Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv!
Olyan alkonyatkapcsoló kapcsolás érdekelne, ami csak kétvezetékes, tehát sorosan kell a fogyasztóval kapcsolni. Triacos, vagy tirisztoros kimenettel 230V-ra. Legyen benne ki- és bekapcsolási késleltetés és ha lehet nullátmenetnél kapcsoljon. Kicsit most lusta vagyok tervezgetni, meg kísérletezgetni.. -de mielőtt mégis rákényszerednék érdeklődöm, hátha valakinek van ilyen kapcsolása.
... az ember kiteszi a lelkit, hogy bugyuta kérdésre is találjon valami briliáns megoldást és ez a hála!
Még a retek tévébe is benne lennél, hogy micsoda feltaláló, meg miegymás. Eldobtad a világhírt magadtól.
Buta kérdésre mégis milyen választ vártál... Az az igazság, hogy nem értesz egyáltalán az elektronikához, de ezt finoman akartam érzékeltetni, de egy valós megoldással.
Mert az bizony működik.
Nagyon vicces gyerek vagy ennyi ésszel még csak itt tartasz ?
Az ilyen megjegyzések, nem viszik előrébb a tudást! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Egy lehetséges megoldás:
Összeépíteni egy elektromos ingaórával, amit napelem táplál. Este az ingamozgás megszűnik és a mozgásérzékelő reléje összezár, amivel be lehet kapcsolni valamit, amire este van szükség. Ez csak a biztonságtechnikában használatos mozgásérzékelőkre igaz, egyéb esetben a relé kimenetét invertálni kell. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
sziasztok szeretném a véleményeteket ki kérni, abban hogy lehet e mozgás érzékelőből alkony kapcsolót csinálni
Kipróbáltam és működik. Köszönöm szépen a segítséget!
az a "kis fekete doboz" HKE HRS4H-S-DC24V ha ez segít.
Hello!
Ez a fénykép azért a "messziről minden olyan távolinak tűnik" jeligére készült. Mert látni nem sokat lehet belőle, esetleg hogy mire mi van írva, azt meg főleg nem. De ha 230Vac a táplálás, akkor nulla a kék, barna a fázis, és ha a relé (mert annak nézem) meghúz, akkor a zöld-sárgán jön ki a fázis. Vagy is a fogyasztót, a kék és a zöld-sárga közé kell kötni. üdv! proli007
Itt a kép.
Hello!
Nem ismerem, de lehet, hogy "kétvezetékes" és sorba kell csak kötni a mágneskapcsolóval. üdv! proli007
Nem világos a kérdés. A kék 0 a barna fázis a zöld-sárga védőföld. Hol itt a kapcsoló? Tegyél fel egy fényképet.
Heló!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a Zext cz20-as alkonykapcsolót, hogy kell bekötni? Három vezeték van kék, barna, sárga-zöld.
Hello!
- Egy 6,2kohm-os ellenállás (ha jól látom a színeket) - Egy NPN tranzisztor, mondjuk BC547 (vagy akármi) - Egy fototranzisztor pld. L53 P3C - Egy piros Led De ez nem alkonyat kapcsoló, hanem fényre kapcsol be. De csak 1,5V-os elemhez lehet használni, ha a piros Led nyitófeszültsége 1,5V körül van. Mert nincs áramkorlátozó ellenállás a Led-el sorban. (Esetleg van olyan 12V-os Led amibe ma már benne van) üdv! proli007
Hello,
Tudnátok segíteni, hogy ez a kapcsolás milyen alkatrészekből áll? Köszi
Nem gondolnám, hogy a BC182 volt az oka.
Hali
Érdekelne olyan alkonykapcsoló ami egy relét kapcsolna. lehetőleg olyan ami kibír egy évnél többet, mert megcsináltam a 2db bc182vel felépített kapcsolást még tavaly és most mondta be az unalmast. ha valaki tud segítsen mert nem találtam semmi megfelelőt a számomra köszönöm szépen
Nagyon figyelmetlen voltam tényleg megfordítottam a tranyót, így a B és E felcseréltem. Köszönöm, rögtöm cserélem.
Hello!
A Q1 bázisán, semmi esetre nem mérhetsz ekkora feszültséget, mert ott, csak a két tranyó bázis-emitter nyitófeszültsége lehet. Ami kb.1,2..1,3V körüli érték. (kivétel, ha már egyszer R1 ellenállást rövidrezártad..) Gyanítom, hogy nem jól vannak bekötve a tranyók. üdv! proli007
Az előző érdésemhez kapcsolódóan, gyorsan összedrótoztam a kapcsolást, a kéznél lévő npn tranyókkal C945 (K212) és az R1 ellenállást és a fotóellenállást egy 8K2-s ellenállásal helyettesítettem,
a párhuzamos ágban lévő kétszer 3 db led helyett csak egy ledet kötöttem be 330R előtéttel , a táp 12V, így a Q1 tranyó bázisán 6V-os értéket mérek, a led jól van bekötve de mégsem müködik.
Egy rovarcsapdához szeretnék alkonyatkapcsolós megoldással ledes fényforrást készíteni, ami egy 12V 4Ah-s akkuról üzemelne. A fórumot átnézve a mellékelt kapcsolással képzelném el. A véleményeteket szeretném kérni, hogy ez így működőképes lenne -e.
Előre is köszönet.
Üdv !
Szeretnék egy alkonyatkapcsolót csinálni de nekem egy egyszerű konstrukció kellene . Egy telefontöltőről szeretném táplálni és 3-4 ledet szeretnék vele meghajtani. A lényeg az lenne hogy mikor besötétedik akkor világítsanak a ledek (hogy este ne menyek neki a fürdőszoba ajtónak )Ha estleg tudnátok nekem valamilyen kapcs rajzot adni azt megköszönném
Köszönöm szépen minden működik!
oks köszi akkor nem veszek de elöbb megpróbálom átkötni a már meglévő kapcsolást!
Heló az a kapcsolás 12V-ról is üzemel mert nekem 12V-os kéne de az csak 9V! És milyenFOTOellenállást vegyek?
Kösz szépen de most megyek mert holnap sulivan
Viszlát!
Köbzoli megelőzött , ez a kapcsi szerintem
működik fototranyóval , és lehet hogy leddel is
Erre egy konkrét kapcsolás? esetleg
A led is fényérzékeny ! ha rávilágítasz egy piros ledre
több millivolt feszültséget mérhetsz rajta egy digit műszerrel ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Még a retek tévébe is benne lennél, hogy micsoda feltaláló, meg miegymás. Eldobtad a világhírt magadtól.