Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok Nekem is lenne egy kis problémám amit nem tudok megoldani.
néha indításnál kattan a vinyóm és nem megy tovább a rendszer. Táp kihúzásával és pihentetésével újra működik egy ideig. mi lehet a baj????
2006 szeptemberében íródott hozzászólásra válaszoltál...talán még aktuális
Hát.....
Nekem volt olyan, hogy nyekkent. A géped nemszokott zörögni??? Mert ha zörög akkor nézd meg valameik hűtő ventit, mert valószínüleg az zavarja. Nekem az volt a baja.
Szia!
Az apró áramkimaradások hardverben minimális kárt tehetnek, inkább a szoftver szokott kicsit behülyülni tőle. Az aktív elemek (HUB, ROUTER...) nem szeretik a pillanatnyi áramkimaradást. Általában utána hibásan működnek. Olyankor a megoldás a táp kihúzása az eszközből, majd pár másodperc múlva vissza. Ha esetleg olcsó tápegységed van lehet, hogy nincs benne túláram, és túlfeszültség védelem, és amikor visszajön az áram, olyankor okozhat egy pillanatnyi áramlökés teljes hardver elfüstölést (((
Köszönöm a válaszokat!
A vinyók és az optikai meghajtók úgy vannak beállítva elhelyezve ahogy leírtad, kábeleket is ellenőriztem átrendeztem. Megvizgálttattam a HD tune-al a gyanús vinyómat és talált egy csomó hibát azon a részén ahova mindig telepítem a Windowst. Nem sűrűn kattan , napi 2-3-szor.Majd újrapartícionálom és kihagyom azt a részt, jobbat nem tudok, aztán megy még ameddig megy... LG DVD íróm van, több helyről is hallottam már amit írtál, akkor ezek szerint újat kell vennem, pedig nem is volt agyon használva. DVD RAM-ot CD-R/RW-t simán ír viszont a DVD R/RW lemezekkel nem boldogul. Egyébként az ilyen apró áramkimaradások okozhatnak kárt a gépben? Egy sima túlfeszültség védő elosztóról megy, az nem sokat segít ezen.
Sziasztok!
Az adatkábelt próbáld kicserélni, az néha megoldja a problémát. a DVD írót, meg rakd master-re, ha nem azon volt. ajánlatos az optikai meghajtókat azonos kábelra és a vinyókat egy másik adatkábelre rakni, így az esetleges sebesség próblémákat is megoldja. Ha be van kapcsolva a az energiaellátásnál, hogy bizonyos idejű tétlenség után kapcslja ki a vinyókat, azt állítsd át arra, hogy ne legyen semmiféle leállítás, mert akkor is kattanhat a fej, amikor a windows leállítja a vinyót. Ha továbbra sem szűnik meg a kattanás, akkor figyelni kell a vinyóra, hogy sűrűbben csinálja-e, mert, ha igen akkor valószínűsíthető, hogy meg fogja adni magát. Szerintem nem a táptól függ az egész, mert akkor mindkét vinyód kattanna az ingadozástól, nameg lehet, hogy az egész gép újraindulna. Próbáltad különböző gyártmányú dvd-vel is az írást? Milyen típusú az íród? Ha LG, akkor előfordulhat, mivel az LG cég sajnos mostanában nincs a helyzet magaslatán az elektronikai dolgokkal (
Használhattad volna a keresőt....
van hasonló topic..... De ha SATA-s vinyód van, akkor cseréld ki az adatkábelt, nálam az volt a baja. (főleg a csatlakozó szokott hibát okozni)
Azért gondoltam a tápra mert megnéztem a SMART értékeket de mindenre OK-t ír. Jelezné ha valami komolyabb baja lenne sztem...
Ha ennyire a tápra fókuszálsz, akkor próbálj ki egy szünetmentes tápot, hátha...
Sziasztok!
Az lenne a probléma, hogy az egyik vinyó kattog a gépemben, mint amikor parkoló pozícióba rántja a fejet. Ezt valami tápprobléma okozhatja? Legalábbis én erre gyanakszom. Továbbá a DVD íróm is minden előjel nélkül megadta magát. Nem tud DVD-t írni de CD igen. Még szeptemberben költöztem, előtte semmi gond nem volt a gépemmel. Ide ahova költöztem meg néha a villanykörtéken látszik a "minőségi" áramellátás jele. Egy 360 W-os Chieftec tápom van, 2 vinyó 2 optikai meghajtó. Napi 2-3 alkallommal kattan így a a vinyó olvasófeje(a gép nincs terhelés alatt). Szóval szerintetek ezek összefügghetnek a gyakori pillanatnyi áramkimaradásokkal? A tápom lassan 3 éves lehet hogy az elkók már nincsenek a helyzet magaslatán? Előre is köszi az ötleteket, válaszokat.
Na!
Megvan a hibaforrás! A tápegység volt a bűnös...Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét! Üdv: PLaci
Nem hiszem, hogy a ramok lennének rosszak, kétlem, hogy egyszerre a 2 elromlana, külön-külön meg ki lett próbálva, de köszi a választ! 2 napon belül kiderül a probléma, elvitték a gépet...
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget! Majd mondom mi volt és akkor osztom a pontot!
Szia! Szerintem ki kellene próbálnod egy másik rammal. Vkitől kérni kellene egyet (akinek működik a gépe ugye). A hosszú, ütemes sípolás biztos, hogy ramhiba. Ha így is rossz akkor pedig alaplap lesz. Az elem nem lehet, annak nincs sípolós hibajelzése. Vagy be sem indul a gép, vagy mindíg "elfelejti" a beállításokat. Még egy dolog : a ramhibát winfos telepítővel is meg lehet nézni. A "fájlok másolása" közben ált. kék halál az eredménye.
Üdv: Gabi
Hello.Szerintem is a tap lehet a hibas.Probal azert valakinel elvinni a vinyot es nezzetek meg be indul e.Nezetek at van e hibas szektor.Egy probat meger.
olyasmi mint a régi dosos játékok zenéje, több mint 3 sípolás, a zenét 3szor lejátsza, aztán utána 2 hosszű sípolás.
Deniel
mit értessz az alatt hoyg zenél?? 3 pittyenés?
Már megnéztem, de a zenélés az minek számít?
Deniel
szedd le a vinfos frissítéseket, nem lehet tudni.. multkor az oldotta meg az egyik problémámat, pedig nem is volt leírva, hogy arra is jó.
Közben: Memória modulok egyesével kipróbálva-->úgy is rossz. Gombelem üresjárási feszültsége: 3,26V.
Tehát marad az alaplap, vinyó(bár azt kétlem, mivel betölt a winfos), proci, táp(??)...
elképzelhető mert resetelődik a bios, de akkor az óra is mindig átállítódik vmire. ha az jó akkor jó az elem...
Szerintem driver hiba lesz. alaplaphoz, minden cucchoz ami a gépben van szedd le a legújabb drájvert. (alaplap, csipkészlet, videó, hang kártya, hálós cuccok, proci(ha újabb), mi van még? asszem ennyi)
hardverhiba..., a használati utasísban kéne utána nézni hoyg mit jelent a 2 hosszú sípszó.. le van írva, ha nem akor keress rá a neten...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Holnap lesz egy kis időm, majd átnyálazom a dolgokat.Kékhalál esetén meg majd felírom az adatokat, amit kiír. Még egy: Az alaplapon ha kimerül a gombelem, akkor az okozhat ilyen jellegű dolgokat?
Sziasztok!
Adott egy gép HP P43B-MX alaplappal, bekapcsoláskor semmit nem csinál, csak zenél hármat, és utána sípol 2 hosszút. Valakinek van ötlete? UI: Bocs hogy belerondítok a topic-ba. Deniel
Amennyire én jól értettem a témaindító gépe a már betöltött XPvel fagyott le. Ha az XP normálisan bootolt és működött 1 percig az sztem kizárja a hardverhibát. Viszont ha tényleg hardverhibára gyanakodsz akkor nem kell rögtön az egész gépet alkoholfürdőbe tenni, meg kefélgetni, elég ha a BIOSban kiszeded a QuickBoot opciót. Ennek hatására a BIOS teljes körű hardverelemzést végez és végignyalja az egész RAModat nincs e meghibásodva. Ha ezen a teszten átmegy a géped akkor tuti a WinFos szórakázik.
mikor kékhalál van akkor kiírja a hibát okozó eszköz i/o erőforrásának beállítást, erről be tudod azonosítani melyik hardver a hibás, rakhatsz fel hozzá új drájvert... bár a legegyszerűbb ha minden hardverhez szedsz le gyári drivert a netről...
hello!
Volt már hasonló esetem. Ki-be kapcsolt a gép és a vinyó kattant meg. Szerintem nézesd meg(gyorsan bemérik egy szervízben). Mem. is lehet, ha betöltéskor sz*rakodik. Ezzel kapcsolatban futtas memtesztet Dosban.
Ha nincs a gépben vinyó akkor a bios nem jelez, de ha rossz, vagy nincs benne ram akkor sipol, hogy valami nem jó.
Nekem is hasonlókat csinált a gépem egy ideig. Belekerült +1 ram és utána rabszodikusan lefagyott, újra indult, kék halál és még a vinyó is kattogott. Aztán bios fresh és utána minden jó lett. De az én hibám nem az új ram betételekor jelentkezett hanem rá 2-3 héttel. Próbáljátok ki, hogy menetközben megszakíod a vinyó tápját vagy ide kábeljét és kattani fog, de a bios nem fog sipolni. (csak saját felelősségre!) Szerintem ott nem vinyó probléma van. Ha valami baja van a vinyónak akkor a fejet azonnal kirántja a parkoló állásba és azt hallani.
Sziasztok!
Szerintem vinyó hibánál kattan a vinyó és utána kék halál. Nem értem miért sipolna a lap vagy miért sötétedne el a monitor. Memoriahibát jobban el tudok képzelni, de lehet alaplap hiba, táp hiba is, sőt egyes lapoknál a video kártya miatt is sipolhat így. Szerintem is a DOS mód jó elkülönítésre: húzd le a vinyót, bootolj cd-ról vagy floppyról, ha így is lefagy a vinyóhiba kizárható. 2) Vedd ki a memóriát, indítsd be a gépet, nézd meg hogy sipol. 3) ugyanezt a videokártyával is ekjátszhatod, így leszükül a kör. Üdv
Szia !
Két dolgot nézzél meg. 1, amikor a gép újraindul nyomd a DELETE bill -t és a BIOS -ban nézd meg hogy látod -e a vinyót. 2, ha az első o.k, tehát látod a vinyót akkor vedd ki a ramokat és csak alkohollal semmi egyébbel (WD40-el...stb) tisztítsd meg, valamint egy ecsettel(alkoholos) a foglalatokat keféld át. 3, BIOS -t nem kell frissíteni köze nincs hozzá Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

(((
A tápegység volt a bűnös...