Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 8
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2021
Most jutottam odáig hogy szétkapjam. Így néz ki a belseje, púpos kondi egy van csak a tuner mögött, inverter panelen nincs púpos. Ki lehet valahogy szűrni hogy a fénycső vagy a panel a rossz?

Van is a neten de ide nem szállítanak:
https://www.ebay.co.uk/itm/124889262348

De sok üzemóra van benne, fénycső is kellene..

Ui: Samsung kijelző van benne, a legolcsóbb teszkós tévében.. xd
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Szept 1, 2021
Kínából sokkal olcsóbb a led és néha úgy küldik Eun belüli ponton át jön és vám sincs. Az lcd vékony hajlékony nyákjaira nagyon figyelj, ne törd meg és ne húzd soha, legjobb felhajtani előrefele és egy maszkolószalaggal az lcd elejére ragasztani. Illetve lcd leszedésekor a rétegeket gyorsan és egyben szedd le és azonnal takard le, különben poros lesz és látszani fog nagyon.
Ilyen kicsi kijelző szétszedése nem vészes, elég hajlékony ez, nem fog eltörni, csak a szalagkábelekre figyelj.
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Aug 30, 2021
No, kaptam olyan árajánlatot a másik szerelőtől (az első már nem vállal), hogy én fogom szétszedni, megpróbálni megjavítani.
A héten szétszedem, akkor meglátom, az a szalag van-e benne, amit már ki is néztem, aztán megveszem, amilyen kell. Ha nem sikerül, ját bukom az ingyen tv-t, meg 7 pénzt. Annyit megér, étdekes tanulgatás, jó móka lesz -és sikerülhet az.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021
Ha szétbontod esélyes, hogy a led nyákján lévő valamelyik szám alapján találsz alin olcsóbban.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 29, 2021
Hát, igen, igazad lehet.
Mivel ilyen "borzalmas nagy" árakat találok ahhoz a képernyőhöz (VES315WNDS) háttérvilágítást keresve, mint amilyen a képen van -hát, ha rám marad a javítás, akkor inkább megveszem az egész szalagokat. Könnyebb dolgom lesz vele.
(az a 65zl kb 5000ft)
De ha itthon 1-2ezerrel többért van, hát még akkor is.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 29, 2021
Annyi szenvedést nem ér meg, komplett ledet kapsz 43-as LG tvbe 5e-ért, ez még annál is olcsóbb. A visszaragasztott prizma sosem tökéletes és ha összerakás után egy leesik nem lesz jó szórakozás újra szétszedni. Illetve ha ragasztott szalag, az plusz probléma.
Led nyák alapjan szerintem 3e körül kapható alin.
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021
Ha már magadnak csinálod, meg már úgyis szétszeded, akkor érdemesebb valamivel több munkát és kevesebb pénzt ölni bele (mint úgy általában a hobbikba). Ahhoz a 8-10 ezer forintos ledcsíkhoz hozzájön még a szállítás, mire megkapod már 12 ezer. A kínai meg küld neked pontosan ugyanolyan ledet ami benne van, 50Ft-ért darabját. Na jó, most már a kínai rendelés se ilyen egyszerű. Kicserélgeted egyenként mindet, és majdnem egy ezresből megvan a javítás.
És nem kell semmiféle csoda, meg forrólevegő, meg aláfűtés amiket javasolnak, ha van 2db pákád simán le is lehet venni, meg az újat fel is lehet tenni, nem sérül semmi. A prizmákat meg kétkomponensű ragasztóval (pl. uverapid) visszaragasztod és ennyi.
Azt majd elfelejtettem, hogy utána érdemes az áramgenerátor áramából visszavenni egy picit, hogy néhány év múlva ne kellejen újra ledeket cserélni.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 29, 2021
Köszönöm.
Természetesen (így, hogy egyébként ingyen volt a TV), hogyne érne annyit. Nem olyan drágák ezek a LED-csíkok, úgy 7-10000 ft közt találok most éppen (kutakodás közben azt találtam: LG képernyőjük van ezeknek, olyanokba valókat nézek).
De először megkérdezem a TV-szerelőt, elvállalja-e a csíkok cseréjét, ha nem vállalja, akkor én szedem még széjjelebb, aztán megveszem, beleteszem. Ha elrontom, maximum a csíkok árát bukom...
(nem vállal ám szívesen lapostévét, a múltkor a monitort is azért kellett nekem javítnom, -miközben kiderült: csak egyetlen kondenzátor baja volt)
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021
Talált, süllyedt. Ha ér neked ez a készülék annyit, akkor óvatosan szét kellene szedni és új LED csíkokat kellene bele venni.
(#) szs hozzászólása Aug 29, 2021
Szervusztok, kedves fórumtársak!
Azzal fordulnék most hozzátok:
Szereztem egy "Technika" nevezetű TV-t, mert ingyen volt, mert nem működik. (1. kép)
(Gondoltam, érdemes elhozni, hátha ennek is csak olyan hibája van, amivel én is tudok valamit kezdeni)
Úgy néz ki, a háttérvilágítás hiányzik, mert ha belevilágítok elemlámpával a képernyő közepébe, akkor látszik, hogy: "nincs jel" (2. kép)
Szétszedtem, hogy lássam, miért is nincs. Úgy gondolom a mérésekből, hogy a táp rendben van, a háttérvilágítás felé menő "madzag"-nak a feszültsége bekapcsoláskor felszalad kb 100V-ra a tsthez képest, majd fokozatosan visszacsökken 33,5V-ra. (3. és 4. kép)
A két kivezetés közt nincs feszültség. (5. kép)
Mivel áramot nem mérek rajta (hiába iktattam be az egyik szálra vezetékdarabot, a másikra a "multit" árammérés-állásban, ezért:
Jól gondolom én azt, hogy csakis a "led-szalagok"-ban lehet a hiba? (Egy-egy led megszakadhatott, ezért nincs áram sem)

A hatodik kép csak a TV belsejét mutatja.
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Júl 17, 2021
Lehet, hogy csak áthúzás van, amit ki lehet szigetelni.
(#) Busz hozzászólása Júl 16, 2021
Adott egy Technika W23/50J-BB-FHCDUP-EU LCD tévé. Elég öreg és sokat üzemelt.

Nincs kép a hibajelenség. Bekapcsoláskor hallani ahogy inicializál a DVD meghajtó mint ahogy szokott, felvillan alul a fénycső szisszenő hang keretében majd a hang és a fény szűnik.

Teljesen sötét marad a kép.

Gondolom kiégett a fénycső vagy az inverter? Lehet még bele kapni csövet?

Nem, nem akarom ledesíteni, fénycsövesre akarom.
(#) kadarist válasza Aftershock hozzászólására (») Nov 7, 2020
A háttérvilágítás egy pillanatra sem villan be? Pattogó szikrázó hangot hallasz a fénycsövek csatlakozásainál?
(#) Aftershock válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2020
Szia! Púposodás ki folyás nem látható.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
(#) kadarist válasza Aftershock hozzászólására (») Nov 6, 2020
Szia! A hátlap levételénél kezdd és folytasd az elektrolitkondenzátorok szemrevételezésével.
(#) Aftershock hozzászólása Nov 6, 2020
Sziasztok. Adott egy tevion md 30293 de-s tipusú lcd tv. Olyatt peodukál hogy ha hálózatra kapcolom a készenléti kék led villog és lüktettő hangott ad. Szerintettem hol kezdjek neki.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Nov 5, 2020
..ezen a fotón pedig:

05ohm.JPG

(#) Károly1 válasza Remci hozzászólására (») Nov 5, 2020
És mi fog történni ha rosszat veszek? Ha piros vagy narancs volt? Mind a kettő nagyobb mint a barna. Mekkora bajt okoz ha a nagyobbat rakom bele?
(#) uniman válasza Remci hozzászólására (») Nov 5, 2020
Van itt a HE-n jobb kép is erről... Bővebben: Link
Igaz. Köszönöm.
(#) Remci válasza Károly1 hozzászólására (») Nov 5, 2020
Az első lehetett narancs,vagy akár piros is, én barnának nézem.Ha a 3.-ik csík szürke lenne,akkor az már Giga ohm-os érték lenne. Azt meg nem hinném. Ezért gondoltam az ezüstre, az már hihetőbb.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2020
Köszönöm a gyors választ. Igazából ahol venni akartam az ellenállást ott mondták, hogy nem egyértelmű nekik. Az elsőre azt mondták, hogy lehetett az égés előtt narancs vagy piros is, a harmadik meg lehetett ezüst vagy szürke is. És máris teljesen mások az értékek. A barna mondjuk benne fel se merült
(#) Remci válasza uniman hozzászólására (») Nov 5, 2020
A panelen RB 148-as pozíció számmal van jelölve, akkor mégis ellenállás lehet. Esetleg be kellene írni a panel számot a keresőbe,hátha kidob valamit.
(#) uniman válasza Károly1 hozzászólására (») Nov 5, 2020
Az talán inkább induktivitás lesz...és valószínűleg okkal éget le. A cseréje kevés lehet a TV megjavításához.

INDUKTIV.jpg

(#) Remci válasza Károly1 hozzászólására (») Nov 5, 2020
Ha jól látom a színeket, barna-fekete-ezüst-arany, akkor 0,1 ohm 5% tűrésű. De elég homályos a kép.
(#) Károly1 hozzászólása Nov 5, 2020
Sziasztok!
Nekem egy régebbi típusú Technika TV-m (29/208J) van, amibe most kiégett egy ellenállás.
Az lenne a kérdésem, hogy meg tudnátok e mondani ennek az ellenállásnak a színkódját/típusát?
A csatolt fényképeken bekereteztem, hogy hol helyezkedett el.
A hő hatására a színek megváltoztak egy kicsit és nem egyértelmű a helyzet.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2020
Szia!

Tegnap este beszereltem az új ledvilágítást, tökéletesen működik a Tv. Köszi a segítséget.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2020
Szia!

Igazad volt,tényleg voltak benne rossz ledek. Az 5 csíkból egy szinte teljesen kuka, a többiben is volt 2-3 db rossz. Most már csak azt kellene kitalálnom,hogy hogyan tudnám kipróbálni,hogy kapnak-e a táp panelról feszültséget a ledek. Mivel az összes csíkot cserélni kellene, de nem olcsó egy új szett, így addig nem rendelném meg, amíg nem tudom hogy a panel rendben van-e. Erre nincs valami ötleted?
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Okt 4, 2020
Nos mértem. Bekapcsoláskor a kimeneten egy pillanatra megjelenik pár volt és eltűnik. Kiforrasztottam az összes kondit és azokat is átmértem. Műszer szerint mind a megadott értékeken belül van.Azért biztonság kedvéért veszek másikat és kicserélem őket.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2020
Rendben,köszi.
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem