Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Én is erre tippelek! Cseréld ki egy kölcsönkért billentyűzettel a Tiédet! Ha az is "rosszalkodik", akkor lehet, h alaplapi gond... (Ez kevésbé valószínű, inkább a billentyűzet vezérlő IC-je ment el.)
Ez ugyanaz az ablak, mint ami a Windows+F gombra előjön? Vagy valami fájlnév is be van már írva? Nem lehet, hogy be van ragadva valamelyik gomb?
Ad-aware SE futtatása, lehet megoldja...
Vírusirtód van?
Nekem olyangondom van a géppel h. fogja magát és üres "keresés eredménye" ablakokat nyitogat.Közben nem is kerestem semmit.Mikor behozza az asztalt akkor már volt lyan is h. 48 ilyen volt.Ennélfogva írni sem tudok,mikor játszok akkor azt is lerakja a tálcára és kihozza a keresés eredménye ablakokat.Már újra lett telepítve a Windows XP de nem javult meg.Valaki segítsen!HeLp mE
Konfigom:ASUS P5ND2 Sli Deluxe alaplap,1Gb RAM DDR2, 3.0Ghz-es Intel proci Socket 775, GeForce 6600 256 Mb videókártya PCI Expressz,Maxtor 120 Gb-os S-ATA 2 Winchester,LG DVD író, Mercury ház, integrált:hangkártya,hálózatikártya
Próbálkozzatok kisebb vinyóval ha van, (pár 100 megás)
ha ezt sem ismeri fel, akkór írjátok be kézzel a paramétereket. (a vincsin fel kell legyenek tűntetve Cylinders, Heads, ...)
Köszi! Haverom monitorával kipróbáltuk, a 3. videókarival volt kép, és a biosig eljutottunk, de a vinyót nem ismeri fel, vagy rossz a vinyó.
Előszöris nézd meg, hogy jumperekből jól legyen beállítva a szorzó és a freki, aztán tegyél rá egy hangszórót és a procit. Tápot bekapcsolva kellene halljál valamilyen csipogásokat, hibajelzések amik a ram és videokártya hiányát jelzik.
Arra lennék kíváncsi, hogy van egy 486os alaplapom 100mhz-es amd procival, hogy működik-e. Van hozzá 3 videókártyám, de mindegyiket kipróbáltam, monitort rádugva nem mutatott semmit! Hogy tudom megnézni, hogy működik-e az alaplap és a proci?
Vinyóhűtőnek tesztelés idejére megteszi egy normál házhűtő ventilátor, ami mozgatja körülötte a levegőt. Befőttesgumival vagy akár tekercsdróttal is rögzítheted a teszt idejére.
De én is inkább memóriára, vagy hibás/kimozdult ide kábelre tippelnék. Érdemes ilyenkor az egész gépben az összes alkatrészt kivenni-betenni, hogy az érintkezőfelületek egy kicsit meghorzsolódjonak.
próbáld meg esetleg vinyóhűtővel amúgy pedig a vincsik melegednek ám amúgy is szal nembiztos hogy az a probléma... inkább memóriát mondanék 1.re
Ismét én. Mostmár nem az én gépemmel van a gond, azzal már minden rendbe megy. Van egy másik gép. Melegszik a viynója, ezért lehet hogy néha megfagy! Ez lehet a gind, hogy a winyó melegedésétől fagy meg a gép?
Üdv!
Nem tudom mondta-e már valaki, de a lefagyás lehet az elkorrodeálódott koszos vagy egyszerűen kontakthibás érintkezők miatt. Azt is ellenőrizni lehetne. A memória, a PCI, AGP slotok érintkezőit próbálhatod megtiszítani.
az én alaplapom meg a drágát nem szereti összekuporgattam 30rugót 2 Kingstonra (512ddr400) és ezzel egy darabig ment de fagyott ezzel is... hát ilyet eddig szutyok lapjaim voltak, mások által levedlett összevissza alkatrészekből, és ment, ez meg.... tehát a 3 DB (de külön külön is próbáltam) kingston tök1forma ramot nem volt hajlandó elfogadni de a 2 másfajta de samsungot meg hibátlanul... néztem a honlapjukon azt írták (kingston pc3200 512Mb ddr400) hogy 2 fajta intel chipsettel problémák vannak vele nah hát mit ad isten nekem az 1ik a tulajdonomban van....
Eddigi tapasztalatiam azt mutatják hogy igenis van olyan hogy az alaplap "kiköp" valamit. Például az én alaplapom nem eszi meg az olcsó memóriákat (Hynix Infineon) egyedül Kingmax al hajlandó működni. Ha nincs más megoldás cserélj alaplapot "faterrel".
Az Insert-es CMOS törlés 486os alaplapon már megvolt! Mindenki kipróbálhatja 99 százalék hogy működik! És akkor nem kell jumpert rakosgatni.
üdv nekem is lenne 1 nem kis problémám a helyzet a következő én ilyennel még életemben nem találkoztam és vaktába azt mondtam volna teljsesen magabiztosan hogy ilyen nincs, de mégis van kompatibilitási hiba. szóval van 1 smcwpci-g 54mb/s Wlan kártyám amit az smc routerhez vettem mondván ha a router az, nem árt ha a kártya is. Az alaplapom Asus P4P800-SE ami állítólag elég jó, és ezzel a kártyával fagyogat a gépem nem is kicsit, nagyon.
Már mindent próbáltam ide raktam oda raktam, néztem hogy melyik IRQ-n van azt is állítgattam hogy szabad IRQ-n legyen, semmi.... tiszta ideg vagyok berakom fater gépébe (p4p800s-x) hibátlan a kártya jah az övébe is ugyanilyen van csak kicseréltem próbaképp... szal ez a helyzetem valaki tud monani valami okosat erre? azon kívül hogy hajigáljak macskát az új kártyával? köszi a választ előre is!!!!!!!!!!!!!
Hát a pontot, annak adtam, aki először mondta, hogy takarítsak+tápot cseréljek. Mondták már előtte, hogy cseréljek tápot, meg hogy takarítsam ki, de Stadi mondta először mind2t. Fogadjátok úgy, hogy mindenki kapott pontot.
Nekem az Abit NF7 lapon van egy olyan, hogyha totál áramtalanítom a gépet, majd bekapcsolom a tápot, és a gép bekapcsoló nyomógombjának megnyomásakor nyomva tartom az Insert gombot, akkor alapbeállításokkal indul el. De az alapbeállítás itt azt takarja, mint amire visszaáll a cmos törlésekor is.
Azt próbáltad-e, hogy a bekapcsolás után megnyomod a reset gombot? Lehet, hogy szegény indulna, de nem kap reset jelet. Szedd ki az összes alkatrészt, csak a processzor maradjon benne, és nézd meg, mit csinál úgy. Elvileg sípolnia kellene. Ha sípol, akkor lehet bele tenni ramot, majd próba. Utána videókártyát, és szintén próba.
Nem létezik valamiféle billentyű kombináció a hasonló esetekre? (mert lehet, hogy csak letiltott az alaplap, mert azt hiszi, hogy valami hibás)
Igazábol azt lenne jó tudni, hogy (ahogy fogalmaztál) a második "kapcsoló" hol lehet. (hátha mákom van, és egy másik tranzisztor) Sajna végigkövetni lehetetlen a vezetősávokat, mert alig látni őket...
Ha be van forrasztva, az pech. Minimum a tápfesz lába(ka)t kellene függetleníteni a laptól, és az összeset kivezetni egy programozóhoz. Sztem felejtős. Egyszerűbb kiforrasztani, vagy valakit megkérni, hogy forrassza ki. De mint mondtam, valszeg nem ez lesz a lapod baja.
Köszi.
Szerinted ilyen állapotban lehetséges a Bios frissítés? (a Bios chip be van forrasztva)
Hangsúlyozom, nem tudom, mi a pontos áramköri megvalósítás, de abból, amit leírtál, arra következtetek, hogy a bekapcs. gomb megnyomásakor egy külön "kapcsoló" (=a tranyó) kapcsolja a tápot, és egy másik "kapcsoló" indítja magát a gépet. Ha perpill. HW hiba van, akkor a lap érzékeny arra, hogy a lap leállítása után mennyi időn belül tűnik el róla a tápfesz (vagy fordítva). Ebben az esetben még valami tönkrement attól, hogy leállt a gép és még egy darabig (3s hosszú idő) volt tápfesz a lapon.
Egyébként, ha a táp indul, a ventik forognak, de se kép, se hang (hangszóró nem csipog), az lehet attól is, hogy meghibásodott a BIOS IC. (Jelen esetben sztem nem valószínű, de azért leírom.) Annak idején volt egy vírus is, ami ilyen szinten helyben tudta hagyni a lapot. BIOS újrapörkölés után persze minden simán működött tovább.
Sziasztok.
Ebbe a témába is beírom a gondomat, hátha a másikat nem olvasta a megfelelő ember. ![]() Van egy MSI 865 Neo 2-V alaplapom. Hibásan kaptam, a bekapcsoló gombra nem csinált semmit. Rájöttem, hogy egy tranzisztor a rossz, amelyik a tápegység zöld vezetékét a testre köti. Ezt a vezetéket próbából testre kötöttem, tehát a táp elindult, és akkor megnyomtam a bekapcsoló gombot is, és elindut az alaplap többször is. Egyszer a Win-t is betöltettem vele,majd pár perc múlva kikapcsoltam a gépet (start kikapcsolás). Szépen le is állt,(monitor kikapcs, de mivel a tápegység zöld vezetéke testen volt, így kb 3mp ig még ment a táp) de azóta nem tudom elindítani. A hibás tranzisztort kicseréltem, azóta a tápegység elindul a bekapcsoló gombra (5 másodpercig nyomva, meg leáll) procihűtő forog, de semmi mást nem csinál. (jumperral már próbáltam CMOS memóriát törölni, de nem lett jó) Ha valaki el tudná mondani részletesen, hogy mi történik a bekapcsoláskor (mi fogadja a gomb jelét, milyen IC-be megy, stbstb) akkor esetleg lehet valami esélyem arra, hogy megtaláljam a hiba okát. Mivel rendes kikapcsolás óta nem indul, így azt gondolom, hogy nem hardveres a problémám.
Most nem akarok pofátlan lenni, de én még sosem kaptam pontot.
Örülök, hogy ilyen olcsón sikerült kihoznod a "gépjavítást".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

az én alaplapom meg a drágát nem szereti
köszi a választ előre is!!!!!!!!!!!!!
Hú, ezt nemis néztem még. Akkor bocs.