Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 44
(#) Lezli46 válasza david10 hozzászólására (») Szept 18, 2021
Köszi---de van egy két hozzáfüznivalom..

1.A pumpán a két vastag táp., a CAN-H és CAN- L., és a gyujtás 12V az biztos jó--megtudtam mérni..,A két "teli" csati mellett van még egy harmadik üres csati is .,amihez nem látni egy odavalaó csatit a közelben.Ez egy állitólag bontott cserélt pumpa..,elég homályos történettel.. továbbá én mintha azt olvastam volna hogy a Poló-Seat-Fábia reláció pumpa nem ugyanaz volna., mint az A2-é?? Az Audi pumpa a CAN-en kapja vezérlést. Azt tudom hogy a POLó és társaiba két cégtől van pumpa :TRW és TOYO .,és egymásközt nem kompatibilisek.
Másik, feltehetőleg -valószinüleg jó lehet a pumpa .,mert gyakorlatilag normálisan lehet kormányozni--az állandó hang hibajelzésés ., és a displayen megjelenő szervokormány hibaüzenet ellenére...,??
Várlak hétfőn.
VIN szám:WAUZZZ8Z13N009248

A "helyzet bonyolódik"..., mint a Tanuban...
.
1.Már akartam "reklamálni": A szervókormánynál semmilyen élőadatszerüségeket nem látok sehol., emlékszem szoktak lenni szöghelyzet-motoráramfelvétel meg hasonló szervoval kapcsolatos paraméterek..
2.Csak most tünt fel hogy az állandó "G250 szakadt" hibakód(00816-36-00) törlésénél mindig hibaüzenet jön : "A hibakód törlését a vezérlő nem érzékelte".
Egyre jobban rémtörténetté alakul...

üdv Laci
(#) david10 válasza Lezli46 hozzászólására (») Szept 18, 2021
Szia.
Nagy eséllyel a szervópumpád ment tönkre, ráadásul ahogyan látom a scanelésből az autó is össze volt törve...
A szervópumpa kellene látszódjon a listán. Hétfőn küldök bekötési rajzot a szervópumpához (rajta lesz a G250 bekötése is), a tápokat és a kommunikációs szál épségét kellene megmérdd, addig ne cserélj ki semmit se. Ahogyan nézem az autónak ugyanolyan szervópumpája van mint a Fabia 1-nek. Ezeknél az autóknál típushiba a szervópumpa 3 fázisú motorjának a megszorulása, a megszorulás következtében tönkremennek a meghajtóáramkör MOSFET-jei, az viszi magával a MOSFET driver IC-t, az pedig gyakran tönkreteszi a mikrokontrollert is ezért kommunikáció sincs a szervópumpával.
Szerintem maradjunk annyiban hogy hétfőn küldök rajzot, mérj meg pár dolgot. Az alvázszámot akár itt, akár privátban küldd át és abból konkrétan megtudom mondani hogy milyen fajta szervópumpa van az autón.
Szerk.: ha a többdugaszos pumpáról van szó akkor az olyan lesz mint amilyent az előbb említettem, van olyan dugasz amelyik alapból nincsen bekötve.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2021
(#) Lezli46 válasza david10 hozzászólására (») Szept 17, 2021
Szia

Köszi a tanulságos fejtágitásokat valóban.,ez a hálozati vezérlőegység novumként jelent meg nekem ..,de tudtalak követni egyébbként., az audiban müködő gyári "Audi Concert" rádió van., valószinüleg nem diagképes .,mert " no response" a Rádio-ra a válasz., kommunukáció van még a Külső pótfütéssel is.

A fő hiba az auton:A Szervokormányzás "programozott vészüzemmódban" üzemel (türhetöen lehet használni az autót ebben az állapotban is!)---kb ezt sikerült utánaolvasnom erről. Állandó hang és Servolenkung hibaüzenet van a displayen., és állandó hibakód is a G250 kormányzási szenzor hibájára hivatkozva. Nemrég vették ..,állitólag hidraulikaszivattyut cseréltek elötte .., a szivattyun 2 db csati van.., egy vastag plusz/minusz táp., és egy háromvezetékes csati., 2db CAN és egy gyujtás +15. Jobboldali stekker üres--esetleges belevaló stekkert nem látni a közelben. A G250-es szenzornak a kormánymüben kellene lenni--ennek fizikailag leellenőrzése még nem sikerült.., ugy olvastam hogy valahol ebbe az évjáratba áltak át a G250-ről a G85-s kormánykerékalatti szenzorra..,ezt csak azért irtam mert egy katalogus szerint ehez az alvázszámhoz már a G85-s szenzor tartozik.,ez mellékszál lehet mindenesetre..,gondolom a diag a mérvadó?

Mielött elfelejtem., minden jól müködik az autón.

üdv L.
(#) david10 válasza Lezli46 hozzászólására (») Szept 17, 2021
Szia.
Pontosítsuk a hálózati vezérlőegység fogalmát: az autódnak nincsen ilyen vezérlőegysége, a müszerfal csupán annyit csinál hogy a Powertrain/Comfort/Convenience CAN hálózatok között továbbítja az üzeneteket. A legelső Audi amelyikben volt hálózati vezérlőegység az az A6-os volt 2005-ben, annál már a diagnosztika kizárólag CAN buszon keresztül történik.
Úgy látom hogy a listán nincsen rajta a rádió. Ha utángyártott radió van az autóban akkor az tud ilyen gondot okozni.
Ha ennél az autónál az OBD dugaszba ki is van vezetve a CAN busz (amit kétlek) akkor az semmiképpen nem diagnosztikának van.
Ha van valamilyen konkrét tűnet/panasz az autóra akkor szólj és megpróbálok tanácsot adni arra hogy merre keresd a hibát.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2021
Szia!
Köszi a gyors kiképzést--kiprobáltam ., és ugy vagyon ahogy irtad ez a rejtélyesnek tünő immoablakot. Vezérlők egymásközt CAN buszon kommunikálnak és müszerfalban "kommunikálnak" a különböző fajta CAN-hálozatok.., ha jól értem..., az egyes vezérlökről a Diagnosztika viszont a hagyományos "K" vonalon történik az OBD PIN 7-be.., jól gondolom?
" (hálózati vezérlőegység azonban a diagnosztika az csak k-line-on megy."--a hálozati vezérlőegység kifejezés alatt a hálozatban lévő összes vezérlőt érted??? vagy hülye kérdés???

Ezen az A2-en eredendő probléma az volt hogy., semmilyen diaggal sem lehetett kapcsolódni egyik vezérlőhöz sem, mert "K1 short to positiv volt!!! Ezt sikerült megoldanom., mert megtaláltam a kb 6db "K-" vezeték csomopontját az OBD csati elötti kötegben kb 30-50 cm-re.,és fokozatosan lekötve a vezetékeket a csomopontról .,sikerült a plusz zárlatos szálat lokalizálni , Igaz megszüntetni nem tudtam a zárlatot rajta mert nem tudom hová mehet a másik vége a jelenleg zárlatos szálnak.., de igy félretéve is .,ugy tünik müködik (nagyjából ..) minden...,

Probának lekötöttem az ABS-t. Motort.,Komfortmodult (ez nem annyira biztos...) .,Klimaticvezérlőt, Rádiót.,hidroszivattyut is.----de a plusz zárlat továbbra is megmaradt...

Ami még enyhén szólva érdekes : Obd csatiban a CAN-H és Can-Low közt nem lehet ellenállást mérni!!! Ugyancsak nem lehetett feszültséget se mérni egyiken se!!! Viszont .,pl az ABS-en vagy a Motor ECM-en a megfeleő pontokon az ellenállás és a CAN fezültség is teljesen ok volt...

egyser már megköszöntem a nagy segitségeidet---de megteszem most másodszor is... ..)
üdv L.
Szia.
A 25-ös vezérlőegység (az indításgátló) a 17-es vezérlőegységbe (müszerfal) van beleintegrálva. Amikor a 25-öst kinyitod akkor a "Bitte adresse 17 eingeben" arra kér hogy a 17-es vezérlőegységre menj át. (Ha kulcstanítás a cél akkor azt is a 17-esben kell csináldd).
A müszerfal egyúttal gateway is (hálózati vezérlőegység azonban a diagnosztika az csak k-line-on megy.) A müszerfalban lévő gateway-nek az a dolga hogy az autó belső CAN hálózatai között továbbítsa az adatokat.

Szerk. 1.: Az autónak nincs gateway vezérlőegysége, az csak az eggyel újabb generációs autókban van.
Szerk. 2.: A pdf-edben benne van az összes vezérlőegység ami az autón van.
Szia!

Nem vettem személyeskedésnek.., mert nem az a tipus vagyok.., meg gondolom továbbra is segitőklész maradsz.

Rosszul emlékeztem tegnapról a "25 Immóblokk" megnyitásakor történt üzenetre.,mert egy ablak se Nyitható meg a menüben., még a hibakódolvasás sem!
Full testben sincs semmi nyoma., érdekes módon a CaN Gate Wai menü megnyitásra "no response" a válasz., noha 100% hogy létezik ez a modul a KM-Müszeregységben!
Autó oldalról lehet valami hiba??? És mi?
üdv.C.
Szia. Visszalépsz a főmenübe, Auto-Scan gomb, kiválasztod baloldalt az autó típusát majd elindítod a keresést, az az összes vezérlőegységet megtalálja.
Nem szeretnék személyeskedni de ez a VCDS leírásában mind benne van, legalább azt illene átolvasni.
(#) Lezli46 hozzászólása Szept 16, 2021
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni?

AUDI A2 .8Z-AMF. 2002. 1.4TDi-PD.55KW. WAUZZZ8Z13N009248
Sajnos csak A.Datám van, az pedig majdnem semmi infó ez esetben. Erről volna szó: Az Obd csatiba menő kábelköteghez . kb 50cm -rel a csati elött -.gyárilag belevan észrevétlenül bandázsolva-leszigetelve a "K" diagnosztikai vezetékek összekrimpelt csomopontja., 7db szürke/fehér vezeték , ami a csomopontból egy db szoló szürke/fehér vezetékként megy tovább az OBD 7-es PIN-jébe., tehát a csomopontba bejövő 7db "K" diagnosztikai vezeték mindegyika valamelyik vezérlőről van lehozva : Nagyon jó volna tudni egész pontosan melyek ezek a vezérlők??? Tehát az egyes vezérlők "K" vezetéke és a csomopont (gyakorlatilag a PIN 7) közötti vezetékelésről kellene egy kapcs rajz!! Minimum az egyes vezérlők megnevezésével...

nagyon-nagyon köszönöm a segitságet
(#) Lezli46 válasza david10 hozzászólására (») Szept 16, 2021
Köszi a választ---lehet hogy rosszul emlékszem .,de holnap kiprobálom hogy jól emlékeztem-e? Ez a furcsának talált üzenet után , elöször azt hittem itt "vég"--nincs tovább, minden passziv stb, mert nem tudtam semmit beirni stb...., de ha jól emlékszem , figyelmen kivül ezt fura üzenetet továbbtudtam menni a többi menüöz., pl hibakód--élőadat stb...,holnapig felfüggesztve....
(#) david10 válasza Lezli46 hozzászólására (») Szept 15, 2021
Szia.
A kérdés az hogy mit szeretnél csinálni.
(#) Lezli46 hozzászólása Szept 14, 2021
Sziasztok!

Megtudná valaki szakérteni - megmagyarázni .,hogy kell-e még valamit beirni stb-stb---vagy ennyi???

Köszönöm!
C.

A2.Immo..jpg

(#) Lezli46 hozzászólása Aug 26, 2021
Uraim!

Megkellene szakéreteni ezt a kérdést
!
Autó : Audi A4 B8 2009 Td
Diag.eszköz: Vcds 16.8.0. Ferdeszemü.

Kérdés: Ha Eobd2 csatiban leválasztom a diagnosztika idejére a "K" 7PiN ről a kommunikációs vezetéket, akkor CAN buszról is önmagábam elkell tudni érni diagnosztikával a motorvezérlőt???? (Tehát .,nem a kötelezően előirt .,Eobd2 szintű-felületről való elérhetőségről van szó ,a PIN 7-en "K" vezetéken keresztül!!!)

Köszi minden előremutató választ!
Üdv L.

Köszi minden választ

üdv C.
(#) bubuszoft válasza T_Kornel hozzászólására (») Márc 12, 2021
Úgy tudom, a két nyákos, a tesztelésekhez kell. Más pottokon kommunikál akkor. Egy lapos kivitelnél eobd hibakódot tudsz csak lekérdezni
(#) T_Kornel hozzászólása Márc 9, 2021
Sziasztok
Mi a különbség az 1 és 2 nyáklapos diagnosztikák közt?
Gondolok pl. DS150e-re 1nyákos 2x annyiba kerül mint a két lapos. Jobb is annyival?
(#) jefflynn válasza Tardief hozzászólására (») Feb 28, 2021
Szerintem lehet (nem azért van két vezeték, mert az egyik az adás, a másik a vétel), de az én készülékeim csak figyelik a forgalmat, nem adnak, ezért ezt nem tudom biztosan.
(#) Tardief válasza jefflynn hozzászólására (») Feb 28, 2021
Köszi. Ez egy jó ötlet.
Viszont ezzel a megoldással nem lehet adni a buszon, ha jól gondolom.
(#) jefflynn válasza Tardief hozzászólására (») Feb 28, 2021
Ezt nem értem, szerintem nincs ilyen ic. A can alapvetően két vezetékes, csak néhány autó alacsony sebességű buszra használ egy vezetéket. A normál transciever használható ilyenkor, a can-t a CANH-ra kötöm, az ic CANL-t meg testre.
(#) bbb válasza Tardief hozzászólására (») Feb 28, 2021
Ha a microchip készletében találsz megfelelőt, akkor a chipcad boltjában megkapod.
(#) Tardief hozzászólása Feb 28, 2021
Sziasztok!

Próbáltam keresni Single Wire CAN Driver IC-t, de nem találtam sehol az itthoni boltokban. Van rá öteltetek, hogy hol kaphatnék ilyet?
Esetleg van rá mód, hogy 3,3V-ról és differenciális transciever segítségével használjam ezt a buszt?
(#) Gafly válasza horvi1977 hozzászólására (») Feb 27, 2021
És akkor jött az a része, hogy privátban elkezdesz fikázni.
(#) horvi1977 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021
Gondolom nagyon sok.
(#) Gafly válasza Pethical hozzászólására (») Feb 27, 2021
Idézet:
„Úgyhogy megnyugodhatsz Te semmilyen "gesztenyét" nem kapartál ki.Remélem megnyugodtál?”

Én meg nem is akarom követni.
Van éppen elég más dolgom is...
(#) Pethical válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021
Ezt én már nem tudom követni.
(#) Gafly válasza Pethical hozzászólására (») Feb 27, 2021
Idézet:
„azért volt aki tudott segíteni.És működik.”

Akkor megoldódott, csak mi nem tudhatjuk meg, mert titok.
(#) Pethical válasza horvi1977 hozzászólására (») Feb 27, 2021
Mi lenne számodra az elfogadható megoldás erre a problémára?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) horvi1977 válasza Pethical hozzászólására (») Feb 27, 2021
Az a baj hogy a csomagban nem volt benne a telepítő CD.Ez a problémám.
(#) Pethical válasza horvi1977 hozzászólására (») Feb 27, 2021
A gyártó által kiadott szoftvert próbáltad?
Bővebben: Link
(#) horvi1977 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021
Szerbusz!IHogy neked is válaszoljak igen vettem egy kínai "cuccot".Gondolom ez nagy gáz.De mit tegyünk? azért volt aki tudott segíteni.És működik.Úgyhogy megnyugodhatsz Te semmilyen "gesztenyét" nem kapartál ki.Remélem megnyugodtál?
(#) horvi1977 válasza bbb hozzászólására (») Feb 27, 2021
Szerintem nem szidtalak.Egyébként nyilván azzal kezdtem hogy írtam az eladónak.Igen.Ehhez nincs szükség a Te tanácsodra.Inkább valami használható ötletre lettem volna kíváncsi.D
e már kaptam.Köszönöm.
Következő: »»   2 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem