Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 27
(#) gerenk válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022
Szívesen,járj sikerrel
(#) hg6dab válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022
Köszönöm.
(#) gerenk válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2022
Adja de bocsi már nem néztem vissza
(#) uniman válasza gerenk hozzászólására (») Jan 2, 2022
11,1V/4400mAh...adja, hogy 3S2P.
Pl ez egy 3 vagy 4 cellás megoldás itthon is találsz a v-án könnyen elektronikát
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
3x2 az összeállítás, egyelőre labortáppal töltöttem. Használni csak hozzá való elektronikával szeretném.
Mi az összeállítás 3x2 vagy 4x2? Honnan tudod hogy jók az akkuk? Párhuzamosan van kötve kettő hogy megnézd milyen szét kell bontani.
Mindkettőtök válaszát köszönöm. Az akkuk jók, marad a külön töltő balanszer. Tudtok esetleg ehhez az összeállításhoz való típust?
Csatlakozom uniman fórumtárs véleményéhez a laptop ha rossznak ítél egy akkupakkot csak a cellákat lehet belőle használni már amelyik jó. Az elektronika belőle felejtős nagyon olcsón vehető hozzá töltő balanszer elektonika ha más célra akarod használni. A laptop többé nem tudja fogadni felújítás csak erre felkészült felújító szervizekben lehetséges akik kapcsolatba vannak a gyártóval.
(#) uniman válasza hg6dab hozzászólására (») Jan 2, 2022
Ezt tesztelni?
A saját notebookjával, meg "service" programmal talán...vagy szétkapod és a cellánként "tesztelgeted".
"másik töltő-balanszer" ...mért milyen van hozzá? Az eredeti töltő csakis a laptoppal együtt használható, a notebook "beszélget" az akkuval és a töltővel is...
"Máshoz" csakis a saját elektronikájának kiiktatása után javasolt...
(#) hg6dab hozzászólása Jan 2, 2022
Sziasztok! A mellékletben látható akksi csatlakozó bekötése érdekelne. Nem laptophoz használnám, először is az elektronikáját szeretném tesztelni, eldöntendő, hogy kell-e hozzá másik töltő-balanszer.

Dell_akku.JPG

(#) gerenk válasza blasz hozzászólására (») Dec 19, 2021
Szia!
A laptop számolja a töltési ciklusokat, úgy ítélte meg az akku elhasználódott szerinte persze még jó lenne de meg kell élni az akkugyártóknak is. A töltésvezérlő memóriát kellene nullázni de sajnos ezt csak akkufelújító vállalkozások tudják.
(#) blasz válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 19, 2021
0v mindenhol az akkuban, a helyén pedig a gépben 16v jön ki
(#) antiktelefon válasza blasz hozzászólására (») Dec 19, 2021
Nézd meg az akku kapocsfeszültségét, ha nem megy róla a gép picit sem, akkor vagy alacsony lesz, vagy a töltésvezérlő szórakozik. De az akkuban lévő elektronika is tud ilyesmit, ha úgy dönt, hogy elhasználódott az akku.
(#) blasz hozzászólása Dec 19, 2021
Sziasztok létezhet hogy a laptopom akkuja megdöglött 2 nap alatt magától?79% nál megállt a töltés és 1 másodpercig sem müködik róla a gép.Ahogy a töltöt kihúzom vége kikapcsol.Eddig jó 20 percet birt.Ez egy régi Amilo pro fujitsu siemens laptop.Vagyis most nézem hogy azt mutatja hogy 100% feltöltve,kb 5másodperc múlva pedig 79% töltődik. Vagy más lehet a hiba?
(#) Massawa válasza pipi hozzászólására (») Dec 5, 2021
Az ujabbak ( <5-6 év) egészen biztos, hogy nem indulnak, mert sok laptop még az akku sorszámát is lekérdezi. Velem már 2 márkás gépnél az is elöfordult, hogy az utolag vett ERDETI akku sem indult el, mert nem müködött valami a kommunikacioban. Csak a reklamácio és csere után kaptam olyanokat ami ment.
(#) uniman válasza Walterd hozzászólására (») Dec 5, 2021
Próbáld ki! ...mivel a HP notebook típusát csak te ismered!
(#) pipi válasza Walterd hozzászólására (») Dec 5, 2021
Laptop függő... Szerintem többnyire nem indulnak
(#) Walterd válasza gerenk hozzászólására (») Dec 5, 2021
Ha egy labortápból 11,1 V-ot adok laptop akku helyére (több pólusú késes csatlakozó két végére) akkor sem működik a sz.gép? Ebben az esetben nincs mit programozni.
