Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 133
(#) reloop válasza teddysnow hozzászólására (») Ápr 11, 2024
A 8-as pont 7 cm esetén is "kill yourself". Lehet kompromisszumot kötni (1-6), de a kérdéses felállásban a tekercsek garantáltan kölcsönhatásba kerülnek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2024
(#) teddysnow válasza reloop hozzászólására (») Ápr 11, 2024
Ez a kérdés, a 8-as pont. Kép alapján max 7 centi a kettő között a távolság. Ez a gyakorlatban már elégséges?
(#) reloop válasza teddysnow hozzászólására (») Ápr 11, 2024
(#) teddysnow hozzászólása Ápr 11, 2024
Sziasztok,
hangváltót készítek és az a kérdésem, hogy ezen a képen a két fekvő tekercs (amik között van egy ellenállás és egy kondenzátor) nincsenek egymáshoz közel?
(#) uniman válasza mlaci989 hozzászólására (») Ápr 1, 2024
(#) mlaci989 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 1, 2024
Szia.
Hangváltóknál a megadott vágási meredekség (db) az hogy értelmezendő? Annyi db-el vágja-halkítja le az alsó vagy épp fölső tartományt vagy hogy van ez?
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2024
(#) dB_Thunder válasza mlaci989 hozzászólására (») Márc 17, 2024
Idézet:
„Elegánsabb és olcsóbb az aktív szűrős megoldás.?”

Biztos is!!

Idézet:
„az mindig ottlenne a dobozban”

Lehet hogy megérné aktívra (erősítősre) alakítani a ládát!

Egyébként bármivel bárhogy ki lehet nyírni a hangszórót..
(#) mlaci989 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 17, 2024
Elegánsabb és olcsóbb az aktív szűrős megoldás.? Hangszóró javító ajánlotta hogy 100Hz alá inkább nemenjen a hangszóró mert nem arra való. Ezért érdeklődöm hogyan lehet kivitelezni. Gondoltam a passzívra mert az mindig ottlenne a dobozban akármit kötnek elé.
(#) dB_Thunder válasza mlaci989 hozzászólására (») Márc 17, 2024
Felül áteresztő szűrő! Olyan mint a magas hangszóról előtt van. De a kívánt frekvenciára a passzív szűrő drága lesz és nagy!!
Érdemes lenne az erősítő elé egy aktív szűrőt csinálni/venni!
(#) mlaci989 hozzászólása Márc 17, 2024
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. Passzív hangváltó alsó átvitt frekvenciáját hogyan lehet korlátozni? Egy mélyközép ami 100Hz fölött kellene dolgozzon és le kéne vágni az alját. Nincs konkrét rajz a váltóról csak elméleti a kérdés.
(#) Janoo hozzászólása Feb 25, 2024
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni hangváltó tervezéshez.
A hangszórókészlet ez:
https://monacor.hu/product/dt-99
https://hangszoro.net/adat/326.pdf
https://www.beyma.de/fileadmin/seiten/download/pdf/Datenblaetter/CM-8_B.pdf
Hányadrendű lenne jó azt rátok bízom mint hozzáértőkre.
A doboz mérete 26 liter (0,20x0,26x0,50 ) Reflexnyílás hátul D 76mm ,74mm hosszú
Köszönöm előre is.
(#) telnagyapo válasza dredd hozzászólására (») Dec 24, 2023
Üdv!
Mi van meg belőle?
Keress +36-30/755-1272, vagy ha adsz telszámot, szívesen hívlak.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2023
(#) dredd hozzászólása Dec 6, 2023
Üdv,remélem jó helyen kérdezek..reflex r300 hangfal hangvaltó rajzát keresem.
(#) telnagyapo válasza ONKYOS hozzászólására (») Okt 23, 2023
Tekercs kondi nem gond. Igazából az eredeti hangváltót szerettem volna megépíteni, de semmi nincs a neten róla (mármint az alkatrészek értékéről). Köszi!
A műszer tetszik, nincs belőle 4.5 digites?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
(#) ONKYOS válasza telnagyapo hozzászólására (») Okt 22, 2023
Üdv, arra figyelj oda, hogy elkót ne tegyél bele, csak jó minőségű poli, kondenzátort, vagy csillám kondikat,.
Az induktivítás méréshez, készítéshez használj Axiomet, 588b, műszert, ezne van minden, pontosan méri meg.
(#) ONKYOS válasza deebo hozzászólására (») Okt 22, 2023
gondolom itt az induktívitás rezisztenciájára gondolsz, egyébként egyetértek..
(#) telnagyapo hozzászólása Okt 18, 2023
Üdv! Segitséget szeretnék kérni. Keresem a TDL RTL 4 tip. kétutas hangfal keresztváltó kapcsolási rajzát. Annyit tzudni róla hogy a mély tekercse cca. 0,6mH a magas kondi pedig 4,7 mikro. 18 dB/oktávos. Segitséget elő is kösz!
(#) deebo válasza pedav hozzászólására (») Szept 19, 2023
A ferrit, vagy vasmagos tekercsnek alacsonyabb az ellenállása, mivel rövidebb huzallal el lehet érni a kívánt induktivitást. Amíg a vas/ferritmag nem telítődik, elvileg nincs különösebb hátránya.
(#) pedav hozzászólása Szept 18, 2023
Üdv mindenkinek!

Kérdésem, hogy miben tér el nagyban vagy mennyivel más lehet a funkciója egy vas és ferrit csévetesten lévő tekercsnek váltó szűrő áramkörben? Ilyenre gondolnék:
(#) gery20 válasza zsidel hozzászólására (») Júl 24, 2023
szia! orion váto az 100% és nem biztos, hogy nem eredeti! tulajdonképen nekem hs280 ba van ilyen de az 3 tekercsel meg egy pár kondivaltöbb.
(#) zsidel hozzászólása Júl 22, 2023
Sziasztok!

A képen látható hangváltót egy Orion HS 100 hangfalban volt.A neten nem igy néz ki az eredeti.
Valaki tudna benne segiteni hogy ez minek a hangváltója?
(#) Shance válasza proli007 hozzászólására (») Jún 23, 2023
Hello,
Erről tudnál mondani bővebbet?
Idézet:
„Elvileg, de aztán hogy a gyakorlatban ez a hangszórókkal együtt hogyan érvényesül, az már egy másik kérdés.”

Csak azért kérdezem mert nemrég összedobtam egy bluetooth hangdobozt amibe 12dB/oktávos keresztváltót készítettem ennek az oldalnak a segítségével. Bővebben: Link
Itt azonos polaritással van kötve a két hangszóró, és én is így kötöttem. Én semmi furcsát nem hallok a hangjában. Közben láttam több helyen, hogy fordított polaritással kötik a magassugárzót a fázistolás miatt. Kipróbálnám, hogy fordítva kötném be a magasat, de egy zárt passzív radiátoros doboz, feleslegesen nem bontanám meg.

2way.PNG

(#) proli007 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Jún 23, 2023
Hello! Nem véletlen, mert a két 12dB/oktáv meredekségű szűrő fázistolása együtt 180 fok.
(Elvileg, de aztán hogy a gyakorlatban ez a hangszórókkal együtt hogyan érvényesül, az már egy másik kérdés.)
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
(#) subwoofer220 hozzászólása Jún 22, 2023
Sziasztok! A képen látható hangváltón miért van a magas pozitív kábele a negatív közös pontjára forrasztva? Gyárilag,mind a kettőnél így van.
(#) GARFIELD13 válasza Gekko331 hozzászólására (») Máj 15, 2023
Szia!
Ha ismertek a hangváltó alkotórészei, akkor itt nézz szét a pontos adatok segítségével:
Logotech
Üdv.
(#) Gekko331 válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 14, 2023
Mindent meg kellene venni.Sal Hv328 ra lenne szükségem vagy legalább a mélyet kellene megoldani.
(#) segítő válasza Koma25 hozzászólására (») Máj 14, 2023
Vettél a kabáthoz egy gombot...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2023
(#) teddysnow válasza Gekko331 hozzászólására (») Máj 13, 2023
Szia, az úgy olcsóbb, hogy van vezetéked és te megtekered a tekercseket. Akkor már megspóroltad a tekercsek árát.
(#) Gekko331 hozzászólása Máj 13, 2023
Én még nem találtaom olyan oldalt ahol ezt ki tudnám hozi olcsóban mint a neten talált kész váltókat.
(#) Gekko331 hozzászólása Máj 13, 2023
Sziasztok!Tényleg olcsóbb hangváltót építeni mint venni?A bolban azt mondták ha építek negyed áron kijön.
Következő: »»   2 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem