Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szevasz!
Végülis amit én linkeltem az 50Hz-et ad, amire itt nincs szükség, az alap az, hogy akkuról kell 400V feletti feszültség. Azért kell több, mert ha egy 3 fázisú frekiváltóra ráküldöd a 400V váltót, abból lesz úgy 570V egyen. /Ezzel jár a villamos meg a troli./ Az átalakítást most félretéve, csak a számoknál maradva, 4 db 120Ah-s akku teljes motorterheléssel nem éri el az 1 óra üzemidőt, reálisan jó ha kijön a fél óra. Azért, mert akkor van 48V-od, 4-et sorba, hogy elkerült az iszonyú nagy áramokat, és kell minimum 100A, igenám, de egy 120Ah-s akku, nem szeret 100A-t adni, azt úgy max. 30-40-el célszerű csak terhelni, hogy azért elfogadható maradjon az "amperóra hatásfok". A töltés hasonló áramokat igényel, 20-30%-al hosszabb ideig. Zárójelben: mit keres egy hajón egy 3 fázisú aszinkron motor. Sokkal egyszerűbb lenne a dolog egy egyenáramú motorral. Érdemes tovább gondolkodni?, ha igen, akkor lehet kapcsolást keresni. Üdv: StMiklos
üdv!
ismerve horgász szokásaimat egy nap kb. egy óra az is két nekifutás ki megyek a vízre és vissza a kikötő és közbe ha van valami az tölthet különben motor meg frekiváltó van idehaza csak aksi nincs. Viszont a 4 KW sem kell mindig hisz valószínű csak ha nagyon haladni akarok akkor kell. És mindegy mi jön a dióda híd előtt az a lényeg hogy utána egyen áram legyen 400 voltos.
Szevasz!
Találtam itt egy linket, ez itt egy inverter, ezután jön még a frekiváltó.. Alkudni biztos lehet, vannak nem szinuszosak is, azok max. féláron vannak.. http://victron.webshop.co.hu/index.php?Oldal=adatlap&Id=termek_1411....1.jpg Üdv: StMiklos
Szevasztok!
Véletlenül vetődtem erre, de nekem is az jutott eszembe, itt senki nem tud számolni? Röpködnek az amperok, duplázók, meg napelemek, aminek futballpályányinak kéne lennie. De kérdésem fuxihoz: hány órás üzemidő szeretnél attól a 4kW-os motortól egy töltéssel? Innen, és a kikötőből kell elindulni... Üdv: StMiklos
üdv!
Az egész amit le írtam egy hajó hajtására lenne ami kicsit nagyobbacska de nem is ez a lényeg egyszerű szabályzás a frekiváltón keresztül az aksit vagy valami kis generátor tölti vagy partról vagy napelem a töltésre sok idő van órák, napok, hetek. hát kb. ennyit még hozzá
Egyszerűbb egy diesel vagy benzin aggregátor! Vagy ha ez nem járható vannak ilyen teljesítményű egyenáramú motorok! Ez a topik kicsit vicces, ennyi szakmai huncutságot még nem olvastam a He-n! 2010-ben az egész vicc amit írogattok! A napelem a nagyok sportja, jelen pillanatban ugyan ott vagy mintha fizeted a villanyszámlát! Hobbinak jó, valamire el kell költeni a pénzt, de hogy haszon nem lesz, az biztos! Ha csak nem az állam fizeti az egész beruházást!
sziasztok!
nem tudom menyire tartozik ide de nekem olyan inverter kellene amely eltud látni egy frekiváltót amely egy kb. 4 kW-os motort el tud hajtani és mind ez 2 vagy 4 aksiról menne nem tudom lehetséges-e ez. a frekiváltónak 400v egyen vagy váltó áram kell. előre kösz a segítséget
Akkor egy 12V/38A-es generátort rátudok kötni egy 500W-os inverterre?
Ahhoz is elég lesz a 7Ah-ás akksi? Még valami, az akksinak működőképesnek kell lennie? Ha szerzek egy szünetmentest aminek rossz az akksija működni fog a rendszer? Köszönöm!
Szia!
igen, legalább 7Ah s , mert a feszültségugrásokat tüskéket nem szereti az elektronika.. feltételezem:12v gen--akku -inverter 12/230V ra
Ha generátorról akarom működtetni az invertert, akkor kell elé akkumlátor?
Vagy van rá más megoldás is?
Szia!
ez nem járható út ---MINEK??? sokkl 1XŰBB ha veszel készen 8-9eFt-ért 12V-s PC tápot....ennyiből meg se tudom épiteni!!
Sziasztok!
a zünetmentes/inverter 230V kimenetét nem lehet párhuzamositani, szét kell osztani:1 hűtö- 2szivattyú--3 stb.
Szia!
a kérdés mit??? ha invertert : elméletben igen --gyakorlatilag meg csapnivaló!!!
Szia!
a kapcsoló üzemű tápok mennek egyen/váltóról is!!! A TV DVD CD Videó és a PC /monitor tápok 65V ac és 90V dc-tól jól müködnek !!azaz 8-12db akku sorbakötve ez 8X12V----12X12V . a töltése meg párhuzamosan. nem kell túl nagy akku min.7Ah a max100Ah -de ez már a villanytűzhelyet , gyorsvágót, porszivót is vinné!!!
A 12 Volttal baj van mert nem biztos, hogy sorba lehet kötni a tápegységeket és a kimenetre sem tudok válaszolni. Én még nem próbáltam ilyesmit.
12V
Gondolom a szünetmentes táp 220-as kimeneteit nem lehet párhuzamosítani ugye?
köszönöm a gyors választ.
igen egy db 24 voltos akksiról hajtanám meg, akkor ugyanez a szitu csak fordítva, 2 szünetmentesnek az akksibemenete sorba + 2 párhuzamosan (ha jól gondolom)
kezdetnek kell hozzá 4 db 12V 75-100Ah-s akksi (kettő sorba, és kettő párhuzamosan) de a legjobb a targonca akku lenne 24V 160Ah. Van egy ócska rajzom, de talán el lehet igazodni rajta.
Helló!
Még új vagyok itt, de ez az inverteres dolog érdekel. Láttam valahol az első oldalon, hogy szünetmentes tápokkal lehetne megoldani a dolgot. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok rákötni a szünetmentesre (4db 1000W-os) 24V-150A-t?
Ja igaz kicsit bénán fogalmaztam, a brutál trafót úgy értettem hogy nem 2X9V-220V-os nagyméretű trafó, hanem ferritgyűrűre tekerni, mint pl az autós végfokoknál. Nekem egy kb 1000W kellene hogy a PC-t akkuról tudjam hajtani, meg ha kell a kocsiban is tudjam használni (a tápot (sátorozás,miegymás)). A UPS nem jó mert drága és a jó minőségű ami nem olyan hogy "2000W ilyen-olyan power, mikor meg szétszeded két irfz44 van benne, meg egy 12Ah-s akksi". Na meg persze szeretek építgetni. Ja és nem azt akarom megépíteni, ami a rajzon van, hanem kicsit még húzni a teljesítményén.
SZIA!
ezekhez az 5-12Vszerkezetekhez minek inverter????
Szia!
dehogynem :ha 2X9V/230V trafót teszel bele...A feszültég zabályzát is ehhez állitod. A brutál trafó milyen ? mert az 1uWhoz az 1W már BRUTÁL NAGY::: ezt meg a leadandó teljeitmény határozza meg- mint a FETek zámát is!!
Üdv! Ebből a kapcsolásból nem lehetne valahogy 220 AC-t (50Hz) kicsavarni hogy nem kelljen egy brutális trafó hozzá, mint a többi megoldáshoz?
MOst csak beleolvasgadtam, csak annyit mondok hogy mikor épp nincs áram a 2.5kw-os agregátor ellátja majdnem az egész házat(persze villany nélkül) szal max 3kW-elég lenne szerintem( bár nemtom kinek mekkora az igénye, mondjuk mikor az 5dik tv-t bekapcsoltam-2szgép hütő hifi stt mellet- akkor megállt a rendszer
)
Helló minenkinek !
Az elmúlt időkben elég sokat kutakodtam e téma iránt ![]() Akit érdekele van egy magyar oldal hol egy igen érdekes inverter megoldás van : A figura kicsit furcsa de biztos jó szaki ![]() Imégyen a link : http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert1/...t.html Gipszike
tulajdonképpen a szerveren kívül még vinnie kell egy DSL modemet, és egy WLAN routert, de hát ezek úgyse nagy fogyasztók. (ezeknek akér összeállíthatok egy külön kisebb invertert.)
hát akkor egy 300W os trafó kell 230/12 voltos csak pont megfordítva...
de ha csak szgép megy rőla akkor meg lehet máshogy is hekkelni...(azaz ha csak PC tápok vannak rákötve..)
hát végülis vannak kb. 70~80Ah teherautó aksiim, de a trafó dolog kicsit tányleg aggaszt. kb. hány wattos trafó kéne ehhez? Megpóbálok körbenézni, hátha tudok valahonnan szerezni egy ilyen "bika" tarfót.
(amúgy elég, ha max 300Wattot veszünk, mert úgyse fogom bekapcsolni hozzá a monitort) üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)