Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényképező hiba
 
Témaindító: kuvikk, idő: Jan 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) molnarp hozzászólása Szept 11, 2010 /
 
Üdv!
Hasonló problémával fordulok hozzátok.
Adott egy Samsung D75 gép, amin a Shutter nem zár le.
Sötétbe jó képet csinál, viszont világosba túlexponált csíkos lesz a kép.
Egy erős mágnessel az objektív körül tudom mozgatni az infraszűrőt(gondolom az a kék az az) és a Shuttert is, de magától még véletlenül se mozdul meg.Ezért a mechanikai hiba kizárva.
Itt is gyanakodhatunk kábelszakadásra vagy tekercsleégésre?
Még nem szedtem szét, nem tudom hogy mekkora meló és hogy megéri-e belenézni.
(#) sprofan hozzászólása Szept 17, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung S860-as digit gépem és nem működik rajta az auto fokusz Amikor kikapcsolom akkor bár hallani hogy dolgozik benne a motor de nem húzza vissza a lencséket. Tudnék venni hozzá komplett mechanikát 5000Ft-ért, de ha csak egy pucolás vagy valami kéne neki akkor inkább az. (nem okoz problémát, csak minek álljak neki ha azt mondjátok nem lehet, akkor nem is szenvedek vele, inkább 1 az 1 ben cserélem)
(#) e-chipmunk hozzászólása Dec 3, 2010 /
 
Sziasztok,
Most vettem iternetes piacon egy kodak m530 gépet, és állandóan zöldes színű képet csinál. ŰHa átváltom fekete fehérre, vagy szépíára, akkor ez a zöldes szín megszűnik, szóval szerintem nem mehanikus a hiba, ámbár nem találtam rá seholsem megoldást a manuálban, vagy máshol. Vajon mi lehet a probléma, mi nincs jól beállítva?
Próbáltam már a formázást, alaphelyzetbe álítást, de semmi nem változott.
(#) gomboc82 hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok.Van 1 Samsung Digimax s630-as fényképezőgépünk.Olyan baja van hogy,bent gyönyörű képeket készít,de,kint a szabadban homályosan vízszintesen csíkos képeket készít.Eddig nem csinált ilyet,azóta lett memory card is cserélve de,a hiba ugyan úgy megmaradt.Felrakok1 bent és és 1 kint készült képet is a tisztánlátás érdekében.
(#) csaba755 hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
Sziasztok panasonic dmc-ls60 fényképezőm ezt írja ki: kapcsolja ki és be a kamerát. Mi lehet a probléma? Drága a javítási költség?
(#) mikiza hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
Hali....En is bealnek a kerdezok soraiba.Nekem is van egy nem tul regi Canon A450-es fenykepezogepem es olyan baja van ,hogy sotetben tokeletes kepet keszit,de ha van feny akkor a kep narancssargas es ha nappali vilagossag van akkor alig lehet kivenni valamit(csak a korvonalakat),az egesz kijelzo narancs szinben uszik.Viszont a videoval minden rendben.A kijelzon a kepek,szinek mindig jok,csak a fenykep rogzitese utan narancssarga a kep Mi ilyenkor a tehendo???
Segitsegeteket elore is koszonom.Udv mindenkinek...
(#) Péter98 hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Sziasztok az lenne a próblémám hogy Fujifilm fényképezgépem nagyon gyorsan lemeríti az egy napon keresztül töltött jó minőségü elemeket.Mi lehet a próbléma?
(#) djbigben hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung Digimax S500-as gépem..
Tavaly rengeteget fényképeztem vele,nagyon szép képeket csinált kint és bent is. Most pedig ha kiviszem ezt csinálja.. Egy fehér képet ad a fénykép helyett.. Videót nagyon szépen vesz fel!
Mi lehet a baja??
Itt a mellékletben 2 kép. 1 kint és 1 bent..
Üdv. Ben.
(#) minitrue válasza djbigben hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Hello.

A géped objektívében megszakadtak a vezetékek, emiatt nem működik a mechanikus zárszerkezet (nem zárja el a fény útját, amikor kellene). A meghibásodás maga hasonlóan nézhet ki, mint itt.
(#) nyecsi hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Sziasztok.Nekem egy canon IXUSi gépem van.Nem mai darab,de eddig semmi baja nem volt.Ha fényképezni akarok tök sötét a kijelző,csak az ikonok vannak kint.Mintha egy tök sötét szobában fényképeznék.Régebbi képek vannak a gépen,azokat lehet látni.Nem volt leejtve a gép,szóval nem tudom mi baja lehet.Segitséget szeretnék kérni,hátha volt valakinek hasonló problémája.És hogy érdemes e szervizbe vinnem a gépet,ha olyan baja van.
(#) djbigben válasza minitrue hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Hello.
És nem tudod érdemes lenne megcsináltatni vagy kuka?? :|
(#) minitrue válasza djbigben hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Úgy tippelem, hogy a javítás díja összemérhető lehet egy új, olcsó kategóriájú fényképezőgép árával.
"Házilag" olcsóbban meg lehet úszni egy azonos típusú, más hibájú gép beszerzésével (legegyszerűbb eset: betört kijelzőjű, de amúgy jó képeket készítő géphez felhasználható a géped kijelzője), de ehhez kell kézügyesség, műszaki érzék.

De, mivel nem teljesen biztos, hogy a kábel törött, megpróbálhatod a zárszerkezet szabaddá tételét (nem kell szétszedni a gépet hozzá), angol nyelvű blogbejegyzés és kommentjei itt.

#995041:
Mi történik, ha exponálsz? Milyen az újonnan készülő kép? Ha normális, akkor lehet, hogy csak a disp(lay) gomb nyomogatásával el lett tüntetve az élőkép (nem ismerem a típust, de gondolom tud ilyet). Ha fekete, akkor próbáld megnézni, van-e zaj: (irfanview esetén megnyitod a "fekete" képet, kép->automatikus színjavítás, magyar menü esetén). Ha a felkontrasztosított kép továbbra is közel zajtalan, egyszínű, akkor ccd-hiba (nem hinném), ha zajos, akkor beragadt a zárszerkezet (vagy itt is kábelszakadás, de azt sem hinném). Ha zárprobléma, és tudsz angolul valamennyit, nézd meg a fentebb ajánlott linket. Ha fordítani kell, szólj .
(#) nyecsi válasza minitrue hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Köszönöm a válaszodat sokat segitettél.
Ha elkészül a kép,ugyanaz a feketeség.Sajnos nem tud ilyeneket a gép hogy hogy megnyitom,javitok stb...Viszont gugliba utánna néztem ennek a ccd hibának amit irsz.Szerintem ez lesz a gondja http://wiki.idokep.hu/index.php?title=Canon_f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%...3%A1ja az én gépem is a felsorolás közt van.Megpróbálkozom a márka szervizzel,kérdés hogy tényleg ingyen megcsinálják-e (ha egyáltalán ez a baja) ahogy azt irják.Majd leirom hogyan sikerült Üdv Nyecsi
(#) nyecsi válasza minitrue hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Elolvastam, amit belinkeltél. Amit eddig észre se vettem, hogy nem kattan a gépem,amikor fényképezek.Tehát akkor valszeg az a problémája hogy beragadt az a zár.? :S
(#) minitrue válasza nyecsi hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Először is: ha a géped szerepel az itt felsoroltak közt és fekete képet csinál, akkor igen valószínű a ccd meghibásodása (ez esetben olvasd el figyelmesen azt az oldalt). Én viszont azt hittem, hogy erről a típusról beszélsz: Digital IXUS i, ami nincs azon a listán. Ha ez utóbbi a géped, megpróbálkozhatsz a linkelt oldalon leírt módszerekkel.
A két mód lényege röviden: 1. a gép áramellátásának megszakítása / helyreállítása, miközben hosszú expozíciós idő miatt az nyitva tartja épp a zárat (+ ismételni, míg meg nem javul). 2. Külső mechanikus behatásokkal jobb belátásra bírni a zárszerkezetet, szintén hosszú expozíció alatt (ez persze veszélyesebb, csak "érzéssel").

Ha a zár régen érezhető hangot adott, most meg néma, akkor ott minden bizonnyal hiba van.

Az irfanview-os mondatomról: arra akartam célozni, hogy a fényképezőgép által készített új, fekete képet számítógépre másolod, s az említett programmal megállapítod, mennyire fekete.
(#) nyecsi válasza minitrue hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Próbálkoztam az ott leirtakkal,de semmi igaz nem sokáig szenvedtem vele.felhivom majd a canon-t h még esedékes-e az ingyen javitás,aztán meglátjuk.
viszont,én azt a nyitott zárat úgy értelmeztem h kinyitom azt a zárat,ahova az aksi kell.rosszul értelmeztem? :S
(#) minitrue válasza nyecsi hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
Nem, a zár alatt az optikában található (és jelenleg nem moccanó) zárszerkezetet értettem. A módszereknek pedig csak a lényegét írtam, a blogbejegyzés bővebben magyarázza, érdemes azt követni. Az áramellátás hirtelen megszakítására az akkufedél gyors kinyitása szolgál.
Minderre persze semmi szükség, ha a listán szerepel a géped, s még javítják (merthogy nem árultad el a típust).
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Idézet:
„Sziasztok!

Van egy Benq fényképezőgépem, és az a baja hogy teljesen feltöltött tölthető elemmel kb. 5 kép után lemerül (az elemben 1,35V van) és rakok bele 2 vadiúj varta ceruzaelemet, bekapcsol akarok fényképezni, fúkuszál és zutty kiírja hogy lemerül, és ha beakarom kapcsolni kihúzza behúzza az objektívét addig kapcsolgattam most a végén kint maradt, mi lehet a baja? mért írja mindig hogy lemerült?”


Most már rájöttem hogy ezt akkor csinálja ha beállítom hogy NI-MH akksi van bennt(ami igaz) akkor szinte bese kapcsol rendesen, de ha lúgosra van téva akkor még jó, bár hamar lemerül. Ez számomra érthetetlen mert fordítva kéne lenni nem? a tölthető az 1,2V a lúgos meg 1,5V és mégis a lúgossal beállítással megy csak normálisan. Amúgy nem lenne rossz fgép, de így egy rakat fos hogy 10-20 kép és már le is merült a 2100Ah akksi.
(#) andris72 hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Üdvözletem mindenkinek!
Segitséget,véleményt várok a következő problémámra.
Van egy Olympus sp-560 uz-m,kb 2 éves gép de nagyon keveset használtam.egy ideje lilás,torz fotókat csinál.Van amikor a kijelző is betorzul,illetve ha olyan szögben mozgatom a gépet akkor csíkosodik is....
Járt e valaki már hasonló szituban?Tudtok egy megbízható szerelőt???
válaszokat előre is köszönöm:Andris

P1250864.JPG
    
(#) minitrue válasza andris72 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Üdv!

A leírt tünetek illetve a csatolt kép alapján a CCD meghibásodására tudnék gondolni. Szerintem első lépésként az Olympus magyar képviseletével vedd fel a kapcsolatot.
(#) andris72 válasza minitrue hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
köszi de kihagyom,hihetetlen áron dolgoznak....Ez a gép már nem egy nagy értéket képvisel,csak bánt hogy ilyen hamar megadta magát...Nem szeretnék vagyonokat költeni rá.Ha végképpen nem javitható akkor elpasszolom alkatrésznek.
(#) szabodenes hozzászólása Szept 19, 2011 /
 
Segítséget kérnék!
Samsung ES20-as gépem minden előzetes nélkül fejbe lőtte magát.
Bekapcsoláskor csak a led reagál és annyi!
Kikapcsolni csak úgy lehet,ha kiveszem a az aksikat.
Előre is köszi!
(#) lajcsi1975 hozzászólása Dec 7, 2011 /
 
Sziasztok.

Én is egy szaki segítségét szeretném kérni. Van egy SONY DSC-F717 tipusú fényképezőgépem aminél régebben elkezdődtek bizonyos képhibák , de akkor még elszórt volt az arány 100-bol 5-nél jelentkeztek a hibák,
De mára kizárólag ilyen hibás képeket csinál.
Elképzelhető hogy a CCD ment tönkre benne?
Ami még segíthet, a kereső lcd-n az élőkép ettöl sokkal szebb hogy az exponáláskor történik valami.

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) minitrue válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Dec 7, 2011 /
 
Idézet:
„Elképzelhető hogy a CCD ment tönkre benne?”

Igen: Bővebben: Link
(#) lajcsi1975 válasza minitrue hozzászólására (») Dec 7, 2011 /
 
Köszönöm.
Közben betettem egy másik topicba is a kérdést , pontosabban kitettem a főoldalra mert azt gondoltam itt soha senki sem találja meg, és egy moderátor tette a helyére.
Ez azért fontos kérdés nekem mert igazábol a gép nem az enyém és a haver szerez bele ccd-t csak bizonyosságot szeretett volna hogy nehogy feleslegesen vegye/szerezze meg.

Minden jót.
(#) Tom-Tom19 hozzászólása Ápr 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Van nálam javításra egy olympus c-350 zoom.
Hibája hogy se kép se hang se semmi csak a vakut tölti fel meg két led üzemel, és néha az új elemekre azt jelzi vissza a ledek hogy cserélni kell, és még a pc se lássa. Mi lehet a baja és hol keressem a hibát?

Válaszokat előre is köszi.
(#) Tom-Tom19 válasza Tom-Tom19 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /
 
Ez kimaradt az előző hsz-böl : az exponáló gombra meg újra tölti a vakut de nem villan
(#) gammabuta hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Képzeljétek mi történt, velem alig hiszem el, hátha tudtok rá magyarázatot adni.

Van egy NIKON tükörreflexes fényképezőm, van hozzá portrémarkolat (kínai utángyártott, de csak egy egyszerű elemtartó az egész) amibe 8db AA ceruzaaksi tehető.

Benne hagytam 8db teljesen feltöltött (alig használt) SANYO ENELOOP ceruzaaksit a gépen, de 1hónapig nem fotóztam így csak pihentek benne, a fényképező kikapcsolva, ilyenkor csak egy kis kvarcóra szerű kijelző mutatja, hogy mennyi kép fér még a kártyára többet elvileg nem fogyaszt a masina.

Most kapcsolnám be a gépet, de semmit nem mutat, be is pánikoltam.
Kiszedtem a portémarkolatból a ceruza akkukat, bemérem őket, és láss csodát a feszültség aksinként:
-0.01Volt
-0.01Volt
-0.01Volt
0.89Volt
-0.01Volt
-0.01Volt
0.88Volt
-0.01Volt

Hogyan lehetséges hogy nullára, sőt minusz 1század voltra lemerítette az aksikat? Nem lehetetlen ez?
Nem kellene egy drága készüléknek ezt megakadályozni?

Most szorítok, hogy valahogy fel tudjam tölteni az enloopokat, az okos töltők nem is veszik észre, ha bele teszem, így adok nekik gyenge töltést előbb valami gagyi töltővel.
Mondanom sem kell, hogy a fényképező a saját litium aksiját is teljesen lemerítette, mert az is benne volt hagyva (elvileg magától át kellene álljon ha a portrémarkolatban már kevés az energia).
De mi fogyaszthat ennyit kikapcsolt állapotban 1 hónap alatt? Remélem nem valami hibás működés.
(#) aquasky hozzászólása Máj 24, 2012 /
 
szép napot!

2 gondom volna. van egy olympus c-530 tipusú digi fotomasinám. beleteszem a 2000mAh frissen feltöltött Energizer elemeket,és 4-5 fotó készitése után kiirja a gép,h lemerült az elem.Átteszem más,elemmel működő készülékbe,és tökéletesen működik. Néhány hetet hagytam pihenni.Elemek be..és az optika "záróajtaja"ki sem nyilik.Mi lehet a baj?

A második. Van egy samsung masinám is.Az asszony eljetette.Azóta csakis hófehér "fotókat" tudok vele késziteni.Megsérülhetett a lencse? Ha javitásra kerülne sor,melyiket-mennyiért lehetne helyrehozatni? Vagy kuka,és új gép?
köszönöm a válaszokat.
(#) Inhouse válasza aquasky hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Azt az Olympust megnézném ellenőrzött akkukkal is. Az, hogy másban megy az akku relatív, nem tudjuk az mennyit fogyaszt. A vaku töltése elég sokat elvesz, döglődő akkura jellemző, amit írtál.

Üdv
Inhouse
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem