Fórum témák
» Több friss téma |
Nem véletlen írják minden rendes akkus/elemes szerkezetre, mindet egyszerre cserélni és egyformára. Nagyon rosszul hangzik, de ha nincs egy gyári hibás példány, egyszerre mennek tönkre. Darabonkénti csere esetén, ha a kapacitása nem egyforma az újnak és a réginek (nem a ráírt) , kisütéskor a rosszabb állapotú hamarabb kisül, és jobb állapotú akár fordított polaritással elkezdheti tölteni, töltéskor meg a töltő a rosszakat túltölti, a jobbakat meg nem tudja rendesen feltölteni, így a helyzet gyorsulva romlik.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Üdv
olyan balyom volna hogy van 1 baroni efv 150 elektromos robogom és nem akar elindulni !!! beinditom áramot kap világitás index duda fék lámpa megy kigyulad az aksi mérö is de ott csak 2db zöld meg 1 sárga de a piros nem vilan fel gázt hiábba huzom nem akar sehogy se elindulni akuk jók !!! pár honaposok !!! mi lehet a baja ????
A gázkar megfelelő jelet küld a vezérlésnek mérted már?
hiba megoldva
![]() töltö kép aksi kép
Ha kellő ideig rajta van, és a töltő azt jelzi hogy fel van töltve az akku, akkor is csak ennyit tud? ha igen lehet akár milyen fiatal az akku cserés. Ha nem jelzi hogy teljesen feltöltődött 10-12 óra után sem, akkor lehet gondolkodni, az akku rossz vagy a töltő.
Ami esetleg érdekes lehet megmérni az akkukat külön külön hány voltosak, ( némi fogyasztó felkapcsolása nem hátrány a mérés idejére) ha van jelentősen különböző, akkor előtérbe kerül az akkucsere ismételten.
az van hogy 6 óra hossz és aszt jelzi hogy fel van töltve !!! és csak 10 kilométert megy !!! van másik elektromos motor is ami 8 óra alatt töltödik fel kisebb akukal és az megy 40 kilométer azért gondoltam a töltö nem tudja rendesen feltölteni ezeket a nagy aksikat !!!!
1. Mérd meg a töltőn üresjáratban, töltés közben, és feltöltve mennyi a feszültség.
2. Aztán ha levetted az aksiról a töltőt, mindegyik akku feszültségét mérd meg terheletlenül és terhelve is (ahogy proba barátunk javasolta). Pár nap mulva a 2.-es pontot ismételd meg úgy, hogy nyugalomban voltak az akkuk... Így ki fog bukni mi a hiba...
3db boss akku van benne, ami a képen szerepel és 1 superlife akkumulátor ami 35ah lehet. Ez volna a baj?
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Az sosem szerencsés, ha különböző akkumlátorok vannak egybeépítve...
Valószínű a kissebb kapacitású akku járja a végét (de ez biztonsággal csak mérés után tudni)... A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
én tisztába vagyok vele(,) de még csak 1 hete van nálam a motor. Az ak(k)ukat nem én vetem bele(,) hanem akié volt!(!!!)
A kékkel jelölt billentyűt keresd meg, és miután kitapasztalod a működését használd előszeretettel a mondatok legépelésekor. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Akkor veheted bele a teljesen új ( és egyforma) garnitúrát . -szerintem.
Vehetsz hozzá töltőt is másikat, de azt gondolom az csak pénzkidobás. Az előző gazdája sem cserélt véletlenül egy akkut benne, a többi is haldoklik úgy gondolom. De ha nem akkor is csak egyforma, és egyforma állapotú, töltöttségű akkumulátort lehet büntetlenül sorbakötni.
Ezeket az akkukat ugyan akkor vette az ezelőtti gazdája ! még garanciás mind akkor egybe cseréltessem ki? milyen töltött vegyek hozzá?
Ha nem egyforma kapacitásúak , akkor teljesen mindegy mikor vette, minden töltés kisütés egy koporsószeg. Egyesével lehet mind jó (ezt esetleg lehet tesztelni) , de csoportban nem használhatóak. A töltőt meg nem értem miért akarod mindenáron cserélni. Vagyis értem , mert az olcsóbb mint a négy akku, de ha megnézed az autós töltőket 60-100 Aoh akkukat vidáman töltik 10A-16A-s töltők.
Sziasztok
Van egy Polymobil elektromos kerékpárom. A gyújtás ráadásakor előre, hátrafele pörgeti a kereket és le sem áll míg a gyújtást le nem veszem (a motor Hall szenzor nélküli) Van valami ötletetek hogy mi lehet a hiba ?
Üdv.
A te elektromosod, ha jól értelmezem szénkefés. Azért megy állandóan, mert a vezérlőben a FET zárlatos lett, ilyenkor a motor csak egy irányban forog.
A forgása érdekes.... Pl.: gyújtás adása után hátrafele maxra felpörög, majd néhány másodperc után megáll. Ezt követően elindul előre és csak fél fordulaton megy, de ekkor már a gyújtás levételéig nem áll le soha
Még ilyen hibával nem találkoztam egy fázisú vezérlőknél, pedig jó néhány éve javítottam ezeket a kínai csodákat. A három fázisú motor tanítható vezérlője csinálja ugyan ezt a feszültség ráadása után. Milyen elektronika van benne, tedd fel a fényképét.
a kép nem a legjobb de remélem segít
A vezérlő vezetékeit is fényképezd le a csatlakozókkal együtt.
piros, fekete, narancs aksi
zöld, kék, sárga motor
Van két vékony fehér vezeték fekete csatlakozóval, azt húzd szét.
így van, mind a kettő a vezérlőből jön. széthúzással a kerék nem pörög fel
Most már rendesen működik az elektromos?
mivel az első gondolatom a gázkarban lévő hall volt így az kivettem, de nem vettem le a vezetékről. Ebben az állapotban mágnessel gerjeszteve a hall szenzort tudok megállást, fél fordulatot és teljes fordulatot is előidézni
Sziasztok !
Van nálam javításra egy ilyen elektromos bicaj elektronika, 48V-os rendszerű. FET- et kellene benne cserélni a száma K4145. Nem kapok hozzá. Esetleg lehet valamivel helyettesíteni? Csatoltam egy fotót az elektronikáról.
Szia! Nem pont ilyenbe de én IRFZ44 fetet szoktam bele tenni
A maga 55V - feszültségével eléggé szűkös, nem? Én 70V -ost tettem bele, az is megemelte a sapkáját.
Szia! Írtam hogy nem pont ilyen igaz nem írtam hogy 36 V elektronika volt de kb 10 darabot javítottam évek alatt és nincs gond velük. Ha emlékem nem csal akkor NTP60N ilyeneket tettem bele míg volt készleten
|
Bejelentkezés
Hirdetés |