Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   195 / 195
(#) exabit válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Ez nem az amit írtál, de ha nem kell egyszerre az összes láb, és van sok felesleges pénzed akkor lehet ilyet: PCBite
(#) dB_Thunder válasza exabit hozzászólására (») Márc 18, 2024 /
 
Idézet:
„PCBite”

Ezekben nem hiszek, pár darab szondáért inkább ráforrasztok a nyákra!!
Másrészt nagy ritkán lehet kiemelni ennyire egy panelt a "természetes élőhelyéről", mert a működéséhez nélkülözhetetlen pár másik áramkör, NYÁK is!!

Idézet:
„pogo pin connector-nak hívják”

Eeeez kell nekem!! SOIC20W lábtávolsága 1,27mm
Már csak értelmes forrás kell, pl:
https://hu.mouser.com/ProductDetail/Mill-Max/854-22-008-10-004101?q...%3D%3D
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2024
(#) wbt válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 21, 2024 /
 
Csipeszes nem jó? Nekem az SO8-SO8W jól működik, 20-as nem próbáltam...
(#) wbt hozzászólása Márc 21, 2024 /
 
Sziasztok! FNIRST 2C23T kis sokmindenttudó kéziműszerről mi a véleményetek?Valamire jó, alap 2ch szkóp, multiméter, generátor, hőmérő, eddig nem találtam kivetnivaló aljasságot benne, a kezelése kínai-szabvány, de elég pontos volt. Csak tudnám, a SAVE funkció mit takar? Valaki játszott vele, esetleg hitelesítette? (én max 0.5%-on néztem, benne volt bőven). Valahol elásott kutya?
(#) dB_Thunder válasza wbt hozzászólására (») Márc 21, 2024 /
 
Az alany egy AtTiny2313, rá kellene tapadnom az összes kimenetére anélkül, hogy a maradék hajam kitépném!! És én ezeket már csak nagyítóval látom!!
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2024
(#) img válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 21, 2024 /
 
Érdemes lenne csinálni egy pogo pin teszt panelt, amit ha a tesztelendő panelhez, a csavarlukainál rögzítesz pozícióba, akkor a tűlábak a megfelelő helyre kerülve érintkeznek.
(#) patexati válasza wbt hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
Az egy szemét meg ne vedd..Bővebben: LinkJavasolom az Owon HDS242S készüléket. Bővebben: Link
(#) Massawa válasza patexati hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
Azért egyet nem vesz nagyon figyelembe a tesztelö kollega. Amig a hagyományos szkop folyamatos jelekkel dolgozik és a mutatott jelalak kizárolag a belsö erösitök minöségétöl függ a DSO diskrét adatokbol állitja össte a képet azaz nemcsak az erösitön de a mintavételezéstöl meg a grafikus processzirtól is függ amit látsz meg lehet, hogy az is amit mérsz. Ez alapvetö különbségeket adhat az adott esetben a teljes müködesi sávban, de az is elöfordulhat, hogy csak bizinyos esetekben. Ez lehet egy olcso szkop gondja, de a drágában is ugyanugy elöfordulhat.
A mi cégünkben volt egy ilyen eset ( nem szkop, de hasonlo, de sokkal drágább berendezésben ), hogy a szerencsétlen vevönél volt egy olyan freki amit a müszer rosszul mért 5-200 MHz-s sávban. Egyszerüen nem jött ki a matematika sem a mérési pontokban sem a grafikus prociban. S nem lehetett vele semmit kezdeni még a gyártási elötti szimulácio sem dobta ki a hibát. Sok ezer berendezést adtak el szerte a világban és csak egyetlen cégnél fordult elö a hiba. Ugy látszik senki másnál nem volt olyan vivö igy nem tünt fel.
Egy analog berendezésben ilyesmi elö sem fordulhatott volna, igaz olyan soha nem is létezett.
(#) wbt válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
Sajnos nem találtam SO20W clippet, SO16-os létezik, két darabból össze lehet hozni. (én fűrészeltem/ragasztgattam clip és tesztfoglalatokat idióta tokozásokhoz..nagy élmény, de működik) Nagyító már nekem is kell, főleg az SC70/6 meg SOP20 uC-hez.
(#) wbt válasza patexati hozzászólására (») Márc 22, 2024 /
 
Köszönöm, érdekes nyavalyái vannak, kijáró hangfreki/pwm jelekhez még jó. A multimétere pontosnak tűnt, határeset, 14000.-t megért szerintem, többet nem. (legalább szép meg színes-szagos). Hasznosak voltak a tesztek!
Következő: »»   195 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem