Fórum témák
» Több friss téma |
Aki használta már a Guitar FX BOX 3-at, az segítene abban, hogy alap állapotában a gitár miért nem tisztán szól? Miért torzít?
Esetleg túlvezérlődik a hangkártya bemenet...
Az én hangkártyám már -3dB-nél vág, -2,5dB-nél már hallani is. Én -4dB-ig szoktam engedni felvételnél.
Sziasztok!
Tudtok olyan kapcsoló üzemű táphoz kapcsolást, amely kb 350V egyenáramot tud szolgáltatni? Kb 20mA terhelhetőséggel. Előre is köszönöm szépen!
A volume potik 3-as lába a földpontra, 1-es lábak a tone poti középső lábára( 2-es), a kondi szabad lába szintén a földpontra. Az biztos hogy működik a két pickup?
Ez a kinai Hartke? Akkor hagynám. A 250W-os végfok szép és jó, DE 4 ohm-on. Nem tudom milyen a ládád, de ha 8 ohm akkor a 180W kevéske... Gyári ládát használnál vele?
Szia, egyrészt késő, mert már megrendeltem. Hát, valószínűleg kínai lesz, ma már minden kínai!
![]() Egyenlőre 2 darab 15"-os ládám van. De ha meglesz az új gazdája, akkor lehet beújjítok egy 4x10-est a másik 15"-os fölé. Ha megjön az erősítő, akkor beszámolok róla, hogy hogyan szuperál. Üdv.
Csöveshez szeretnél?
A minden kinai-ban igazad van és van köztük jó is. Ampeg is Dod is ott gyárt. Remélem a Tied az jó kinai lesz.
A 4x10 plussz 1x15 jó kis kombináció. Persze érdekel majd a véleményed. Üdv.
Ha gondolod, én éppen egy kb. 300V-os anódtápon dolgozom, ami 12-15V betáplálású. Ha kész leszek majd megosztom a terveket s tapasztalatokat.
Bassmester is csinált egy jó tápot a csöves torzítójához, szerintem az is jó kiindulási alap. De szerintem a legjobb egy jó kis hálózati trafó, megtekercseltetve sem nagyobb költség és macera, mint egy kapcsoló táp! De pl a Silverblade Hellhound20 erősítői is kapcsoló táposak (mondjuk nem éppen emiatt nem jók szerintem), kis el84 PP végfokú "valami", nekem személy szerint nem jött be. Szóval van benne ráció, de a kimenőt egyelőre még mindig nem lehet megspórolni, de egy kis effektben ez nem probléma ugyebár! Várjuk a tapasztalatokat! Zs. :wave:
Ezzel a maggal, ha minden igaz akkor el lehet menni kb. 15W-ig, kb. 100.000kHz-en. Ebbe a teljesítménybe már bőven beleférne a fűtés is, bár szerintem ez már fizikailag nem fog elférni.
A Bassmester féle kapcsolásról van szó, csak nekem más magon van. Bass preamp lesz belőle (már ha valaha kész lesz:p).
Bassmester kapcsolása publikus? Én nem találtam itt sehol :S
Kapcsolási rajz nincs róla, a LAY-t pedig már felraktam IDE.
Nem bonyolult, akár vissza is tudod rajzolni. A fazékmagos trafóhoz menetszámokat ne is kérj, mert az a vas és frekvenciafüggő, ha netán odáig jutnál majd segítek. Egyébként tényleg egyszerűbb egy kis (minimum 10VA-es) EI trafót szétkapni és megtekerni. A legújabb torzítóm is ilyen táppal készül. 2x3,15V-AC lesz a fűtése, és 300V az anód, amit 0,05-ös drótból tekertem rá pluszban, az eredetileg 230/12V-os trafóra.
A fűtés nem kell hogy a kapcsolótápról menjen, elég csak az anódot táplálni róla.
Szerintem sem lenne szerencsés azzal fűteni, mert a kapacitás a fűtés és a katód között a nagyobb frekvenciákon már lehet ,hogy nagyobb problémát okozna, mint konvencionális táplálás esetén...
![]() ![]()
Még annyi jutott eszembe a vassal kapcsolatban, hogy nem árt azért kisebb indukcióra méretezni a dolgot, szóval nem érdemes szerintem a teljesítményt kicentizni maximális indukció mellett, mert egy nagy impedanciás áramkör mindenre érzékeny a "holdállásra" is, vagy akkor jól le kell árnyékolni a tápot,bemenettől legmesszebb elhelyezni stb... Megint csak tűnődtem! :wave:
Köszi a tanácsot. Tűnődj csak nyugodtan, hogyha ilyen tippek jutnak az eszedbe!
![]() Sajnos még nem jutottam odáig, hogy megépítsem az áramkört. Volt próbálkozás, de akkor sem a mag, sem a fetek nem voltak megfelelőek. Most már meg van minden alkatrész, csak idő kéne összerakni s méricskélni. A 15W csak elméleti, a teljes fogyasztás nem lesz több szerintem mint 3-5W. Üdv.
Sziasztok valakinek van ötlete hogy hogy lehetne dpdt kapcsolóra kötni ezt a kapcsolást úgy hogy a millenium bypass működjön?
Jelenleg így zw44 van bekötve a kapcsoló csak annyi a probléma vele hogy ha a torzitás ki van kapcsolva akkor a tiszta hang mellet hallatszik a torzitás csak halkan és ha a gain potit lejjeb tekerem akkor a torzitás is gyengűl
Még annyi kérdés lenne hogy az ic1b hez mivel dual opa szükséges referencia feszültséget biztosítani vagy elég csak az ic1a hoz?
Szia!
Mivel DC csatolt a két fokozat, az elsőhöz elegendő, jó ahogy van a rajzon.De, ha a diódákat oda akarod tenni az első opa után, akkor szerintem már nem lesz jó, mert lehúzza a DC referenciáját a második opának. Zs :wave:
Tehát ha jól értem akkor ha használni akarom a 2db 1n4148 at akkor kell a ic1b-nek is referencia feszültség?
A millenium bypass bekötésre van ötleted?
A probléma az, hogy az első fokozat véget ér az első műveleti erősítővel, az R6 8.2kOhm már a második fokozat része, amúgy sem lenne jó az a dióda úgy. A 8.2kOhm már a hangszín szabályozó fokozat része. Ha azt is használni akarod, mint diódás vágást, akkor kellene szerintem 1-2Kohm sorban az első opa kimenetével, aztán jöhetnének a diódák, de kellene velük párhuzamban egy pl 100kOhmos ellenállás (mondjuk ez sem életbe vágó) és nem a GND re kéne kötni, hanem a referenciára. Lerajzolom, hátha úgy egyértelműbb a dolog, de őszintén én ennyit nem variálnék vele, inkább kihagynám.
A millenium bypasst nem is tudom mi, de rajzolok egyet, hogy én hogy csinálnám a bypasst és led világítást, ha jól értem ez a feladat egy 2 áramkörös váltó kapcsolóval, hogy ne legyen benne ilyen áthallás. Igaz egyszerűbb, meg nincs is benne tranzisztor. Amikor tisztán vagy, akkor az egyik áramkör lehúzza a torz kimenetét földre, így ott semmiféle jel nem jön már ki, nincs ami halkan szóljon a torzból, a másik áramkör pedig rákapcsol a közös bemenetre = szól a tiszta, nem világít a led. A másik esetben az egyik áramkör ad egy földet a lednek, az világít, a másik pedig rákapcsol a torzra = szól a torz,világít a led. Szerintem ez így egy kicsit egyszerűbb ,túl nagy átvariálást sem igényel, mert max ki kell vegyed a tranyót meg a bázis ellenállást, a C-B -t pedig egy dróttal át kell csak kötni...Ha hiba van az elképzelésben csak szóljatok, most ez csak úgy jött. ![]()
Köszönöm szépen most már értem bár nem is használom az a diódás vágást csak a visszacsatolásban a ledeket.
A bypass kacsoló viszont nem működik ugyanúgy átjön a tiszta csatorna alatt a torz jel. Lehetséges valahogy úgy megoldani 2 áramkörös kapcsolóval hogy a ki és bemenetet egyszerre kapcsolja ki és be és közben még a ledet is kapcsolja vagy ahhoz már 3 áramkörös kell?
Próbáltad már megcserélni az áramköröket a kapcsolón? Jó lenne utána járni mi okozza ezt. Ha fixen átdrótozod, akkor is hozza a problémát? 3 áramkörössel már pofon egyszerű lenne, igen! Zs.
No érdekes dologra bukkantam
![]() ![]()
Rossz helyen vannak a földjeid. Csillagba kell kötni a tápról a ki és bemenetröl mind egy helybe.
Ha a #1199713-as hsz-ban szolo kapcsolásról van szo akkor valamennyi GND pontot kell egy helyre kötni (csilagszerüen), lehet, hogy a NYÁK-on is már veszteség van.
Szakitsd meg a vezetékeket és vastagabb huzallal kösd egy pontba. (Beleértve a tápegység GND pontját és a ki-/bemenetek GND pontjait.
itt a nyák rajz ezen nekem úgy tűnik eléggé egybe vannak kötve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |