Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időkapcsoló
 
Témaindító: vari11, idő: Nov 20, 2007
Lapozás: OK   8 / 9
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Pont így fog működni. Lehet trimmert tenni, bár értelmét az állítgatásnak nem igazán látom, persze nem tudom mi lesz ez, mert ez így csak egy hangjelzés. (Ráadásul elemről, még jó hogy ilyen kis fogyasztású cuccal készítettem a rajzot..) Természetesen hosszabb időhöz nagyobb ellenállás kell.
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Egyszer kell beállítani. Arra gondoltam, hogyha a 20mp. helyett, mondjuk kell 23-25mp., vagy a 2 mp. helyett 3-4. Nem nagy kedvem van az ellenállásokat cserélgetni.
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Nem nagy kaland az. Nem beülteted elsőre az ellenállást, hanem csak "oda ragasztod" a kondi lábához. Amikor meg úgy gondolod megfelelő, rendesen a helyére rakod. De ez a kapcsolás nem egy atomóra, így akár tévedhet is néhány másodpercet. De tégy belátásod szerint..
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Rendben, igazad van, meg kisebb helyet is foglal. Majd referálok hogy állok vele. Köszönöm a segítséget!
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Hali!
Meg kérlek, ha van időd átnézni. Köszönöm!
(#) vicsys válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Ez így nagyon nem jó. Miért vannak benne azok a vékony vonalak? Tök zárlatos lesz a nyákod. Hol vannak az alkatrészek? Ne csak pöttyöket tervezz, mert garantált a hiba...
(#) mraulajos válasza vicsys hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Hali!
A vékony vonalak az alkatrészeket illusztrálják, a kötési beazonosítás végett raktam be, amik természetesen ki lesznek törölve.
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Hello! Ahogy nézem jó lesz, ha kitörlöd a besárgított részt. De ez így alkatrészek nélkül elég áttekinthetetlen. Miért nem használod a meglévő alkatrész szimbólumokat? Így úgy kell kitalálni, mi micsoda..

Szakaszos.png
    
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /
 
Nagyon köszönöm hogy átnézted, amit be jelöltél sárgával, lehet nem vettem volna észre, de most újból átnézve, látom hogy az valóban hibás kötés. Azért nem használtam a szimbólumokat, mert nagy helyet foglal, és minél kisebbre akarom az egészet. Lesz olyan alkatrész, amit állítva fogok berakni. Még egyszer köszönöm!
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 9, 2015 /
 
Attól, még rendet lehet váni egy panelen, hogy vannak alkatrész szimbólumok..
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Márc 10, 2015 /
 
Nagyon köszönöm, igazán profi munka.
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 10, 2015 /
 
Ó dehogy! egyáltalán nem vagyok jó nyáktervező..
(#) mraulajos válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Hali!
Elkészült az általad tervezett időkapcsoló, tökéletesen működik. Az R5 helyére 330 ohm kellett, ez így 3,5 mp., az R7 helyére pedig ~260 ohm, ez így 20,5 mp. A megrendelőnek tökéletesen megfelel, majd küldök róla képet. A nyáklapot az általad készített rajz alapján átrajzoltam, és gyártóval csináltattam. Nagyon köszönöm a segítséget!
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Az ohm helyett természetesen K ohm ot kell érteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
(#) elodke hozzászólása Júl 10, 2015 /
 
Sziasztok !

Egy 230V szivattyút szeretnék úgy működtetni hogy a folyamatosan kapja a 230at 15perc után lekapcsol majd 15 perc után bekapcsol.
tudnátok adni ehhez ötleteket, kapcsolásokat.
(#) Bakman válasza elodke hozzászólására (») Júl 10, 2015 /
 
Finder 80.01.0.240.0000

Mellékletben egy rövidített adatlap, neked az "SW" üzemmód kell.
(#) proli007 válasza elodke hozzászólására (») Júl 10, 2015 /
 
Hello! Ha építeni szeretnél, és a működés/szünet arányát (15/15) nem szeretnéd változtatni, akkor elég egy CD4060-as IC, plusz egy tranyó, ami egy relét hajt meg. De itt van egy, ahol az arány is változtatható..
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
(#) samuka000 hozzászólása Júl 31, 2015 /
 
Sziasztok !
Érdeklődnék a mellékelt Tracon Tko He időkapcsoló bekötéséről. Az érdekelne konkrétan szám szerint melyik pontra kell kötni a bemeneti fázist 0-t. Illetve a vezérelt lámpa fázis és 0-t melyik pontra kössem?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.

TKO HE.jpg
    
(#) lóri válasza samuka000 hozzászólására (») Júl 31, 2015 / 1
 
Szia!

Úgy nézem, hogy a kapcsolónak a fázist a 4-es és 2-es pontjaira, míg a nullát az 1-es pontjára kell adni. A lámpa fázisa az 5-ös, míg a nullája lehet az1-es pont.
(#) ROLIXD hozzászólása Okt 13, 2015 /
 
heló mindenkinek! segítséget szeretnék kérni egy 555-ös időzítő építésében az lenne az elképzelés hogy adok neki állandó 12v-ott és 1 percenként behúzna egy relét kb 2-3 másodpercre ehhez kellene nekem egy kapcsolás a segítséget előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza ROLIXD hozzászólására (») Okt 19, 2015 /
 
Hello! Légy oly kedves, használd a Shift gombot..

TMR1m2s.png
    
(#) hc-hefi hozzászólása Dec 18, 2015 /
 
Sziasztok,

a következő problémámhoz kéne a mesterek segítsége .
Kültéri karácsonyi égősort szeretnék vezérelni konnektorba dugható időkapcsolóval. Ennek rendje és módja szerint vettem az egyik üzletben egy digitális időkapcsolót. Az időzítés része jól működik, de azt vettem észre, hogy amikor "OFF" állásban van -tehát nem kéne, hogy áramot engedjen ki- akkor is egy igen minimális mennyiségű áramot kienged. Ezt onnan vettem észre, hogy az égősor igen halványan világít akkor is. Visszavittem a boltba a kapcsolót, mondván, hogy rossz. Kicserélték, ugyanez a jelenség. Visszakértem az árát, vettem egy analógot, annál is ugyanezt csinálja. (Az időzítés tuti jó, mert a kívánt időszakban teljesen jól, max fényerővel világít). Az lenne a kérdésem, hogy:
1. ez normális jelenség-e vagy csak 3-ból 3 rossz kapcsolót fogtam ki.
2. lehet-e ezt a problémát valahogy -forrasztópáka elővétele nélkül- orvosolni? Nem tudom, hogy a 10000 forintos égősornak mennyire tesz jót, ha napi 16 órában ilyen kevés áramot kap.
(#) proli007 válasza hc-hefi hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Hello! A problémát várhatóan a kapcsoló relé kontaktusával párhuzamosan kötött zavarszűrő kondi okozza. De ha nem zavaró számodra, az égősornak ez nem okoz gondot. (Egyébként valószínűleg egy 100nF 250Vac X2 kondi párhuzamosan az égősorral megoldaná a gondot, de ahhoz páka kell..)
(#) hc-hefi válasza proli007 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Szia,

köszi a gyors választ. Közben találtam nagynehezen egy szakboltot, ahol meg tudtam kérdezni (mert ezek szerint a hülyeazértnemvagyok boltban csak eladók dolgoznak az osztályon, nem szakemberek).
Az a hiba oka, hogy "fejjel lefelé" kell bedugni, mert jelen esetben a nullát szakította meg és nem a fázist. Az meg az én pechem volt, hogy három konnektorból mindegyikbe rosszul dugtam be. Meg úgy tűnik csak nekem kézenfekvő, hogy fenn van a konnektor rész, alul meg a tekerő. Bár kintre nem is tudnám fejjel lefelé bedugni, mert védőtokos a konnektor és annyira nem hajlik hátra, hogy ne törjön ki a tokja, ha bedugom...
Szóval vagy átkötöm a konnektort vagy pedig veszek egy 1-es kapcsolós dugaljt, aminek nincsen tokja, és abba már be tudom dugni rendesen.
(#) proli007 válasza hc-hefi hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Ezek szerint az a baj, hogy a nullát szakítod meg, és a bent maradó fáris miatt, a föld felé folyik kapacitív áram. Ez látszik a lámpán.
Egyébként az időzítő szabálytalanul van kialakítva. Mert csak fixen beépített eszközöknél lehet egy kapcsolóval a fázist bontani. Itt mind két pólust bontani illene, hiszen nem tudod hogy fog bekerülni a készülék a hálózatba. Mechanikus óránál még lenne (ugyan el nem fogadható ) indok, hogy egy érintkező van, de digitálisban relé van, ott a relé mind két pontot nyugodtan bonthatná.. De kapcsolós dugaljnál is ugyan ez a helyzet, mind két pontot bontania kell..
(#) hc-hefi válasza proli007 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Igen... A vicc egyébként az, hogy a digitálist úgy dugtam be, hogy a kijelzője olvasható legyen. Ezek szerint azt is fejjel lefelé kellett volna bedugni, de akkor meg a kijelző is fejjel lefelé lett volna.
Pedig esküszöm nem sajnáltam rá a pénzt, de ezekből 2-3000 forintos a legdrágább, amit láttam
(#) proli007 válasza hc-hefi hozzászólására (») Dec 18, 2015 /
 
Az, hogy a fázis melyik oldalon van esetleges. Arra számítani nem lehet.
(#) kokanyk hozzászólása Márc 2, 2016 /
 
Sziasztok. Nézegettem itt hátha találok nekem való kapcsolást se vagy csak át siklottam felette. Vagy valóban nincs! Autóba kellene időzítő, 2 is. Mind a 2 relét kellene hogy hajtson. Az egyiknek kb. Elég lenne 2-3 perc kikapcsoláshoz. A másiknak meg kb. 15-20 perc. Lehet IC is. Lehet tranyó is. NE555 Az bitos van otthon meg 556 is. Tranyó meg tuti akad. Előre is köszi a segítséget.
(#) pont válasza kokanyk hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Esetleg.

Bővebben: Link
(#) kokanyk válasza pont hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Ez jó lesz. Köszi!
Következő: »»   8 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem