcsoló. - Hogy több helyem legyen az asztalon, a forrasztóállomásnak és a hőlégfúvónak csináltam egy kis polcot. Majd a laptop mellett látható kis bluetooth hangszórónak is lesz egy hasonló polca. Ezt is most vettem egyébként, nagyon komoly hangja van... - A plafonra is szereltem két egyméteres LED-szalagot melyet a fényképeken láthatóan, csodálatosan ízléses vezetékezéssel kötöttem össze. - Az ajtóra szereltem egy elektromos zárat. Egyenlőre még nincs bekötve (sima kulccsal is működik), de majd ha lesz időm megcsinálom hogy ujjlenyomat-olvasóval legyen csak nyitható az ajtó. Mert miért ne! A kis műhelynek a költségeit végig precízen vezettem mert kíváncsi voltam hogy mennyi lesz a vége. 450.000Ft A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2018
És a kihúzható forgó izé:
Gratulálok! Nagyon jó lett! Minden tekintetben jól "belehúztál".
![]() ![]()
Ez a bútorlap-szín a kedvencem. Minden eddigi bútorom amit készítettem, ilyen színű ezért lett itt is minden ilyen. Szerintem egyébként nem sötét. A felülete a valóságban is annyira tükröződik mint a fotókon.
Idézet: Nehezebb rajta megtalálni apróbb bigyókat. Nekem ezért hófehér. Illetve a szemem már nem a régi, nálam már ez jobban számít. „Ez a bútorlap-szín a kedvencem.”
Én "oldalvilágítást" használok, egy opál búra mögötti ledcsíkkal még a 0,25W ellenállásokat is megtalálom.
Szia!
Csak egy javaslat: A sortimenterek védelme érdekében hasznos lenne valamilyen megoldás a fiókocskák fülének letörése ellen. Elég szűk a hely, és elég egy figyelmetlen felállás, és már meg is van a baj. Akár a tároló alá a használt bútorlapból egy 10 cm-es csíkot távtartzóval a falra szelve olyan távolságra, hogy a fülekkel egy szintben legyen. Vagy egy kicsi polc is megtenné, ami olyan széles mint a tároló teljes mélysége, füllel együtt.
Szuper! Példás még a rend, remélem lesz így se mert az azt jelenti nagyon dolgozol. Egy pici hiba-nekem hiba- felírtad a költségeket
![]()
Ez tök jó ötlet! Van is a maradék bútorlapok közt három ami pont akkora mint a szortimenterek mélysége.
Sziasztok!
Vettem egy fekete íróasztalt magamnak,hogy legyen min forrasztgatnom.Az asztal a szobában van,ezért fontos,hogy esztétikus maradjon.Meg kellene valamivel védeni a munkafelületet. Először az ESD terítőre gondoltam,de az ára elriasztott.Ugyanígy a PVC se olcsó(4-5mm vastag). Mit tudnátok ajánlani ami alkalmas lenne erre a célra? Ti mivel véditek az asztalt? István |
Bejelentkezés
Hirdetés |