Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4040 / 4040
(#) Laja1 válasza Bakman hozzászólására (») 20:16 /

Köszönöm szépen, így fogok eljárni!
Még annyi, hogy a tápegységhez jó az, amit gondoltam?
Amit írtál, azok közül a nagyobb legyen elektrolit, a kisebb pedig kerámia?
A hozzászólás módosítva: 20:18
(#) Laja1 válasza Bakman hozzászólására (») 20:28 /

Én nem találtam a HESTORE-ban olyan tápegységet, ami 3,3 V-t ad, a bemenete pedig megfelelne a 3,7 V-os Li-ion cellának és min. 1 A-es.
Létezik ilyen?
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») 20:28 /

Nemcsak az a pici LCD van, amivel működne, hanem van egy 1024×600 felbontású industrial LCD-m is ‒ kompozit video, VGA, HDMI, csak HDMI-vel van hang ‒, csak valamiért ha több percig van a képernyőn egy adott játék, akkor "szellemkép lenyomatot" hagy maga után és nem szeretnék ártani a kijelzőnek.
(#) Lacika válasza Suba53 hozzászólására (») 20:33 /

" kis játék kimenete NTSC szabványú"
Nem hiszem, azt írta van kép, csak fekete-fehér. Ha NTSC lenne a kimenet, nem szinkronizálódna be a tv. A PAL/SECAM 50 félkép és 625 sor, az NTSC 60 félkép és 525 sor másodpercenként. Az egynormás szinkronautomata nem tud rászinkronizálni a másik normára.
(#) Udvari Zsombor válasza Lacika hozzászólására (») 20:35 /

Pontosan, a Sony CRT TV rá tud szinkronizálni, csak sajnos nincs szín, ez legalább eddig eljutott.
(#) Lacika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 20:40 /

Van annak a TV-nek száma is? Kétnormás vagy három?
(#) Udvari Zsombor válasza Lacika hozzászólására (») 20:44 /

Idézet:
„SONY® MODEL NO. KV-M1450D
TRINITRON COLOR TV”
Azt nem tudom, hogy PAL-on kívül tud-e még bármit.
(#) Bakman válasza Laja1 hozzászólására (») 21:13 /

Idézet:
„a tápegységhez jó az, amit gondoltam?”
Nem világos számomra, hogy ezt mire érted.

Lehet kerámia, elektrolit vagy tantál is, ezeken a pontokon annyira nem kényes a rendszer.

Jó a tápegységes kérdésed, nem figyeletem eléggé, hogy a bemeneti feszültséget csak egy cella biztosítja. Mondhatni, nem sok lehetőséged van ha nem építesz saját tápegységet. Esetleg két Li-ion cella, akkora bemeneti feszültségre már százszámra vannak konverterek.
(#) Laja1 válasza Bakman hozzászólására (») 21:23 /

Erre értettem: "Ennek az SDWUP-33 modulnak a bemenetére és a kimenetére is tennék egy 0,1 µF kerámia és egy 10 µF elektrolit kondenzátort (tehát mindkét oldalára mindkettőt)." Tehát, hogy ez jó-e így?

Ok, akkor mindenhova kerámiát rakok.
Megpróbálok tápegységet készíteni....
(#) Lacika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 21:23 /

A tv 3 normás, de a D modellben le van tiltva az NTSC, csak PAL-b/g/h, és SECAM.

https://ia904501.us.archive.org/1/items/manual_KVM1450D_SM_SONY/KVM1450D_SM_SONY.pdf

A szervizmenüben megpróbálhatod bekapcsolni, hátha sikerül, de szét ne hangold más részét!
(#) Bakman válasza Laja1 hozzászólására (») 21:30 /

Lehet oda kondenzátort rakni, csak felesleges, mert magán a modulon vannak már.
Következő: »»   4040 / 4040
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem