Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényképező hiba
 
Témaindító: kuvikk, idő: Jan 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) pistapapa hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Üdv mindenkinek! Valamikor régebben olvastam azt hiszem itt a fórumban hogy valaki az Olympus C-750UZ gépében cserélt egy memória kondit, ami tárolja az dátum, óra, perc,stb. adatokat kikapcsolt ill. kivett aksi esetén! Sajnos nem találom az írást, pedig benne volt az "elem" tipusszáma és a HQ-nál álítólag kapható.Kérem a kedves fórumozó társat ha magára ismer küldje el nekem a kért adtot esetleg egy-két jótanács kiséretében!

Üdv
pistapapa
(#) martin66789 hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Szia
Van egy Finepix AX 200 Series digitális fényképezőgépem már vagy két éve van meg. Pár napja akarom bekapcsolni de nem akar, vagyis bekapcsol csak nincsen lcd kép. Amikor bekapcsolom feketét villan és ennyi fényképezni lehet vele, elem hibája nem lehet mert vadonat újal is ez a baj SD kártya baja se lehet mert már újjal is próbáltam de nem megy, le is vírusírtóztam és semmi. Mielőtt a hozzászólást írtam szórakoztam vele és ha többször zoomolok, nagyítók bejön a kép egy kis ideig. Már elég sok kép lett vele készítve üdüléskor, nyaraláskor.
Mi lehet a baja érintkezési hiba, program hiba vagy már megy tönkre??
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) horváth lajos hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Sziasztok van egy olympus t100 as fényképező gépem és olyat csinál hogy csíkos a kép mit nézzek meg rajta eddig nem csinálta üdv lali
(#) huggybear hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony Cybershot DSC-P200-as fényképezőgépem. Nem működik az objektív mozgatója, gondoltam szétszedem. Szerelés közben találtam benne egy dolgot, ami olyan volt, mint egy AA elem, egyik végére két vezeték forrasztva. Babráltam a csavarhúzóval és egyszer csak megrázott, de elég erősen, pedig nem volt benne akksi. Na itt kezdődött a gond, ugyan is azóta nem kapcsolódik be. Mi mehetett tönkre benne? Netán kuka az egész? Aki tud valami segítséget, kérem ossza meg velem! Előre is nagyon köszönöm! G.
(#) sprofan válasza huggybear hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Szia!
Nagy valószínűséggel kuka. Amit kisütöttél benne az a vakut tápláló 2-400V-os kondi volt, igen kellemetlenül tud csípni. Valószínűleg a kondi kisütésével egy időben olyan helyre is került igen nagy feszültség ahova nem kellett volna és ez elküldte a gépet az örök vadászmezőkre... Esetleg megnézheted még egyszer nem-e csak te raktál valamit rosszul össze, de hogy ettől megjavulna szinte semmi esély... Ha legközelebb bármi mechanikai gond van egy géppel, ne babráld. Otthon javítani nem lehet, csak rosszabb lesz. Ebay-en 3-4 ezerFt-okért lehet kapni szinte minden géphez optikát kompletten mozgató motorokkal meg mindennel. Javítani egyedül így van esély ezeket a gépeket, ilyenkor viszont biztos a siker (persze ha figyelsz az ilyen apróságokra mint hogy szakszerűen kisüsd a nagyfesz kondit benne.)
(#) huggybear hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Ezt szomorúan hallom. Esetleg valahogy rá tudok mérni, hogy tényleg kuka, vagy ezt nem lehet kideríteni 100%-ra? Van benne egy gomb elem is. Esetleg az kisülhetett? Nem látom sehol megégve, nyoma nincs a kisülésnek. Ezt a kondit ki lehet mérni valahogy? Köszi szépen! G.
(#) szepjudit hozzászólása Okt 7, 2013 /
 
Jó estét! Samsung Digimax S500 fényképezőgépemről nem tudom a fotókat a számítógépre tölteni. "Az új hardver ismeretlen". Ezt a hibaüzenetet kapom! Mi lehet a gond?
(#) martin96 hozzászólása Dec 21, 2013 /
 
Jó napot!
Van egy Fujifilm A820-as fényképezőm. Eddig egyik napról a másikra volt az, hogy nem akart bekapcsolni. Csak bejött a fujifilm logó és kész. Most megcsiszoltam az érintkezőket és bejön rendesen minden. De amikor próbálnék fókuszálni kikapcsol. Az elemek pedig jók.
Mi lehet a baja?
(#) andras6035 hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziasztok!

Van 1 Fujifilm finepix JV250-es fényképezőgépem és egyszerüen elment a kijelzőről a kép.
Nem a kijelzővel van a baj mert a kezdőképet és menüt tisztán mutatja.
Fényképet csinál de minden tiszta fekete (fényképezés előtt és után is).
Vaku is megy zoomolni is lehet, kinyílik a védő ajtója is, de mégis minden fekete.
Nem hinném ccd hiba mert nem részlegesen hibás hanem teljesen elfeketedett egyik percről a másikra.
Tudtok esetleg ebben segíteni?Taln valami benne szétcsúszott?
(#) andrasary válasza martin96 hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /
 
szia
szorul a z objektivi mechanikája és magasabb áramfelvételt érez és a védelem kikapcsolja .Én találkoztam samsung digimax ugyan eszt produkálta
(#) andrasary válasza andras6035 hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /
 
Szia

A ccd az el tud menni feketében vagy fehérben.Ha az sd kártyán a készített kép is fekete akkor ccd hibás lessz
(#) summermano hozzászólása Feb 7, 2015 /
 
hello tudnátok segiteni van 1 Fujifilm FinePix AX300 fényképezögépem leeset bekepcsol müködik de az objektiv nem megy vissza mi lehet a probléma kérlek segitsetek elöre is köszönöm
(#) Laci66 hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Azok figyelmébe ajánlom a következőket, akiknek a gépe a bika új elemeket és a töltött aksikat
lemerültként kezeli és nem csinál semmit. Az én HP gépemmel ugyan ez volt a probléma.
Kb 1 évig állt elemek nélkül, most elővettem és hetek óta gond nélkül működik. Lehetséges, hogy
az alaplapi bios akksi lemerűlt és ejtette a gyárilag "tervezett élettartamot"? Mindenesetre amikor
beleteszem az elemeket, bekapcsolom a gépet és kéri a dátum és idő beállítás, nem állítom be
csak simán "oké"-zom. Használat után pedig rogtön PC-re mentem a képeket és kiveszem az elemeket.
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /
 
Üdv mindenkinek és Kellemes Húsvétot !
Az előző hozzászólásomhoz annyit tennék hozzá, hogy a gépet azóta is gond nélkül használom !
Tehát a programozott élettartam nem "összeesküvés elmélet", hanem tény !
(#) fecameca válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /
 
Nekem Samsung van , de tojik rá, hogy tartós elemre vagy akkumulátorra van-e beállítva, ugyanúgy használhatatlan. Már új kora óta 4-5 kép után pihennie kell, különben panaszkodik, hogy lemerült. A fiam szerint 2500 mAh az kevés. Igaz ez? Az alaplapi elemet nem tudoim lemeríteni, mert annál sűrűbben használom. Szétszedni meg nem akarom, mert egy ilyen apróságban könnyen kárt tesz az ember. Képernyővédő kéne rá, mert szerintem a kijelző az, ami zabálja az áramot. Ha kikapcsolom 2 fényképezés között, akkor úgy akár 20-30 képet is lehet készíteni, de ha készenlétben van, akkor szinte másodperceken belül meghal.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2016
(#) morgo hozzászólása Dec 15, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy Samsung L70 kompakt géppel gyűlt meg a bajom. Az eredeti hiba az optikában lévő szalagkábel szakadása volt. Amíg vártam az Aliról rendelt új kábelre, a gép darabokra szedve egy cipősdobozban pihent, kb 2-3 hetet. Optika kábelét cseréve megjavult ugyan, de az lcd kijelzőn csak fehér fény van, semmi képet nem mutat. A menü sem jelenik meg. Memóriakártyáról számítógépre töltve a felvétel minősége hibátlan, tv-re kapcsolva szintén jó a kép. A kijelző szalagkábelét már 10x ellenőriztem, sérülés nem látható, a csatlakozóban megfelelően van rögzítve. Van valakinek ötlete, mi okozhatja a hibát?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem