Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   297 / 308
(#) Gafly válasza tbarath hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Valamint sokdarabos (talán 32) spéci csavarhúzó készlet nagyítóval és csípőfogóval.
(#) harschpici hozzászólása Dec 17, 2019 / 3
 
Sziasztok. Régi olvasója vagyok a fórumnak. Ezidáig nem éreztem elég önbizalmat és tudást magamban,hogy tanácsot adhassak másnak, illetve megmutassam a "pánikszobám" a tisztelt publikumnak, de ezzel most szakítok. A tudásom most is foghíjas, de kitartásom határtalan.
(#) harschpici hozzászólása Dec 17, 2019 /
 
Tanácsot szeretnék kérni forrasztó állomás vásárlásához. Max 300-450 euro a keret, min. 60W. Első sorban telefonok és PC-k javításához használnám.
(#) vzoole válasza harschpici hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Én ezt javaslom:
Bővebben: Link
Itt még olcsóbb, csak ajánlatot kell kérni:
http://www.albohacen.hu/
(#) Frankye válasza harschpici hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Látom a helynek Te sem vagy bővében.
(#) harschpici válasza Frankye hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Hát nem igazán.
(#) gernerakos válasza harschpici hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
A jelgenerátorról tudsz véleményt mondani? Hol vetted és kb mennyiért? Elégedett vagy vele?
(#) harschpici válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
MHS-5200A a típusa és AliExpressről van. Gyárilag sem volt rossz, de ezzel a moddal szerintem remek vétel: Bővebben: Link
(#) bbb válasza harschpici hozzászólására (») Dec 21, 2019 / 1
 
A forrólevegős cuccnál vigyázz, hogy kint lehet a fázis a csatlakozóján akkor is, amikor ki van kapcsolva! Nekem egy 8586-os van és sikeresen meg is rázott két hónapja (négy évig használtam gond nélkül erre így hálálta meg)!
(#) peterpan válasza harschpici hozzászólására (») Dec 22, 2019 /
 
Ehhez mit szólnál:

Link gyógyítva.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza peterpan hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Ez nekem is tetszik.
(#) Gafly hozzászólása Jan 3, 2020 /
 
(#) Sufnitek hozzászólása Feb 20, 2020 / 2
 
Nekem most készül a garázs műhely Lassan haladok, de biztosan
(#) elektrorudi válasza Sufnitek hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Szuper!
Milyen kocsid van? Egy cabrio?
Mert ha beállsz, nem tudod kinyitni az ajtaját, hogy kiszállj.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Idézet:
„Mert ha beállsz, nem tudod kinyitni az ajtaját, hogy kiszállj.”
Előbb kell kint kiszállni, és utána beállni.
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Felsö töltésü.
(#) Sufnitek válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Ebben a garázsban kocsi még nem állt , szerintem A mostanival sosem mertem beállni
(#) Sufnitek válasza Massawa hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Régimódiak vagytok Én transzportálok a kocsiba
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 6, 2020 /
 
Sziasztok!

Ötleteket szeretnék kérni alkatrészek rendszerezésére és tárolására!
A tárolás az eddig ugy néz ki hogy meglessz. Mosta szomszádos barkácsboltba az amugy aranyáru rekeszes tároló le lesz értékelve, de a rendszerezése..

Jelen pillanatban egy exceltábla a legtöbb ami az eszembe jut... elvileg tökéletesen megfelel, de ha valakinek van valami jöbb ötlete ne tartsa magába.

Mondjuk az ellenállásokkal bajom van mert indokolatlanul "nagyok"
(#) deebo válasza Sufnitek hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
A fűtőberendezés a legmenőbb.
(#) teddysnow válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
Szia,
a rekeszes tárolót nem tudod megúszni. Vagy aranyáron vagy gyémántáron, de kell. Én régen az ellenállásaimat 4 felé osztva tároltam, 20 évesen még ellehet lenni vele, de hosszútávon csak idegesítő lesz. Most 11 felé van osztva, kb jó. A madaras nagy boltban lehet venni olcsón tárolókat, nézd meg ott is.
Feliratozásra és imádom a Dymo feliratozót. Életem nagy befektetései közt tartom számon. Ali-ról olcsó, jó minőségű színes szalagokat lehet hozzá venni.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) Firefighter1 válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
És a nyilvántartás? Arra szerintem marad az excel ugye?
(#) Alkotó válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Én korábban kitaláltam egy alkatrésztárolót, amit rendelésre gyártottam. Akkoriban többek is megelégedéssel használták. Esetleg velük is érdemes konzultálni, mennyire vált be hosszabb távon.
Ez a tárolót annyira áttekinthető, hogy nem kell egyéb nyilvántartás.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) teddysnow válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Én nem tartok nyilván semmit, mert képtelen lennék úgy vezetni, hogy értelme legyen. 40 évesen még fejből tudom, hogy milyen értékű ellenállásból van 1-2 darab (legalábbis azt hiszem), azok ilyen 39k, 680k, 820k "egzotikus" értékűek.
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
Ahogy teddysnow is írta, a fiókos tároló kb. kikerülhetetlen.

Fokozatok: vastagfalú símítózáras tasak (távolkeletről filléres tétel), papírdoboz, szortiment (olcsó), fiókos tároló (drága), kiszuperált konyhaszekrény (alkalmi szerzemény) és egy pince, ahol a család többi tagját nem zavarja a sok "kacat".

A lényeg kb. az, hogy ne úgy állj neki, hogy most aztán mindent rendezel mert nem fogsz megtalálni semmit. Szépen, fokozatosan és meg fogd látni, nem kell semmilyen nyílvántartás, az ember emlékszik, miből mennyi van. Az olcsó ellenállásokból nyílván nem de a drágább cuccokkal nincs ilyen gond. Az is egy módszer, hogy a kapott csomagolásban hagyod az alkatrészeket, azokra általában rá van írva a tartalmuk.
(#) Firefighter1 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Valamit el kell kövessek mert most 4 böröndnyi tejesrekeszbe vagyok "szorulva" Megspékelve pár kiszuperált mososzerkapszulás dobozal ( mint tároló)
És most aztán semmit nem találok ( még ha tudomis hogy van akkorse)

Itt a szomszédba lehet kapni ezt az EuroPlus tipusu szortírozókat. Most arra gondoltam ebből veszek pár közepeset meg pár nagyobbat hogy külön tudjam szedni a javát

Meg vannak ilyen tárolóim mint a csatolt képen,.... de ezekhez kell valami polc vagy csuszka mint az IK*A-s fiókoknak mert ha a legalsóból akarok valamit kivenni akkor az egészet ki kell pakoljam
(#) 06smici válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
Kicsit had szóljak a rekeszes alkatrész tárolók ellen is. Nagy hátrányuk, hogy nehéz őket átcsoportosítani. Az ember mindig berendezi az adott alkatrészeihez, aztán mikor jön egy új értékű ellenállás, amit be kéne szúrni a többi közé, akkor lehet újrarendezni az egészet.

Egyik cégnél, ahol dolgoztam, ott a borítékolás vált be a legjobban. Minden alkatrész belement egy borítékba, azok pedig egy cipős doboz méretű dobozban/ládában sorrba voltak rendezve. Bármikor beszúrható egy új érték a meglévőek közé. Meg lehetne hagyni a gyári tépőzáras zacskókban is, csak azok meg eltérő méretűek, nehéz sorba rakni őket. Másik nagy előnye, hogy jóval több adat nyomtatható a borítékra mint ami egy kis rekesz címkéjén elférne. Ott ez nagyon bevált és több ezer féle alkatrészről van szó. Amennyire emlékszem csak kondi és ellenállásból volt méretenként egy-egy doboz (0402, 0603, 0805, >1206). Persze jó részt SMD alkatrészek, a THT IC-nek nem feltétlenül a legjobb, ha borítékban össze vissza vannak nyomorgatva a lábaik.

Nyilvántartásra excellel próbálkoztam én is, de egy idő után mindig abba maradt az új alkatrészek felvétele... Ha nem akarsz sok paramétert adni az alkatrészekhez és egy adott alaktrész (mondjuk ellenállás) mindig ugyan azokkal a paraméterekkel van felvéve, akkor jó az excell. Ha alkatrészenként sok paramétert venné fel és nem is csak az egységeseket, akkor viszont érdemes lehet valami adatbázisban gondolkodni. A másik amit megnéznék, hogy a nyák terveződ milyen library-t használ. Altiumban például minden további nélkül hozzá lehet adni egy "raktár készlet" paramétert is az alkatrészekhez. Így ha kigenerálod a BOM-ot, egyből látszik melyikből van hiány.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Azért az elég meredek vélemény hogy kikerülhetetlen, nálam pl. éppen fordítva van, sehol sem férne el, viszont a rendszerezett feliratozott zacskók néhány kartondobozban elférnek, nem nehezek, nem nagyok, oda rakom őket ahova akarom, tudom mi hol van, semmit sem kell keresgetni. Pl. Az ellenállások kartonja is sorban van érték szerint, szinte elsőre oda nyúlok amelyik érték kell. Plusz a zacskóra egyéb adatot is tesz az eladó, számomra az is lényeges, nem csak az érték.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Ezen nem fogunk összeveszni. Ha elfér (és van annyi alkatrész), érdemes beruházni de nem ellenállások számára, arra nekem is ott vannak a zacskók.
(#) Kovidivi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
Én vettem a Lidl/Aldi-ban kapható tárolót, 5db van jelenleg, Bővebben: Link A bal oldali. Egy az ellenállásoknak, egy a kondiknak, a maradék három pedig szépen el van rendezve. Opa, induktivitások, NPN, PNP, usb csatlakozók, jack/DC csatlakozók, hangszórók/piezok/csipogók, LED-ek kis teljesítményű, LED nagy teljesítményű, banán dugó/aljzat, kroki csipesz, TO220 bordák, diódák, szenzorok, Arduinok, stb. stb. stb.
Az ellenállások pedig egy tól-ig érték szerint vannak feliratozva. Ha jön egy új érték, csak berakom a helyére. Ha valamiből kevés van (1k 10k 100k 2k2 4k7), rendelek belőle 100db-ot, az elég egy ideig. Kondikból rendeltem még régebben egy válogatást. 90%-ban SMD-t használok, tehát nem foglalnak sok helyet. Kondikból most kevés van a fiókokban, főleg a nagyobb értékűekből, de azt mindig találok a régi nyákokon ha kell, esetleg vásárolok.
Feliratozni kell, mert különben csak fiókhúzogatás lesz forrasztás helyett.
Idővel kialakul, hogy pontosan mire van szükséged, mit használsz sűrűn. Átrendezni a fiókokat se tart túl sokáig, ha valamit be akarsz szúrni.
Ja, az egyik tároló fele M3-M4 csavarokkal van tele (hossz és fejkialakítás szerint rendezve), anyával, alátét, mindenféle távtartó. Amikor csavarokat vásároltam, csak pislogott az eladó, hova kell nekem ennyi csavar Fizettem vagy 5eFt-ot egy zacskónyi csavarért, mindenből 50-100db-ot vásárolva. Így lehet igazán barkácsolni, ha az embernek kedve van.
Ja, a legjobb, hogy találtam egy polcot, ami pont 1cm-rel szélesebb, mint két ilyen tároló egymás mellett. LED-szalagot raktam a polcokra, hogy lássak is, a polcok távolságát pedig egyénileg áthelyeztem, csak pár furatra volt szükség. Alulra befért a nyomtatató is, szóval minden egy helyen van. Sokan írják, hogy sűrűn fel kell állni a székből munka közben, nálam ezt csak ritkán kell megejteni, körberaktam mindent, amire az embernek szükséges van. Így legalább pici helyet foglal el a "műhely" (sarok), ami persze előnyös is, meg hátrányos is egyszerre...
Következő: »»   297 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem