Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   143 / 143
(#) mraulajos válasza kundi8591 hozzászólására (») Szo, 13:16 /

Valószínű zárás irányba könnyebnek érezte az akadájt. Kondicsere megoldotta?
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:17
(#) 444Tibi válasza kundi8591 hozzászólására (») Szo, 19:29 /

Pl. 1,028 fokot lejt a kapud nyitásirányba, icipicit befeszül a fogasléc záróirányba, vagy bármi minimális asszimetria ami ha a határon van a kondi akkor már észrevehető.
Ha kicserélted a kondit beszámolót kérek megjavult-e.
(#) jdani hozzászólása Vas, 22:12 /

Antenna, es

Sziasztok. Egy nice kapuvezérlő külső antennája a külső villogóba van beépítve, és a modul koax kábellel van összekötve a külső villogóval. Vettem most egy külön csak nice rf vevőt, aminek szintén van antena kimenete, ugyanúgy gnd és ant, mint a nice kapuvezérlőnek.
Ez a külön rf vevő a nice dobozába lett beletéve, de a hatótáva a hozzá adott 15 centi réz dróttal elég gyér. Hogyan tudnám növelni a hatótávját a zárt dobozban?
Gondolom a nice vezérlő antena kimenetét, és az rf távirányító vevő antena kimenetet nemigen lehet párhuzamosan összekotni, hogy a nice vevő is a külső villogóban lévő antennára csatlakozzon, és a kulom rf távirányító vevő is arra csatlakozzon..
Gondoltam még arra, hogy húzok megegy koaxot a külső villogó csövébe, ez csak az rf vevőbe fog csatlakozni, és a kábel végéről meg vagy 15centin levágom az árnyékolást, így csak kB 15centi belső vezeték marad, mint antenna.
Ez így jó lenne?
(#) Inhouse válasza jdani hozzászólására (») Hé, 8:29 /

A vevőnek antenna bemenete van inkább, mint kimenete, vagy akkor inkább bekötési pontja.
Mi jártunk úgy egy kapunál, hogy a gyári kapuvezérlőben (Nice A6F) levő RF vevő zavarta a közvetlen közelében levő külső RF vevőt (Bestar DTK4), mindkettő 433MHz-es és csak vevő, de mégis. Borzasztóan lecsökkent a hatótáv, ami külön-külön teljesen jó volt. Több méterrel arrébb kellett költöztessük a plusz vevőt és összekábelezni a vezérlővel, így jól működik.
(#) Deta hozzászólása Hé, 17:58 /

CAME Kapunyitó elektronika

Küzdök egy 24V rendszerű kapunyitó rendszerrel. A FET-ek és az egyen irányító csere után a panel felállt, de nem teszi rendesen a dolgát. Hiába próbálok az időzítésekkel és a sebességgel játszani, úgy tűnik, semmire nem reagál. A jobb oldal rendesen előbb indul zárásnál, de a becsukás végére mindig utol éri a másikat. Nap közben becsuk, de hajnali hidegben mindig marad a két szárny között egy kis rés.
(#) jdani válasza Inhouse hozzászólására (») Kedd, 7:55 /

Én nem vettem észre a nice vevő hatótáv romlását, zárt ajtó mögül is, kB 20 méterre nyitott. A másik vevő viszont zárt ajtó mögül nem nyílik, ki kell jönni a házból, és akkor 50-50ben nyit.
Megoldás lehet a fent leirt módszer?
(#) uniman válasza jdani hozzászólására (») Kedd, 9:26 /

Nem adtad meg a cuccok azonosító típusszámait...így sejtelmünk sincs, hogy miről írsz!
(Jobb lett volna ezt kapunyitós topikban tárgyalni!)
Másrészt a vevő nem "nyílik", zárt ajtó mögül még kevésbé. Zárt ajtó mögött leginkább a távirányítót nyomogathatnánk...bár azt is jobb akkor tenni, ha rálátás van a kapura.
Sok körülménytől függ a hatótáv... Meg nem értem, ha valami jól működöt, akkor mért kellett egy másikat-másfélet venni?
Persze olyanról is olvashatunk, hogy a távirányítók hatótávolsága lecsökken.
Ha vacak minőségű (vékony) koaxxal csatlakozik a külső antenna, akkor az inkább árt a vételnek.
Egyedül, ha pl. betonfal takarja el a vevőt, akkor van értelme a külső antennának...
Én sokszor az antenához (a kerítés tetejére), egy dobozba szerelem a külső vevőt és a tápot kapja meg 2 dróton, meg +2 kapcsolószál a vezérléshez.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:33
(#) Inhouse válasza jdani hozzászólására (») Kedd, 9:59 /

Lehet, hogy érdemes lenne azt a külön vevőt kipróbálni úgy, hogy nincs benne a kapunyitó dobozában. Ha úgy sem jó a hatótáv, akkor a panellel, vagy az antennájával gond van. Kábel nélkül csak a 15cm-es drót van bekötve?
(#) mraulajos válasza Inhouse hozzászólására (») Kedd, 12:03 /

17cm az a 15! Oda kell rá figyelni. Nagy jelwntősége van.
(#) Inhouse válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 8:30 /

Igen 173mm lenne, ha nem lenne rövidülési tényező...de nem azt írtam, hogy ennyi kell, hanem ő írta, hogy ekkora drót van rajta, továbbá nem tudunk semmi mást róla, akár rendben lehet a 15cm is...szerintem egyébként saccolta, meg nem ez a baj.
Következő: »»   143 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem