Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ha márkás cellákat tesznek bele, miért ne bírná? Ráadásul, ha régebbi akksit viszel felújíttatni, az is lehetséges, hogy ugyanakkora fizikai cellaméretbe már valamivel több kapacitást tudnak bezsúfolni. Én NiCd akksival jártam már így. Mondjuk ott a gyári már halott volt, így nem volt mivel összehasonlítani, hogy ténylegesen többet megy-e a gép a felújított akksival.
köszi,
csak a kérdés az, hogy bírja e addig mint egy gyári aksi?
Meg kell őket kérdezni telefonon. Meg tudják mondani, hogy az adott típusból járt-e már náluk, és ha igen, sikeres volt-e a felújítás. Vagy kb. mik az esélyek. Ui. a próbához kellene a notebook is értelemszerűen. És felteszem, azt nem akarod felküldeni. Viszont ha azt mondják, hogy már találkoztak ilyen akksival, és 100%, hogy sikerül a felújítás, akkor nem zsákbamacska a dolog. Már ha vállalják a postázást.
Az akksi csere a boltnál jó lenne csak én vidéken lakom és egy laptop akksival nem fogok felutazni pestre! Szerinted postai úton meg lehetne oldani a javítatást?
sardna00, zsoltee0001:
Ha nem olyan elektronika van az akksiban, ami bizonyos mennyiségű használat után mindenképp letilt, akkor eredménnyel próbálkozhattok a Tripolárnál. Részletek az előző hozzászólásomban. Fel szokták ajánlani, hogy ha nem műxik az általuk felújított akksi, akkor nem kell fizetni semmit. Szóval sztem nem érdemes házilag nekifogni, a Tripolárnál is felébe-kétharmadába fog kerülni a felújítás, mint a gyári akksi, és ennél sokkal olcsóbban akkor sem ússzátok meg, ha csak az akksicellákat veszitek külön (amit egyébként szintén meg lehet tenni a Tripolárban).
hi
nekem egy pII toshiba laptopom van, szerintem az az elektronika ami rá van építve az aksira túltöltés ellen van, meg vannak benne hőérzékelők is, az enyém is tropa, nem hajlandó tölteni pedig a cellák még használhatók, nem tom lehet hogy hülyeség amit mondok, de lehet, hogy az üzemidőt is méri, ha letelt x óra , nem működik tovább.
Sziasztok! Én szereztem egy toshiba satellite s1800-100 típusú laptopot! Az asztali tápja meg van de az akksija döglött! Hogyan lehetne ezt házilag felújítani? Már ha lehetséges ilyen! Mert ugye boltba nagyon drága! Tettem fel képeket! valaki segítsen
NiMH vagy Li-Ion? A Tripolár Kft. esetleg fel tudja újítani (IV. ker. Rózsa u. 2., tel.: 390-0097). Ha NiMH-s akksi van benne, akkor az Akku-Trade-be is lehet vinni (IX. ker. Gyáli út 3/b, tel.: 217-7827). A laptop típusa vagy az akksi feszültség/kapacitás adatainak ismeretében kérhetsz ajánlatot telefonon is. Olcsóbban kijössz, mintha egy új gyári akksit vennél, és legalább a régi akksi háza sem kerül a szemétbe. (Mert a bele ugye nem kerül!!!)
Hát én ezért biztosan nem cserélek komplett alaplapot
![]() Azt kéne megtudni, hogy vajon az alaplap melyik részén keressem a töltést vezérlő részt!
Sziasztok!
Nekem is tönkrement az aksim! IBM ThinkPad 380D laptopban, szétszedtem, semmi elektornika nincs benne, 8.4V és 3,5aH a feszültsége, asszem 7 cella van benne, és a cellákkal van a baj. nincs vmi ötletetek?
Akkor sajna valszeg töltőelektronika... Egyik volt kollégám Compaq-jában vagy 3x cseréltek alaplapot, egyszer nem töltött, csere, utána töltött, de fagyott, csere, utána nem fagyott de nem is töltött és így tovább. Alighanem hibás széria lehetett. Egyébként AMD-s.
Nos, az a helyzet, hogy korábban akksi nélkül vettem a laptopot (egyébként valóban Compaq). Mivel otthonra kell csak, és az asztalomon pont van hozzá elég hely...(teljes PC-nek viszont nincs)
Tehát akksi nélkül került hozzám a laptop! Azaz csak az akksi doboza volt meg, hogy mégse legyen egy tátongó lik a helyén... Az akksit viszont nagyon jó áron tudtam megszerezni (ráadásul 2006-os gyártású, és nem sokat használták). Az előző gép (amivel az "új" akku üzemelt) tökéletesen ugyanolyan volt, mint az én mostani laptopom... Egyébként az akku belsejében van nem is olyan kicsi elektronika...az döglött volna meg??? :eek2: Azt viszont azért nem tudom elképzelni, mert a töltöttséget és az akku sorozatszámát is látja az XP...
A régit töltötte a géped? Én is a töltőelektronika halálára tippelek sajna. Hacsak nem sikerült olyan akksit venned, ami nem pont a gépedhez van, de belemegy.Minolta nyomtatónál belefutottam, hogy hiába azonos fizikailag a toner, és hiába működik az újabb nyomtató tonerjével a régi, az új nyomtató a régi tonerjével mégsem megy, mert más chip van benne!
Lehet, hogy megmakkant a laptop töltésvezérlő elektronikája. Gericom - nál láttam olyat, hogy az akku-ba volt integrálva az elektronika egy része és az halt meg. Próbáld ki egy másik gépben is és ha ott sem megy akkor rossz az akkumulátor, ha ott megy akkor a notebook - ban van a bibi.
Milyen gép ez?
compaq-ra tippelek Csak egy ötlet: az aksin több érintkezö is szokott lenni. Lehet hogy valamelyiken tölti az aksit, valamelyiken pedig a gépet müködteti, a lényeg, hogy nagyitoval nézd meg, hogy mindegyik érintkezö jó e az aksin, nincs e eldeformálodva. Ez csak egy ötlet, lehet, hogy abszolut nem igy van.
Sziasztok!
Ismét egy kisebb problémába ütköztem! Nemrég szereztem a laptopomba majdnem teljesen új akkumulátort...14,8V-os feszültsége van és 4 Ah-t tud a példányom... A laptopba betéve, egyáltalán nem történik vele semmi... ...se nem tölti a laptop az akksit... ...sőt, még a visszajelző sárga LED sem világít a laptop oldalán! (És nem azért, mert a LED megdeglett...) Magán az akkumulátoron van egy apró gomb, és mellette 5 db zöld LED; a gombot megnyomva az 5-ből 4 LED világít, ami azt jelenti, hogy egész normális töltöttségen van az akksi. XP alatt az Energiagazdálkodás menüben megjelenik az akksi, a sorozatszámát is olvasni tudja a gép, a töltöttségét is látja (77%, tehát azt az előbbi 4 LED-es dolgot ez is megerősíti)... Viszont az akkut sajnos nem tölti a laptop ÉS amint már említettem, a töltést jelző LED sem ég a laptop oldalán... Van valami hozzáértőnek ötlete, ilyenkor mi lelhette a gépet??? Tudom ez hülyeség, de olyan esetleg van, hogy BIOS-ból le lehet tiltani a töltést?
Lehet, hogy tényleg egyszerűbb a baja, szerintem szedd szét és nézz bele, ha már ugysem jó, rosszabb nem lehet.
Amúgy simán építhetsz is egy tápot hozzá! Nézd meg mekkora feszültség és áramerősség szükséges a gépnek, rajta van minden tápon.
Szia!
Két IBM van egyik az anyáé, és én azzal a táppal tom használni csak a laptopot,mert az egyik táp tönkrement még régebben(bár az újabb ment tönkre ) Gondoltam felnyitom hátha valami egyszerűbb baja lenne.Üdv:Márk
szia marco, miért akarod szétszedni a tápot? már az sem műxik?
A tápok legtöbbje ragasztva van, nagyon kevés a csavaros kivitelü.
Azt hiszem össze van olvasztva. Nézd meg,nincs e valamelyik cimke alatt rejtett csavar, kézzel érezni valamennyire.
Én fürészlappal szoktam óvatosan szétfűrészelni a forrasztásnál. Hosszas munka, csak óvatosan!
Sziasztok!
Azt mondjátok már meg légyszi hogy a tápot csak erőszakkal lehet szétszedni mert műanyagheggesztve van?Vagy kipattintani kell? Üdv:Márk
Szia!
Pont ugyanilyen akku pakja van a barátnőm gépének, elég keveset bír. Légyszi írd majd meg, ha kész az akkupakod, hogy mennyiből jött ki! Köszi!
Én a nyugati környékén tudok egy akkumulátoros kereskedőt arra gondoltam hogy ott szerezném be a cellákat a pontheggesztést ez is elvégzi, de a teljes javítást nem kérdeztem meg
(majd rákérdezek valamikor).Az Újpesti üzletnek a telszámát véletlen tudod (vajon ki mennyiért árulhat, illetve dolgozhat)?
Sajnos gyakran csak pici brutalizálás után jön szét, de összességében nem érdekes, mert összeragasztod, berakod a helyére és senki nem fogja látni. Újpesten a hőerőművel szemben (Rózsa utca vége) van egy akku-val foglalkozó cég. Odaviszed az akkut és ponthegesztenek rá ugyanolyan forrasztható füleket, mint a régin volt ( már ha náluk veszed az akku-t is
) Ha nem vagy vállalkozó kedvű vidd egyben és szétszedik meg összerakják. Nekem legutóbb Li-Ion akkut kb. 20.000 HUF-ból sikerült felújítani. Az akku cellákat tőlük vettem, samsung gyártmányúak voltak. Azóta is tökéletes.
Nekem is hibás a HP akkumulátorom lítiumos cellákat már láttam bele, csak nem tudom, hogy hogyan szedjem szét az akkupakkot (Ragasztást nem látok rajta, a felső és az alsó fóliát levéve az akkukat látom) - lehet, hogy valami összedugós csapos hegesztés fogja? Valaki szedett már szét ilyen akkut?
Igen, itt van az eb elhantolva. Az akksi EEPROM-ja tárolja a lényeges infókat, hiába cseréled a cellákat, minden marad a régiben. Egy megoldás lehet, az EEPROM átírása, ami viszont nem egyszerű. Ismerni kell hozzá az adott tipus *memóriatérképét*, mit hol tárol. Léteznek kis progik, melyekkel ez megoldható (google). Ha ez nincs, esetleg ki is szedhető az IC és valamilyen eszközzel átírható.
Figyelem: csak óvatosan az irkálással, ha valami nem jó helyre kerül, baj is lehet belőle! (pl.: ha a töltőáram értéke nagyra sikerül, eldurranhat az akkupack!!!)
Hello Mindenkinek
Nekem is megfeküdt az IBM T23-as notiban az akkum.Vett fel töltést, de nem lehetett max kapacitásra tölteni. Szereztem egy másik noti akku-t. abból kiforrasztottam az akukat és átraktam a sajátomba. Semmi változás. a progi ugyan annyi kapacitást mutatott a másik akkukkal is. A töltési ciklus 597-t mutatott, mind a két akukkal. Szerintem az elektronika tájokaztatja a notit az akkuk állapotáról, rendes biztonsági ráhagyással Az lett a kisérletezés vége, hogy vettem uj akkupackot a notiba. .Üdv.
Szia!
Igen erre derült az én szememben is fény mikor elkezdett füstölni a "műanyagon"a drót szerencsére gyorsan ki tudtam kapni az akksit, aztán leszigeteltem a kábelt.ha veszi az akksi a töltést az ellenállással, akkor mit kezdjek vele?holnap megnézem.üdv:Márk
Norberto:
Sajnos, nem egyezik meg a klf. gyártók lábkiosztása, bár van némi összetartás. Pl.: van gyártó, aki nem vezeti ki a *therm* pontot, azt az akksiban belül kezelik. A kommunikációról a mellékletben találsz némi ízelítőt. A lényeg, hogy a laptop rendszeresen olvas adatokat (a read sorok) az akksiból, pl.:akksi fesz, hátralévő kapacitás, töltések száma (0x17. ez itt egy *szemét* húzás a gyártóktól). Ha ki van vezetve a *therm* pont akkor azon a hőmérséklettel arányos feszültség van. Marco: az akksiban csak max. egy hőbizti szokott lenni, az áramot elektronika kezeli. A laptopok bukolata *fémgőzöltek* szoktak lenni a jobb árnyékolás miatt, vigyázni kell vele. Az a bizonyos 100 Ohmos egész kicsi áramot kezel, bármi jó oda.
Szia!
a tápra gondoltam a töltővel.Miért jelzi a laptop akkor hogy tölti az akkut és közben nem, ha egyszer nem kap az akksi töltőfeszt, ezt nem értettem,meg mi baja lehet az akksinak mert am újat vettünk bele mikor ezt a problémát észleltük.azt az akksit feltöltötte egyszer, és utána már nem töltötte azt se, visszavittük azt mondták a biztosíték ment ki bene vagy ilyesmi....Az ellenállásnak mekkora áramot kell kibírnia?Mire kell figyeljek h ne rontsak el semmit esetleg a laptopon, mert véletlenül ma is rövidre zártam az akksit, mert ez a műanyag borítás valahogy vezette az áramot a laptopon:S Üdv:Márk |
Bejelentkezés
Hirdetés |

(majd rákérdezek valamikor).

a progi ugyan annyi kapacitást mutatott a másik akkukkal is. A töltési ciklus 597-t mutatott, mind a két akukkal. Szerintem az elektronika tájokaztatja a notit az akkuk állapotáról, rendes biztonsági ráhagyással