Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Helló!
Javaslom a tervező oldalán (haromb.fw.hu) a leírás alján látható bekötést hidaláshoz. Gondolom 8 ohmra akarod hidalni. No hát ehhez irf540-9540 fet párost ajánlanám úgy max 32V-ra, ha élettartamot akarsz.(gondolj bele: így min. 200W maxot kapsz, ami jó kis áramokkal jár!) Igazából a hidalt verziót én az irf240-9240-párral csinálnám, és azt is inkább csak erre a kisebb feszre, nagyobb feszre....hm. Hát arra meg inkább csak ezt a párt ajánlanám. Érdemes a félvezetők adatlapján a SOA-kat megnézegetni. Ja és a hidalás miatti egy végfokra jutó 4ohmos üzem miatt tuti hűtést csinálni!
Sziasztok!
VF2-t szeretnék építeni, egyen már túl vagyok és nagyon tetszik, csak a mostani hídkapcsolású lenne. Tudom hogy szimmetrikus bemenettel könnyebb hídba kapcsolni, nem kell elé fászisfordító, ezért inkább azt a változatot építeném meg. Kérdésem csak a következő: Hogy is megy mindez? Addig rendben, hogy az egyik erősítő műverősítőjének a + a másiknak a - bemenetére kötöm a jelet, de a még be nem kötött bemenetekkel mit csináljak? Földeljem le, esetleg feszültségosztóval adjak rájuk valami referencia feszt? A TDA1554Q adatlapjában lévő belső kapcsrajz szerinti bekötés helyes lehet? Erre várom a válaszokat. Üdv, Tom
Innen érdemes venni emberek. Szép kis eloxált bordák. ugyan ekkora az enyém. Ugyan ennyibe is került az Incompban. De csak natur... Fene. ha ezt tudtam volna előbb, jobban mutatna a fekete dobozomon
hi
ez maga a végfok. Eőfokot ki-ki kedve szerint tehet elé. De sima CD-ről, PC-ről kihajtható.
jó a hűtőrácsod
1cm-s alap :eek2: Mennyit tudna elvezetni a levegőbe??? 300W-t vagy még többet???
ehez aki megépítette az milyen végfokot ajánl?? vagy egyáltalán kell-e??
10 cm széles
20 cm hosszú 4 cm magas (1 cm vastag talpon 3 cm-es bordák)
Hi
Mekkora az a hütőborda?? Szerintem törölték a topicot. De hogy miért....
mellesleg hol az st151 topic?
nem találom, pedig nem vagyok béna...
A lomexbe vettem a hűtőbordát.
1800 forint és valamivel több mint 1 kilos. Szerintem nagyon ocsó! 1 oldallal, +-43 voltról, 4 ohmmal, hajtva, épp csak melegecske volt, úgyhogy egy sztereót simán elbír nagy teljesítménynél is.
Lehet, hogy gerjednek a fetek, benne. A gate elé tegyél be egy 10k ellenállást, fontos, hogy minál közelebb legyen az ellenállat a fethez.
Szerintem ha még nem vettél trafót akkor maradj a kissebb fesznél. Ha otthonra kell, akkor elég lesz ugy is a teljesítmény...
hmmm IRFP240-9240-nel bírná a 4ohmot is??? (ott már azért gondolom lenne zaj)
Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a +-30-asat, vagy a +-40-eset építsem meg, hangfal még nincs hozzá, de 8 ohmosat tervezek... Akkor az IRFP 240-9240 masszívabb, de dupla áron van... Inkább akkor irf540, 9540kéne venni egy 6 párt a 9240 csak 12A-t bír el, a 240 meg 20A-t??? Hogy is van ez???
Szevasz!
Én jelentem +-32V-ról járatom. Egy durva toridról. Jelentem jól szól. Nekem JVC sp-x 440 hangfalakkal(már nem gyárják,8ohm, 3utas, 22cm-es mély) elég szépen szól. A hangja eléggé semleges, úgy tűnik, szépen visszaadja a zenét(ez talán kissé eufemizmus). Így már merek komoly zenét is hallgatni, meg énekszót. Jelentem 200VA trafó elég, meg azt is hogy 4ohmmal én 32V tápfeszen sem járatnám irf540-9540-nel. Bár próbáltam, de nem biztos, hogy jó ötlet, nem igazán értek hozzá, de attól tartok, hogy SOA amit találsz a fetek adatlapján + 1 kis számolgatás azt fogja mutatni, hogy 4ohmon tönkremehet. Nem számoltam ki de lehet már 8 ohmon alacsony frekin(25-30Hz, ami ritka a gyakori zenékben) is határeset lehet a működés szmepontjából. Mindenesetre terheltem már 2 cm-es membránamplitúdóval, eddig kibírta. Szal ajánlom IRF540-9540-el 8ohmra, bátran, de szubnak nem. Ha biztosabb működést akarsz, akkor erre a feszre is IRFP240-9240-et használj. Hűtés fontos, a viszonylag nagy nyugalmi áram(100mA) miatt is fűt rendesen( persze nem A-osztályúan )Még valami: sztem építs hozzá hangfalvédelmet amit találsz itt a fórumon(koppanásgátló). Ha véletelenül a végfok meghal és tápfesz kerül a kimenetére, akkor csak az 1000ft-os végfokot kell cserélni, javítani és a hangfal megmarad. Próbáltam a rossz dolgokat kiemelni, nálam a végfok 3 hónapja szép hanggal üzemel, alapzaja a hangfaltól 10cmre már hallható(távolabb nem, de nem lakom süketszobában, és nem is vasútállomás, vagy főút mellett )
Azok azelleállások 2wattosak, a másikba már nem jutott, de az is elbírja, csak melegszik mint állat.
Tarzan! IRFP 240 és 9240 van benne, mivel +-43 voltot kap, és 4 ohmon szeretném gylkolni. Szerintem a melegebb évszak teszi, én a számítógépemen veszem nyáron észre, hogy izzik benne minden, be is szoktam állítani mellé a 40 centis ventillátort. Télen meg felrakott házoldallal is megy.
Van valakinek tapasztalata a 65W-os változatban???
És milyen??? Inkább ezt akarom megépíteni, nem a VF3-t, mert az szerintem gerjedékenyebb. (persze majd azt is ki akarom próbálni) Sztereóhoz úgy hány VA-s trafót nézzek??? 200VA körül??? (vagy inkább először megpróbálok 1 pc-tápot átmódosítani +-30V-ra) Egyébként vzolee nagyon szép... azok az ellenállások olyanok mint a monitorokban, olyan 5W körüliek...
vzolee! Tetszetős kivitelezés! IRFP-feteket használsz?
Egyéb. Lehetséges, hogy egy erősítő lassan romoljon el? Nekem is vf2-m van. Ma egy kicsit erősebb zenélés után azt vettem észre, hogy a nagy bordák melegebbek jóval a megszokottnál.(sacc 50-55fok). Igaz melegebb a környezet is, mint amikor februárban összehoztam. A baj számomra az, hogy most 0 (nulla) hangerőnél is jóval melegebbnek tűnik a borda, mint amit eddig tapasztaltam(mondjuk 10-15 fokkal). Szóval lehet ez a lassú tönkremenetel jele?
zsíírul néz ki!
de a képen 2 ellenállás nagyobb mint a többi, gondolom 1W -os vagy több. melyik az a 2ellenállás?? és hány W kell?? THX
Nem kell átméretezni, A4-es lapra kinyomtatva 1:1 lesz.
Nekem így néz ki összerakva
akkor ezt a NYÁK rajzot már nem is kell átméreteznem??
Íme...
(nem állítom hogy ez szuper panel, de a 240-9240 fetek is belemennek, és nekem kifogástalanul működik)
Nekem van, de már csak holnap (azaz ma) tudom csatolni.
És elég jól szerelhető.
Nem lenne esetleg valakinek egy másik panelterve a VF3-hoz?A király Gábor álltal tervezett,számomra túl kicsi.Vékonynak találom a vezető vonalakat és nem is kényelmes szerelni,helyem pedig lenne bőven egy nagyobb panelnek.
Kössz mindent
Sziasztok!
Figyu már? Ez az erősítő jó lenne gitárhoz is? Pengette már valaki ezen? Vagy lenne valakinek valami ellenvetése ezzel kapcsolatban? Köszi. Peti |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)