Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika
 
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   338 / 338
(#) VIM válasza Lezli46 hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
Ezt próbáltad velle megcsinálni?
"Különleges megjegyzések
A biztonságos állapotokat általában csak kikapcsolt gyújtás mellett lehet ellenőrizni, de általában a komfortrendszer/központi zár lehetővé teszi a problémák diagnosztizálását kikapcsolt gyújtás mellett is, feltéve, hogy a diagnosztikai kommunikáció a gyújtás bekapcsolása előtt elindult. Ez részletezve azt jelenti, hogy kapcsolja be a gyújtást, csatlakoztassa a komfort rendszerhez/központi zárhoz és nyissa ki a kívánt mérőblokkot. Tartsa a mérőblokkot járva, kapcsolja ki a gyújtást és zárja le az autót. Végül a feloldáskor ellenőrizze, hogy a hajtómű állapota a várt módon változik-e."
Ezt a Ross-Tech odalon írják Bővebben: Link. Mind ettől eltekintve a vezető oldali zárban lévő panelen is lehet forrasztási hiba vagy a kilincs mikrókapcsolója is lehet hibás meg az átvezetésben a gumi harmonikában is lehet eltört vezeték.
(#) Lezli46 válasza VIM hozzászólására (») Máj 14, 2024 /
 
Szia!

Ez a kikapcsolt gyujtás melletti diagolás- tesztelés elég figyelemreméltó és hasznos is lehet, mellékesen az is hogy egy kõzepeske angol müszaki tudással egyértelmübben értelmezhető a szöveg mint a googl magyar forditásában...
Ha már hibák merülnek fel a zárban annak egy megbizható módja van , éspedig a zár cseréje.., kivált hogy V.W. csoportos autók tipushibái a zárak.

Köszi és üdv
(#) frissadam hozzászólása Máj 15, 2024 /
 
Hello!

Opel Meriva 1,7 CDTI Z17DTH 2004. Nem tudnátok kapcsolásirajzot mutani? Nem tudom hogy a motorhütö ventillatorokat "hütögomba" vagy a vezérlö kapcsolja e be? Biztos hogy negativra kapcsolja valmi a reléket. Nem tudom hogy mi. Tudnátok segiteni?

Köszi!
(#) Lezli46 válasza frissadam hozzászólására (») Máj 16, 2024 /
 
Gari nélkül!!!

99% hogy motorvezérló vezérel egy relébblokkot---(hütőben nincs hagyományos Hütőventillátorgomba) ...,esetleg a hütő legalján . a sarokban .,szemből baloldalt lehet egy szenzor...ennek más a funkciója...

A Reléblokk a fényszóróház mögött külön tartóban., reléhiba nagyon nem jellemző!!! Ventillátortarton lévő ellenállás szokott leggyakrabban tönkremeni. abban is egy diódaszerű "hődióda" szakadt lesz.., átkell-átlehet-- hidalni próbának mindenképp., de különben is maradhat...

Másik alternativa hogy elektronikus Hütőventillátor vezérlőd van.., alutömb doboz kinézetre..,ez viszont cserés....

Hütőalatt elmenő vezetékkötege is szokott korrozióhibás-szakadt lenni ., nem találtam korrekt rajzot sajna...
üdv
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2024
(#) Lezli46 válasza frissadam hozzászólására (») Máj 16, 2024 /
 
Most vettem észre a kérdésed: Ha van reléblokk stb .,akkor biztos hogy a motor ECU testekkel kapcsolgatja mindegyiket!!!
(#) razoritos hozzászólása Máj 18, 2024 /
 
Sziasztok!
A képen szereplő relé egy ford mondeonak a fényszórómosójához tartozik ,kérdésem ,hogy kell bekötni, hogy normálisan működjön. Elviekben ,ha felkapcsolom a tompitottat és megnyomom az első ablakmosó nyomógombját, akkor fog működni a lámpamosó motorja is kb 1-2 másodpercig.A relén ,csak számozás van 1-7 ig a 6 és 7 pin teljesen üres gyárilag is ,viszont van egy pin ,amin két vezeték van.
Ebben tudna nekem valaki segíteni, hogy mit hova,mert ehhez sík hülye vagyok és a neten sincs semmi kapcs rajz róla.

s-l1600.jpg
    
(#) razoritos válasza razoritos hozzászólására (») Máj 18, 2024 /
 
Ez a számozás van rajta és kb azonos színnel jelöltem a kábeleket hátha így könnyebb .

s-l1600.jpg
    
(#) Delinsky hozzászólása Máj 20, 2024 /
 
Sziasztok! Autó alkatrész, de ebben az esetben egy magnóban van. A képeken látható Összedugható csatlakozó. Hiába dugom össze kontakthíbás. Vettem egy hasonló csatlakozót, és át szeretném rakni az érintkezőit ebbe. Ahhoz viszont ki kell szednem ebből az elkopott érintkezőket. Néztem erre való szerszámokat, de 14.000 a legolcsóbb, de van 76.000-ért is. Un. Kivonó szerszám. Láttam egyszer egy megoldást valahol erre. Tán egy csövet kell beledugni és azzal kijön. De már nem tudom pontosan hogy. Tud valaki megoldást, egyzseri alkalomra, hogy ne kelljen roncsolnom a házat?
(#) még1MbR válasza Delinsky hozzászólására (») Máj 20, 2024 / 1
 
Alin vettem, így keress rá, komplett szett van:
"car terminal removal electrical wiring crimp connector"
Egy példa...Bővebben: Link
(#) Delinsky válasza még1MbR hozzászólására (») Máj 21, 2024 /
 
Köszönöm már meg is rendeltem!
(#) VIM válasza razoritos hozzászólására (») Máj 21, 2024 / 1
 
Szia! Azt azért hozzátehetted volna, hogy melyik évjárat és milen felszereltségű kocsiról van szó, mert amiket néztem rajzokat azokon mindegyik vezeték kettős színezetű ami a fényszóró törlő/mosó reléhez tartozik, de a legjobb volna a motorkód ismerete szerint utána nézni.
(#) Delinsky válasza Delinsky hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Hogy tud egy ilyen összedugható valami elromlani? Önbeálló, olyan nincs hogy nem érintkezik valahol, mégis kontakthibás. Egy éppen eltalált állásban, pl. félig összedugva, de azt is véletlenül,, működik, ha hozzáérek elhallgat. Mozgatom körülötte a vezetékeket, néha elhallgat, néha nem. De azzal mozgatom a cstlakozót is. Tényleg nem tudok már mit kitalálni. Egy itteni kolléga ajánlott egy szárszámszettet, most várom, de addig is próbálkozom, hátha nem us ez a baja, de eddig eredmény nélkül. A fene érti!
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2024
(#) még1MbR válasza Delinsky hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Az első képen láthatók ilyen kúpos cucc alá bedugott és összenyomott vezetékek, simán lehet ott is a gond.
(#) Kinka István válasza Delinsky hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Szia!
Ennek a típusú anyasarunak a szorítását csak összetekert lemez saját rugózása adja, idővel szétnyílnak, ez okoz kontakthibát. A fiúsaru átmérőjével megegyező "dróttal" (vagy egy fiúsaruval) ellenőrizhető a szorítás mértéke. Az általad felrakott képen látszik is a szétnyílt saru. A házból kivéve visszaalakítható, nem szükséges cserélni.
(#) razoritos válasza VIM hozzászólására (») Máj 26, 2024 /
 
Köszi, hogy foglalkoztál vele 2001 mondeo full fapad ambiente felszereltség ,de azóta megtaláltam a hozzá tartozó kapcs rajzot egy orosz fórumon és érthető is, hogy mi hova megy egy kivétellel van egy k42 relé, ami nálam nincs (2003 után rakták bele csak), valószínű, hogy bekötésnél azt ki fogom hagyni .Megtennéd hogy ránézel a rajzra ,hogy kihagyhatom ténylegesen. A k11 a fényszóró mosó reléje és a 4-es lába menne ebbe a k42 relébe, de az nekem tényleg nincs.


kapcs rajz
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2024
(#) Andralin hozzászólása Sze, 8:42 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogyan lehet az alábbi csatlakozót széthúzni az autómban. Egy Laguna I-ről van szó, a csatlakozó a motorháztető alatti nagy áramú biztosítéktáblánál található.

Próbáltam feszegetni minden irányba, de hiába. Próbáltam a fekete részt is magam felé húzni, de nem enged. Egyedül a pirossal jelzett két kis szürke pöcök amit szét tudok húzni jobbra és balra, de akkor sem enged semmi, nem mozdítható semmi sem továbbra sem, hiába feszegetem.

Tudnátok segíteni, hogyan lehetne széthúzni, mi a nyitja neki?
A hozzászólás módosítva: Sze, 8:44
(#) blasz válasza Andralin hozzászólására (») Sze, 17:41 /
 
Nincs egy kar a másik felén? innen mintha lenne és azt kell megemelni
(#) Andralin válasza blasz hozzászólására (») Sze, 23:04 /
 
Nem sajnos, nem találtam rajta semmiyen kar szerűséget.
(#) VIM válasza Andralin hozzászólására (») Csü, 9:50 /
 
Szia! Szerintem a szürke kar felső részét mindkét oldalra széthúzva (van annyi hely) a retesznek oldani kell és széthúzható a csatlakozó. Használj PET palack csíkot amit a kiakasztott retesz közé csúsztass, hogy az ne tudjon visszazárni.
(#) Elektro.on válasza Andralin hozzászólására (») Csü, 10:24 /
 
Szia!
Véleményem szerint a szürke és a fekete elfordul egymáson. Ha jól látom van egy tengely kialakítva. de afekete oldalt egy bepattanóval rögzítve van.
Csatolok képet talán ez alapján megoldódik.
Következő: »»   338 / 338
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem