Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   132 / 133
(#) zaik válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Feb 17, 2006
Sztem nyugodtan barkácsolj. A bolti sokszor nem is olyan, mint amilyen értékekkel fel vannak tüntetve.
Amúgy pedig pontos tekercseket, és nagyon jó kondikat lehet kapni, sztem semmi akadálya a sajátkezűleg épített váltónak, csak találj a hangszórókhoz megfelelő váltót. Ha nem tetszik a hangja, még mindig kicserélheted a hangváltót (akár boltira is...).
[OFF]Nem tudom, ki írta valamelyik topicban, hogy a bolti hangváltó leírásában nem voltak az alkatrészek sem megfelően jelezve. [OFF]
(#) (Felhasználó 924) válasza Ruzsy hozzászólására (») Feb 17, 2006
Szerintem is mindenképpen boltban vegyél, mert ha nem sikerül csinálnod olyan jót pl. a tekercsek értékei kicsit eltérnek, akkor már rosszzul is fog szólni.
(#) zaik válasza Ruzsy hozzászólására (») Feb 16, 2006
Elsőre ezek jöttek fel, így kutyafuttában. 8 ohmos sokkal több van, mint 4.
8 ohmos,
elmélet ,
ez is valami:nemtudom:
(#) luxmanpower válasza Ruzsy hozzászólására (») Feb 16, 2006
Szerintem egyszerűbb, ha veszel egyet a boltba...
(#) Ruzsy hozzászólása Feb 16, 2006
Üdv!!

4 ohmos 3-utas hangváltót szeretnék csinálni. Nincs valakinek egy ilyen kapcsolási rajza?

Valaki segítsen!
(#) Dióda válasza zaik hozzászólására (») Feb 10, 2006
Pedig ez benne az izgi .
(#) zaik válasza Dióda hozzászólására (») Feb 10, 2006
én azt mondom, hogy sk (saját kezű) hangváltó. az tutira olyan lesz, amilyet akarsz. mindent kapsz, készen is. nem kell még a tekercseléssel is bajlódni. persze, akinek nem probléma, az még azt is megcsinálhatja. sőt, hallottam embert, aki még a kondikat is sk csinálta. én azért nem mennék ennyire a kályháig.
(#) Dióda válasza zaik hozzászólására (») Feb 10, 2006
Ahogy mondod!
De keress egy jóképű tekercselőt ő biztos tud neked adni.Az a fő baj hogy nagyon drága lett a réz ez miatt nem tartanak mert nem éri meg nekik befektetni ha csak két év alatt fogy el.

Most nézegettema somogyi hangváltóit de ezeket mikhez tervezték?A hangszóró visz mondjuk 3000ig de 5000hz keresztezési frekijű hangváltót írnak rá nem fogom föl miért de mindegy.Az egész repertoálból egy tipus ér valamit de azt is át kell alkítani mert úgy nemjó.De ki is akadtam rajtuk mert ma bementem egy boltba és kipakoltattam a ficakkal az összeset és van olyan is köztük amin még tekercs sincs és azt írja rajta hogy 5000hz a keresztezési hát én meg behaltam.Ennyire parasztvakítás vagy ennyire legagyult a hangtechnika?Ez már igénytelen.Meg minek bele azok az 5W-os ellenálások?
(#) zaik válasza tatabike hozzászólására (») Feb 10, 2006
háát, nem tom pontosan, de lehet, hogy a villanyszerelési boltokban még így van, de biztos nem kilóra. mérlegről sztem átálhattak a centire
amúgy a conradban nézem épp van is lakkrézhuzal, de hát nem kilóstul (sajna). de itt minden 5* annyi..
(#) Thom válasza tatabike hozzászólására (») Feb 10, 2006
Bocs, kissé lemaradtam. Milyen keresztmetszetű, hány wattra?
(#) tatabike válasza Thom hozzászólására (») Feb 10, 2006
Régebben (5-6) éve én még villamossági boltban, kilóra vettem lakkozott rézhuzalt, szinte bármilyen keresztmetszetben, 0.1 milliméteres lépcsőkben lehetett kapni. Most ez nem működik?
(#) Thom válasza Dióda hozzászólására (») Feb 10, 2006
Kb. 50W-t, de nagyobb indukt. érték esetén gond lehet az ohmos ellenállásával, ez ne haladja meg a hangszóró ellenállásának 10%-át!
(#) Dióda válasza Thom hozzászólására (») Feb 10, 2006
Nos szerintetek egy handváltóban 0,5-ös huzallal tekert tekercs hány wattot bírhat ki?
(#) Thom válasza Dióda hozzászólására (») Feb 9, 2006
Hát ilyenkor a mag pontos permeabilitásának ismerete hiányában marad a műszeres mérés, én is egy multiméterrel állítottam be az induktivitásértéket.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Feb 8, 2006
Nos ujjab kérdéssel állok elő.
Mivan akkor ha a tekercset valamilyen maggal ellátom.Pl ferrit ,vas.Milyen kiszámítási lehetőség van ilyen esetekben?

Tudom furcsák a kérdések egy veterántól de hátha másnak is kellenek majd ezek , illetve hozzáteszem eddig vagy kész hangváltót használtam vagy nem használtam.
(#) Dióda válasza patexati hozzászólására (») Feb 4, 2006
Oké azthiszem meglesz a dolog.
Köszi!
(#) patexati válasza Dióda hozzászólására (») Feb 4, 2006
Csak be kell írni mi van és hány mH legyen és kibobja a menetszámot.Nem keresztmetszetet hanem átmérőt kér a huzalnál figyelj rá!!
Ezen a DOS-os progin a meglévő csévetest és rendelkezésre álló tekercshuzalból kiszámítja hány menet kell.
(#) Dióda válasza vicsys hozzászólására (») Feb 4, 2006
Aham és most nekem melyik kell?
Szerintem ez a jó.
(#) vicsys válasza Dióda hozzászólására (») Feb 4, 2006
Szerintem...

tekercs.zip

(#) Dióda válasza zaik hozzászólására (») Feb 4, 2006
Hínny gyerkőcök segítsetek az öreg szakinak!

Találtam itthon két gumis hangszórót egész jól szólnának de kellene egy hangváltó tekercs a mélysugárzóhoz.
Kb olyan 3000hz-től kellene vágnia.
Az sem baj ha lejjeb vág.
De ne jöjjön nekem senki mikro meg miliherikkel.
A kérdés mekkora magátmérőre milyen huzallal mennyit kell tekerni?
Ha valaki képet is tud mutatni annak megörülök .
(#) Ruzsy válasza seedz hozzászólására (») Jan 19, 2006
Szeva mindenkinek!!!

Na az a problémám h szeretnék építeni 3utas 4 ohmos hangváltót. Ha valakinek van ilyen kapcsolási rajza azt megköszönném
(#) seedz válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 14, 2005
A tekercsel kapcsolatba: majd veszek a boltba
(#) dB_Thunder válasza seedz hozzászólására (») Dec 14, 2005
Idézet:
„és a bass cutoff meg a tweeter cutoff hoz a mély nek meg a magasnak a keresztezési frekvenciáját kell irni?”

IGEN
Vékonyalom a huzalt hány Watt-ra lesz?
(#) seedz válasza seedz hozzászólására (») Dec 12, 2005
SEGÍTSÉÉÉÉÉG!
(#) seedz válasza seedz hozzászólására (») Dec 12, 2005
és a bass cutoff meg a tweeter cutoff hoz a mély nek meg a magasnak a keresztezési frekvenciáját kell irni? vagy nem?
(#) seedz válasza vicsys hozzászólására (») Dec 9, 2005
Hello!
Tekercsekkel kapcsolatba tud valaki segíteni? Nekem 0,5mm-es rézdrótom van csak azt nem tudom hogy ha pl 1mh-s tekercset akarok csinálni akkor hány menet kell, hány réteg, mekkora legyen az átloja ?
valaki tud segiteni? nincs ez valahol a neten ?
(#) vicsys válasza seedz hozzászólására (») Dec 8, 2005
kívánt csillapítás-szószerint ford.
(#) seedz válasza bbatka hozzászólására (») Dec 7, 2005
Köszi ez a program bejött nekem!
csak a soobwoofer nél az mit jelet hogy "needed attenuation" ? heeelp!
Következő: »»   132 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem