Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 8
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Okt 4, 2020
Bekapcsoláskor mindenképp kell feszültséget mérned. Áramkörfüggő az, hogy később hagy-e a csatlakozón feszültséget vagy nem. Azért a biztonság kedvéért mérd meg azokat jóképű elkókat is.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2020
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2020
Szia!

Köszönöm. Még egy kérdés. A csatolt képen felül, a led világításra menő vezeték végén, tudnom kellene-e feszültséget mérni a Tv bekapcsolt állapotában úgy,hogy nincs rákötve a háttérvilágítás? Vagy valamiképpen figyeli hogy a vezeték végén van-e valami és letilt ha nincs? Mert jelenleg nem tudok mérni feszültséget rajta.
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Okt 4, 2020
Szia!
Biztosan LED-hiba lesz. Áramkorlátos tápegységgel meg lehet keresni a hibás fényforrást, amit cserével javíthatsz.
(#) Remci hozzászólása Okt 3, 2020
Üdv!
Adott egy TECHNIKA 40-904A-DLED-FHD-SS14 tipusú tv, aminek elment a háttér világítása. Vestel 17IPS20 tipusú táppanel van benne, amin egyenlőre szemre semmilyen hibát nem lehet látni. Led háttér világításos. Hogyan,vagy milyen feszültséggel tudom kipróbálni a a háttérvilágítást, megállapítandó hogy az a rossz,vagy a panelon keressem a hibát ? Ilyen táp panel van benne. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) mhatalyak hozzászólása Jan 5, 2019
Sziasztok!

Hozzám vágtak egy Technika x216/54f típusú televíziót. A tulaj elmondása szerint először azt produkálta, hogy nem talált csatornát. Kis idővel később már csak annyit írt, hogy no signal, menübe sem lépett be. Aztán már semmi képet nem ad. Méregettem a feszültségek megvannak. Az előlapon Standby üzemmódban pirosan világít, távirányítóra reagál, átvált kék villogásra az előlapon a LED. A kijelzőre az 5V-ot nem adja ki, egy tranzisztor kapcsolná rá, de nem teszi. A háttérvilágítás megkapja a fix 12V-ot, bekapcsolás után pedig a kapcsoló 5V-ot is ráadja. A kijelzőnek adtam fix tápot, ami indul a TV-vel együtt, de képet így sem ad. Viszont kikapcsolni csak áramtalanítással lehet, magától nem megy vissza standby üzemmódba. Magára a vezérlőpanelra tippelnék, hogy rossz lehet, kondik tartják az áramot 1-2mp-ig, szóval nem hinném, hogy az lehet a gond, valamiért lefagy szerintem a TV. Ötletek, hogy merre keresgéljem a hibát?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) nmeth hozzászólása Jan 21, 2018
Üdv
Van egy technika. 50" 904baw14 tv. Bekapcsoláskor a kép és a hang bejön majd magától kikapcsol és ujra bekapcsol ezt ismélegeti pár pecig és abbahadja
Szerintetek ezt mitől csinálhatja van mikor hetekig nem is csinálja.
(#) eyess válasza redzs hozzászólására (») Szept 10, 2017
Mindenféleképpen a táp primer , és szekunder körét kell megnézni első körben .Ha az jó utána lehet tovább menni.
(#) redzs hozzászólása Szept 10, 2017
Ez a lap

kep1.jpg

(#) redzs hozzászólása Szept 10, 2017
Helló.
Van egy Tecnika tv 42col és villámcsapáskor kiment a hdmi csati, azóta működött minden de a mai nap elment minden róla.. Csinált olyat hogy kikapcsolt állapotban világított a power led, utána bekapcsolt és a hangszóró visított. Mostmár sekép se hang de még a power led sem világít. Valaki tud segíteni?
Szétszedtük és a táp lapon alul van két forrasztás amin látszik hogy áthúzhatott a villám.
Csinálok kéet is ha valaki tudna segíteni... De elvileg a screen lap is rossz lehet. Nem tudom.
Előre is köszi a válaszokat esetleg...

A táp 17IPS71 23221004
23225253 ez a szám van a screen lapon
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
(#) norbi-g válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2017
Egyik sem, vettem HDMI kábelt, majd a beállítás menüben kellett letiltani HDMI 2 jelzésű csatornát és hibátlan azóta.
(#) kadarist válasza norbi-g hozzászólására (») Feb 13, 2017
A kábel vagy a box volt a rossz?
(#) norbi-g válasza norbi-g hozzászólására (») Feb 13, 2017
Megoldódott.
(#) norbi-g hozzászólása Feb 11, 2017
Sziasztok!

Vásároltunk Technika 43-278-AW15B tv-t, az vele a probléma, hogy a UPC-s set top box-ot ha bedugjuk a scart csatlakozóba nem kapcsol be a tv, mi lehet a gond?
Tehát így működik jelenleg: áramtalanítva van mindkettő, először bekapcsoljuk a TV-t, majd scart bedug és bekapcsoljuk a Set Top Boxot így működik.

Ha azonban kikapcsolod meg kell ismételni a műveletsort. Ha csak kábellel csinálod akkor bekapcsol, de a csatornák 90%-át nem nyitja meg, mert nincs hozzáférés.

Valakinek valami ötlet?
(#) Chungey hozzászólása Jan 16, 2017
Megoldódott, ebayről rendeltem hasonló main-t, 3500Ft-ért, beflasheltem a lementett tartalmat és jó lett, nem szoftverhiba volt ezek szerint.
(#) Chungey hozzászólása Jan 4, 2017
Sziasztok!
Technika 40coll 904baw14
Adott ez a LED-TV, ajándékba vettük használtan a szülőknek de mire célbaért csak a készenléti led villogott a bekapcsolásra. Ahol vettük tökéletesen ment persze.
Main: 17mb82s
LCD: ves395
Tápok jók. 1,2V 1,5V 3,3V 5V
Egy Fet(?) ami a 12V-ot az LCD-nek kapcsolja megszakadt, de az LCD nem zárlatos labortáppal nézve 250mA-t vesz fel üresjáratban.
Ezen kívül nem találtam fizikai hibát.
Áttúrtam a netet, ez alapján szoftverhiba irányába haladtam:

- leszedtem az eepromokat, készítettem egy LPT-portos eszközt hozzá, tartalmat mentettem, 2x töröltem, visszaírtam, semmi változás.

- pont ilyen szoftvert nem találtam, csak hasonlókkal próbálkoztam, semmi változás.

- rátaláltam a török recovery fájlra, csináltam usb frissítést, azzal már mutatott életjeleket (pl. bekapcsolta a világítás pint-t) de nem volt a kijelzővel összekötve így nem tudom az működhetett-e.

-sajnos hülye módon egyből rátoltam USB-n egy újabb jónak ígérkező szoftvert, ettől teljesen megbolondult, a készenléti LED is csak kb. fél perc után kapcsolt be, a pendrive nem is villog.

-ezután visszaírtam az előző tartalmakat az eepromba, hamarabb kapcsol a készenléti de más semmi.

-rákötöttem a SCART 10+12-re egy soros-usb konvertert, a PC soros monitorán 115000 bauddal jönnek is az infók. Nem mentettem le de azt írja amit értelmezni tudok hogy nem stimmel az eeprom ID,
ellenőrizni hogy a T8061(?) életben van-e, a környezeti leírók, a beállítások ezek meg azok, normál boot elindítva, led bekapcsol, hiba, lekapcsolás... ha kell lementem a szöveget.

A lényeg hogy azt olvastam hogy egy hyperterminal nevű progival lehet parancsokat adni a procinak, illetve közvetlenül beleíratni fájlokat. Ez nekem kicsit magas, de van még egy ilyen TV (vettünk másikat hogy azt mondhassam a szülőknek megjavult ne érezzék magukat rosszul, persze szétszedni nem mertem már) és egy angol fórumban írtak egy szkriptet USB-re ami elvileg kiszedi az összes fájlt pendrive-ra a jó TV-ből, ráadásul memóriacímekkel, és ezeket be lehetne írni - kis szerencsével.
A kérdés valaki csinált már ilyet? Ha igen tudna segíteni egy kis iránymutatással?
Elnézést a hosszú bevezetőért...

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) kefir1115 hozzászólása Jan 2, 2017
Tisztel Szakik! Segítségre lenne szükségem egy Technika Lcd tv miatt. A hiba az, hogy bekapcsolás után ezt a folyamatot csinálja és nem áll le. Szoftveresen kellene frissítenem? Esetleg tudnátok leírást, hogy hogyan kell csinálni?

DSC_0047.JPG

(#) zaza99 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Nov 19, 2016
A trafó volt rossz.
Köszi szépen!
(#) Andr3wJ válasza zaza99 hozzászólására (») Nov 18, 2016
Rossz meghajtó FET-ek, vagy rossz trafó.
(#) zaza99 hozzászólása Okt 30, 2016
Sziasztok!

Technika 22-943 lcd tv bekapcsoláskor csak egy pillanatra működteti a háttérvilágítást. A képernyőre világítva látszik a kép.
A TR100 trafó bemenetén nincs feszültség.

Tudnátok segíteni?

17IPS17-2.png

(#) ayurveda hozzászólása Okt 10, 2016
Sziasztok!
Van egy Technika 32 inch 904A dled tv.
meghibásodott a ledes háttér világítás tip TIS-4A 94v-01415 hol lehet beszerezni vagy használt ledsorból szét lehetne bontani ,de nincs egyik sem. Ez vajon jó https://www.aliexpress.com/item-img/LG-LED-Backlight-1210-3528-2835...c8uLr#???
Várom a segítséget.
(#) mimineszeged hozzászólása Márc 24, 2016
Hogyan tudom megmérni a kondikat mert ha jóllátom smd kondi?

Köszönöm
(#) eyess válasza mimineszeged hozzászólására (») Márc 23, 2016
Esetleg még ezeket nézd át.

17mb60.pdf

(#) eyess válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 23, 2016
Pedig rajz szerint ez meg még TL072 es is talán.
(#) Andr3wJ válasza eyess hozzászólására (») Márc 23, 2016
sajna nem az van rajta.
2 db miniatűr 1mm*1mm végfok
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016

kep.jpg

(#) eyess válasza mimineszeged hozzászólására (») Márc 23, 2016
Itt lesz egy kis segítség .

Audio.PNG

(#) mimineszeged hozzászólása Márc 23, 2016
nem volt mmég forrasztva seholsem
Tegnap megint kezdődött megint minden elölről
A fejhallgatót próbáltam már de azon nincs hang egyáltalán
(#) eyess válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 23, 2016
Attól még lefényképezheti nem ?
(#) Andr3wJ válasza mimineszeged hozzászólására (») Márc 23, 2016
Eszembe jutott valami, fülhalgató jack aljzatba parszor dugd be a dugót volt hogy az szórakozott.
Vagy amikor elmegy a hang , nézd meg fülhalgatón megmarad e.
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem