Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Tessék egy rajz. Transzformátornak 230/30..32V-os, mono esetén 100VA-es, sztereó esetén kb. 200VA-es kell. A diódahíd 80-100V-os 10A-es legyen. A puffer kondenzátor 4700-10000µF 50-63V-os.
Hello !ehez az erősitőhöz valami végfok védelmet lehet csinálni??
Lehet, persze, mindent lehet, de van benne védelem. Ott van hogy AMP AND SPEAKER PROTECTION, de miért nem csinálod meg a méréseket, amit mondtam, egy másik topicban, hasonló problémával, egy srác, megúszta ellenállás hibával.
Bocsi még azt szeretném kérdezni hogy a másik kondi milyen legyen?
Bocsi a zaklatásért de nem találok diódahidat:S
10A-ből 600Vosat találtam 80illetve 100 Voltosból meg 5 vagy 15 Amperest...
Szia!
Bocs, hogy beleszólók, de lapose ezt írta: Idézet: „A diódahíd 80-100V-os 10A-es legyen.” Te meg ezt: Idézet: „80illetve 100 Voltosból meg 5 vagy 15 Amperest...” Ha jól értem, és 80 és 100 voltosból is van 15 amperes, akkor az jó lesz neked! ![]()
De, ha teheted inkább a 100 volt - 15 ampereset vedd, ha nem sokkal drágább. Egy kis "egészséges túlméretezés" sosem árt.
![]()
Hello!
Kéne nekem egy kisebb mélyláda erösítö kapcsolás 4 ohmos terhelésre! Max 50 w-os elég ha valakinek van ilyen kapcs.rajza akkor dobja fel nekem ![]() Köszi elöre is
Helló!
Egy sztereó erősítőn dolgozok, és felmerült egy kérdés: Két darab föld csillagpontot, vagy csak egy közöset csináljak? Segítségeteket kérném, hogy melyik a praktikusabb.
Az egy darab a praktikusabb ha már így kérded.
Sziasztok.
Van egy erősitőm, amit elkértek kölcsön tőlem, és ugy hozták vissza, hogy az egyik fele teljesen halott volt. Az lenne a kérdésem, hogy a két meghajtó tranzisztort párt már nem kapni. 2SA1306-2SC3298 <--- ezek voltak benne, de ilyet már nemkapni, de viszont van nekem itthon ilyen: 2SA1535A-2SC3944A párom. Berakhatom helyettük ezeket? Adatlapjukat megnéztem, de nemsok eltérést látok köztük. Az erősitő egy Harman/Kardon PM 650Vxi. Nagyon sajnálom mert már hozzám nőtt nagyon és most erre igy kapom vissza. Soha ne adjatok kölcsönbe semmit, főleg ha kisem füzetik amit elrontottak. Segitségetek előre is köszönöm.
Üdv!
Valamelyik nap segítségért jötte ide egy system fidelity erősítővel kapcsolatban ami gyakorlatilag halott volt. Nos azóta kiderült hogy a spanok egy általam Tescós gitárt és annak erősítőjét (ami "torzítóval" van egybeépítve) rákötötték az erősítőre pontosítva a fejhalgatókimenetet tették rá.. szerencsére csak a jobb oldalra. a bal oldal üresen maradt és mint kiderítettem ez kilőtte a végfokot. Így a jobboldali végfok vég és meghajtótranzisztorainak valamint 3db ellenállás eltávolításával az erősítő hirtelen életre kelt azaz a baloldal tökéletesen működik. A másik oldal ami kiment ott a jel egészen addig eljut amíg a meghajtó tranyó jönne. Nos kérdés ha eljut addig a jel akkor valszeg elég a 4 db tranzisztor és a hozzátartozó ellenállások cseréje? Gondolom ha más is kiment volna akkor az beleszólna a másik oldal működésébe a képeket mellékelem valaki kért közületek fotókat kösz a segítséget
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szükségem lenne egy AKAI rádióerősítő (AA-1150) végerősítőjébe két tranzisztorra: 2SB618 2SD588A2SD588A2SB618 Jó lenne az eredeti tranzisztor. Esetleg a helyettesítő típusok. Vagy egy készülék, aminek az egyik oldali végfok tökéletesen működik. Előre is köszi a segítséget. ![]() Üdv Zozo
csa! szükségem lenne egy nyáklap rajzra!
regent guitar amplifier 50-G ez egy gitar erősitő
Szia!
Belerakhatod helyettük, hacsak az erősítőd nem +-100V-ról jár. A Te tranzisztoraid 180V-osak +-80V-ig jók.
Szia!
Nem értem mi a kérdés: Az általad linkelt oldalon ott a helyettesítő típus:2SC2579-2SA1491
Szia!
Rosszul fogalmaztam. Olyan helyettesítőre gondoltam, amivel volt dolgotok, tapasztalatotok. Mit érdemes, és mi az mit nem ajánlotok beépítésre. Azért kellene az eredeti, mivel mégis csak azokhoz tervezték az áramkört. De azért köszi. Zozo
Köszönöm szépen a segitséget.
Az erősitő +-50V-ról megy. Az nem probléma esetleg, hogy az eredetiek 20W-ak ezek pedig 15W? Befolyásolna ez valamit is?
Hát , ha a helyettesítő fesz-áram-disszipáció tudásba nem kisebb, és még a lábak is helyesek, akkor miért ne, persze lehet, hogy más lesz a hangja, illetve be kell majd állítani a kimeneti DC ofsetet, illetve a nyugalmit, persze csak ha van ilyen az erősítőbe.
Nagy valószínűséggel jól látod a helyzetet, cseréld ki őket, és inditsd egy 60-as izzóval a primer körbe, azonnal kiderül mi az ábra.
Minden további nélkül, nem hiszem hogy meghajtóként disszipáció határon működne.
Mivel az általad linkelt oldalon a PNP-s már nem rendelhető, keresned kell egy olyan oldalt, ahol kapható mindkét tranzisztor. Vagy pedig a helyettesítőt és annak komplementerét veszed meg. Ha végignézed a helyettesítőket több alternatívát is ad.
Üdv az Ic D2030A típusú.
van belőle 7db gondolom mert 6 a hangfalaké + 1 a kijelző. De most lehet butaságot mondtam. És olyan 30 as hangerőn kezd el pattogni utána minél melegebb annál kisebb hangerőnél csinálja ezt. Tudsz esetleg nekem segíteni? ![]()
Szia
Nagyon köszönöm a segítséget kicseréltem és működik :worship:
Szia
Meg kellene nézned a 7db-ból melyik megy a mélyhez(elvileg kettő hídba van az a mély erősítője, és hogy abból valamelyik nem-e melegszik jobban, mert azt kellene kicserélned) |
Bejelentkezés
Hirdetés |