Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ebből nem sokat értek, nem látom a panelodat, nem tudom mi az a relé. Próbáld meg amit mondtam, mérd meg a kimenetet is, de közvetlen az IC nél, ha így se semmi, akkor magdöglött az STK. Mondjuk erre igen jó esély van.
Mert én testet a panelra raktam ahol csavanak a lyukja van amivel felfogatom a dobozba mert ott cinelve van!!vagy nem jo helyen csináltam?
![]()
Akkor nem vagy elég figyelmes amit írok. GND-5-ös láb.
Hello a 12 -es lábonál semmi de a 15 lábnál van érték!!!mennyi az stk 4241?
Hello!
Nekekm kéne egy kapcsolási rajz,de ugy gondoltam hogy csak mélyládát akarok erösíteni ,mert a többi hangfalhoz képest eléggé halk ![]() Nekem elég max 50w-os erösítö,csak müködjön! Ha vkinek van egy kapcsolási rajza,örülnék ha feldobná ![]() Elöre is kösz ![]() (4ohmos)
Xfer kft XIII.ker. Dunyov u 7
Vagy itt
Akkor az kuka, nézd meg az elektronikai üzletekben mennyibe kerül. Hqvideo, elektrokontha, stb.
Azért irtam ide,mert azért 8000000 cucc közül nem könnyü megtalálni ezért irtam ide mert igy a leggyorsabb!
Ui:Meg elvileg erre való a forum ![]()
Nézd csak, ez kell neked. Bővebben: Link
Sziasztok
valaki nem tudna videoton RA6350s kapcsolási rajzot felrakni? Eöre is köszönöm ![]()
Szia!
Sz előttem szólók nagyjából már leírták a lényeget, csak egyetérteni tudok velük, és ki szeretném egészíteni egy-két dologgal, mivel már máskor is tapasztaltam ezeket a dolgokat itt a fórumon. Az egyik a tápegység és az erősítő viszonya. Például több helyen olvastam egytápfeszültséges erősítőknél, hogy a kimenetre kell jobb minőségű kondenzátor, a táppuffer pedig lehet egy kicsit gyengébb is. Pedig ez nem így van. Ha az emberke visszarajzolja az erősítőnek a váltakozóáramú helyettesítő képét ugyanúgy benne van a puffer is mint a kimenőkondenzátor, és függetlenül a hogy melyik van a tápban és melyik a kimeneten, a gyengébb fogja korlátozni a hangminőséget. Pont ezért majdnem lényegtelen, hogy a tápfeszültséget, vagy a kimenetet szakítod meg a relével, sőt tápfeszültség szakításkor két relékontaktus is lesz a jel útjában. És ugye akkor még jönnek a többi hátrányok, pl. hogy lekapcsolásnál nincs hibajel. Az áramkorlátot szükségesnek tartom minden olyan erősítőben, amit bulizásra, erősítésre készítenek, de az otthoni minőségi zenehallgatásra készült erősítőkkel már fenntartásaim vannak. Mindenhol azt írják-írjuk, hogy normál üzem esetén olyan mintha ott sem lenne. Na nekem ezzel a "minthával" van bajom. Ezért a minőségi zenehallgatásra az olyan védelmeket részesítem előnyben, ami nem avatkozik be az erősítő működésébe, hanem túláram esetén lekapcsolja a hangfalat az erősítőről. Ilyen volt a régi Orion torony erősítője, és azt hiszem pont Te raktál fel egy hasonló rajzot uPC1237-es IC-vel. Hiába raknánk át a hagyományos áramvédelmet egy áteresztő tranzisztoros tápba, ugyanúgy beavatkozna az áram útjába, mintha a végtranzisztorra tennénk. Ráadásul szerintem itt egy kicsit túlbonyolítottad, vagy én értettem félre: Ha áramkorlátos a táp, akkor a relés védelem nem tud lekapcsolni, mert az áramkorlát egy bizonyos érték fölé nem engedné az áramot, ha a relé lekapcsolási áramát állítom kisebbre, akkor meg a tápba felesleges a túláramvédelem, mert a relé már kisebb áramnál lekapcsol. A relés védelemre elég egy soros figyelő ellenállás, de akkor már ugyanott tartunk mint az Orion torony védelme, vagy az uPC1237-el felépített védelem. És szerintem ezeknél jobb nem kell, mert megoldják a kitűzött célokat: Túláram esetén lekapcsolja a terhelést a kimenetről, és minimálisan avatkozik a hangképbe, és szinte minden erősítőhöz hozzáilleszthető.
Erről a végfokról van valakinek valami infója vagy tapasztalata?
kapcsolás
Hali!
Megakadtam az építkezésben, kellene egy kis segítség ![]() Adott egy gyári nyákra épített TDA 2030 stereo végfok, és egy Graetz híd... A graetz valahol zárlatos, de nem tudok rájönni mi a hiba, azonnal lelövi a biztosítékot, de utána még van benne töltés, mert a kis led amit rákötöttem, lassan alszik csak el, 3-4 mp alatt. De ha nem a kondi előtt van a hiba, magyarán megy az egyenirányítás, akkor hol a hiba? A végfokokat próbáltam pc táppal, de meg se szólalnak. Oda is kell bufferkondi, hogy hangot csikarjak ki belőlük? Előre is köszi a segítséget!
Ez a VF2-nek egy nagyon egyszerű, butított, ebben a formában használhatatlan verziója.
Bővebben: Link
Meghajtó tranyókat nézd meg.
Én VT32 és VT22 tranyókra gondoltam. Csere, vagy ha ráérsz akkor ki is mérheted.
Csere után köss sorba a primerrel egy 60w-os izzót, és így nem fognak röpködni az alkatrészeid.
Szia
Igen érdekelne. Mekkora a teljesítménye? ![]()
Jaj, bocs,csak közben olvasgattam és láttam, hogy már fent van a rajz (petemazi), átnéztem és gyakorlatrilag ugyanaz
![]()
Üdv! Egy egyszerű erősítőt építek aminek 45V a bemeneti feszültsége. Hogy tudnék egy olyan adaptert csinálni ami képes hálóból 45V egyenáramot csinálni?
Előre is köszi a segítséget!
Szia
Milyen típusú ic(?) vagy tranyo(?) van a mély erősítőjében? És kb mekkora hangerőn csinálja a pattogást?
Szia
Transzformátora gondolsz, nem? Mekkora teljesítményű erősítőt akarsz készíteni?
100Wos erősítő, de nagyon egyszerű. van egy bemenete és a kimenetnél egy hangszóró.
Akkor minimum egy 39v-os 4A-es trafó kellene.
Szimmetrikus táplálású az erősítő? Akkor pedig 2x39V-os kell
Nem szimmetrikus. Tudsz esetleg kapcsolási rajzot egy ilyenhez? Mert igazából trafót sem találok hozzá és azt sem tudom hogy tudnék váltóáramból egyenáramot csinálni.
Ne haragudj, de nem igazán találtam itt nekem kellő kapcsolási rajzot:S
|
Bejelentkezés
Hirdetés |