Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az oktató nem arra kíváncsi, hogy jól tudjátok használni a COPY/PASTE parancsot.
![]() Nem akarlak cikizni, de ha így oldjátok meg a feladatot akkor az iskola lényege veszik el. Ha nem is lesz tökéletes a saját agyalásotok, messze több hasznot hoz a jövőben. És szerintem az oktató is inkább örül egy kiforratlan saját ötletnek, még ha az hibás is, mint egy netről letöltött csodának, amiről sejti, hogy nem saját munka gyümölcse.
Én inkább megfordítanám a kérdést, ugyan nem taglaltad, hogy konkrétan mik a projekt minimum feltételei, de biztos, hogy egy ilyen bonyolultságú áramkörrel kell(ene) kezdeni?
Főleg úgy, hogy ez lesz az első. De ahogy kivettem a szavaidból, nem csak elméleti a feladat, hanem gyakorlati is, tehát meg kellene építeni, és működni is kellene neki. Az elméleti levezetés nem elég. Értem én, hogy nagyot akartok villantani, de legalább az áramkör működési elve megvan amúgy? Vagy ha össze rakjátok, és nem működik, jöttök újra kérdezni? Ami persze nem baj, csak órán ha kaptok egy kérdést amire nem tudjátok a választ, nem fog jól hangzani, az hogy "hát pont erre a kérdésre még várjuk a válaszra a HE-n mi is"... A hozzászólás módosítva: 12:09
Gondolkoztunk volna mi rajta csak ilyen masfel hetet kaptunk erre mert az alkatreszeket le kellett adni hogy megrendeljek es raadasul meg iskola utan is elmegyek dolgozni es 23 utan erek haza ami miatt nem volt sajnos időm arra hogy ennyit foglalkozzak a megtervezèsèvel, csak arra voltan kivancsi hogy működik-e, foglalkozni igy is foglalkozni fogunk vele hiszen meg kell tervezni meg nyáklapra és előtte és átláthatóbb kapcsolási rajzot kèsziteni + meg ugye a beforrasztasa
A tanárunk szerint 2 emberes melóban legalább egy ilyet kell epiteni, ès ennel kisebbet nem fogad el.
Köszönöm a segítséget!
Nos akkor hajrá, ránézésre elvileg működhet a dolog (mondjuk én nem olvastam végig), de ez majd építés és programozás után derül ki úgy is.
Ui.: A stabilizátor IC 4 -es lábán található ellenállás (ami hiányzik) ha megnézed az adatlapját, a stepup üzemmódban állítja be a kimeneti áramot. De a tárgyalt kapcsolásban nem ebben az üzemmódban dolgozik, hanem sima áteresztő stabilizátorként, úgy pedig nincs hatása az áramkörre, felteszem azért is hagyta ki a kapcsolás tervezője azt az ellenállást. A hozzászólás módosítva: 16:58
|
Bejelentkezés
Hirdetés |