Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ott van a rajzon: elektrolit kondi, tehát 47uF!
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, de különösen kadaristnek a rajzért. Az elkó csere után minden jó lett. Még egyszer mindenkinek köszönöm!!!
Sziasztok
Szeretnék házilag készíteni egy 5.1-es erősítőt amit majd a későbbiekben ki tudok pótolni mondjuk 7.1-re is. Az 5.1-es erősítőt vagy majd a későbbiekben 7.1-es erősítőt 5.1-es hangkimenetelű DVD lejátszó és Számítógép 5.1-es hangkártyáján használnám, de szeretném ha sima zenehallgatáson is megállná a helyét. Tudtok ajánlani valami nem bonyolult jó kis erősítőt / erősítőket ? Azt még megjegyezném hogy lehet hogy mélynyomóhoz nem is fog kelleni erősítő mert inkább veszek aktívat hozzá.
A sokcsatornásnak annyira kínlódás megcsinálni a hangerőszabályzását, hogy lehet, hogy azt kellene venned gyárit és a mélyet kéne építeni.
Az 5.1-es és a 7.1-es házimozi erősítő, mint a nevében is benne van mozizásra van kitalálva. Nem zenehallgatásra. Arra elég a 2.1-es.
Ez azért kicsit erős, lehet zenét hallgatni ilyen erősítőn is...
Lehet, de egy sztereó hangot felesleges szétkonvertálni 6-8 felé. Nem javít rajta. Ráadásul az olcsóbb, 200 ezer alatti házimozi rendszerek ... Hát, nem adnám oda érte az Orion kicsimet a két HS280-nal.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
En mar fel eve torom a fejem a hangeroszabalyozas megoldasan. Eloszor LM1036-osokkal akartam megoldani, de procical es analog multiplexerrel fogom megoldani szerintem. Nem bonyolult, viszont sok alkatreszt kivan.
Igen, de még sztereóból sem láttam pontosat, akkor ezek mennyire lehetnek azok?
Kicseréltem, ráadásul újakra, de igy is 16 V DC van kint a kimeneten... mi lehet még a baj?
Tárcsás fokozatkapcsoló, és akkor olyat építesz amilyet csak akarsz.
Bocsánat, de én úgy tudom hogy ha vesszük a számítógép 6 kimenetelét akkor ott már elvileg a szétszedett, hangsávok jönnek ki vagyis mondjuk a sub kimeneten csak a mélyek, vagy nem én úgy tudom hogy már azon is meg a sokkimenetelü DVD lejátszón is szét vsn szedve a hang. Ha nem így van akkor bicsánat de én így tudom.
Ha a rögzített hanganyag 5.1-es akkor igen. De, ha "csak" sztereó, akkor 2 kimeneten (L és R) lesz jel.
Akkor nem csoda, hogy a kimenet pozitív tápra van húzva, a T4 zárva van. Az R4-en 800mV-nak kéne esnie jelen tápfeszültség mellett.
Ellenőrizd R4 értékét! Ha rendben, akkor meg kell keresni miért nem folyik rajta elegendő áram. Mérd meg a rajzon jelölt helyen D1, T1 feszültségeit (9,2V;0,6V)!
R4 120 Ohm.. 680 helyett.. mert amit kaptam beültetést azon ennyi van..
D1: GND-hoz képest 7,48V T1: 0,24 V ...
R3 120 ohm, R4 680 ohm - nézd csak meg jobban! Bővebben: Link
R3 120 Ohm stimmel, megnéztem, lehet figyelmetlenségből az R4 is 120 Ohm. Ez a baj? Ez okozhatja a hibát?
Vagy ezt kell nézni?
Igen, az R4 értéke kritikus, hiszen mindössze 2mA-t kap a differenciál erősítő.
Azt bizony, ami itt fent van, nem azt az ürüléket, amit feltöltöttem. Akkor cseréljem 680 Ohm-ra, és működni fog?
Mindenképpen cserélni kell,aztán meglátjuk vétettél-e még hibát
![]()
AC3-as audiót film minden kimeneten szól, de még néhányat megnézek, kipróbálok.
Másik erősítőm sztereóról készít 5.0-át annak a panelját at lehet valahogy alakítani vagy ilyenhez nem használható ?
A Kimeneten 0,00 V-van, kapcsoljak rá jelet?
Jelentem a végfok hibátlanul működik, és gyönyörűen szól!
Köszönöm szépen a segítséget!
De így van, viszont ez a problémát a legkevésbbé sem érinti.
![]()
De ha most mondjuk veszek egy Genius 5.1-es erősítőt, abba is 3 jack vezetéken jön a jel és gondolom abban az erősítőben is csak úgy van hogy minden kimenetre megy egy kis erősítés, nem így van ?
Én régebb csináltam 7.1 es erösitöt, nem éri meg, sokkal többe kerül az erösitö mint ha vennél egy teljes Genius 5.1-et.
De ha nagyon akarsz killodni, itt egy genius rendszer rajza. Ebből vehetsz ihletet, hogyan is van megcsinálva egy olyan rendszer. |
Bejelentkezés
Hirdetés |