Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fóliabillentyűzet
Lapozás: OK   2 / 2
(#) koli06 hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Arról szeretnék felvilágosítást kapni, hogy hogyan tudnék itthon készíteni darts tasztatúrát olcsón,mert ezt a fajtát már nem árulják a boltokban.Mármint erre az átlátszó fólia áramkörre gondoltam.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Fóliabillentyűzetet szeretnék készíteni, talán ez a cikk jó is lenne, viszont kérdésem lenne, hogy az itt lévő képen a "távtartó" milyen anyag legyen? Továbbá gondolom a feliratozott előlapot erre a "távtartóra" kell ráragasztani. A rögzítőcsavar pedig valami pici, pl. M2-es.
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Bakman válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 27, 2014 / 1
 
A távtartó lehet műanyag is, fém is, éppen mit találsz. Az M3-as távtartó a legáltalánosabb, de lehet kapni M2,5 -öst is pl. a HEStore-ban. A rajz kicsit csalóka, elvileg nem így kellene kinéznie, hanem úgy, ahogy a mellékletben láthatod. Az előlapot a gomb felett ki kell vágni és a gombot addig "előreengedni", hogy a fóliához hozzáérjen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014

Shot_724.jpg
    
(#) zenetom válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /
 
Ez így valóban jobbnak tűnik, köszönöm!
Bár nagyon kicsi a hely, a nyomógombak a lehető legalacsonyabbnak kell lennie.
(#) manuelc hozzászólása Okt 28, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy otthoni edzőgép kapacitív fóliatasztatúráját, illetve érintő kijelzőjét szeretném megjavíttatni valahol, tudtok tanácsot adni, merre keresgéljek?

Kép a kezelőfelületről

M
(#) Régi motoros válasza manuelc hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Ha márka és típusszám alapján nem találsz szerviz hálózatot, akkor bajban vagy.
Másik lehetőség, hogy szétszeded a kijelző részt, és a képernyő hátulján ott lesz a típusszáma.
Az alapján el tudsz indulni. Úgy legalább a szalagkábeleket és csatlakozásokat is ellenőrizheted,
lehet csak kontakthibás, vagy törött. Bár a hibáját nem írtad...
(#) manuelc válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 6, 2021 /
 
köszi a választ, sajnos nem. A magyar forgalmazó új fejegységet akar eladni csilliárdokért, pedig tuti javítható. Nem érzékeli az érintőkijelző a taperolást.
A csatik jók, elvileg nem kontakthibás.
(#) abstrax hozzászólása Szept 25, 2023 /
 
Sziasztok, üdvözlet!
Van egy Pulse Ascent futópadom (2004-es modell), kapott szegény az élettől rendesen, különösen a fólia-tasztatúrás vezérlőpanelje. Néztem hozzá kintről "membrane-keypad"-ot, de rettenet ára van, ráadásul momentán épp nincs is.
Arra gondoltam, hogy átalakítanám valami megbízhatóbb megoldásra, nekem kell csak néznem itthon, nem zavar ha kicsit "barkács" lesz, csak működjön.
A dolog ott kezdődőtt, hogy egyik-másik nyomógomb nem reagált, előbb a pad felemelés, aztán a sebesség +, ez utóbbi miatt már nem is használható a gép, mert 0.5km/h-val indul, és a sebességet nem lehet növelni....
Szétszedtem a konzolt, a felragasztott fólia-billentyűzetből érkezik egy 12-érintkezős szalagkábel - vélhetően erről kapja a vezérlő az infót, hogy mit nyomtak meg.
Megszámoltam, 18db nyomógomb van a penelon. 3-3 a kijelző 2 oldalán (+- beállítás ehhez-ahhoz a paraméterhez, egy Infó gomb, egy AV, csatorna és hangerő +-, Start, Stop, Speed + és -, Elevation + és -....ennyi - lásd a mellékelt fotón.
Olvastam a mátrixos fóli tasztatúrákról, ott valahogy úgy van, hogy oszlopok és sorok vannak, és adott gomb megnymásakor egyértelműen kimérhető, hogy melyik 2 kontaktuson van rövidzár.
Én csinálnék egy külső konzolt (ne fúrkáljam már szét az eredeti kezelőfelületet), akár egy külön, a gép oldalára felcsavarozott dobozban, melyben ipari(?) nyomógombokra vagy bármi hasonló strapabíró, érintkezős gombra kivezetékelném ezeket a funkciókat, feliratozva. Ez örök élet meg egy nap, és cserélhető javítható egyesével, ha mégis tönkremegy valamelyik.
Azért írtam ezt a hosszas felvezetést, mert a lényeg:
Lehetséges kiváltani egy fólia-tasztatúrát, fixre vezetékezett nyomógombokkal?
A még működő gombokat ki lehetne sípolni a fólia-billentyűzet csatiján, így talán azonosítható lenne, mi hova megy.
A szalagkábel fogadó csati lábaihoz pedig hozzá lehetne vezetékelni az új nyomógombokat, azonosítás után.
Van ilyesmiben valakinek tapasztalata?
Műszakilag szerintem kivitelezhető lenne, kérdés ez a 18 funkciógomb és a 12 érintkező esete....ez nekem sehogy sem akar összejönni, mi lehet benne a logika....
Mindenféle építő ötletet-tanácsot szívesen fogadnék.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem