Fórum témák
» Több friss téma |
Egészségügyi problémáim elfeledtetése miatt hozzáláttam a V-DMOS FET kivitelezésének terveihez.
Hasonlóan a hibridhez, mindentől elszigetelt független kétcsatornás módon tervezem az építését. Üveggyöngyök alig pár darab, így a hűtőbordákra építem az erősítőt. Hűtőborda volt a polcon kettő, ami a lamelláinak köszönhetően nem tud a nagyságához képest elég hőt a levegőnek átadni, így utánam a kukában végezné. Mondtam magamnak, erre talán jó lesz. A lamellák töve elég széles a 3mm-es csavarfej felfekvéséhez, így ez előnyös kereszttartók rögzítéséhez. A vastag alapfal pedig nem igényel külön hőpufferlapot. Építmény a bordára kerül, beleértve az LF356H hűtését is. Azonban ez a tömb el lesz szigetelve a bordától, mivel a borda a hátsó földcsillagpontba lesz földelve, az LF356H pedig az elsőbe. Ez a kapcsolás légszerelésre termett. Pár alkatrész, kondi egyke, az se nagy. Az LF356H tömbje, annak magassága magában kizárja a síkban szerelést, ezért a DN2540N5-G-t, és a 2SA769-et is hasonló magasságú tömbökre fogom szerelni. Figyelembe véve a rövid huzal hosszat, és az alkatrészek saját kivezetéseik használatát a kötéseknél szemléletet, ez elgondolkodtatott, és ennek megfelelő kialakításra törekedtem. Ezért lett az a megoldás is, hogy az elvileg 5,1 ohmos ellenállás is hűthető, ha a DN2540N5-G tömbjén át köt a mínuszba. A 2SK170 közvetlen a 2SA769 lábaira forrasztom majd, és a G-je direktbe egy madzaggal lesz a mínuszba vezetve. A rajzok elektronikus skiccnek készültek. Nem mérethű, és hiányos az áttekinthetőség miatt. Pontosításokat majd a munkálatok során készült fényképek fognak tartalmazni. Alkatrészek - van, ami megvan, - de jobbára vásárolnom kell majd. Poti volt, pufferek szerencsémre vannak, hasonlóak az EVAmp-ME-éhez. NEI 1001-re valószínűleg szükség lesz, úgy 15-20cm-re. De ez vonatkozik az RCA aljzatokra, és a Dale ellenállásokra is. Teflon szigetelők azonban vannak. A tömböket viszont még méretezni, és gyártatni kell. Üveggyöngy szerencsére csak kettő kell majd, mármint két kicsi, és két nagyobb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |