Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   143 / 144
(#) mraulajos válasza kundi8591 hozzászólására (») Dec 6, 2025 /

Valószínű zárás irányba könnyebnek érezte az akadájt. Kondicsere megoldotta?
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2025
(#) 444Tibi válasza kundi8591 hozzászólására (») Dec 6, 2025 /

Pl. 1,028 fokot lejt a kapud nyitásirányba, icipicit befeszül a fogasléc záróirányba, vagy bármi minimális asszimetria ami ha a határon van a kondi akkor már észrevehető.
Ha kicserélted a kondit beszámolót kérek megjavult-e.
(#) jdani hozzászólása Dec 7, 2025 /

Antenna, es

Sziasztok. Egy nice kapuvezérlő külső antennája a külső villogóba van beépítve, és a modul koax kábellel van összekötve a külső villogóval. Vettem most egy külön csak nice rf vevőt, aminek szintén van antena kimenete, ugyanúgy gnd és ant, mint a nice kapuvezérlőnek.
Ez a külön rf vevő a nice dobozába lett beletéve, de a hatótáva a hozzá adott 15 centi réz dróttal elég gyér. Hogyan tudnám növelni a hatótávját a zárt dobozban?
Gondolom a nice vezérlő antena kimenetét, és az rf távirányító vevő antena kimenetet nemigen lehet párhuzamosan összekotni, hogy a nice vevő is a külső villogóban lévő antennára csatlakozzon, és a kulom rf távirányító vevő is arra csatlakozzon..
Gondoltam még arra, hogy húzok megegy koaxot a külső villogó csövébe, ez csak az rf vevőbe fog csatlakozni, és a kábel végéről meg vagy 15centin levágom az árnyékolást, így csak kB 15centi belső vezeték marad, mint antenna.
Ez így jó lenne?
(#) Inhouse válasza jdani hozzászólására (») Dec 8, 2025 /

A vevőnek antenna bemenete van inkább, mint kimenete, vagy akkor inkább bekötési pontja.
Mi jártunk úgy egy kapunál, hogy a gyári kapuvezérlőben (Nice A6F) levő RF vevő zavarta a közvetlen közelében levő külső RF vevőt (Bestar DTK4), mindkettő 433MHz-es és csak vevő, de mégis. Borzasztóan lecsökkent a hatótáv, ami külön-külön teljesen jó volt. Több méterrel arrébb kellett költöztessük a plusz vevőt és összekábelezni a vezérlővel, így jól működik.
(#) Deta hozzászólása Dec 8, 2025 /

CAME Kapunyitó elektronika

Küzdök egy 24V rendszerű kapunyitó rendszerrel. A FET-ek és az egyen irányító csere után a panel felállt, de nem teszi rendesen a dolgát. Hiába próbálok az időzítésekkel és a sebességgel játszani, úgy tűnik, semmire nem reagál. A jobb oldal rendesen előbb indul zárásnál, de a becsukás végére mindig utol éri a másikat. Nap közben becsuk, de hajnali hidegben mindig marad a két szárny között egy kis rés.
(#) jdani válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 9, 2025 /

Én nem vettem észre a nice vevő hatótáv romlását, zárt ajtó mögül is, kB 20 méterre nyitott. A másik vevő viszont zárt ajtó mögül nem nyílik, ki kell jönni a házból, és akkor 50-50ben nyit.
Megoldás lehet a fent leirt módszer?
(#) uniman válasza jdani hozzászólására (») Dec 9, 2025 /

Nem adtad meg a cuccok azonosító típusszámait...így sejtelmünk sincs, hogy miről írsz!
(Jobb lett volna ezt kapunyitós topikban tárgyalni!)
Másrészt a vevő nem "nyílik", zárt ajtó mögül még kevésbé. Zárt ajtó mögött leginkább a távirányítót nyomogathatnánk...bár azt is jobb akkor tenni, ha rálátás van a kapura.
Sok körülménytől függ a hatótáv... Meg nem értem, ha valami jól működöt, akkor mért kellett egy másikat-másfélet venni?
Persze olyanról is olvashatunk, hogy a távirányítók hatótávolsága lecsökken.
Ha vacak minőségű (vékony) koaxxal csatlakozik a külső antenna, akkor az inkább árt a vételnek.
Egyedül, ha pl. betonfal takarja el a vevőt, akkor van értelme a külső antennának...
Én sokszor az antenához (a kerítés tetejére), egy dobozba szerelem a külső vevőt és a tápot kapja meg 2 dróton, meg +2 kapcsolószál a vezérléshez.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2025
(#) Inhouse válasza jdani hozzászólására (») Dec 9, 2025 /

Lehet, hogy érdemes lenne azt a külön vevőt kipróbálni úgy, hogy nincs benne a kapunyitó dobozában. Ha úgy sem jó a hatótáv, akkor a panellel, vagy az antennájával gond van. Kábel nélkül csak a 15cm-es drót van bekötve?
(#) mraulajos válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 9, 2025 /

17cm az a 15! Oda kell rá figyelni. Nagy jelwntősége van.
(#) Inhouse válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 11, 2025 /

Igen 173mm lenne, ha nem lenne rövidülési tényező...de nem azt írtam, hogy ennyi kell, hanem ő írta, hogy ekkora drót van rajta, továbbá nem tudunk semmi mást róla, akár rendben lehet a 15cm is...szerintem egyébként saccolta, meg nem ez a baj.
(#) Remci hozzászólása Dec 13, 2025 /

Pd7 vezérlés

Sziasztok!
Vidue pd7 vezérléshez nincs véletlen valakinek leírása? Előre is köszi.
(#) uniman válasza Remci hozzászólására (») Dec 13, 2025 / 1

(#) Remci válasza uniman hozzászólására (») Dec 14, 2025 /

Szia!
Köszönöm,le is töltöttem. Viszont nálam a verzió szám 1.8, nem tudom azzal mennyire kompatibilis.
(#) handras1 hozzászólása Jan 14, 2026 /

Tápot honnan P190-ről?

P190 kapunyitóhoz szeretnénk egy wifis relét illeszteni 12-24V DC-ről működik. Honnan szedhetek le tápot büntetlenül a panelről?
(#) Joe_001 válasza handras1 hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Mérd ki! Bekötési rajz?
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

19;21;26
(#) JZoli hozzászólása Jan 31, 2026 /

Ismeretlen kapunyitó szett vezérlőpanelje

Helló! Valaki felismeri a képen látható kaumotor-vezérlő panelt? Két darab Proteco Aster3-as motorral együtt kaptam a héten. Ha sikerülne beüzemelni akkor az utcakapum nyitására használnám fel.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2026
(#) uniman válasza JZoli hozzászólására (») Jan 31, 2026 /

Élsesebb és nem elferdítve fotózot kép jobb lenne...a felső feliratok nem értelmezhetők.
Hasonló, de egymotoros vezérlőm van valahol.
(#) JZoli válasza uniman hozzászólására (») Jan 31, 2026 /

Ez talán jobb lett!

Majdnem...
Eléggé egyértelmű a bekötése. Ezt csak tekergetéssel lehet beállítani. A fotocellákat meg a stoppot átkötöd...és lehet próbálgatni. Én a motorok helyére 2x2 izzót kötnék és lehet bent a melegben "jáccogatni" vele. Csupán a jumperek funkciói nem tiszták...
Villogó meg kerti lámpa kimenet is van.
U.I: TECNO FUTURA-2SR

pin.jpg

(#) JZoli válasza uniman hozzászólására (») Jan 31, 2026 /

Hát én is erre jutottam. A bekötés elég nyilvánvaló, csak a kis jumperkapcsolók állásai lehetnek kérdések. De igazad van, ha bent a műhelyben próbálgatom, akkor még a hideg semgond. Talán szabadon a motorokkal is lehet, néhány izzó-próba után próbálgatni!
Köszönöm a segítséget. Na meg az utólag beszúrt kép is pont olyannak néz ki amilyen a "én" vezérlőpanelom.

Van itt még ez is...
(#) JZoli válasza uniman hozzászólására (») Feb 1, 2026 /

Ez is nagyon jó! Köszönöm!
(#) bogumil13 hozzászólása Sze, 19:42 /

VARIO 230 szárnyaskapu vezérlés

Sziasztok.
Vario 230 vezérlő párositva ITAlY motorokkal nyit zár csinálja a dolgát.Még nincs beépitve asztalon próbáltam,olyan jelenséget produkál,ha áramszünetet kreálok nyitott állapotban,majd vissza az áram táv.megnyom nem zár hanem nyitni akarja továbbra is az eleve nyitott kaput addig mig meg nem állitom,vagy le nem áll a program.Zárt állapotban áram szünet után jól működik tehát nyit.Ez mitől lehet?Próbáltam resetelni ujra programozni de nem változik.
(#) Remci válasza bogumil13 hozzászólására (») Sze, 20:28 /

Áramszünet után nyitni kell neki. Ha nyitva van,akkor is. Ha fel van szerelve a helyére és nyitott állapotban áramszünet lesz, akkor kioldott állapotban zárd vissza,majd ha vissza jött az áram akkor nyitni fog.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:30
(#) Inhouse válasza bogumil13 hozzászólására (») Sze, 20:30 /

Mostanában néztem a PakuKapu videóit, és mintha azt mondta volna, hogy a kapuvezérlők az áram ráadásakor mindig nyitnak.
A vezérlő, ha nem végállásos, szerintem nem tudja, hogy nyitva van-e vagy nem.
(#) mraulajos válasza bogumil13 hozzászólására (») Csü, 8:04 /

Hali!
Jó pár kaput már telepítettem. Még nem találkoztam olyannal, amely az áram ráadását kövezően nem nyitni kezdene. Tehát, ez Nálad természetes jelenség. Kövesd az előttem leírtak hozzászólását.
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 8:45 / 1

Én pedig ilyennel még sosem találkoztam. El is küldtek volna a megrendelők, ha az áramszünet után kitárulnának a kapuik! Képzeljünk el egy utcát a milliomos negyedben, hogy az összes kapu egyszerre kinyílik...
Menüből programozható, hogy bezárjon, vagy maradjon úgy, ahogy áramszünet előtt állt. De sosem láttam olyat, hogy programozható legyen, hogy áramszünet után kinyíljon!
Más dolog, hogy első programozáskor az első gombnyomásra nyitniuk kel.

H70_105AC.JPG

(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Csü, 8:59 /

Idézet:
„Más dolog, hogy első programozáskor az első gombnyomásra nyitniuk kel.”

Valahogy így gondoltam.
(#) Remci válasza uniman hozzászólására (») Csü, 9:37 / 1

Nem akkor kell nyitnia ha vissza jön az áram, hanem az áramszünet utáni első gombnyomásra
Következő: »»   143 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem