Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 131
(#) bally válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Ha kézzel tologatom, akkor nincs baja, simán végigtolom a sínen ki-be. AKkor lehet azért áll meg, mert azt hiszi, beszorult valami a kapuba? Ilyen biztonsági funkció? Mert akkor lehet érzékenyre van állítva.. Arról fogalmam sincs, hogy kell állítani ezen..

Örülök a leírásnak, de hátha van valakinek egy teljesebb..
Vagy ötletet ad a leírás alapján.

Pl azt nem értem a leírásból, hogy az 1 pont alapján összelövöm a vevőt a távirányítóval. Azt írja, hogy az "a" gombbal együtt eltárolódik a "b" gomb is. Én nem állítok be mozgatási időt, hanem a végállásban megáll. Mégis hogy lesz ez alapján gyalogos funkció? Ha meg beállítom a mozgatási időt, akkor meg nem megy el végállásig, az én értelmezésemben.
(#) zsoltee0001 válasza bally hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Ez a leírás eléggé homály, a fordító saját szájaíze alapján írta, azt, hogy más tudja-e értelmezni már más tészta.
Próbálj meg inkább angol nyelvű leírást, hátha logikusabb felépítésű.
Mindenesetre szerintem ami kell:
-memóriatörlés /újraindítás
-végállások betanítása
-személyi bejáró funkció engedélyezése
-átnézni a panel hátulján van-e forrasztási hiba.
Üdv
(#) teodor válasza bally hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Szia, ez a leiras meg elege turheto.
Megnyomod a "SEL" gombot 2x a workled villog, megnyomod a "MODE" gombot lenyomva tartod a kivant nyitas mertekeig a gombot elengeded, proba, es orulsz ha sikerult. A "B" gomb a kiskapu funkcio.
A nyomatek szabalyzo poti helye a rajzon szerepel, jo lenne egy foto.
Automata zarast is ertelemszeruen kell beprogramozni.
(#) teodor válasza teodor hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Folytatom, ha igy a kapu vegig megy veg allastol veg allasig akkor kesz vagy a mukodesi ido programozasaval, ugyanis az altalad leirtak alapjan ugytunik a mukodesi ido jar le es ezert all meg a kapu valtozo helyzetben.

A gyalogos funkciora azt irja, hogy nyomd meg a "SEL" gombot 4x nyomd meg a "MODE" gombot (szerintem megint tartsd lenyomva ameg a kivant mertekig kinyit ) elengeded a gombot es proba.
(#) bally válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Szia!

Hát igen. érdekes leírás, de valamennyire használható.
Google-ben eddig próbálkoztam. Angol leírást nem találtam, szerintem arra nem nagyon forgalmazzák. Sajna olasz vagy francia leírást sem találtam, kicsit beszélem, itt meg nemzetközi szavakat lehet használni kereséskor szerencsére. (pl.: receiver/receptor, recepteur). Ez nem vezetett eredményre.
Panelt még megnézem, a forrasztási hiba miatt.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Na igen, kipróbáltam jó pár féle programozást, eddig egy vált be.

Legyen "a" gomb. Ez most nyitja, csukja, megállítja. Ha átmegyek a fotocellán, akkor meg 15 sec után becsukja. Ezt már én állítottam be.

Ami nem sikerült, az a gyalogos funkció. Egyszerre nem bírok két gombot (a, b) beprogramozni. Ha megadom a nyitási időt, akkor csak addig nyitja, nem tudom megoldani, hogy a másik gomb nyissa végállásig. Meg ilyenkor elkezd ---rakodni a csiki-csukival. Mióta kilőttem a nyitási időt és a gyalogos funkciót, azóta nem csinálta azt, hogy megáll félúton... Meg így olyan egyenletesebben nyit, zár..
Szóval igazad van szerintem, a működési idő kavar be..

Lehet nem erőltetem tovább az a+b gombot és a gyalogos funkciót, sok óra keresés és pár óra állítgatás után most alapszinten megy, tudja ami nekem kell. Ha gyalog megyek ki, majd megállítom gombbal legfeljebb.

Hacsak nincs jó ötletetek erre?
(#) bally válasza bally hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Meg leírás szerint ez 1 csatornás vevő. Emiatt lehet rá a+b gombot programozni? Gondolom elég láma kérdés..

Ha SEL 1x és nyomom a gombot az adón, eltárolja. Ha megcsinálom másik gombbal is, akkor eltárolja, de az előzőt elfelejti...

A távirányítót meg meg tudtam tanítani egyikkel a másikat szerencsére. Alakul ez..
(#) teodor válasza bally hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Szia, az lehet hogy egy csatornas vevo de a ket gombnak nem egy forma a kodja. A mukodesi idot mindig nagyobbra kell allitani mint a vegallas tol vegallasig mozog a kapu, magyaran kell egy kis ido tartalek. Ha engedelyezted a gyalogos funkciot mar neked nincs mas dolgod mint a "b" gombot nyomni, a vezerles idore nyitja a kaput ugy, hogy csak keveset nyisson. azt irod, hogy ha atmesz a fotocella kozott utana 15mp mulva bezar a kapu. Ez a mukodes nem jellemzo a kapunyitokra. Ilyen akkor fordul elo ha a motor forditva van bekotve, a fotocellan valo athaladasra mindig vissza kell nyitni a kapunak teljesen. Mivel neked forditva van bekotve a motorod, a kiskapu funkciot nem tudja elinditani mert mar vegallason van. Probald meg a motor forgas iranyat megforditani termeszetesen a vegallas kapcsolokat is megcserelni bekotesileg. A leirasban is szerepel az, hogy a kapu uzembe helyezesekor eloszor nyitni kell neki, ezt ugy tudodmeg, hogy felig nytva meg allitod aramtalanitod a rendszert varsz 5-10 percet utana feszultseg ra es a tanitaskor a mozgast nyitasi iranyba kell kezdeni a kapunak.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Kipróbáltam, ha mozog a kapu, akár kifele, akár befele és mozgás közben átmegyek a fotocellán, akkor megáll a kapu, utána nem csukja be, de nem is nyitja ki. Áll és várja a parancsot

Másik üzem, ha álló kapun megyek át. Ha végállásig nyitom és megáll, vagy nyitom és a gombbal megállítom, szóval áll a kapu, átmegyek a fotocellán, akkor az átmenéshez képest 15 sec. és becsukja a kaput. Ez helyes működés szerintem, vagy nem? Ez a SEL 3x, az "automatikus zárás" funkció.

Huh, sokat kell olvasnom, hogy motzor forgásirányt változtassak, meg átkössem a végállást, egyelőre ezzel nem próbálkoznék, később talán..azért köszi a tippet.

Köztes állásból nem próbáltam programozni, mindig csukva, de akkor látszódott, hogy nyitni akarja első nyomásra.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Ezt nem tudtam, hogy a működési időt nagyobbra kell venni, mint a végállástól-végállásig menet. Jó tudni.

Akkor a rendszer automatán tudja, hogy gyalogos funkciónál mennyi ideig nyisson? Kipróbálom, engedélyezem a funkciót és rápróbálok a b gombra. Már csak tudni kellene melyik az a meg a b gomb Ja meg ehhez mindenképpen meg kell adni a nyitási időt..
Egy csavar van még a dologban: A tolókapu az elektronikus egység elé csúszik be, szóval a mode gomb nyomása nem egyszerű, pici kerítéslécbontás kell hozzá..
(#) teodor válasza bally hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Szia, most csereltem egy "Q36" vezerlest valami ujfajtara, ott a kiskapu nyitas a nagykapu nyitasi idejenek 1/3-a kellett egy kicsit szorakozni a nyomatek es az ido beallitasaval. Fotot nem tudsz felrakni?
A "B" gomb a jobb felso szokott lenni nyisd ki teljesen a kaput varj vele max 5 percet ha bezar magatol akkor aktiv az automata funkcio, kozben nem kell maszkalni a fotocella kozott mert az ujra indithatja a zarasi ido szamolasat. Szoval nyisd ki a kaput ha ott marad nyomd meg a "B" gombot ha elindul de nem megy vegig akkor tuti forditva van bekotve a motor. Ezt a lecen keresztuli gombnyomast nem ertem, a vezerles nem a motorban van?
(#) teodor válasza teodor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Ezt szereltem be vasarnap, ha csak egy foto cella part hasznalunk akkor a foto1 jelut kell bekotni a helyes mukodeshez.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Szia!

Akkor már értem a kiskapu funkciót is kb., illetve a nyitási idejét.

Képet teszek majd fel, akkor megérted a problémám is. A motor a kapu előtt van, a vezérlés mögötte a kerítésen, kábelezés a sín alatt vezetve csőben. Ha gurul a kapu 50 cm-t, akkor már takarja a vezérlőegységet..
Emiatt csak 5-6 sec-re tudtam beállítani tesztnek a nyitási időt, ennek az 1/3-ad részét már gondolom nem érzékelte a rendszer...
A takarás miatt leveszek egy-két lécet a kerítésről a vezérlő mellett és az utcáról nyomom a mode gombot a terveim szerint
Képet megpróbálok maholnap feltenni, akkor látni fogod egyből.
Korábban az első hozzászólásban linkeltem a távirányító képét, egy oszlopban vannak a gombok (+ máshol a tanító gomb), így jobb felső nem "b" gomb. Én most a kulcsokhoz legközelebbit programoztam be. Lehet a legtávolabbit kell, mint a leírásban, amit küldtél és akkor a középső a b gomb.

Köszi a mellékelt leírást, azt veszem ki belőle, hogy a nyitási idő azért számít, hogy lassít a kapu 3 másodperccel a végállás előtt, a végállásnál meg megáll.
(#) teodor válasza bally hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Nemmindegyik vezerlesben talalhato a lassitasi funkcio, a motor idot azert kell beallitani mert ha valami szorulas veget megall a kapu a vegallasok kozott leegne a motor, ha hosszu ideig rajta maradna a feszultseg. A probalgatashoz nem feltetel a kapu mozgasa szetoldod a mechanikat es ugy probalgatod, kezzel mukodtetve a vegallas kapcsolokat. A ledek felvillanasat igy tudod szamolni , utana osszezarod a mechanikat es ellenorzod a mukodest.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Értem, köszi!
Szólok, ha jutottam valamire. Jó hír akkor, hogy nem kell kerítést bontanom!
(#) Combord hozzászólása Júl 16, 2012 /
 
Sziasztok!
Lenne egy ismeretlen fajtájú kapunyitó panelom.
Képeket mellékelek. IC-k fajtáit is legépelem hátha valaki tud vele valamit kezdeni.
Be- és kimeneti csatlakozók:
-2 föld
-1 antenna
-1 12-24v +tápcsatlakozó
-2-2 csatlakozó a relékhez

Rákötöttem a tápot, és a távirányítóját is nyomkodtam, de a rajta lévő 2 LED semmit nem jelzett, illetve nem tudom mit kéne csinálniuk. Nem vagyok nagy elektrós, de próbálgattam méregetni, ha jól tudom elsőnek a tranzisztorok szoktak tönkre menni, de ahogy mértem láttam hogy nincs gondjuk. Esetleg ha valami támpontot tudnátok adni, hogy hogyan folytassam a hibafeltárást.

ic-k típusait leírom mivel nem nagyon látszanak a képen.
1x P9718AD
1x P9806TF
2x UM86409A
(#) frecsko válasza Combord hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szia!
Van rajta két dip kapcsoló. Ha szétszeded a távirányítót abban is lennie kéne dip kapcsolónak. Meg kellene nézni, hogy egymáshoz vannak e rendelve. Az adóban és a vevőben a dip kapcsolóknak egyformán kell állniuk.
(#) Gyu válasza Combord hozzászólására (») Júl 16, 2012 / 1
 
Szia!
Erre a névre hallgat: TECHNO TCRX12RMB2
Üdv
(#) frecsko válasza Combord hozzászólására (») Júl 16, 2012 / 1
 
Akkor jól mondtam, a dip kapcsolókkal kell összehangolni az adót és a vevőt.
(#) polonkaig válasza Gyu hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szia!

Ezt hogy sikerült kiderítened?
(#) Combord válasza Gyu hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget és a gyors reagálást.
(#) Gyu válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Valahova már szereltem be ilyet és rémlett a neve, aztán rákerestem.
(#) bally válasza teodor hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Mellékelem a képet, rémélem sikerül. Így néz ki a vezérlés.

allmatic.JPG
    
(#) Inhouse hozzászólása Júl 25, 2012 /
 
Adott egy tanya és egy távirányítós kapu az épülettől kb. 200m-re. Van a földben egy 2 eres vezeték és 2 kapcsoló a háznál, egy a ház sarkán, egy belül, amivel tudják nyitni a kaput. Ez a vezeték "elromlott", nem tud vezetni.
Ásni nem akartak, lett véve egy Bestar DTK4-es RF átjelző. Ki lett próbálva, tudta a távolságot. Be lett építve, kapott egy dobozt a vevő a kapu oszlopán, az oszlop tetejére fel lett szerelve egy antenna (a kapuelektronika antennája is itt van).
Elvileg minden szép és jó, 2 hete volt a szerelés.
Most szólnak, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudják nyitni a kézi távirányítójukkal a kaput. Csak közelről, többedszerre, vagy úgy sem.
Kihúztam a DTK4 adapterét, és újra megy rendesen a kapunyitó. Visszadugom, megint rossz az eredeti nyitó. Zavarja a DTK4 a gyári vevőt, holott mindkettő csak vevő.
Zavart a tény, hogy miért most lett rossz, eddig miért volt jó? Azt mondták, hogy azóta már gyengébben ment, de ment, most lett nagyon rossz...
Kikötöttem az oszlop tetején az új antennát, bekötöttem a dobozba egy darab vezetéket. A doboz kb. 80cm magasságban van, az oszlop teteje meg 2,5m. Kitoltam a dobozt a kis antennával az oszlop szélén túlra, tehát a legmesszebb, és legnagyobb takarásra minden kapuval kapcsolatos elektronikától, antennától. Akkor is zavarja. Gondolom a mostani esős, párás idő miatt lett még rosszabb a helyzet...
Segítene-e, ha kb. 6-7m-rel arrébb kerülne a DTK4, és kapna az antennája mögé egy reflektort (pl. egy konzervdoboz félbevágva, testre kötve) a kapu felé?

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Közben ki lett annyi próbálva, hogy 10-12m-re az oszloptól úgy néz ki már nem zavarja, az eredeti kapunyitó újra 30-40m-ről dolgozik, valamint a DTK is megy, hiszen ő csak közelebb került az adójához.

Üdv
Inhouse
(#) CsPeti66 hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Beninca kapu TO.GO4 távirányítójának betanításához szeretnék segítséget kérni.
Kettő volt, egyik tönkrement, a másik még használható.
Hogyan tudom megtanítani az újat?
Sajnos sehol sem találtam segítéget.

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) pucuka válasza -balint01- hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Nem lesz könnyű dolgod. Egy 433 MHz -es vevő építése nem csak nyákterv, tervrajz kérdése. Ilyen magas frekvencián már meglehetősen nagy gyakorlat, és műszerezettség kell a projekthez.
Lehetne egy 433 MHz -es modult használni, ha tudnád az adó pontos frekvenciáját. Az adóban látható egy IC, az egy enkóder IC, ennek a párját is meg kellene szerezni. Ez nem lesz egyszerű, mert előfordulhat, hogy a biztonság miatt speciális, egyedi IC -t alkalmaztak, aminek a párja beszerezhetetlen, sőt még adatokat sem lehet szerezni róla.
(#) -balint01- hozzászólása Aug 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok az oldalhoz hogy lehet e egy kapunyitó távirányítóhoz (kép csatolva) készíteni valami vevő modúlt?
mert ha igen akkor valaki lenne szives elküldeni a nyáktervet, tervrajozt, mi kell hozzá stb..
mert én túl hülye vagyok hozzá
aki elmondja annak nagyon megköszönöm

images.jpg
    
(#) -balint01- hozzászólása Aug 5, 2012 /
 
Várj új képek
(ezek az igaziak)
(#) kokozo válasza -balint01- hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ha nem értessz hozzá akkor ez kell neked: Bővebben: Link
Következő: »»   4 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem