Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szerintem most fogjátok eldobni az agyatokat
Egy kis meglepetéssel fűszerezve. Íme néhány videó a szuper inverteremről: Fénycső inverter teszt 2X8W Fénycső inverter teszt 3X8W Fénycső inverter teszt 1X10W Fénycső inverter teszt 1X18W Fénycső inverter teszt 1X36W És a végére a legjobbat: Fénycső inverter teszt 70W (HPS Lámpa) Fénycső inverter teszt 125W (HQL Lámpa) Fénycső inverter teszt 125W (HgLi Lámpa) És Ráadásul meg bírja szólaltatni valamennyire a 150W-os HPS-t is: Fénycső inverter teszt 150W (HPS Lámpa)
Az enyém megvan hosszabbítva, kivállóan dolgozik így is
![]() ha1rri a rajz több ponton vérzik! Amugy van itt egy pár inverter rajz, nézz szét
Fénycsövek akkor is világítanak, amikor elmegy a kép? vagy megfordítva a kérdést: az kijelzőn akkor is van kép amikor nincs háttérvilágítás (erős fény mellett közelről látszik)?
azt mondd meg nekem légyszíves, hogy az lcd panelt ki gyártotta, mert a fujitsu siemens monitorokat kétfajta belsővel árulják egyik AOC gyártmányú belsővel , másik viszont RTS belsővel. Ha AOC-s belseje van akkor szerencsés vagy hétfőn nézek valamit, ha nem akkor nem nagyon tudok segíteni, de megpróbálok. Nekem fontos lenne tuni, hogy milyen tíousú a belseje! Ha RTs belesjű a cucc akkor az lcd panel gyártója Innolux. Ami engem még zavar a sztoriba, h 100%-an nem tudom kizárni a táp inverter hibáját! Szkóppal mértél rá vagy digimultival?
Az lenne a kérdésem, hogy az LCD panel gyártója Innolux, vagy AOC (TPV). Szerintem nagy valószínüséggel fénycső hibás a cucc (érzel bekapcsoláskor fura szagot?).
Ha jól értem akkor a kijelző lekapcsol 2-3 mp után? Tápon a fényképen le van takarva fémburkolattal az inverter, vedd le le és elvileg alatta van egy elektrolit kondi. esetleg az nem púpos? ha a felsoroltak közöl egyik se igaz, akkor vedd le a tápot és az alján van két db 8lábú FET nézd meg, h nincs-e esetleg rövidzárba Ha igen csere! Ha nincs sehol semmi hiba akkor marad a mainboard hiba, általában a kristály szokott rajta elszállni, vagy van rajta egy eeprom, amibe a beállításokat menti. Cseréld le azt egy másikra nem baj ha új majd a proci beleírja a kis infóit. Szerintem elég sok variációt leírtam csak az a problémám, hogy látnom kellene és párat méregetni, így távlatokból segíteni elég necces. De ha elakadtál írj bátran.
Persze... a routerre és a PC-re is fel kell cipőkanalazni a remserial-t... windows-os alkalmazását passzolom, csak linux alatt használtuk...
Gugli kidobta ezeket, windows kliens esetén inkább ennek olvass utána: "I run serial over tcp successfully with ser2net. Look at this topic. http://wl500g.info/showthread.php?t=4535 On my pc I have a virtual comport software. look here: http://www.hw-group.com/products/hw_vsp/index_en.html This works for my Solar inverter readings." forrás: http://wl500g.info/showthread.php?t=2503
első esetben kimegy az inverter biztije, vagy leold a túlterhelés miatt, második esetben valószinűleg füst. Az órákban szokott lenni visszaforgásgátló tudtommal
Sziasztok!
Ácskapocs hegyének kovácsolásához használok is saját gyártású indukciós hevítőket. http://www.hvguy.4hv.org/ih/indheat/fetindheat.gif A felépítés annyiban tér el ettől, hogy nem használok a kimeneten transzformátort, hanem leválasztott tápot használok. 6 db barkácsáruházban kapható legolcsóbb hegesztőtrafó páronként egy fázisra kötve a szekunder eléri a 240 V 20 A teljesítményt. Terhelésre eső a feszültség jól jön ha nincs áramkorlát. Ja és marad 6 db semmire sem jó sarokcsiszoló, mert az is jár hozzá kb 15e ft-ért. Verzió 1.0(egy éve megy): Oszcillátor: TL494 cca 30-40 kHz > MIC4422 transormer gate drive (Szerintem IR2110 és hasonlók felejthetők.) inverter: 2x3db IRFP460 2x1µF 1600V MKP10 félhíd SF68 diódák 100x100x4 alulemez + P3-as hűtőborda Nem melegszik, kb 40-50 fokos. Illesztő induktivitás: 3x6 db 42x21x20 N27 E ferritből 6 menet 1 mm réssel. Resonant tank: 5x1µF 1600V - 5 menet 50 mm átmérőben tekert 10 mm rézcső akvárium keringető szivattyú hűtésével. Víz nélkül gyorsan túlhevül a csőtekercs. A TL 494 frekvenciája a tank rezonancia frekvenciája alá van belőve. Üresjáratban kb. fél A-t vesz fel és nem száll el mint a győzelmi zászló. Ha melegítendő darab bekerül a tekercsbe, a resonant tank frekvenciája kb. a TL494 által vezérelt inverter frekvenciájával fog megegyezni, de a terhelés miatt nem száll el a csúcsfesz. Igy a hevítés a munkadarab Courie pontjáig fog tartani, majd megint elhangolódik. Ez ebben a konfigurációban egy 10x50 mm-es darab 10 A felvételénél kb 20 másodperc alat melegszik fel. 2 db berakása esetén 15 másodpercenként jön egy meleg darab. Ez a kézi gyártáshoz jó, de az automatához lassú. Verzió 2.0(Fél éve megy.) Nagyjából minden ugyaanaz, de: A TL494 helyett CD4046 PLL ic-vel van hajtva. Itt már van tank fesz és fázisszög visszacsatolás. Az oszcillátor elhangolódik, ha túlfut a tankfesz vagy az inverter árama. A tankfesz korlátozásával szabályozható az teljesítmény, de ez nem túl egészséges az inverternek. Viszont kb. 5 másodperc alatt melegíti ugyanazt a darabot. Verzió 3.0(most készül): Ugyanaz mint a 2.0, de szabályzott kapcsolóüzemű táppal. (Áramkorlát, tankfesz visszacsatolás) Remélem sikerült segítenem és megmenteni néhány FET-et az értelmetlen haláltól. Az őserdők pusztulnak.
3..500k egy inverter amit elfogad visszatáplálásra is a szolgáltató. ez nem annyira sok, de csak éves elszámolás van, gyak ugynanugy fizeted a számlát és év végén jóváirják a visszatáplálást. ez enyhén szolva is pofátlan eljárás. gyak egy évig használja ingyen a pénzedet..
nyugatabra oda vissza mérő óra van és havi elszámolás. továbbá dupla áron veszi át az áramot, mint a kisker ár. dehát nálunk ezzel is a multik seggét nyalják.
Igen. Az a rendszernagyság (2,1kW) azért is érdekel, mert a mi villamosenergia fogyasztásunk is ca. ennyi, 5 év átlaga alapján 2603 kWh. Az inverter (Sunny Boy 2100TL) nagyon drága, aminél már csak a gyári napelemek húzósabbak. Ezért is örültem, amikor olvastam a fórumban, hogy saját magad raktál össze napelemtáblákat és jelen állás szerint jóval kedvezőbb az ára, a gyárihoz képest. Gratulálok! További sok sikert.
Köszönöm a gyors választ, a kocsit nem akorom babrálni, de a fő kérdés hogyha egy inverterből 70W-ot veszünk fel, akkor az inverter is 70W-ot vesz-e fel a bemenetén. Bocs az értetlenkedést, de nem véletlen hogy a kezdő kérdésekhez írtam. Nem vagyok még tisztában ezzel. :hide:
Üdv!
Nemsokára hosszabb útra indulunk, és szeretném magammal vinni a laptopomat, amit az autóban szeretnék használni. Inverterre gondoltam (12V->230V). Egy 150W-os teljesítményű inverterre gondoltam, a kocsiban viszont max 120W van a szivargyújtóban. A laptop max 70W-ott fogyaszt. A kérdés, ha csak ennyi kell neki, akkor csak ennyit fog felvenni a bemeneti (12V-os) oldalon is az inverter? (Természetesen kicsit többet, mert van némi vesztesége is.) Előre is köszönöm a választ
ezserint
márciustól október végéig vehető ki használható energia. 10% hatásfokkal számolva 270Wh/nap-tól 560Wh/nap-ig négyzetméterenként. ha ezt nézed hogy egy hűtő 60W-al megy 10 órát naponta, akkor durván 2.2nm kell márciusban csak ehez. de lehet hogy a 10% túl optimista becslés a hatásfokra, mert a csupasz cella hatásfoka van 14, a drágábbé 17%-on (a kinai adatlap szerint amit vagy elhiszünk vagy nem)... amire rámegy egy üveglap ami koszódik +nem pontos tájolás +melegedés.. szóval lehet, hogy 3nm kell inkább. és ebben nincs benne az inverter, a visszatáplálási veszteség, stb. ha aksiba töltöd akkor még rosszabb a helyzet. mert az ólom aksinak a wattóra hatásfoka olyan 70% körül van... érdemes lenne kiszámolni mikorra térül meg.
Helló
Két lehetőség van a hibára. első:fénycső szállt el az lcd panelba, vagy az inverter része rossz a tápnak. Szervíz: profiszervíz.hu
Egy 660W-os generátorral aligha lehet egy 600W-os 230V/50Hz-es motort táplálni(kell az a 600W mech.telj.?)Az inverter hatásfoka biztosan kisebb, mint 90%, valamint a motor össz. felvett teljesítménye is több, mint 600W, mert induktív terhelés, meddő telj.-t is fogyaszt.Gond lesz az akku töltésével is, mert pl. 55Ah.-s akku tartós töltőárama nem egészséges, ha kb.6-7A-nál nagyobb!
Üdv!
Azok 500V és 9 A-es fetek . A külön álló fet a PFC kör ,a másik páros fet pedig az inverter . Ezek egyáltalán nem melegednek és nincs hozzászorítva a fém házhoz sem -- sőt ha az apró hirdetés fényképét megnézed akkor még az is létható ,hogy egy vastag műanyag "fólia dobozban" van a fém házon belül .
És az az inverter azonnal begyújtja a csövet? Meg ha ilyen üzemre nincs felkészítve, elég hamar tönkre tud menni a sok gyújtásban a hidegkatódos cső és az elektronika is.
Az olaszok szinte kivétel nélkül IRFD110-et használnak meghajtóként a kistrafó előtt. Ha sok FET-et kell meghajtani, akkor szerintem is jobb lenne legalább 3-4A terhelhetőségű. Az inverter névleges terhelése környékén már elég langyosak az IRFD-k.
Ezt a feszültségfigyelést nem értem. Nem arra van a poti és az IC FeedBack lába?
Az inverter leállításáról tudok.
Helló!
Nagyon nézegetem ezt az UC3845-ös invertert, hogy készíteni kellene belőle párat. A trafóval vagyok gondban. Vagyis tudom, hogy jó hozzá a PC tápból bontott, és áttekert, de mivel többet is készítenék, nincs annyi egyforma (csak a panelterv miatt bajos, ne kelljen mindegyikhez külön rajzolni). Szóval a Lomex-nél kezdtem keresgetni magokat. Azonban ott sincs mindegyikhez cséve illetve kengyel. Vagy ez utóbbi nem is lényeges, ragasztani kellene, mint a PC tápban lévőket? Vajon melyik méretet lenne célszerű választanom? Használhatnék kisebbet is a PC tápban lévőnél? Még egy utolsó: 6V-ról ugye nem tud üzemelni? Krisz
ÜDV mindenkinek!
Valamilyen szinten engem is érdekelne egy ilyen DC-DC konverter. Nekem van jónéhány napelemem. A típusa DS-45. Adatai: 62,8V üresjárati fessz , rövidzár áram 1,2A . Ez a napelem 48V-os rendszerhez való elsősorban. Itt láthattok egy grafikont amin a napelem teljesítménygörbélye látszik: Bővebben: Link Az előző beszélgetésekhez annyit azért hozzáfűznék , hogy ha nincs elegendő napfény akkor a napelem kimeneti feszültsége leesik , a napelem teljesítménye terhelés mellett szinte 0W! Így ha valaki tudna nekem egy olyan DC-DC konverter kapcsolási rajzot adni ami úgy néz ki , hogy bemenő fesz 45V-50V a kimenő pedig 14V körül van .Ami természetesen a napelem kimeneti feszültségének arányában kicsit ingadozik.Azt nagyon megköszönném! Az előzőekhez hozzátenném azt is , hogy ha a napelemen nincs megfelelő terhelés akkor a megfelelő áramerősség sem nyerhető ki a napelemből! Ráadásul a konvertert úgy kell megépíteni , hogy megfelelő terhelést adjon a napelemnek! Tehát egy megfelelő ellenállással rendelkezzen! Amit össze kell hangolni a napelem adataival. Én még a nyáron készítettem egy kis tesztet amiről grafikont is csináltam.Bár sajnos az ellenállás/ feszültség grafikont nem találtam meg de kis ügyességgel kivehető a két grafikonból is az adat! A tesztet 3db DS-45 napelemmel készítettem amik párhuzamosan voltak kötve egymással! Itt a link a grafikonról : Bővebben: Link Az épített konverternek ehez az adatokhoz kellene igazodnia! Máskülömben semmit sem fog érni a konverter! Az én elvárásaim a konverterrel kapcsolatban az alábbiak: kis méret , egyszerü pár alkatrészes felépítés , olcsó , egyszerü kivitelezés és jó hatásfok! Én elképzelésem alapja valami ilyesmi kapcsolás lenne: Bővebben: Link Csak módosítani kellene annyiban , hogy az IC végett egy 9V-12V-os stabil táp kellene. Csak a problémám az , hogy nemtudom , hogy milyen fetet kellene alkalmaznom a kapcsolásnál. Én IRFZ44-el már próbálkoztam de pukkanás és füst lett a vége. Valószinüleg nagyobb feszültségü fetre lett volna szükség. A másik gond az volt , hogy eléggé melegedett a fet! Ezt kiküszöbölni mit ajánlotok? A transzformátort a mért adatoknak megfelelően méreteztem. bár az indukció végett nemtudom mennyiben változik meg a trafó jellemzői a terhelésre nézve. Köszi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezen a linken: http://circuit-zone.com/ediy_blog/29/inverter_100w_12v-220v_by_ic-4047_irf540.gif látható inverter működik középelágzás nélküli trafóval is?
Köszi
Üdv összeraktam egy H-hidas motor vezérlést. A kapcsolásba az U6 és U10 egy műv. erősítő. Mivel az inverter 0-5V-ot ad ki ezért azt felerősítem 36V-ra ami a tranzisztorok bázisára megy. A motorok egyenként 18V-osak és max áramfelvételük olyan 16A-nál van. A Q5 tranzisztor egy PWM jellel van vezérelve. Ezzel állítom be a motor fordulatszámát. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kapcsolás így működőképes? (R,L értékektől eltekintve).
Segítséget előre is köszönöm.
Tulajdon képpen egy problémád van csupán! A DVM mint olyan piszok nagy impedanciás eszköz, ráadásúl a "műszer rész" tápja nem közösíthető a mérendő áramkör semelyik pontjával sem! Tehát bármilyen "dugasztáp" rendelkezik annyi szórt kapacitással és átvezetéssel, hogy meg tudja bolondítani a "mérő művet", áramkörét! Viszont van egy átmeneti megoldás ami nem is nagy kiadás meg egy feltétellel biztosítja a zavar védelmet is! Minden esetre nekem nagyon "elem kimélö" megoldásként bevált. Mellesleg a zsebem se bánja...
Nem kell más mint egy bármilyen dugasztáp, ami legalább 5+3V-ot tud 20-50mA terhelés esetén. A következö lépés egy 7805-ös "háromláb". Majd a lényeg! A ma már fillérekért kapható BNC csatlakozós ISA buszos hálózati kártyákon van egy 5V ról 9V-ra "müködö" inverter. Ezeknek a hibrid kockáknak a szigetelési ellenállása és a feszültség tűrése az 5V és a 9V-os kimenet között katalógus adat és nagyon kedvező! A teljes zavar védettséget úgy lehet elérni, hogy a 'primer' 5V-os -az áramkörünktől független pontját hozzákötjük a mért áramkörünk közös pontjához! Ezekből a "24 lábú kockákból" lehet olyan méretűt találni ami akár elfér a DVM-ben is az elem helyén. Minden esetre ez egy nekem bevált megoldás.
Biztosíték? Igazad van, minek az oda?
Én mindíg 100-as szöget használok! (az kibír pár ezer ampert)! :banplz: Simpi hozzászólását megfontolva, tényleg nehéz lenne így összehozni. Elég lenne egy olyan inverter ami jól megtud küldeni egy 125W-os HgLi-t ahhoz hogy normális fényt adjon. Valami 555 IC-vel felépített dologra gondolok, ami esetleg meg tudná küldeni rendesen a higanyt. Csak tudni kéne mennyi az üzemi fesz egy 125W-os HgLi-nél. Persze az is jó hogy külön egy megoldás az Na és Mh lámpára és külön egy a HgLi lámpára.
Azt tudni kell,hogy az inverterek nem szeretik az induktív terhelést, magyarul az inverter után csak elektronikus terhelést tehetsz.
Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy egy szünetmentesből kiszedtem az akksit és két pólust kivezettem aztán arra ment egy 75 Ah-s akksi. A kimenetre meg 35-ös SPS. Nagyon szépen virít a 35-ös nátrium. Az inverter meg se nyikkan. Ezt ellehet játszani 70-es előtéttel is (fémhalogénhez Magnetek), de az már elég drága mulatság.
Szia!
Csinálsz egy ilyen invertert:Bővebben: Link hozzá biggyesztesz egy fojtót+nátrium.gyújtót és kész is.
Kossz a rajzot. Nekem konkrétan az inverter egy kazán keringetoszivatyújához kellenen.
Szia, a táp rész úgy néz ki, hogy van a nagyfesz be, itt a fly back táp lenyomja 13 és 5 v ra, innen megy át az inverterre, ez az egész egy panelon van, erről az inverter részről megy két két csatlakozó az lcd aljára és tetejére, gondolom ez a világítás, de ha adok neki 5 és 12v ot akkor tökéletes a tv, megy az inverter és mindn más is. a trafó előtti hálózati rész a problémás.
A rajz biztosan jó, mert tipus szerint töltöttem le egy komplett service manualt, még a kép is egyezik, biztos a gyár variált valamit és a verzió szám lehet más talán, nem értem én ezt. Igatából, ha generátorral meghajtanám a kapcsoló fet gate-jét el is indulna a tv szerintem. Jó kis lengyel samsung ![]() Az a tervem, hogy szerzek egy IC-t aztán beteszem, csak elindul. ez a tv tipusa : LW15M23CPS (VE15EO) a tápon ezek vannak : LF , Rev : MP3.1 , VE15UD vagy VD , és BN44-00112A Üdv.
Üdv összeraktam egy H-hidas motor vezérlést. A kapcsolásba az U6 és U10 egy műv. erősítő. Mivel az inverter 0-5V-ot ad ki ezért azt felerősítem 36V-ra ami a tranzisztorok bázisára megy. A motorok egyenként 18V-osak és max áramfelvételük olyan 16A-nál van. A Q5 tranzisztor egy PWM jellel van vezérelve. Ezzel állítom be a motor fordulatszámát. Az lenne a kérdésem, hogy ez a kapcsolás így működőképes? (R,L értékektől eltekintve).
Segítséget előre is köszönöm.
Szerintem laptopot feszültség alatt nem javítunk. Igaz hogy a gép törpefeszültségről megy de van benne inverter, nem halálos de kellemetlen. És mi van akkor ha a táp meghibásodik és nincs földelés? Én a nemet jelölném, ha nem jó akkor pedig magyarázatot adnék az oldalnak ha lehet. Elektrotanyán én is fenn vagyok már, nem tudom hogy sikerült de sikerült választ adnom vagy 3 hónapja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |