Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv! Van egy Grundig R-3000 erősítőm. Égésnyom, amperszag, kiégett bizti nincs és még sem szól. Ha esetleg van valakinek ötlete a ma divatos "át kell kondiznin" kívül, és megosztja velem, örülnék neki!
Sok idő alatt a fűtőszál anyagából annyi kerül a hozzá leközelebbi anódrészekre, hogy azt beszennyezi. A fénypor tönkremegy és ennyi.
Szia!
Ez egy kijelzőcső, aminek van egy tervezett üzemórája, idővel sajnos gyengülni fog a fényereje. Cserélni lehet, ha találsz esetleg ilyen típust.
Üdv!
Mit jelent ez a gyakorlatban? Tanuljak meg ne oda nézni, vagy van rá megoldás? Szegmensek, feliratok egyforma erősen világítanak, tényleg csak azokon a vonalak mentén sötétebb, ahol futnak a fűtőszálak. 1-2 felirat pont beleesik, ezek zavarók inkább. Ez az egyetlen "hibája" a készüléknek, habár 24 éves. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Szia! A kijelző fűtése közvetlenül a trafóról történik, áramkorlátozó ellenállásokon keresztül.
Üdv! Van egy JVC MX-J950R hifim. Felújítottam, nagyon szép lett és jól is szól, viszont a kijelzőjén, ahol a fűtőszálak mennek, azon a részen sötétebb. Valaki rá tudna lesni a szervízkönyvére, melyik kondi felelős a fűtőfesz megfelelőségéért? Ha meglenne a bűnös kondi, azt cserélném.
Itt a szervízkönyve. Előre is köszi.
Sziasztok!
Van egy LG XA63-as hifim, amiben a CD szórakozik. Ez abból áll, hogy valamikor tökéletesen lejátssza a CD-t, de van, amikor csak felpörgeti, beolvassa a számokat, ezt ki is írja, de amikor megpróbálom lejátszani, akkor némi hezitálás és CD pörgetés után DiscErr-t jelez ki. Eddig nem jöttem rá, hogy min múlik, hogy megy-e, ugyanazzal a CD-vel tud elejétől a végéig lejátszani, de hibára is menni. Ha már elkezdett szórakozni, akkor nem szokott megjavulni, max. hosszabb kikapcsolás után. A service manualja alapján nézegettem a CD modulra menő feszültséget, de az nem változik jó és rossz állapotban. ![]() Volt egy komplett működő mechanikám motorral, fejjel, azt már cseréltem benne, úgy jutottam el idáig. A sajátjával következetesen NoDisc volt a jelenség. Sajnos a CD panel nem kompatibilis, azt nem tudtam cserélni a próba kedvéért. (Az egy XC62 volt) Van valami ötletetek, hogy hol keressem a hibát? (Szkópom, multiméterem van, csak ötletem és tapasztalatom nincs Köszönöm előre is!
Köszönöm a a választ és a kapcsolási rajzot. Felújítva ,Orcika70 javaslatával nagyszerű lesz!
Köszönöm a tanácsot, élek vele!Hát persze,... Hogy én milyen szamár Vagyok!:
Ha barkácsolás nélkül szeretmél MP3 zenét halgatni, vegyél fm transmitert.
Szia!
Nem lehet átalakítani, legfeljebb a végerősítőjére lehet külső hangfrekvenciás jelet adni. Rajz: Bővebben: Link
Tanácsot kérek:
Van egy SAMSUNG SCM-6550 tipusú tornyom. Tönkrement a cd lejátszójában a fej. Át lehet-e alakítani úgy, hogy pendriv-ról MP3 formátumot le tudjon játszani? Eredetileg cd-ről tudta. Sajnos kapcsolási rajzom nincs. Mivel javítani szeretném a dinamikáját (30 éves... elkok cseréje) keresem a kapcsolási rajzát. A márkaszervizük rövid úton elhajtott. Írtam a vevőszolgálatuknak, eddig nem válaszolt. A neten egy adathalász gyanús oldalt találtam, köszönöm inkább nem... Várom a tájékozottabbak véleményét.
Sziasztok.
Harman kardon avr 370 erősítő hdmi kimenetén megszűnt a kép. A két kiment közül az egyik 3 éve "elköszönt". A másik évekig jó volt,de most feladta. Tapasztalata van valakinek hasonló hibával kapcsolatban? Köszi. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
Akkor ameddig bírja használom AUX-on lebontani a telken a kisházat (
), az AK17-et meg megpróbálom otthon helyrehozni.
Ez igy érett a selejtezésre.
Sajnos a VFD-k alaptulajdonsága az elhalványosodás. Nem lehet vele semmit kezdeni, és helyettesiteni sem igen lehet ( mert nincs mivel).
Sziasztok!
Még kezdő vagyok a témában. Van egy Panasonic SA-AK45 hifim, sajnos nem működik a CD váltó és ki sem adja a tálcát. Ennek mi javítási folyamata, gondolom szét kell szedni kitakarítani, meg szíjat cserélni, de erről nem láttam videót/leírást sehol. Ebbe való szíjat hol kapok? Ezen kívül a VFD kijelző elég halvány, kb 10 évet volt használva. Normális, hogy ennyire elgyengült? Ilyet hol tudok esetleg szerezni? A CD-s hibajelenség videón: https://youtu.be/V1uJVqCmybs (itt nem látszik halványnak a kijelző, de a valóságban az) Ezen kívül a magnó része csak egyik irányba játszik le, csévélés nem működik. Itt gondolom szíj csere játszik, ilyen szíjat hol tudok venni? Van egy SA-AK17 hifim is, ennek a magnó része szintén hasonlóan hibás, CD-t ha akadozva is lejátszik. Gondolom itt csak tisztítani kell. Viszont ennek fényes a kijelzője, ez már nem VFD? A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2024
Szia!
Hét elvileg szabvány 3,5 alj és csatlakozó, így illene passzolnia. A center előoldalán van fejhallgató csatlakozó, oda próbáld meg bedugni a kábel végét. Ha oda rendben belemegy, akkor a kábelcsatlakozó része OK. A telefonnak van esetleg gyári vezetékes fülhallgatója? Ha igen, akkor azt kellene a telefonba belepróbálni, hogy az mennyire dugható bele. Így megállapítható, hogy melyik oldalon van a probléma. A hangerőnél figyelj arra, hogy a telefon és a center hangerő szabályozó az sorban kötött, így először a telefonon állítsd be, hogy mekkora legyen az onnan kimenő jel, majd utána a centerrel a hangerőt. A lényeg, hogy ne vezéreld túl, bár azt nem tudom, hogy a telefon mekkora jelszintet tud a jack csatlakozón kiadni. Üdv.
Köszönöm a válaszokat. Igazából annyira nem merülnék el a témában, de megvettem ezt a viszonylag régebbi centert és szeretném ha a műhelyben a telefonomat is tudnám hangosabban hallgatni. Vagyis pl. youtube.ot.
Vettem is egy ilyen kábelt: működik is, bár ha a game gombot nem írod, várhattam volna, hogy megszólaljon. Ami furcsa, hogy a Huawei P40lite telefonomba nem tudom bedugni teljesen a jack.et. Valamennyi érintkezési problémája így van, bár ha nem nyúlok a telefonhoz folyamatosan szól. Viszont nem olyan hangerővel, mint a régebbi buta telefonomról a rádió. Megpróbálom majd hosszabbítóval. Valahol van elvileg egy jack hosszabbítóm. talán így változnak a csatlakozók.
Szia!
3,5 mm jack vég 3 felé osztott csatlakozórésszel van, a másik végén 2 db RCA csatlakozó mondjuk piros és fehér színkombinációban. Neked ez kell, mivel sztereo audio jelet szeretnél a telefonból eljuttatni a Sony centerbe. Ahol 1-1 jack és 2 RCA van a kábelen, ott a jack csatlakozó része kétfelé van csak osztva, mert mono csatlakozók. Hirtelen Hi-Fi készüléket sem tudok példának mondani, ahol ilyen audio kimenet lenne. Max néhány magnó rémlik, ahol a mikrofon bement volt 2 db mono jack aljzattal megoldva. Pl. Unitra mini torony magnója. Ez a kábel neked nem jó. Egy jack és 3 db RCA. Ilyen esetben a jack csatlakozó része az 4 részre van osztva. Ez a csatlakozó pl hordozható autós DVD lejátszón lehet, ahol a sztereo hang mellett a video jelet is át kell vinnie, ha nem a saját mini képernyőjét és hangszóróit akartad használni, akkor kellett ilyen kábel. Neked nem ilyen kell. A telefonod jack csatlakozója is 4 érintkezős, de ott a negyedik az a mikrofon jelének van, ha van vezetékes mikrofonos fülesed, annak a csatlakozóját meg tudod nézni. Ha jobban el szeretnél merülni a csatlakozók világában, akkor itt egy régi, de átfogó írás a csatlakozókról. Kábeli zűrzavar HFM Ez a Sony valószínűleg a korabeli Playstation jelének fogadására lett felkészítve. A video jel csak keresztül ment a készüléken. Az előlapi csatlakozón be a hátoldalin meg ki a TV-be (lásd 23. oldal). Az audio jel meg ezen szólalt meg ami minőségileg sokkal jobbat nyújtott mint két gagyi TV hangszóró. Üdv.
A harmadik a sárga, az a video jel lenne (kép). Neked az nem kell. Sima 2 rca-jack. Ahogy feljebb írták piros a pirosba fehér a fehérbe.
Köszönöm.
Tényleg utólsó kérdés. Van olyan kábel ami egy egy jack, kettő RCA és olyan ami egy jack-három RCA Mindkettőved működne, vagy fontos, hogy a három RCA be legyen dugva, tehát hármasat kell vennem?
Szia!
Érdekes szerkezet, ezzel a video jel átküldéssel. Sima 3,5 jack sztereo RCA kábel, nem kell a világ másik végéről rendelni itthon is kapható. Értelemszerűen a piros a pirosba, a fehér a fehérbe az RCA oldalon. Ha színhelyesen csatlakoztatod, akkor a jobb bal oldal sem esz felcserélve. A 23. oldalon írtak alapján a "Game" gomb megnyomásával lesz innen hang. Használati 23_old Jó zenehallgatást. Üdv.
Igen, hasonlóra gondoltam.
No, de ahogy én látom van. kettő RCA, egy jack három RCA egy jack és talán még egy RCA egy jack. Melyikre lenne szükségem? Illetve a polaritás ezeknél nincs variálva ugye? Köszönöm.
Szia! Egyszerű Jack-RCA átalakító kell. Bővebben: Link
Sziasztok. Gyakorlottabbak számára nyilván egyszerű, de én inkább megkérdezem, mint, hogy bajt csináljak.
Adott egy Sony MHC RG-30 Music Center található rajta három RCA "lik" Milyen RCA-3,5Jack vezetékre lenne szükségem ahhoz, hogy a telefonomat hozzá tudjam csatlakoztatni? Kösznöm.
Unokaöcsémmel meg csináltuk tegnap ki cseréltük benne 2 db kondít, jó lett.
Sziasztok!
Van (volt) egy Sony HCD-EH15 tipusú rádióm, amit tegnap sikeresen lerántottak a helyéről és jól pofára esett. Azóta nem tudom bekapcsolni. Arra gondoltam,hogy megrepedhetett valahol a panel és az miatt. Világít a stand by led,de ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor kialszik egy pillanatra,majd ismét világít,de nem történik semmi. A paneleket át nagyítóztam,de semmi repedést,vezeték szakadást nem találtam. Nem nagyon értek a rádiókhoz,de jó lenne megcsinálni,hátha nem kellene kikukázni. Mi mehet még ilyenkor tönkre benne? Már jojózik a szemem a sok nagyítózástól
Keresd meg honnan jön az 5V a CD bemenethez. Azt valami kapcsolja, szóval előtte a fix 5Vnak meg kellene lenni.
Sziasztok,
nem javítás, de hátha tudtok segíteni. Van egy Panasonic SA-AK220 típusú régi hifink. Semmi baja, de kazettát és cd-t már nem használunk, viszont műhelybe bluetooth vevővel szuper lenne. Van itthon egy modulom hozzá, 5V-os betáppal, amit rá tudok kötni az aux bemenetére a hifinek. Viszont nem találtam a kapcsolási rajzában fix 5V vagy aux bemenetnél kapcsolt 5V-ot, amiről meghajthatom. CD bemenetnél van kapcsolt 5V a vezérlőpanelen, de ez nem jó nekem sajnos. Van valami ötletek, hogy oldjam meg? A hifi bekapcsolásával vagy az aux funkciógombbal szeretnék tápot adni a modulnak, így nem kellene külön táp. Ha nincs jobb ötlet, akkor a fő trafó secunder oldalára teszek egy dc-dc konvertert, vagy egy stabkockát és a bekapcsolással fogom indítani a modult. Köszi a tanácsokat előre is! Üdv. spgabor
Nincs valami ismerősöd aki kicserélné neked?
Amiket meg feltettél azokat akkot se venném meg, ha mellette találnám az árát. Látom ragaszkodsz a minihifikhez. Nincs hely egy normális rendszernek, vagy mi miatt nézel minihifiket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

), az AK17-et meg megpróbálom otthon helyrehozni.