(#) gerenk válasza Walterd hozzászólására (») Dec 3, 2021
Nem fog működni, nem ismeri el jónak programozni kellene a laptop és az akku memóriákat
(#) Epu2 válasza szsrobert hozzászólására (») Dec 3, 2021
Ehhez kapcsolódik az ötletem. A laposba vagy kétbemenetű, vagy két tápegységnem kell lennie. Hálózatról akár 21V-os és ugyanakkor akkuról 11V. Ennyi erővel a hálózati bemeneten mennie kell 6 cellával. Kérdés, mennyi a maximum.
(#) szsrobert válasza Walterd hozzászólására (») Dec 3, 2021
Betápra akkut kötve nem működik?
(#) Walterd hozzászólása Dec 3, 2021
Szevasztok. Egy régebbi, de még jól működő HP laptop teljesen halott akkujában szerettem volna kicserélni a cellákat. Pontosabban ki is cseréltem, de tudatlanságom miatt leforrasztottam és ezel végleg használhatatlanná tettem a BMS-t. Eredetileg 3X2 cella volt sorbakötve. (11,1V)
Az akku tokozását sikerült jó allapotban szétszednem ezért tudnék beleépíteni egy új akkusort 3 cella sorbakötésével, és egy új 3S BMS-el. A régi, pontosabban az eredeti BMS-ről csak a csatlakozót használnám A csalakozón csak a V+ és V- pólusokat kötném be. Az órajel, és más csatlakozási pontok üresen maradnak. Kérdésem, hogy működne-e ezzel a megoldással a laptop?
Pontosabban: ha a laptop akkumlátort fogadó (+ és -) kapcsaira 11,1 V-ot adok, akkor működik-e a gép?
(#) GPeti1977 hozzászólása Máj 6, 2021
Van egy régebbi Acer Aspire 1500 laptopom aminek tönkrementek az akkumulátorai, sajnos úgy szedtem szét hogy biztos nullázódott a BMS áramkör. Lehetséges az hogy a 4S3P akkut egyszerűen csak rákötöm értelemszerűen a B+, B- lábra, a BT lábat pedig összekötöm ellenállással a B+ lábbal (precharge). 4S2P akkut tennék bele a kimaradt helyre pedig egy mezei BMS áramkört, van még két láb ami valami I2C vagy SMbus lehet, de így ha nem tud kommunikálni a laptoppal, akkor el fog indulni?
Az akku processzora nem engedélyezi egyébként eredetileg a BQ2931 BMS IC-t, ami egy másik I2C buszon van egy 24C01 EEPROM-mal.
(#) pipi válasza kala1982a hozzászólására (») Máj 5, 2021
A noti akku elektrronikák le szoktak halni, ha akkucserekor az elektronikáról a cellákat leválasztod.
Resetelni kéne az elektronikát, na de ilyen sw nem forog közkézen...
(#) kala1982a hozzászólása Máj 5, 2021
Sziasztok, Asus F751M típusú laptop, "beépített" akkumulátor celláit cseréltem. Csere után win10 azt mondja , hogy 100%-ig fel van töltve, viszont ha kihúzom a töltőcsatlakozóját kikapcsol, mintha nem is lenne benne akksi. Az akkumulátor elektronikájával lehet valami baj? Mit lehet ilynekor tenni? A cellák egyébként egy Acer laptopból valók, méretre, feszültségre megegyeznek.
(#) Laca13 hozzászólása Feb 1, 2021
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire ES1-531 laptopom, aminek felpuffadt az aksija, bár még működött. Rendeltem hozzá új aksit, természetesen Ebay-ról, mivel a hatvanezres laptopba nem szándékoztam huszonötezerért akkumulátort venni. Szóval az eladó és a listája és típusjelzése szerint a laptopomba való akkumulátort, a laptop nem fogadta el. Minden a neten megtalálható resetelési módot megpróbáltam, de bár az akkumlátorról működött, viszont tölteni nem volt hajlandó. Csak a narancssárga töltésjelző villogott folyamatosan. Megpróbáltam teljesen lemeríteni is, hátha akkor elfogadja, de nem. Végső próbálkozásom az volt, hogy szétszedtem mindkettőt és kicseréltem a cellákat, de az elektronika maradt. Most az van, hogy szépen feltölti, használni is lehet, két és fél, három órát, viszont az elhasználódottsági szintje megmaradt a réginek, mivel az Epromot nem tudtam törölni. Szerintetek lehet azzal valamit kezdeni, vagy csak használjam? Egyébkén hibátlan, sem töltésnél, sem használatnál nem melegszik.
Üdv
Laca13
(#) pipi válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 4, 2021
Így van, utána szoftveresen kellene a vezérlőt visszaokosítani, de a spéci szoftver nem elérhető mezei felhasználónak.
(#) BI-AMP válasza gerenk hozzászólására (») Jan 4, 2021
Vissza olvastam. Akkor lényegében az van ha egy cellát kiveszek egyből letilt a vezérlő és utána ha vissza rakom akkor már nem fog tölteni?
(#) gerenk válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 3, 2021
Ez nem így működik, olvass vissza mindent megtudsz
Következő: »»   3 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem