Fórum témák
» Több friss téma |
Twiszt 230 vezérlőAdott egy twist230 vezerlő , kérdés az antenna vezetéke mennyi lehet max ?Vannak készre szerelt antennák amik 2-3 méteres vezetékkel vannak.
Ha csak síma drót antennát teszel bele, 433MHz-re 17-18 cm. Én sima villanyszerelő vezetékből szoktam vágni. Gyári szerelt 433MHz-es antennánál bekötheted az egészet, vagy rövidebbre is vághatod. Mivel az koax, az árnyékolását is kösd be.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:38
Egy ilyen kis villogón van egy antenna , ezen nincs gyárilag koax .
A kérdés az lett volna hogy max mennyi koax mehet rá? Vagy esetleg a koax hosszát méretezni kell ?
Elméletileg nem kell. Gondolom a lámpát úgyis a vezérlés felöli oldalra teszed, az meg általában 2-3m kábellel jár. Ha jól emlékszem 50 ohmos kábel kell hozzá.
Több(sok) olyan tip. lámpát szereltem már, amit kábelezni kellett. Soha nem foglalkoztam vele, milyen hosszú a kábel. Tökéletesen működött. RG58 50 ohm árnyékolt kábel.
Ha nem zsaluköves teli betonfal mögött van a vezérlés eldugva, akkor ezt a gyatra antennát nem is használom. A koaxkábelen elveszhet a nyereség, amit az antennával nyerünk. Sokszor kifelejtik a zsalukőből a koaxnak beöntött gégecsövet...a külső kábelcsatotna meg ronda.
Vagy egyenes rézdrót antennát, vagy egy ilyet teszek a vezérlődobozba. ![]() Nem volt a villogó mellé csomagolva egy vékony koaxkábel? A hozzászólás módosítva: 8:25
Semmi nem volt csomagolva , de már elis engedtem ezt a kérdést.
Mivel totálisan nyilt terepen deszka keritésre kerül a vezérlés igy a vezérlő dobozban marad az a darabka vezeték amit antenna gyanánt adtak hozzá! |
Bejelentkezés
Hirdetés |