Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   246 / 444
(#) wilson válasza zombee hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Közben a MOVE eszközös megoldással sikerült is megcsinálni, köszi
(Csak elsőre valami elegáns megoldást várna az ember...)
(#) wilson válasza zombee hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Na persze úgy tervezek ahogy akarok...

A kérdés inkább arra akart volna irányulni, hogy mi a rákért alulnézetben adnak meg egy lábkiosztást?
Én vagyok csak nagyon kezdő, hogy ez meglep? Újabb hibázási lehetőséget látok csak benne..
(#) zombee válasza wilson hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Egy relét elég nehéz felülről nézegetni, át kell fordítanod hogy megnézhesd. Egy IC-nél felül is láthatod...
Egyébként ha az adatlapra érthetően oda van írva hogy "bottom view" akkor szerintem nem lehet eltéveszteni.
Tipp: megszerkeszted alulnézetben, majd a legvégén kijelöl-->tükröz. Fontos, hogy eddig a pontig csak az
oldalfüggetlen részeket(pin, dimension) szerkeszd bele, a többit(tPlace, tName, tValue, tDocu, stb.) csak utána!
(#) elektrocad válasza wilson hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Az általad melléklet relé rajz esetében nem kell nagy képzelőerő a lábkiosztás felülnézeti megrajzolásához. A vízszintes tengely szerint a működtető tekercs lábai szimmetrikusak, az érintkező lábait pedig nem felülre, hanem alulra helyezed el. A méretek meg adottak. Csak ilyen egyszerű.
Ha ez is nehézséget okoz, megsúgom, egy NYÁK megtervezésében sokkal bonyolultabb nehézségekkel fogsz találkozni.
(#) wilson válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nem ezzel volt gondom, hanem hogy miért bonyolítják direkt még az ember életét ilyesmivel. De zombee válasza után végül is érthető a dolog, egy relét tényleg alulról szokás nézegetni.
Amúgy megterveztem a rajz alapján, aztán MIRROR, ennyi
(#) moltam99 hozzászólása Márc 12, 2012 /

Üdv!
Szeretnék pár kritikát életem első nyáktervére. Az oldalon található Canamp kapcsolás alapján készült. Fentebb olvastam, hogy az átkötéseket illene kerülni. Ez miért ajánlott?
Illetve majd szerentém megváltoztatni a pad-eket, hogy az összes furat min. 1 mm legyen, de még nem sikerült ezt megoldanom. (DRC -> Restring ha jól sejtem)
Válaszokat előre is köszönöm!
terv
(#) Frankye válasza moltam99 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Az első: A "kanyarokat" ne 90°-osnak tervezd. (Nagyon leegyszerűsítve: A fénysebességű elektronok "kisodródnak" a kanyarban.) Ahol csak lehet, kerekítsd le a sarkokat, vagy legalább 45°-os letörést alkalmazz. A pad-eket nagyobbítsd meg, hogy legyen mire forrasztani.
A C5 és C10 kondiknál van valami, számomra "érthetetlen" formáció, nem tudom, mi akarna lenni, de hogy így nem jó, az tuti. Ugyan ez a C6 vs. C9 kondiknál.
A trafó 230V-os bemenete nincs kivezetve, így nem fogod tudni bekötni.
Hirtelenjében ennyi.
(#) moltam99 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Köszi!
Mindjárt nekiállok lekerekíteni.
Az a formáció csillagpont szeretne lenni, csak exportálásnál a poligonból eltűnt a kitöltés. Annak sem jó?
Nagyobb pad-eket tudok úgy csinálni, hogy a gyárira csak simán teszek egy nagyobbat, vagy módosítanom kell a package-ben?
(#) Frankye válasza moltam99 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

A csillagpont így nem világos, hogyan akarna kinézni, így nem tudom megítélni.
A pad-ek nagyítására az a korrekt megoldás, ha az alkatrészekről csinálsz egy saját lib-et, és abban javítod, azt használod.
(#) Axel hozzászólása Márc 12, 2012 /

Sziasztok!

Van lehetőség rá ,hogy a nyákterven az összes via és vezeték átmérőjét illetve szélességét egyszerre változtassam meg egységes méretre?
(#) elektrocad hozzászólása Márc 12, 2012 / 2

Egy kicsit a pad-ekről:

Mivel nagyon sok kérdés merült fel a gyári forrszemek méreteivel kapcsolatban és nagyon sok téves válasz is volt adva, itt egy rövid leírás, hogyan kell a forrszem méreteit növelni. A módszerrel csak a panelen lévő összes forrszem mérete növelhető egyszerre, de szerencsére nem lesz mindegyik egyforma, a furatátmérőtől függően arányosan növekszenek.
Erre jó a DRC párbeszédablak "Restring" füle. Itt a "Pads" három sorában a felső, belső és alsó rétegen külön-külön állíthatók be az arányok. Lásd a mellékelt képet. A lényege az, hogy a furat körüli körgyűrű vastagsága adható meg a meghatározott furatátmérőhöz viszonyítva. Az első "Min" mezőbe a minimális, az utolsó "Max" mezőbe pedig a megengedett maximális gyűrűvastagság adható meg. A középső "%" mezőbe beírt érték a furatvastagság %-ában adja meg a gyűrű vastagságát. Bátran kísérletezhetünk, a gyűrű vastagsága mindig a min és max érték közé fog esni, a program nem rajzol meg ennél nagyobb vagy kisebb padet. Hasonló eljárással definiálhatók a via-k méretei is az alsóbb sorokban.
Tehát a % mezőben módosítjuk a pad méretét!
Az Apply gombra való kattintással a padek automatikusan módosulnak a munkaablakban, így könnyen nyomon követhetők a kísérletezések.
Még mindig jobb, gyorsabb és profibb megoldás, mint újabb forrszemekkel eltakarni az eredetit. Sőt a végső ellenőrzésnél sem fog idevonatkozó hibát jelenteni, nem lesz gond a Gerberrel sem.

Ha csak egy-egy alkatrész padjait kell módosítani, sajnos azt csak az alkatrészkönyvtárban lehet megtenni.

A mellette lévő "Shapes" fülön pedig a pad-ek és smd-k alakjaival, az smd sarkainak íveltségével lehet játszadozni.

Jó kísérletezést!

Remélem, két nap múlva nem tesz fel valaki olyan kérdést, amire itt a válasz!

Restring.JPG

(#) elektrocad válasza Axel hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

A vezetékek vastagsága szintén a DRC-ben állítható be egységesre még a routolás előtt. Az autorouter a beállított vastagsággal fog dolgozni. A kész vezetősávok már csak egyenként módosíthatók a change width
paranccsal.
(#) Mathyas hozzászólása Márc 13, 2012 /

Ha az autorout megtervezte az áramkört és úgy lett elmentve a munka, akkor a következő megnyitás után vissza lehet vonni a routolást?
(#) Frankye válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Legjobb tudomásom szerint nem, bár a mentés előtt elmentésre kerül az előző állapot is, b#...(szám) formában (ha jól emlékszem...). Ha nincs más megoldás, akkor ezt vissza lehet nevezni brd-re, és akkor az lesz az "utolsó" verzió.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Idézet:
„Remélem, két nap múlva nem tesz fel valaki olyan kérdést, amire itt a válasz!”

Hiú remény, ismerve a fórumozókat, de a remény hal meg utoljára...
(#) Mathyas válasza Frankye hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Működik, köszi!
(#) elektrocad válasza Mathyas hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Ha nem tudod visszavonni, használd a "Ripup" gombot, ott van a "T" betű fölött. Azzal bármely vezetősávot visszavarázsolhatsz légkötésre.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Lehetne valami bejelölés félét csinálni, a bejelölt hsz-ok listája meg valahol oldalt megjelenne. De attól tartok rövidesen az is túl hosszú lenne.

Két hetet már nem is mertem írni.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Megjelöltem segítőként a Tiédet. Ha van még efféle, és megírod/megírjátok, melyek azok, akkor azokat is megjelölöm ugyan így.
(#) Noja hozzászólása Márc 14, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Adott egy kapcsolásom, ami több sheetből áll. Hogyan oldom meg, hogy az adott IC különböző kapuit (pl az IC1D az elsőn, az IC1B és C a másodikon...) több sheeten helyezzem el?

Előre is köszi: Noja
(#) wilson hozzászólása Márc 14, 2012 /

Gyors kérdés:

ezek a furatok körüli négyzetek mi a rákok? A 44 Drills rétegen vannak.

Számítanak valamit pl abból a szempontból, hogy elfér-e a viák között egy vezeték?
(Céggel lesz csináltatva, és nem, nem akarom hogy látszódjon utólag)

furat.PNG

(#) thomas3 válasza Noja hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Szerintem ha csatlakoztatsz rá egy rövid kis Net-et és elnevezed(Name) majd ezt követően ahová akarod kötni ott is, egy rövid kis darab becsatlakoztatott Net-et elnevezel ugyan azon a néven, akkor össze fogja kötni. (érdemes egy Label-t rátenni, hogy tudd miért "lebeg a levegőben")

Remélem érthető volt.
(#) thomas3 válasza wilson hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Ha nem jelölöd bele a gerber fájl készítéskor akkor véleményem szerint nem számít...
(#) wilson válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Szerintem az a gondja vele, hogy le sem tudja tenni... a válasz engem is érdekelne.(<- Ez itt egy pont.)
Így érthető is, magyaros is.
Frankye
(#) wilson hozzászólása Márc 16, 2012 /

Sziasztok!
Nos elkészül lassan a nagy mű, életem első nyákja, légyszi nézzetek rá, véleményezzétek, kritizáljátok, ha hibát láttok, szóljatok!

Pár előzetes tudnivaló:
- azok ott lent relék, és max. 2A-t kell tudniuk kapcsolni
- a jobboldaliak szintén, csak 10A-esek
- a ledek helye nem változtatható
- igen, valószínűleg elférnék kisebb nyákon is, csak akkor újra kéne tervezni (ez most 20x14cm)

Asszem ennyi

Szerk: látom a HE motornak nagy ez a kép, itt van normális méretben is
(#) elektrorudi válasza wilson hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Szia!
Nagyon szép. Az hogy csináltad, hogy így töltse ki a telefóliát?
Gyártatni fogod a NYÁK-ot?
Mert, ha nem, akkor a 8-10mil-es vonalvastagsággal meggyűlik majd a bajod.
(#) Sendi válasza wilson hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Helló. Ez tényleg szép. A lábszámozásokat és egyéb (pl. A anód K katód) feliratokat külön raktad rá?
(#) moltam99 hozzászólása Márc 16, 2012 /

Üdv!
Az itt kapott tanácsok alapján kicsit átterveztem a Canamp nyákot.
A forrpadok nagyobbak lettek (kivéve az IC-nél, de lehet, hogy ott is megnövelem), a vezetősávokat ívesre cseréltem.
A véleményeteket szeretném kérni a legfrissebb verzióról:
Íme
Köszönöm!
(#) wilson válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

- az első kérdést nem igazán értem. hogyan lehet még másképp kitölteni?
- természetesen gyártatni fogom, de így is 10mil-es a legvékonyabb (legalábbis szándékaim szerint), azzal nem szabad hogy probléma legyen amennyire én tudom
(#) wilson válasza Sendi hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Köszi!
Dehogyis egyenként Innen vettem a megoldást: Opciók > Beállítások > Általános > Pad nevek kijelzése
Következő: »»   246 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem