Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   252 / 255
(#) zoz11 hozzászólása Feb 19, 2007
Valaki tud esetleg egy konkrét kapcsolási rajzot erről az óráról, mert ezeket nézegetem de csak darabjait találtam meg, nem PIC-eset!!!! Mondjuk lehet hogy csak én nem láttam. Amit megtaláltam az meg nem igazán működik, vagyis azt olvastam. Én is szeretnék ilyen órát csinálni, sikerült csövet szereznem 250Ft-ért, vettem is egyből 12 darabot.
(#) zoknee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 19, 2007
Hi!
Itthon próbálkoztam már 2 féle égetővel, és egyikkel sem ment. Haverom meg otthon van a témában, azért kértem meg. Érdekesség, hogy talált otthon ő egy ilyen PIC-et, próbaként felprogramozta, és azt sikerült. Szóval az én 2 PICemmel van vmi . Egy jóbarátom felajánlotta, hogy megnézi nekem őket, hogy jók-e... Úgyhogy várok, addig meg forrastgatom majd az ellenállásaimat a panelre, van pár darab
(#) Norberto válasza zoknee hozzászólására (») Feb 19, 2007
Olyan nincs, hogy 2 PIC is rossz...

...úgyhogy célszerű lenne visszaszerezni a haverodtól a PIC-eket, nehogy tönkretegye őket valóban

Próbálj inkább TE otthon egy égetőt gyorsan összerakni, nagyobb sikered lesz, ha működik!
(#) gtk válasza hegman hozzászólására (») Feb 19, 2007
Szia(sztok)!

Na ez tetszik a legjobban! itt
A propelleres sajna ugytunik eltunt.

Arra gondoltam hogy: van egy-ket kissebb meretu feher -fekete tv-m,milyen lenne egyikbol orat csinalni?Mar van egy felkesz de mukodokepes oram AVR-el.Ezt kellene tovabbfejleszteni

Ha valakinek van otlete hogy,hogy tudok irni kepcsore ne fogja vissza magat!
(#) zoknee válasza Gyu hozzászólására (») Feb 19, 2007
Hát jelenleg gondban vagyunk, mert nem sikerült a PICet megprogramozni ... Haverom azt írta, hogy egyik PIC-et sem tudta megprogramozni. Nmetom mitől lehet, egyik zsír új volt, akkor vettem, neki meg rendes programozója van, nem olyan, amivel én próbálkoztam. Majd még utánnajárok, de idegesít, hogy már vettem 2 PICet, és egyik sem akar működni...
(#) Gyu válasza zoknee hozzászólására (») Feb 19, 2007
Még nemszereztem be a nixiket, de magcsináltam azt a vezérlést amit korábban isamisa is megcsinált, de neki nem működött rendesen és ha nekem sem fog rendesen működni, akkor megcsinálom azt amit ti csináltok.Majd írj hogy milyen lett!
(#) Gyu válasza vicsys hozzászólására (») Feb 19, 2007
Köszi,csak vaksi voltam.
(#) zoknee válasza Gyu hozzászólására (») Feb 18, 2007
A választ már megkaptad
Te is nekiálltál ennek az órának? Vagy csak tervezed? Mi most állunk beültetés előtt, hétvégén kifúrtam a kb 340 furatot A jövő héten meg lesz felprogramozott PICem, ugyhogy már csak sok-sok-sok idő kel...
(#) vicsys válasza Gyu hozzászólására (») Feb 17, 2007
(#) Gyu válasza zoknee hozzászólására (») Feb 17, 2007
Helló!
Ehhez az órához hol találtátok meg a pic-be égetendő programot, mert én nem találom azon az oldalon ahol van a kapcsolási rajza, de lehet, hogy vaksi vagyok.?
(#) isamisa válasza zoknee hozzászólására (») Feb 13, 2007
sajna nem. és nem is próbálgattam...
(#) zoknee válasza isamisa hozzászólására (») Feb 12, 2007
Hello!

Hogy áll az óra? működik már minden számjegy?
(#) zoknee hozzászólása Feb 3, 2007
Hi!

Ma nekiálltunk az órának, lemarattuk a kétoldalas nyákot. Elsőre egész jó lett, de a fúrás még hátravan Meg a PIC-et is fel kell valahogy programozni... Remélem működni fog
Így sikerült a nyák: (kapcsolás egy korábbi hozzászólásban)
(#) isamisa válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 1, 2007
Hi
Kösz az érdeklődést.
Beforrasztottam az uj csövet. Azóta nem került elő.
A vizsgáka csak a héten tudtam le.
Amúgy valószínü az a nixi meghajtó IC nem tudja dekódolni a jeleket, de nem tudtam még leellenőrizni. De most hogy írtad előveszem nézegetni.

És most kemény tervezésben meg számolsában vagyok hogy érdemes e igénybevenni Mechanikus kollega szakértelmét a JLH dobozolása ügyében. Mert nagyon profi és szép dobozokat csinál csak nekem számolgatnom kel hogy mennyi időt jelentene nekem és mennyi pénzbe kerülne ha én akarnám megcsinálni. komoly fejtörés modhatom....
(#) Tomi20 válasza isamisa hozzászólására (») Feb 1, 2007
Hi Isa!
Megy már rendesen az órád?
(#) pbalazs válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 20, 2007
Idézet:
„azért ment bele mert a vezeték kerületén lévő vékony réteget leoldotta, és azon a kis résen keresztül be tudott menni”

Jaja, én is erre jutottam.
(#) MaSTeRFoXX válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 20, 2007
Szerintem azért ment bele mert a vezeték kerületén lévő vékony réteget leoldotta, és azon a kis résen keresztül be tudott menni. Az hogy mekkora vákum van benne azt nemtom, mivel neongáz van igazából a csőben
(#) pbalazs válasza Norberto hozzászólására (») Jan 20, 2007
Idézet:
„A belső vákuum olyan hihhhetetlenül nagy volt, hogy átszívta a sósavat az üvegburkolaton”

Hát, ebben azért kételkednék. Akkor a levegő miért nem jut át évekig? A sósav meg egy éjszaka alatt.
Sőt, szerintem ha vízbe tenném, az sem menne bele.

Na mindegy. Most tök párás belül a cső, a fém cuccok meg oxidosak, meg száraz buboréknyomok vannak rajtuk.

Hát, ezt elk..tuk. Nem kicsit, nagyon.

Lehet, hogy széttöröm a burát, hogy alaposan megvizsgálhassam a belsejét.
(#) Norberto válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 20, 2007
Idézet:
„Most akkor mi van a belső vákuummal? Hogy ment bele?”

A belső vákuum olyan hihhhetetlenül nagy volt, hogy átszívta a sósavat az üvegburkolaton...előfordul :yes:
(#) pbalazs hozzászólása Jan 19, 2007
Na erre varrjatok gombot:

adott volt egy palást kijelzős, drótlábú Nixie cső, aminek csúnya oxidos volt minden lába.
Gondoltam, hogy sósavba teszem a csövet egy éjszakára, ami lemarja az ón bevonatot, a rezet meg nem bántja.
Ez így is lett, de A SÓSAV BELEMENT A CSŐBE

Ahol a belső cuccok nekiérnek a csőnek, ott látszik a legjobban a felületi feszültség miatt, de látszik az is, ahogy eszi a belső fém elemeket és kicsi buborékok képződnek.

Képet ne kérjetek, nincs gépem.

Most akkor mi van a belső vákuummal?
Hogy ment bele?
A láb-üveg érintkezésnél elvékonyodhatott a láb és a vákuum behúzta a savat? Fene se gondolta volna ...
(#) zoknee válasza isamisa hozzászólására (») Jan 18, 2007
Köszi, de ilyen árak mellett inkább várok a boltra, hátha megjön egy héten belöl olcsóbbér, azt nekiállok az órának, most hogy nincs több vizsgám
(#) isamisa válasza zoknee hozzászólására (») Jan 18, 2007
Én olyan 900Ft-ért láttam a neten pont azt a fajta csövet ami nekem is van. Z573M

http://www.elektroncso.hu/lista.php

Isa
(#) zoknee hozzászólása Jan 18, 2007
Hello!

Nem tud valaki olyan bltot, ahol vannak eladó nixie csövek? Hetek óta járkálok utánuk, aki neten hirdette, annak pont elfogyott , egy bltban meg már több mint egy hete ígérgetik, hogy jönni fog hamarosan. Mondjuk csak megjön jövhétre...
(#) isamisa válasza Gyu hozzászólására (») Jan 16, 2007
Miután eltört véletlen a csö, azután féleraktam parkolópályára, és összeszedem a projektjeimet... meg rendbeszedem az alkatrészeimet.

És vizsgaídőszak is van... És nem tudok rászánni kicsit hosszab időt. De lehet maeste kicserélem a csövet...
(#) Gyu válasza isamisa hozzászólására (») Jan 16, 2007
Hi!
Na hogy haladsz a nixi órával?
(#) pbalazs válasza isamisa hozzászólására (») Jan 13, 2007
A 74141 bemeneteire közvetlenül mehet a 0 és 5V, de egy bemenetet se hagyj lógni a levegőben!

Szerintem ne csinálj másik vezérlőt, mert a saját hibáidból tanulsz a legtöbbet, és a végén többre fogod értékelni.

Bár, ahogy emlékszem, én sok komplett óra paneljét törtem össze kalapáccsal, mert nem tudtam megcsinálni. Na az igazi örömöt okozott
(#) isamisa válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 13, 2007
Hi
A 7490 kimenetén mérésem szerint az a kód van... De ezt még átnézem az adatlapja szerint...

Jah, foglalatban vannak az Ic-k. Megróbálom direktben. ekkor elég lenne ha 5V-ot és nullát adnék neki?? Vagy a nulla helyett inkább, 0,6v-ot? Mert azt hirtelen nem tudom hogyan..

Jah hát meg is néztem csak ez pont az egyik szupi másodpercszámláló volt...

Nah lehet hagyom a francba az egészet, és csinálok egy uj vezérlőt az egészenek. úgy ahogy a másik kapcsi van. 4017-ekel végig. Meg MPS-A 42-vel....

Amugy a csövek jók. a lábakrol lekötve a főld felé világít..
Az egész számlánccal az a bajom, hogy a reset nincs kivezetve, így nincs egy kezdeti alapállapot. Szerintem ez a te bajod is. Ugyanis induláskor nem tudni, hogy éppen hol áll.
Amikor csináltad, elfelejtettem mondani, hogy egy reset azért kellene.

A 7490 kimenetein az a kód van, aminek lenni kell, tehát 0 és 9 között? Csak mert a többi kódot nem biztos, hogy érti a 74141.

Foglalatban vannak az IC-k? Ha igen, akkor 7490 és 7492 kivesz és direktben adni a kódot a 74141-nek a "derengés" kiderítése miatt. Már nem emlékszem, hogy mitől szokott ez lenni.

Ha eltört a cső, legalább alaposan meg tudod nézni, hogy milyen belül
(#) isamisa válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 13, 2007
Hi
jah, megvan.
ellenálás, kondi nélkül adtam neki az 1Hz-et. a 7490 kimenetein szépen lehet mérni a kódot. De a 74141-es nem dekódolja. Az utánna következő 7492-es viszont veszi a jelet, és szépen ugy változnak a számok mint a másodperc 10-esei.

utánna már mind a kettő csőben csak valami derengés van, a jó perc 10-es csöben is.

Na és hogy most visszajöttem megírni ezt az üzit, lerántottam a földre és eltört az egyik cső.
A perc számláló tök ugyanolyan, min a másodperceké, ez, gondolom, megvan.

Közvetlenül kell impulzusokat adnod a bemenetre, ilyenkor nem kell oda ellenállás, de ha ottvan, az nem baj.
És ne legyen semmivel összekötve a percek 7490 bemenete, csak az impulzus forrással.

Ellenőrizd a tápot is az IC-ken.
Következő: »»   252 / 255
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem